CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

уторак, 17. септембар 2024.

Gubitak sluha i zujanje u ušima – tinitus ~ Preporuka CaliVita proizvoda








Funkcionalne smetnje u unutrašnjem uhu mogu da ugroze sluh, da dovedu do tinitusa (konstantno zujanje u uhu) ili vrtoglavice. Ovi problemi su veoma rasprostranjeni, posebno kod osoba starijih od 65 godina. Jedna trećina, pa do polovine ove populacije, ima oštećenja sluha. Gubitak sluha, koji je uslovljen godinama starosti, može se sprečiti. Faktori koji potiču iz načina ishrane i snabdevenosti hranljivim supstancama igraju važnu ulogu kod ovih smetnji.

Preporuke za način ishrane

Prekomerno konzumiranje zasićenih masnih kiselina i holestrol mogu da snize osetljivost sluha. Do toga dolazi pošto povišene vrednosti masnoća u krvi sputavaju protok kiseonika i hranljivih supstanci u kapilarima unutrašnjeg uha.
Ishrana koja sadrži puno šećera podstiče izlučivanje adrenalina, a adrenalin, takođe, sužava sićušne krvne sudove u unutrašnjem uhu, što može da dovede do pojave simptoma kao što su gubitak sluha i tinitus, koji se javljaju i opet nestaju. Visok nivo šećera u krvi može da reaguje sa proteinima u krvi i dovede do oštećenja krvnih sudova. To se javlja kod dece i kod odraslih.
Kofein i nikotin sužavaju, takođe, krvne sudove i mogu da dovedu do prolaznog nastanka tinitusa i gubitka sluha.
Uzimanje aspirina i redovno veliko konzumiranje alkohola može da izazove zvonjenje i zujanje u ušima. Alergija na namirnice mogu, takođe, da prouzrokuju funkcionalne smetnje unutrašnjeg uha, npr. zujanje u ušima i smanjenje sluha.

Posebne napomene

  • Prekomerno opterećenje bukom tokom celog života oštećuje vremenonm čulne ćelije uha i čest je razlog za gubitak sluha. Na radnom mestu sa velikom bukom treba obavezno nositi zaštitu za uši. Izbegavajte da duže vreme slušate preglasnu nuziku (naročito preko slušalica).
  • Nasvestica, koja naprasno nastaje i opet nestaje, može se ublažiti ako redovno jedete đumbir. Za lečenje nesvestice preporučuje se uzimanje jedne kašike mlevenog đumbira pomešanog sa vrućom vodom. Ðumbir ublažava i mučninu na putovanju.
  • Opterećenost aluminijumom ili olovom može da dovede do tinitusa.
  •  
Hranljiva supstanca
Preporučene dnevne doze
Komentari
20.000 IJ
Velike doze vitamina A uzimati samo pod lekarskim nadzorom. Preporučuje se probni period u trajanju od 4 do 6 meseci. Ćulnim ćelijama u uhu potrebno je puno vitamina A. Nizak nivo vitamina A dovodi se u vezu sa umanjenom sposobnosti sluha. Treba ga uzimati zajedno sa vitaminom E.
400 mg
Zajedno sa vitaminom A delotvoran u lečenju gubitka sluha.
400 – 600 mg
Magnezijum je antagonist glutamina; u literaturi ima podataka o njegovom pozitivnom dejstvu kod nestanka sluha i tinitusa.

Vitamin B2, B6, B12 i folna kiselina regulišu nivo homocisteina i na taj naćin popravljaju mikrocirkulaciju.
10 – 20 μg
Nedostatak vitamina D spoušta nivo kalcijuma u srednjem uhu, što vodi u gubitak sluha. Osim toga, vitamin D može pozitivno da utiče na otosklerozu (deformitet kosti u uhu koji smanjuje sluh).
50 – 60 mg
Nedostatak cinka dovodi do pojave tinitusa i gubitka sluha; studije su pokazale pozitivne rezultate kod intervencije cinkom (dva meseca).
10 – 30 mg
Nedostatak mangana dovodi do nastanka tinitusa i gubitka sluha.

Preporuka CaliVita proizvoda

Zdravlje iz prirode u zaštitnom preparatu Mega qProtect. Kome preporučujemo?
U slučaju intenzivnijeg mentalnog napora, tokom ispitnih rokova ili za osobe koje su na radnom mestu izložene stresu, u cilju poboljšanja koncentracije
Starijim osobama u cilju održavanja normalne funkcije mozga i pamćenja
Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama
Osobama čije su oči izložene većem naporu
Osobama koje često imaju hladne udove
Osobama koje pate od tinitusa
Aktivnim i pasivnim pušačima
Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
Osobama koje žele efikasniju antioksidantnu zaštitu i jačanje imunog sistema

Izvanredno kompleksan antioksidantni preparat sa pozitivnim uticajem na zdravlje, koji, pored poznatih antioksidantnih vitamina i oligoelemenata, sadrži i ekstrakt zelenog čaja, CoQ10, biljne karotinoide i aminokiseline.
U poodmaklim godinama ili u periodima velikog napora često doživljavamo slabljenje koncentracije, zamućen vid ili promene u cirkulaciji što su znaci da je zdravlje ugroženo. Mega qProtect je antioksidantni preparat u mega dozi, koji sadrži vitamine, elemente u tragovima, aminokiseline i biljne ekstrakte, koji obezbeđuju efikasniju i precizniju zaštitu naših ćelija.
Ginkgo, zeleni čaj i koenzim Q10 energizuju i stimulišu normalne funkcije mozga i srca. Pored ostalih sastojaka, borovnica i beta-karotin štite zdravlje očiju, dok aminokiseline značajno usporavaju proces starenja ćelija.
Njegov posebni dejstveni princip je ekstrakt Ginkgo bilobe. Njegovi sastojci obezbeđuju efikasnu funkciju odbrambenog mehanizma organizma.
Antioksidantima nazivamo materije koje pomažu vezivanju štetnih slobodnih radikala. Izvanredan antioksidantni dejstveni princip je prastara paprat Ginkgo biloba, koja je, u stvari, najstarije drvo u istoriji Zemlje. Ona je postojala još pre 200 miliona godina, u vreme dinosaurusa, i od tada se jedva menjala, pa je stoga možemo smatrati živim fosilom. Njeno lišce i seme koristila je još i stara kineska medicina, prvenstveno za poboljšanje periferne cirkulacije i za bolju prokrvljenost mozga. I savremena nauka priznaje široko dejstvo Ginkga u zaštiti zdravlja, a u Evropi on danas predstavlja jedan od najrasprostranjenijih dodataka ishrani prirodnog porekla. Ubikinon je najpoznatiji antioksidantni dejstveni princip sa pozitivnim delovanjem na zdravlje. Antioksidantni vitamini su retinol, beta-karotin i vitamini C i E. Među oligoelementima selen, cink i mangan imaju antioksidantna svojstva.

Sastav:
Beta-karotin
5 mg
Retinol
750  µg
Likopin kompleks
2,5 mg
Vitamin C
50 mg
Askorbil palmitat
50 mg
Tokoferol complex
50  I.J.
Selen
25  µg
Cink
4 mg
Mangan
1 mg
Ubikinon (CoCQ10)
5 mg
L-cistein
50 mg
L-glutation
5 mg
Alfa-liponska kiselina
50  µg
Ekstrat Ginkgo Bilobe
10 mg
Ekstrakt Zelenog čaja
7,5 mg
Ekstrakt borovnice
2,5 mg
 
 
Pakovanje:    90 tableta
Upotreba:     Ukoliko lekar drugacije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.
 






 



Kada vam je potreban cink?
  • Kada vam je potrebno poboljšanje funkcija reproduktivnih organa
  • Kada ne konzumirate, u dovoljnoj količini i dovoljno često, prehrambene proizvode sa visokim sadržajem cinka, kao što je meso ili integralne žitarice
  • Ako ste sportista ili se bavite teškim fizičkim radom
  • Tokom stresnih životnih situacija
  • Kada živite u naseljima u kojima je vazduh zagađeniji, zbog antioksidantnih efekata
  • Uvek
Cink u tabletama ima višestruku namenu. Cink je jedan od najvažnijih elemenata u tragovima; učestvuje u funkcionisanju nekoliko enzima. Može se naći u svakoj od naših ćelija, ali naše telo ne skladišti cink u većim količinama kako bi ga kasnije moglo iskoristiti u slučaju potrebe. Zbog toga je potrebno uzimati cink kontinuirano, posebno u određenim slučajevima – kada ljudi žive na područjima sa zagađenim vazduhom ili nemaju balansiranu ishranu – potrebno dopuniti ishranu u vidu moderne formule.
Cink je prisutan u svim našim ćelijama, ali njegova raspoređenost nije podjednaka u telu. U mozgu, srcu, plućima i mišićima je prisutan u manje-više stalnoj koncentraciji. Količina u krvi, testisima ili na primer u kosi najviše zavisi od sadržaja u ishrani. Cink igra veoma važnu ulogu u fiziološkim procesima; sastojak je u više od 70 enzima. Čini deo, na primer insulina (odgovoran je za njegovu prostornu strukturu), a pošto je to hormon odgovoran za obradu šećera, predstavlja važan element metabolizma ugljenih hidrata. Neophodan je sastavni deo enzima koji štite telo od štetnih uticaja slobodnih radikala. Za ljude koji žive u velikim gradovima sa zagađenim vazduhom, dodavanje cinka se svakako preporučuje. Cink je takođe neophodan za normalno odvijanje deobe ćelija. Ćelije imunog sistema se često multipliciraju, pa tako cink doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Cink takođe učestvuje u funkcionisanju reproduktivnih organa, i doprinosi održavanju zdrave strukture kože. Njegovi prirodni izvori su različite vrste mesa, plodovi mora (morska riba, školjke, itd.) pšenične klice, pivski kvasac, mahunarke, povrće, mleko i mlečni proizvodi. U savremenim formulama – tako i u formulama Chelated Zinc (Cink u tabletama sa helatnom vezom) i Mega Cink – cink je prisutan u heliranom obliku. To je najefikasniji način unošenja, budući da ga u helatnoj formi naše telo najbolje iskorišćava.

Cink kontroliše i reguliše metaboličke procese, funkcionisanje enzimskih sistema i održava celovitost ćelije. Neophodan je za sintezu belančevina i za proizvodnju DNK i pomaže proizvodnju insulina. Reguliše kontraktivnu sposobnost mišića i ubrzava zalečenje rana. Pojačava rast i mentalnu svežinu i može da pomogne u lečenju izvesnih mentalnih smetnji. Pošto je cink potreban za normalnu proizvodnju testosterona i sperme, neki slučajevi poremećaja potencije mogu se objasniti nedostatkom cinka. Nije slučajno što je ostriga kao afrodizijak (sredstvo za pojačanje polnog nagona) neobično popularna, jer ona sadrži veliku količinu cinka. U slučaju manjka cinka raste apsorpcija teških metala u organizmu i, obratno, unošenjem cinka može se smanjiti ugradnja toksičnih materija.
Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg tela. Doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vreme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih osobina.
 
 
Cink u tabletama - Chelated Zinc
Pakovanje:       100 tableta
Sastav:             Cink     15 mg
Upotreba: Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1 tableta dnevno.





Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3815050236  dr Dragan Oljača/

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

 

 

 https://www.doktoroljaca.com/index.html

 

 Kontakt : Dr Dragan Oljača 

 Hadži Ruvimova 52.Poštanski broj 21000 Novi Sad Srbija

Telefon: (+381) 063 168 46 12

info@doktoroljaca.com


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !