CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

четвртак, 27. септембар 2018.

Hipotireoza – smanjena funkcija štitne žlezde


124201_zlezda1_f.jpg

Hipotireoza

Hipotireoza je stručan medicinski izraz za lenju štitnu žlezdu, koja ne stvara dovoljno hormona. Štitasta žlezda se nalazi u donjem delu vrata i stvara jedan hormon, koji upravlja važnim funkcijama organizma i ima dalekosežan uticaj na rad svih ćelija organizma. Ozbiljno umanjen rad štitne žlezde može se prepoznati na osnovu jasnih, nedvosmislenih naznaka. Ako tokom dužeg vremenskog perioda nedostaje hormon štitne žlezde, štitna žlezda to pokušava da otkloni, tako što se uvećava. To dovodi do prepoznatljivog oboljenja vrata, tzv. gušavost. Već i minimalan nedostatak hormona štitne žlezde može da dovede do mnogobrojnih zdravstvenih problema, a minimalni nedostaci hormona štitne žlezde teško su merljivi. Lakši, ali primetni slučajevi hipotireoze su rasprostranjena pojava, pre svega kod žena i starije populacije. Lenjost štitne žlezde može da potiče od  lošeg načina ishrane (premalo selena, gvožđa, joda, vitamina A i različitih B-vitamina), zloupotrebe droga i lošeg podnošenja nekih namirnica. Ona se može dovesti u vezu i sa određenim aditivima u namirnicama koji „blokiraju“ rad štitne žlezde.
 
 
 

Preporuke za način ishrane:

Određene namirnice, ako se jedu presne i u velikim količinama, mogu da blokiraju hormon štitne žlezde. Tu pored ostalih spadaju kupus, jaja, kikiriki, pinjole i proso. Osobe koje imaju lenju štitnu žlezdu trebalo bi ove namirnice da jedu samo skuvane (kuvanje uništava supstance koje štete štitnoj žlezdi). Jod je neizostavan element hormona štitne žlezde. Bez dovoljno joda ne može uopšte da se stvara taj hormon. Morski plodovi, npr. školjke, ostrige, jastog, sardine i slatkovodne ribe, morske alge i morska so su namirnice koje u sebi sadrže najviše prirodnog joda. Osobe koje pate od hipotireoze imaju često blagu anemiju, pošto raspolažu sa nedovoljno gvožđa i folne kiseline. Takve osobe treba svakodnevno da jedu namirnice koje su bogate gvožđem i folnom kiselinom. Hipotireoza povećava vrednosti holesterola i masnoća  u krvi. Zato je preporučljjivo da se izbegavaju zasićene masnoće (masnoće životinjskog porekla) koje još više ubrzavaju ovaj proces. Hipotireoza, osim toga, usporava i celokupni metabolizam i time povećava verovatnoću za povećanjem telesne težine. Osobe koje pate od ovog oboljenja trebalo bi svesno da unose manje kalorija, kako bi izbegle nepotrebno povećanje telesne težine.

Potrebne hranljive supstance kod hipotireoze:

Hranljiva supstanca
Preporučene dnevne doze
Komentari
Vitamin A
10.000 IJ; u obliku retinola, a ne u obliku beta karotina
Visoke doze vitamina A uzimati samo uz nadzor lekara. Važan je za stvaranje hormona štitaste žlezde. Hipotireoza sputava pretvaranje karotinoida iz namirnica u vitamin A, a to snižava vrednost vitamina A u organizmu.
Kompleks B-vitamina
Visoko doziran, minimalno 5 mg riboflavina (B2), niacina i vitamina B6.
Potreban za stvaranje hormona štitne žlezde.
Jod
150 – 300 μg
Jod je neizostavan element štitne žlezde. a nedovoljna snaabdevenost njime vodi u hipotireozu. Ali ne uzimajte više od 1 g joda dnevno, pošto veoma visoke doze joda mogu da ugroze rad štitne žlezde.
Selen
200 μg
Neizostavan za stimulaciju hormona štitne žlezde, nedovoljno selena vodi u hipotireozu.
Cink
30 mg
Zajedno sa vitaminom A važan za stvaranje hormona štitne žlezde.
Gvožđe
15 – 50 mg
Nedostatak gvožđa inhibira apsorpciju joda.

Preporučeni dodaci ishrani CaliVita International :


Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na
📞 +381658408486 (Viber )





Alge Spirulina i hlorela obogaćene lucerkom i pšeničnom travom

Spirulina Chlorella PLUS (100 tableta)

Alge spirulina i hlorela (chlorella) i Aloe vera, likopen, spanac

 

Kada se preporučuje Spirulina i Hlorela?

  • Kada je potrebno povećati energiju organizma
  • Kada postoji potreba za povećanim unosom belančevina (sportske aktivnosti, težak fizički rad itd.)
  • Kao dodatak kod detoksikacije i alkalizacije organizma

Alga Hlorela je izvanredan izvor kvalitetnih proteina (~ 60%), vitamina rastvorljivih u mastima, mineralnih materija i vlakana. Obe alge su poznate po svom visokom sadržaju joda.
Alga Spirulina je takođe veoma vredan izvor hranljivih materija, njen sadržaj proteina može dostići čak 70%. Pored toga, bogata je i vitaminima B, fitocijaninima, hlorofilom, beta-karotinom (sadrži više beta-karotina od šargarepe), E vitaminom i brojnim mineralnim sastojcima.
A pored hlorela i spirulina algi po kojima je preparat i dobio naziv, u njemu se nalaze još i dobro poznata pšenična trava i lucerka, odnosno jedna patentirana mešavina, u kojoj se nalaze izvanredni sastojci poput spanaća, brokola, Aloe vere, luteina, likopena, celera, peršuna.

Dejstvo preparata Spirulina Chlorella PLUS

Pošto ovaj preparat sadrži belančevine, minerale i vitamine, predstavlja izvanredan izvor hranljivih materija, koji se zbog svog opšteg vitalizirajućeg, antioksidnatskog i imuno jačajućeg dejstva, može se preporučiti bolesnima, umornima kao i vegetarijancima. Ovo je savršen dodatak pravilnoj ishrani.
Jod je neophodan za proizvodnju hormona štitne žlezde, za odgovarajući metabolizam u organizmu kod procesa stvaranja energije, a u znatnoj meri doprinosi očuvanja zdravlja kose, kože i noktiju.
Hlorofil zahvaljujući svom izuzetnom alkalizujućem dejstvu može pomoći u procesima detoksikacije i alkalizacije organizma.
Sastav:
Prah alge Spiruline
250 mg
Prah alge Hlorele
250 mg
Prah pšenične trave
100 mg
Prah lista lucerke
100 mg
Patentirana mešavina *
140 mg
*Prah  zrna celera, prah morskih algi, kupus u prahu, spanać u prahu, prah  korena maslačka, peršunov prah, ekstrakt luteina, ekstrakt likopena,  prah lista prokelja, prah crne rotkve, prah Aloe vere, brokoli u prahu.
PAŽNJA:
Osobama koje pate od poremećaja u funkcionisanju štitne žlezde savetuje se da pre upotrebe preparata potraže savet svog lekara.

Pakovanje: 100 tableta spirulina hlorela plus
Upotreba:    1 tableta dnevno


Selen za sve važne funkcije u organizmu

Pro Selenium (60 tableta)

Selen za odbranu od slobodnih radikala
Kome preporučujemo selen ?
  • Svima koji su u potrazi za jakom antioksidantnom zaštitom
  • Pušačima
  • Ljudima koji pate od hipertiroidizma
  • Muškarcima u cilju povećanja plodnosti
  • Za suplementaciju tretmana protiv visokog nivoa holesterola
  • Osobama koje slede striktnu vegansku dijetu, imajući u vidu da njihova ishrana ne sadrži prehrambene proizvode životinjskog porekla koji se smatraju dobrim izvorima selena
  • Za suplementaciju terapije protiv zapaljenskih procesa u telu, posebno u slučaju artritisa

Mineral selen jača imuni sistem u borbi sa virusima i drugim patogenim agensima. Dakle, bela krvna zrnca, antitela makrofage i inteferon su uz njega puno delotvorniji. Uzimanju ovog dodatka, govori u prilog i istraživanje, da se dodatnim uzimanjem ovog minerala usporava i sprečava virus herpesa, virus hepatitisa, pa čak i virus ebola i AIDS-a. Sve studije moderne onkologije govore da je izuzetan u prevenciji kancerogenih procesa, kao i da je procenat učestalosti pojave raka pluća, rektuma (debelog creva), bešike, jednjaka, grlića materice i tela materice uzimanjem selena mnogo manji. Od Limfoma, vrste raka limfnog sistema, sve raširenijeg u svetu , mnogo češće obolevaju osobe sa niskim nivoom selean. Kao snažan antioksidant izuzetan je u zaštiti od srčanih bolesti. Dokazano je da je kod osoba sa niskim nivoom selena pojava srčanih bolesti i za 70% češća nego kod onih koji imaju normalan nivo ovog minerala. Selen je važan činilac u kontroli i sprečavanju srčanih aritmija, kao i iznenadnog zastoja srca. U samom središtu zapaljenja, u kombinaciji sa vitaminima A, C i E izuzetno povoljno deluje kod osteoartritisa, kolitisa kao i psorijaze. Uspešno deluje i kod hormona T4 (štitne žlezde), jer uspešno aktivira enzime koji stimulišu stvaranje ovog važnog hormona. Veoma je bitan bitan i u detoksikaciji organizma teškim metalima: olovom, platinom, živom, kadmijumom, talijumom, jer se u njegovom prisustvu oni, odnosno njihove soli pretvaraju u inertne i neopasne materije.
 
Enzim glutation peroksidaza koja direktno zavisi od selena, veoma je niska kod osoba obolelih od multiple skleroze , pa se i kod ove veoma teške bolesti preporučuje povećan unos ovog minerala. Plodnost takođe zavisi od količine selena, a deficitaran je i kod degenerativnih bolesti kičmene moždine dece, čije majke imaju nedostatak selena tokom trudnoće. Kao izuzetan „Lovac na slobodne radikale“ i u Dermatologiji, selen je odgovoran za sprečavanje seboreje, nastanka peruti.
Autor teksta: Dr. Isa Alizadeh

Pakovanje:     60 tableta



Prirodni Beta karoten i vitamin A

Beta Carotene 9000 (100 gel kapsula)

Beta caroten kapsule
Kada vam je potreban Beta Karoten?

  • Kada se spremate za godišnji odmor u cilju pripreme kože za sunčanje
  • Kada želite duže da očuvate tamniji ten
  • Ukoliko bolujete od glaukoma
  • Kada tražite efikasnu antioksidantnu zaštitu
  • Kada ste na dijeti sa niskim sadržajem masti ili patite od poremećaja apsorpcije

 



Beta karoten je provitamin vitamina A - supstanca od koje se dobija vitamin A. Postoji više prirodnih oblika vitamina A. Vitamin A u životnim namirnicama životinjskog porekla naziva se retinol. Retinol je vezan za masnoće u životnim namirnicama kao što je mleko, meso i jaja.
Retinol se na primer prvenstveno nalazi u skorupu (kajmaku) mleka, vitamin A se gubi ako je mleko delimično obrano, zato što u obranom mleku ima samo malo vitamina A. Za vreme apsorbovanja u organizmu, masti cepaju retinol i u krvotoku se on vezuje za transporzni protein. Vezivni protein retinola zavisi od metabolizma cinka. Poremećaj metabolizma cinka ima za posledicu da se iz jetre ne oslobađa dovoljno vitamina A. Poremećaji zaliha vitamina A su često posledica nedostatka cinka.
Biljne provitamine vitamina A nazivamo karotinoidi, to je grupa molekula koje telo može da pretvori u vitamin A. Određene karotinoide kao što su beta-, alfa karotin i lutein, organizam, u zavisnosti od potrebe, može da pretvori u vitamin A ili da ih koristi kao antioksidans.
Beta karoten najčešće se nalazi u životnim namirnicama. Jedan molekul beta karotina sadrži dva međusobno povezana molekula vitamina A. On se može direktno apsorbovati i stupa u funkciju kao antioksidant ili se u ćelijama za probavu pretvara u vitaminA i onda apsorbuje.
Sa 15 mg beta karotena možemo pokriti potrebni dnevni unos vitamina A.
Odnos jedinica IJ (internacionalne jedinice) prema mg i prema RE (retinol ekvivalent):
3.33 IJ vitamina A = 6 µg beta karotina = 1 RE
Jedna želatinska kapsula CaliVita Betacarotene 9000 sadrži 16 mg beta karotena.
Čisti vitamin.

Pakovanje: 100 gel kapsula
 
Doziranje: Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1 želatinska kasula dnevno.

петак, 21. септембар 2018.

Akcija Imuno Paket



  U periodu od 21.09. do 28.09. (ili do isteka zaliha) kupovinom minimum 2 proizvoda na jednom računu odabranih proizvoda ostvarujete popust 15%!


Proizvodi koji čine akcijski paket su:
CV0117 - VirAgo

CV0117_n.png

CV0129 - Lion Kids D


CV0129_n.png

CV0158 - C 300 with Rose Hips

CV0158_n.png

CV0174 - Liquid C+ sa bioflavonoidom
CV0174_n.png
CV0172 - Organic Noni

CV0172_n.png

CV0226 - Vitamin D

CV0226_n.png

Kombinacijom bilo koja dva, ili više proizvoda, ostvarujete 15% popusta. Takođe, možete kupiti i minimum 2 ista proizvoda i ostvarujete 15% popusta.



Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na
📞 +381658408486 (Viber )

субота, 15. септембар 2018.

Škola je počela ! Ojačajmo imuni sistem naše dece sa suplementima CaliVita International !


Važno je da deca dobro savladaju nove izazove koje donosi jesen, bilo da se radi o učinku u školi ili o pravilnom funkcionisanju njihovog imunog sistema.

Pogrešno je uverenje da se konzumiranjem svežeg voća i povrća tokom leta mogu napuniti zalihe vitamina za celu godinu, jer se vitamini rastvorljivi u vodi moraju kontinuirano i redovno dopunjavati, ali je, i u slučaju nekih vrsta vitamina koji se rastvaraju u masti, svakodnevni unos praktičniji.
Naravno, to ne znači da bi trebalo da se odreknete uravnotežene ishrane, bogate svežim sezonskim voćem i povrćem; ali, i pored najbolje namere, može da se desi da ćete propustiti zacrtani cilj. Zbog toga bi trebalo da za naše najmlađe odaberemo posebne multivitaminske formule, koje su specijalno napravljene za decu i koji mogu doprineti boljem funkcionisanju imunog sistema.





Preporuceni preparati CaliVita International :

Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo  po nizoj ceni od 30 %, potrebno je  uraditi jednu  ONLINE REGISTRACIJU


Sugar free Gummies je ukusni multivitamin, dopunjen cinkom, bez šećera i veštačkih aroma. Sadrži još vitamin C, B6 i B12, kao i folnu kiselinu, čime doprinosi zdravom razvoju kod dece i normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, kao i procesima stvaranja krvi. Na sve ovo vredi obratiti posebnu pažnju kada sa dolaskom jeseni deca više vremena borave u kolektivu, kao što se to dešava u školi na časovima ili u vrtićima.


Full Spectrum je jedan efikasan kompleks vitamina i minerala, koji može da obezbedi dnevne potrebe vitamina i minerala. Pored toga, takođe blagotvorno utiče na funkcionisanje organizma, sa svojim aktivnim sastojcima poput bioflavonoida iz citrusa ili hesperidin kompleksa. Tokom školskog perioda, najbolje je da telo redovno snabdevamo neophodnim antioksidantima, a to je između ostalog osigurano vitaminima E i C, kao i selenom. To su sve prednosti na koje svakako vredi obratiti pažnju, kako bismo pomogli deci školskog uzrasta kada na jesen započinju školsku godinu!





Studentima može biti od pomoći izuzetno popularan preparat Energy & Memory, za koji su aktivni sastojci posebno odabrani na taj način, kako bi mogli efikasno da pruže dodatnu pomoć tokom perioda povećanog mentalnog opterećenja. Sadržaj kofeina u guarani ima stimulativno dejstvo, a magnezijum može pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti. Lecitin može pomoći da se lakše nosite sa stresom i da se smanje neželjena dejstva istog, a prema rezultatima jedne studije, lecitin je doveo do smanjenja nivoa kortizola (poznatog i kao hormon stresa) u krvi. Dugotrajni povišeni nivo kortizola usled dejstva hroničnog stresa može pogoršati efikasnost imunog sistema, kao i smanjiti otpornost na stres. Cink, koji je ujedno i poznati antioksidans, doprinosi dobrom funkcionisanju mentalnih procesa, dok vitamin E i selen mogu pomoći u odbrani naših ćelija od dejstva oksidativnog stresa, koji se povećava tokom stresnih situacija.


уторак, 11. септембар 2018.

Papaya Plus ~ Nov proizvod CaliVita International

Osluškujte svoje telo!

 Novi Papaya Plus

papaya2.jpg



Svakodnevno se značajan deo populacije bori sa poremećenom probavom, nadimanjem ili sa 
narušenom crevnom florom. Ukoliko imamo dugotrajne neprijatne simptome i osećaj nelagode, postavlja se pitanje: da li imamo dovoljne količine digestivnih enzima za hranu koju unosimo?




Bez digestivnih enzima nema ničeg šta bi moglo da „svari” hranu


Uz ispitivanja, a često i bez dodatnih analiza, se može brzo utvrditi da nemamo dovoljno enzima za varenje. Da li to izaziva probleme? Da. Naime, zadatak digestivnih enzima je da hranu unetu u organizam svare, razgrade na sastavne komponente, kako bi sastojci postali dostupni za potrebe organizma, to jest da doprinesu apsorpciji i iskorišćenju hranljivih materija, vitamina i minerala.
Ukoliko nemamo dovoljno enzima za varenje, probavni trakt će se poremetiti. Ne samo da organizam neće dobiti neophodne hranljive materije, već će i obroci postati nepoželjni.
Dugotrajno poremećena i neodgovarajuća probava i apsorpcija, mogu na kraju dovesti do slabljenja imunog sistema, umora, iscrpljenosti, razdražljivosti, problema sa kožom i alergijskim reakcijama.


thpapapya.jpg

Šta možemo učiniti kako bismo pomogli varenju?


Već samom promenom načina života možemo da učinimo mnogo. Naime, količina digestivnih enzima se može naveliko smanjiti zbog neodgovarajuće ishrane (npr. prekomerno konzumiranje brze hrane, neredovni obroci, užurbani obroci) ili stresa ili loših uslova konzumiranja hrane (suviše brzo jedenje hrane, nedovoljno sažvakane hrane). Isto tako, i prekomerno fizičko opterećenje ili uzimanje određenih lekova može negativno uticati na smanjenje količine digestivnih enzima.
Sa prolaskom godina, količina enzima u telu se može smanjivati jednostavno i zbog procesa starenja.
Naše telo proizvodi pojedine enzime, ali neke od njih moramo dopunjavati ishranom, kao što to činimo i u slučaju nedostatka laktoze.


Papaya plus: kompleksni sastav, visok sadržaj aktivnih sastojaka


CaliVitin novi proizvod Papaya PLUS, sadrži sve važne enzime koji pomažu probavu, a u vidu su želatinskih tableta za žvakanje. Na taj način pomaže organizmu da razgradi proteine, ugljene hidrate, masti, kao i laktozu, koja za veliki broj ljudi izaziva velike probleme. A, to sve postižemo uz enzime visoke efikasnosti. Na taj način se mogu sprečiti neprijatni simptomi usled poremećaja varenja, a već postojeći se mogu ublažiti.

Zašto izabrati Papaya Plus?


- Ne fokusira se samo na razgradnju jedne vrste hranljivih sastojka, već na kompleksni način, tako što sadrži sve bitnije enzime koji doprinose varenju, pomaže razgradnju ugljenih hidrata, masti i proteina.

- Sadrži enzime ne samo u tragovima, već ima visok sadržaj sastojaka.

- Veliki deo populacije se bori sa nekim oblikom intolerancije na laktozu. Kao što smo i naveli, preparat Papaya PLUs doprinosi i razgradnji laktoze.

Dostupan je u obliku žvakaćih tableta. Zbog toga, sa zadovoljstvom mogu da koriste i sve one osobe, koje imaju probleme sa gutanjem.


health-Benefits-of-papaya-seeds.jpg

  • Na Vaša pitanja odgovara Prim. Mr Sci Dr Amalija Tarnocki
  • Zakazivanje termina za lekarsko savetovaliste : 📭angelinab.572@gmail.com 

     📞Tel. +381658408486 ;     0658408486


  • Angelina ☺