CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 16. јануар 2022.

Preporuke kod bolesti zglobova, kostiju i mišića~ Suplementi CaliVita International

 


Čvrstinu i stabilnost ljudskom organizmu daje skelet – struktura sastavljena od preko 200 kostiju. Skelet pruža zaštitu za najbitnije unutrašnje organe, a obezbeđuje potporu za mišiće, koji omogućavaju kretanje. Kosti i zglobovi čine pasivni deo lokomotornog sistema, a njegov aktivni deo je mišićni sistem čijom aktivnošću dolazi do pokreta.

Kosti su sastavljene od jakih proteinskih vlakana, kao mešavina minerala (pretežno kalcijuma) i drugih hemijskih materija koje kosti čine čvrstim. Neke kosti imaju centralnu šupljinu ispunjenu koštanom srži, u kojoj se stvaraju crvena krvna zrnca.

Zglobovi se nalaze na mestima gde se kosti susreću – ramena, laktovi, kolena i članci. Na krajevima kostiju je hrskavica, vlaknasta supstanca koja ih štiti krajeve i pomaže zglobovima da se nesmetano pokreću. Ligamenti su vlaknaste trake koje drže zglobove na okupu i povezuju kosti i hrskavicu, omogućavaju fleksibilnost zglobova i ograničavaju njihove pokrete kako bi obezbedili stabilnost. Tetive su takođe vlaknaste strukture i povezuju i drže mišiće čvrsto uz kosti. Kosti, hrskavice, ligamenti i tetive su vrsta vezivnog tkiva, čije je funkcija da povezuje i podržava druga tkiva u organizmu.

Mišići omogućavaju da se skelet kreće, a pokrete mišića kontrolišu mozak i nervni sistem. Kontrakcije mišića, njihovo opuštanje i stezanje, deluju na tetive koje onda povlače kosti – podižu ih ili spuštaju.

Bolesti zglobova, kostiju i mišića

Artritis je poremećaj vezivnog tkiva, a neki oblici artritisa nastaju zbog problema sa imunim sistemom, koji ljudski organizam štiti od infekcija. Autoimuni poremećaji dovode do toga da organizam napada sopstvena tkiva, što uzrokuje artritični bol i oticanje zglobova. Među ostalim uzrocima artritisa su i bakterijske i virusne infekcije, nasledni faktori, manjak hranljivih sastojaka i prekomerna težina.

Osteoartritis se najčešće javlja kod starijih ljudi, u vidu blagog bola i ukočenosti, pa sve do jakog bola koji onemogućava normalne aktivnosti lokomotornog sistema. Najčešće pogađa zglobove prstiju na rukama i zglobove koji nose težinu tela – kukove, kolena i članke. Pored normalnog habanja zglobova ili kao rezultat trauma zglobovaa, česti uzroci osteoartritisa su i nasledni faktor i prekomerna težina.

Gonartroza je artroza kolenog zgloba, degenerativna promena zglobne hrskavice, koja zatim uzrokuje promene i na ostalim delovima zgloba (zglobna čaura, kost), a pre ili posle se dovodi do bola i oštećenja funkcije zgloba.

Pomoć u lečenju bolesti zglobova, kostiju i mišića

Obnavljanje hrskavice kolena prirodnim putem postiže se i kroz pravilnu ishranu. To je ishrana koja se bazira na namirnicama bogatim vitaminima, za pravilno formiranje i obnavljanje hrskavice.

Namirnice bogate vitaminom C

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/c-1000-plus podstiču stvaranje kolagena, ključnog u izgradnji zdravih ligamenata i tetiva. Odličan izvor vitamina C su citrusi, narandže, mandarine, grožđe i kupine, a ima ga i u crnom luku, paprici, krompiru, zelenoj salati i sl. 

Vitamin E  👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/e-vitaminje antioksidans koji može da ublaži degenerativne promene zglobova i kostiju, čime se usporavaju oštećenja hrskavice. Spanać, bademi, orasi, avokado i prirodna ulja su najbolji izvori vitamina E.

Vitamin D 👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops doprinosi boljoj pokretljivosti zglobova, a on se nalazi u mleku, hlebu, žitaricama, kao i masnoj ribi poput lososa i haringi.

Vitamin A 👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/beta-carotene-9000 deluje kao antioksidans i suzbijaja slobodne radikale koji oštećuju ćelije, a nalazi se u mlečnim proizvodima, jajima, slatkoj paprici, dinjama, paradajzu, brokoliju, kajsijama, šargarepi, grejpfrutu i zelenom povrću.

Za dobro funkcionisanje lokomotornog sistema presudno je održavanje optimalne telesne težine

 👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/slim-formula, kao i izbegavanje velikog fizičkog naprezanja, što smanjuje rizike od preteranog trošenja i potencijalnih oštećenja hrskavice.


Preporuka suplemenata  CaliVita International 

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/webshop

Motorički sistem je izgrađen od kostiju, mišića i zglobova, koji zajedno sa pratećim tkivima (ligamenti, hrskavice, tetive, sinovijalne vreće itd.) osiguravaju stabilnost i pokretljivost tela.

Zglobovi se prvenstveno sastoje od kostiju čiji su krajevi pokriveni glatkim, otpornim i elastičnim zaštitnim slojem, hrskavicom. Hrskavica sadrži kolagen, vodu i tzv. proteoglikane, a funkcija joj je da ublaži trenje kostiju pri pokretanju zglobova. Zglobovi su pokriveni takozvanom sinovijalnom opnom, čije ćelije luče sinovijalnu tečnost (zglobno mazivo), a ona takođe služi pre svega za ublažavanje trenja. Postoje nepokretni zglobovi (npr. središnje kosti stopala ili vezani zglobovi unutrašnjih kostiju šake) i zglobovi koji omogućavaju složene pokrete. Raspon pokretljivosti zavisi od oblika zgloba, a sam zglob se pokreće uz pomoć mišića koji ga okružuju i pokreću. Ako bilo koji od navedenih delova pretrpi neko funkcionalno oštećenje, rad zglobova će biti ugrožen.

Postoje zglobovi koji su u toku svakodnevnih aktivnosti izloženi većem opterećenju od ostalih. Takvi su na primer zglobovi kolena i kukova, koji su od ogromnog značaja, ne samo zbog njihovog „24 časovnog dežurstva”, već i zbog toga što treba da nose veliki procenat naše telesne težine. A to je upravo odgovor i na to, zašto neke profesije ili sportovi (npr. teški fizički poslovi, dizanje tegova), odnosno prekomerna telesna težina (!) znače povećano opterećenje za njih, što povećava rizik njihovog oštećenja. Što više i/ili duže vršimo povećano opterećenje na neki zglob, odnosno što više dodatnih kilograma nosimo na sebi, to je veća opasnost njegovog oštećenja.

Ozbiljan rizik može biti za zglobove i neodgovarajući način bavljenja sportskim aktivnostima. Čak i najjednostavnije džogiranje može biti štetno (za svakog, a naročito za gojazne osobe), ako trčite na neodgovarajući način ili u neodgovarajućoj opremi (patike za trčanje). A naročiti oprez zahtevaju popularni zimski sportovi koji se obično vrše „kampanjski” i iziskuju intenzivno korišćenje snažnih pokreta (klizanje, skijanje, snoubord itd.), a mogu biti posebno rizični, ako mišićno-koštani sistem nije na odgovarajući način pripremljen za njih.

Zglobovi i sa odmicanjem vremena trpe promene. Vremenom se zglobna hrskavica istanjuje, hrskavični sastav se menja (proteoglikani), zglob postaje manje elastičan. Sinovijalne površine slabije klize jedni po drugima, a ligamenti i tetive koje okružuju zglob takođe postaju krući. Snaga okolnih mišića slabi, što može smanjiti i raspon pokretljivosti zglobova.

Sve to spada u normalne fiziološke procese, ali treba znati da i mi sami možemo puno učiniti za zdravlje naših zglobova, i to odgovarajućim načinom života i zdravom ishranom.

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/riseup

KOLAGENSKI KOMPLEKS U PRAHU ZA ZAŠTITU ZGLOBOVA 500g

RiseUp Multiactive Collagen sadrži biološki aktivni kolagen druge generacije UC-II®, kojem je dodata velika količina hidroliziranog goveđeg kolagena tipa 2. Ova kombinacija ostvaruje trostruko dejstvo: pomaže u smanjenju upale i bolova, doprinosi regeneraciji, kao i obnavljanju oštećenih zglobova. Za postizanje optimalne efikasnosti, naš proizvod sadrži i šipurak (Rosa canina), hijaluronsku kiselinu, glukozamin, hondroitin i MSM za podršku funkcije hrskavice, kao i dodatne vitamine, i sve to je u prirodnom, lako apsorbujućem obliku. Proizvod ima prekrasnu aromu narandže, i ne sadrži šećer, konzervanse ili boje.

KOME PREPORUČUJEMO?

  • Svim fizički aktivnim osobama, da bi se sprečile bilo kakve povrede zglobova.
  • Sportistima i osobama koje redovno vežbaju, kako bi dopunili ciljane tretmane od povreda, kao i za poboljšanje performansi.
  • Osobama srednjih godina, kao i starije, za odlaganje ili usporavanje procesa starenja i habanja zglobova.
  • Svima koji žele da olakšaju sebi zbog bilo kakvih mišićno-skeletnih problema (kao što su, na primer, problemi sa zglobovima autoimunog porekla).
  • Osobama koje žele da podrže svoje zglobove zbog preopterećeni usled obavljanja fizički napornih poslova ili drugih svakodnevnih aktivnosti.

SASTOJCI

Hranljiva vrednost:
Sadržaj:                       U 100 g proizvoda   Po porciji

Energetska vrednost    1020 kJ / 240 kcal     204 kJ / 48 kcal
Masti                              0 g                            0 g
  Od čega:
  • Zasićene (saturisane) 0 g                          0 g
Ugljeni hidrati                 20 g                         4 g
    Od čega:
  • Šećeri                        1,5 g                         0,3 g
Proteini                           40 g                         8 g
So                                   0 g                           0 g

 

Sastojci:
Porcija:                                                     U 100 g proizvoda      Po porciji

Vitamin C                                                  400 mg                       80 mg
Vitamin E                                                  50 mg                         10 mg
Hidrolizirani kolagen                                 40 g                            8000 mg                         
UC-II(R) kolagen                                      200 mg                       40 mg
Prah ploda šipurka (Rosa canina)            25 g                            5000 mg
Glukozamin-sulfat                                    3300 mg                     660 mg
Glukozamin                                              2000 mg                     400 mg
Hondroitin-sulfat                                       2200 mg                     440 mg
Hondroitin                                                 2000 mg                     400 mg
MSM                                                         1250 mg                     250 mg
Hijaluronska kiselina                                 500 mg                      100 mg

Sastojci: hidrolizirani kolagen (goveđi), prah ploda šipurka (Rosa canina), maltodekstrin, glukozamin-sulfat (iz školjki), kiselina (limunska kiselina), hondroitin-sulfat, arome, metil-sulfonil-metan (MSM), sredstva protiv zgrudnjavanja (silicijum dioksid, kalcijumove soli ortofosforne kiseline), hijaluronska kiselina, L-askorbinska kiselina, zaslađivači (acesulfam-K, sukraloza), UC-II® nedenaturisani kolagen tipa II. i D-alfa-tokoferol.

Upotreba: Pomešati  1 porciju (20 g) sa 250 ml vode i uzimati 1 obrok dnevno!


Za Joint ProteX FORTE 👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte odabrali smo najkvalitetnije sastojke koji pružaju potporu zglobovima. Glikozamin i hondroitin (sada u povećanoj dozi!) sinergistički (zajednički) deluju na izgradnju i održavanje glavnih strukturalnih elemenata hrskavice, te na taj način igraju značajnu ulogu u očuvanju odgovarajuće pokretljivosti i neoštećenosti zglobova, kao i u njihovoj regeneraciji. Hijaluronska kiselina, kao prirodna hidratantna materija obezbeđuje viskozitet zglobnih tečnosti i umanjuje trenje na površini hrskavice. Metil-sulfonil-metan, poznat i kao „MSM” pomaže očuvanje zdrave strukture hrskavice. Preparat pored toga sadrži i blagotvorne biljne ekstrakte, kao i cink i mangan.

U slučaju ekstremnog opterećenja za očuvanje zdravlja Vaših zglobova i ostalog vezivnog tkiva u organizmu, odaberite i Vi istaknutu potporu koju pruža Joint ProteX FORTE!

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte  👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte


Calcium Magnezium PLUS je preparat koji potpomaže očuvanje zdravog koštanog sistema, normalne funkcije mišića i nervnog sistema, sadrži kalcijum i magnezijum obogaćen vitaminom D3 u cilju bolje absorpcije kalcijuma. Ukoliko želite da razvijete i očuvate odgovarajuću koštanu masu i sprečite ili usporite osteoporozu, preparat Calcium Magnezium PLUS može biti pravo rešenje za Vas!

  • Osobama koje ne konzumiraju mleko i mlečne proizvode,
  • osobama koje puše ili često konzumiraju kafu ili gazirana pića koja sadrže fosfor,
  • osobama čiji stil života ne podrazumeva dovoljno kretanja, u cilju prevencije osiromašenja kalcijuma u telu,
  • u cilju zadovoljenja povećane potrebe za unosom kalcijuma usled intenzivne fizičke aktivnosti,
  • mladima koji teže da postignu najveću gustinu koštane mase,
  • sredovečnim ljudima u cilju očuvanja koštane mase,
  • starijim osobama u cilju usporavanja procesa propadanja kostiju.


500
mg
Kalcijum;
250
mg
Magnezijum;
90
mcg
Vitamin K2
 
;
 
5
mcg
Vitamin D3
Kurkumin, je polifenol dobijen iz kurkume, jak antioksidanti spada među najjače anti-inflamatorne supstance, to ga i čini jednim od najvećih nada budućih farmaceutskih dostignuća. Upala je organska komponenta hronič- nog oboljenja i shodno tome kurkumin se primenjuje kod artritisa, digestivnih i kardiovaskularnih bolesti, depresije i još mnogih drugih bolesti.

Curcuma Pro se preporučuje ne samo kada problem već postoji pa želite postojećoj terapiji artritisa ili povredama da dodate alternativnu suplemetaciju već i onda kada su Vam zglobovi ektremno opterećeni. Prema tome, njegova primena preporučuje se osobama koje se redovno bave sportom, obavljaju težak fizički rad ili se bore sa gojaznošću.

Sastav:
200
mg
Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
200
mcg
Ekstrakt kurkume
5
mg
Bioperin
1.5
mg
Triglicerici lanca srednje veličine

 

Ukoliko vam sve navedeno ne pruža dovoljno informacija o dodacima ishrani CaliVita International , posetite sledeću stranicu: 👉Webshop 


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products

 

 

 

Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku : 




Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija


ONLINE kupovina CaliVita proizvoda




Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !