CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

среда, 2. октобар 2024.

🟡 🌿🟢Opstipacija: Uzroci i lečenje zatvora kod dece i odraslih , pomoć sa suplementima CaliVita 🟡 🌿🟢

 




Opstipacija, ili zatvor, je jedan od najčešćih problema sa varenjem koji pogađa ljude svih uzrasta, uključujući i decu.

Ovo neprijatno stanje može značajno uticati na kvalitet života, uzrokujući nelagodnost, bol, pa čak i ozbiljnije zdravstvene probleme ako se ne tretira adekvatno.

Opstipacija se definiše kao teškoće u pražnjenju creva, često uz pojavu tvrde ili suve stolice. Normalna učestalost pražnjenja creva može varirati, ali se opstipacija obično dijagnostikuje kada osoba ima manje od tri stolice nedeljno.

Osim retkog pražnjenja creva, simptomi uključuju naprezanje tokom pražnjenja, osećaj nepotpunog pražnjenja, nadimanje i bol u stomaku.

Najčešći uzroci opstipacije uključuju nedostatak vlakana u ishrani, nedovoljnu hidrataciju, sedentarni način života, odlaganje potrebe za pražnjenjem creva, upotrebu određenih lekova i određena zdravstvena stanja.

Lečenje opstipacije

Lečenje opstipacije može uključivati prirodne metode i medicinske tretmane, zavisno od uzroka i ozbiljnosti stanja.

Za većinu ljudi prirodni načini, koji podrazumevaju promene u ishrani i načinu života, dovoljni su da se problem zatvora reši.

Ukoliko prirodne metode ne daju efekta, mogu biti neophodno laksativi i drugi lekovi za zatvor.

 

 

Prirodni lekovi protiv opstipacije

Postoje brojni prirodni načini za olakšanje opstipacije, a jedan od najefikasnijih pristupa je povećanje unosa vlakana.

Ishrana bogata vlaknima, kao što su voće, povrće, integralne žitarice i mahunarke, pomaže u povećanju volumena stolice i olakšava njen prolaz kroz creva. CaliVitin Nopalin je od izuzetne pomoći kod sprećavanja i lečenja zatvora ! 


Nopalin ~ Tableta sa vlaknima i Nopal kaktusom

200 tableta

3x 2 tablete dnevno uz obrok

 

 

🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/nopalin

 

 Nopal je vrsta pustinjskog kaktusa poreklom iz Meksika, koji se nalazi na počasnom mestu u registru lekovitog bilja Svetske zdravstvene organizacije (WHO). Nopal je bogat vitaminima, mineralnim materijama, prirodnim vlaknima i aminokiselinama. Nopal sadrži 17 vrsta aminokiselina, od kojih su 8 esencijalne.
Značaj preparata Nopalin je u tome što pozitivno utiče na metabolizam i varenje. Nopalin deluje i kao regulator telesne mase, a kod gojaznih osoba je i smanjuje. Regulacijom metabolizma Nopalin poboljšava naše opšte stanje, odbrambene i energetske sposobnosti organizma. Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crevima, dajući mu i značajnu ulogu u prevenciji malignih obolenja creva.


Kao probiotik Nopalin aktivno pridonosi održanju crevne flore. Budući da nopal deluje kao sredstvo za regulaciju izmene u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksikacijskih kura i dijeta. Nopalin doprinosi održavanju optimalne telesne težine na zdrav i prirodan način.
Nopalin zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od ""grickanja"" koje se praktikuje između obroka. Kroz kontrolu stvaranja želudačne kiseline, Nopalin je posebno koristan kao zaštita želuca i dvanaestopalačnog creva od prekomerne kiseline.


Nopalin je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja holesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi i prevenciji arteroskleroze. Preko kontrole rada gušterače, nopalin doprinosi stabilizaciji i regulaciji šećera u krvi.
Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu telesnih tečnosti, sprečavajući da se ona zajedno s otpadimaa metabolizma zadržava u međućelijskom prostoru. Uzimanje preparata Nopalin povoljno deluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomernog nakupljanja tečnosti. Nopalin ima i antioksidativna svojstva, što ga, pored onih detoksikacijskih, čini važnim sredstvom u prevenciji malignih obolenja probavnog sistema. Redovna konzumacija Nopalina doneće i druge dobrobiti za organizam, od boljeg zdravlja nervnog i disajnog sistema, do jačeg imuniteta.
Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih jedinjenja, naročito aminokiselina iz kojih telo stvara životno važne belančevine (enzime, hormone, gradive tvari...) Nopalin je idealna lako probavljiva hrana za sve - decu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance. Nopalin čuva zdravlje i pomaže uspostavljanju ravnoteže metaboličkih procesa, pojačava isceliteljske sposobnosti organizma te mu osigurava veću snagu i bolji imunitet.


Pored toga, unos dovoljno tečnosti je ključan za pravilno funkcionisanje probavnog sistema. Konzumacija najmanje osam čaša vode dnevno može pomoći u omekšavanju stolice i olakšati pražnjenje creva.

Redovna fizička aktivnost takođe igra važnu ulogu u prevenciji opstipacije. Vežbanje, kao što su hodanje, trčanje ili joga, unapređuje crevnu peristaltiku, odnosno pomaže u stimulaciji mišića creva i poboljšanju probave.

Dodavanje probiotika u ishranu može održati zdravu crevnu floru i poboljšati probavu.

 


AC-Zymes Plus 

Probiotski preparat  60 kapsula

 

🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/ac-zymes-plus

Kompleksni pro- i prebiotik Kao rezultat najnovijih naučnih istraživanja i u skladu sa zahtevima naših članova, mi smo naš izuzetno popularan probiotski proizvod AC-Zymes dodatno unapredili, i tako je nastao AC-Zymes Plus, koji na svetskom nivou može da se takmiči sa bilo kojim drugim sinbiotskim proizvodom. AC-Zymes Plus sadrži 6 vrsta bakterijskih kultura, sa 6 milijardi probiotskih bakterija, kao i prebiotike, koji doprinose bržem rastu broja korisnih bakterija. Probiotici doprinose optimalnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta, održavanju normalne ravnoteže crevne flore i boljem funkcionisanju creva. Uz pomoć ove kombinacije sastojaka doprinosi se optimalnom funkcionisanju imunog sistema.

Prirodni laksativi, kao što su suve šljive, smokve, trifala, i chia i laneno seme,  čista gorka so  mogu prirodno stimulisati creva i olakšati pražnjenje.

 

 Epsom Detox Caps ~ Čista gorka so

90 biljnih kapsula

 


 

🛒 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/products/epsom-detox-caps

 

 Epsom Detox Caps uz prirodnu snagu čistog magnezijum sulfata pomaže organizmu u efikasnijoj pokretljivosti i pražnjenju creva. Kapsule se mogu koristiti i za čišćenje creva i kao pomoć u oslobađanju tela od toksina, kao deo programa detoksikacije. Ne sadrži GMO ili veštačke aditive. Veganski proizvod. Ima neutralan ukus, i dolazi u formi biljne kapsule.





Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija

Države gde smo legalno prisutni :




Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !