https://calivitaangie.blogspot.com/
Prva asocijacija na uvećanu kiselost organizma jeste kiseonik. Povećanje
kiselosti izbacuje kiseonik iz ćelije upravo kao što i manjak kiseonika
dovodi do povećanja kiselosti ili što bi se reklo, ako imate jedno –
imate i drugo. Kisela sredina odbija kiseonik dok ga alkalna privlači –
kaže Otto Heinrich Warburg,
dobitnik nobelove nagrade za teoriju o uzroku raka. Sve ćelije imaju
potrebu za kiseonikom ali kisela sredina im to oduzima. Ukoliko ćeliji
oduzmete 35% kisonika već za 48 sati možete je pretvoriti u ćeliju raka.
A ćelije koje mogu opastati u sredini bez kiseonika jesu tumorske
ćelije. Zato su tumorska tikva uglavnom kisela dok su zdrava tkiva
alkalna. U svom delu “Metabolizam tumora” Otto je pokazao da su dva
osnovna obeležja svih kancerogenih tvorevina kiselost krvi i hipoksija
(manjak kiseonika). Takođe, navodi se da su tumorske ćelije anaerobne i
da ne mogu preživeti u sredini sa većom koncentracijom kiseonika. Da bi
opstale potrebna im je glukoza i odsustvo kiseonika. Na osnovu svega
iznetog možda bi smo mogli da kažemo da karcionom predstavlja odbrambeni
mehanizam ćelije koja je suočena sa manjkom kiseonika pa mutacijom
pokušava da preživi u kiseloj sredini. Ova teorija kiselosti osnova je
medicina dr Simonćinija koji koristi sodu bikarbonu ne bi li neutralisao
kiselost tkiva ili pak pokušajima da se hiperbaričnim komorama utiče na
povećanje kiseonika u telu.
Bolesti su posledica kiselosti tela
Većina bolesti nastaje kao posledica prevelike zakišeljenosti tela kaže i Dr George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpoznatijih hirurga na svetu. On kaže da “Sve smrti, takozvane ‘prirodne’, nisu ništa drugo nego krajnja tačka kisele zasićenosti tela.” Možemo zaključiti da je potpuno nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja oslobađa telo svih kiselosti dobrom alkalnom prehranom, koja pije dovoljno čiste vode i koja izbegava hranu koja proizvodi kiselost. Rak se ne nasleđuje ali ono što se nasleđuje jesu prehrambene i ambijentalne navike i način života a to je ono što najčešće proizvodi rak.
Menchen je napisao: “Život se bori protiv zadržavanja kiselosti. Starenje, pomanjkanje energije, stres, glavobolja, srčane bolesti, alergije, ekcemi, koprivnjača, astma, bubrežni kamenci, arterioskleroza, između ostalog nisu ništa drugo nego akumuliranje kiselosti.”
Dr. Robert O. Young je rekao:”Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i njegove otpatke u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se pojavljuju bolesti.”
Kada možemo pričati o zakiseljenosti?
Iz
reklama dobro poznata idealna vrednost kože je pH 5,5, zbog čega mnogi
pogrešno misle da je to normalna pH vrednost za nas. pH 5,5 međutim ne
znači neutralnu vrednost, već je u pitanju blago kisela vrednost, putem
koje se koža štiti od mikroorganizama. Neutralnim se može smatrati
vrednost od pH 7, manje vrednosti su acidozne, a veće označavaju
alkalnost.
Naša krv je blago alkalna (pH 7,4). Primetna acidoza
se javlja ako vrednost pH padne ispod 7,35. Do pomeranja pH vednosti
može doći i usled nekih obolenja (dijabetes, maligna obolenja,
gojaznost). Kontrola zakiseljenosti organizma kao i odgovarajuća prateća
terapija u takvim slučajevima može biti od posebne važnosti.
Šta prouzrokuje to?
Tokom
odvijanja metaboličkih procesa u organizmu, neprestano se stvaraju
kiseline. To organizam na razne načine neutrališe (detoksikacija u
jetri, disanje, fizička aktivnost), ili otklanja putem organa za
detoksikaciju (koža, creva). Sve to ima za cilj, da spreči nagomilavanje
kiselina u tkivima i organima, kao i da se organizam reši toksičnih
nusproizvoda metabolizma. Uspešnost ovog procesa može zavisiti i od naše
ishrane.
U današnjem savremenom užurbanom svetu, sve češće i u
sve većoj meri konzumiramo takve vrste namirnica i napitaka, koji
doprinose procesima zakiseljavanja: rafinisani šećer, konzervansi, brza
hrana, gazirani napici, kafa, alkohol itd. Sve to praćeno sa velikom
dozom stresa i nedostatkom redovne fizičke aktivnosti ima značajan
negativni uticaj na naše zdravlje.
Šta možemo učiniti?
Nema
potrebe za zabrinutost, zakiseljavanje organizma se lako može sprečiti.
Prvi korak bi trebalo biti odluka, da ćete se posvetiti održavanju
zdravog načina života! Ako budete obraćali pažnju na odgovarajući način
ishrane, prekinete ili značajno smanjite neke od svojih štetnih navika, a
tome dodate i redovnu ili barem dva puta nedeljno fizičku aktivnost, to
će značajno doprineti poboljšanju vašeg zdravlja.
Osnove alkalizujuće ishrane
https://calivitaangie.blogspot.com/
Trudite
se da konzumirate alkalizujuće namirnice, umesto jutarnje kafe ili
večernjeg vina bi trebalo piti jonizovanu alkalnu vodu iz Aquariona!
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/aquarion-aktivator-vode
Alkalne namirnice su one, koje su bogate kalijumom, natrijumom,
magnezijumom i kalcijumom, pošto je njihov vodeni rastvor alkalan.
Većina voća i povrća spada u tu grupu. Namirnice koje u velikim
količanama sadrže hlor, fosfor i sumpor čine kisela jedinjenja, koja
mogu doprineti zakiseljavanju. U ovu kategoriju spadaju meso, žitarice i
mahunarke, kao i takvo voće i povrće, koje sadrži oksalnu, benzoatnu
ili neku drugu organsku kiselinu.
Alkalizujuću dijetu je
preporučljivo obogatiti „zelenim” dodacima ishrani, koji sadrže
mineralne materije. Hlorofil iz lucerke sadrže
Green Care tablete
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/green-care i
Liquid Chlorophyll u tečnoj formi https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/liquid-chlorophyll, koje ima izuzetno alklizujuće dejstvo.
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/spirulina-max i njena nova unapređena formula
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/spirulina-chlorella-plus pored dve alge iz naziva sadrži još i pšeničnu travu, lucerku i jednu zaštićenu biljnu mešavinu od veoma vrednih „zelenih” sastojaka.
Preparat Ocean 21 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/ocean-21 sadrži više od 200 aktivnih materija, koje imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje (između ostalog i 8 vrsta morskih algi).
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/power-mins,
MagneZi B6 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/magnezi-b6
i Calcium Magnezium PLUS https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/calcium-magnezium-plus su specijalni preparati sa mineralnim sadržajima, koji mogu doprineti odgovarajućoj snabdevenosti organizma mineralima.
https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/oxymax i
Low Deuterium Oxy Crystal https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/low-deuterium-oxy-crystal-r-lodoczbog obilja negativnih OH jona takođe pozitivno utiču na alkalnost organizma.
https://calivitaangie.blogspot.com/
Ukoliko se budete pridržavali ovih opisanih
jednostavnih preporuka, već ste učinili nekoliko koraka u pravom smeru
za jedan zdraviji i vitkiji stil života, koji će imati pozitivno dejstvo
ne samo na Vaše fizičko zdravlje, nego i na opšte raspoloženje i stanje
duha!
Ukoliko vam sve navedeno ne pruža dovoljno informacija o dodacima ishrani CaliVita International , posetite sledeću stranicu:
Webshop
https://
+381658408486 (Viber )
Нема коментара:
Постави коментар
Hvala lepo !