CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

среда, 28. август 2024.

Curcuma Pro 60 tbl. ~Kurkuma 60 tableta

 



 
Curcuma is a special formula containing turmeric extract with 95% of curcuminoids. Turmeric is supplemented with BioPerine® pepper extract and curcumin in the granulated MicroActive® formulation.

 


To whom and when do we recommend it?

Pro-health effects of turmeric

The main ingredient of Curcuma Pro is turmeric, which is known for its anti-inflammatory effects, supplemented with pepper extract and Bioperine® curcumin in the unique form of MicroActive®, thus ensuring better bioavailability. Turmeric contributes to the flexibility and normal functioning of the joints.

The richness of turmeric, which has a beneficial effect on immunity, health of the lungs and upper respiratory tract, liver cells, nervous system, blood circulation, skin condition, digestive processes, relieves flatulence and constipation, has an antioxidant effect + BioPerine® black pepper fruit extract and medium-chain acids fatty MCTs to increase digestibility.

Stronger and longer action thanks to the MicroActive® formula

Curcuma Pro has been enriched with the patented MicroActive® Curcumin sustained-release formula, thanks to which it has 10 times greater absorption than regular curcumin, reaches the maximum concentration in the blood faster: 2 hours compared to 4 hours for regular curcumin, provides a sustained release for 12 hours.
 

 👇

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/curcuma-pro

 

 

Kurkumin, je polifenol dobijen iz kurkume, jak antioksidanti spada među najjače anti-inflamatorne supstance, to ga i čini jednim od najvećih nada budućih farmaceutskih dostignuća. Upala je organska komponenta hronič- nog oboljenja i shodno tome kurkumin se primenjuje kod artritisa, digestivnih i kardiovaskularnih bolesti, depresije i još mnogih drugih bolesti.

Curcuma Pro se preporučuje ne samo kada problem već postoji pa želite postojećoj terapiji artritisa ili povredama da dodate alternativnu suplemetaciju već i onda kada su Vam zglobovi ektremno opterećeni. Prema tome, njegova primena preporučuje se osobama koje se redovno bave sportom, obavljaju težak fizički rad ili se bore sa gojaznošću.


Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU na linku :
Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )

ONLINE kupovina CaliVita proizvoda
 


Moj Blog o proizvodima CaliVita International :

 https://calivitaangie.blogspot.com/




недеља, 25. август 2024.

📔📝📚 Škola počinje ! Ojačajmo imuni sistem naše dece sa suplementima CaliVita International ! 📔📝📚

 



 Septembar i ove godine, na sreću, vraća đake u školske klupe, što uz radost mališana, roditeljima donosi nebrojeno briga vezanih za zdravlje deteta. Početak jeseni i početak školske godine koja decu vraća u velike kolektive, škole i vrtiće, po nepisanom pravilu puni pedijatrijske ordinacije, a roditeljima nosi puno briga, neprospavanih noći i ponovljenih pitanja: mogu li učiniti nešto da moje dete bude manje bolesno?

 

 

Važno je da deca dobro savladaju nove izazove koje donosi jesen, bilo da se radi o učinku u školi ili o pravilnom funkcionisanju njihovog imunog sistema.


Pogrešno je uverenje da se konzumiranjem svežeg voća i povrća tokom leta mogu napuniti zalihe vitamina za celu godinu, jer se vitamini rastvorljivi u vodi moraju kontinuirano i redovno dopunjavati, ali je, i u slučaju nekih vrsta vitamina koji se rastvaraju u masti, svakodnevni unos praktičniji.

Naravno, to ne znači da bi trebalo da se odreknete uravnotežene ishrane, bogate svežim sezonskim voćem i povrćem; ali, i pored najbolje namere, može da se desi da ćete propustiti zacrtani cilj. Zbog toga bi trebalo da za naše najmlađe odaberemo posebne multivitaminske formule, koje su specijalno napravljene za decu i koji mogu doprineti boljem funkcionisanju imunog sistema.



Preporuceni preparati CaliVita International :

Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nizoj ceni od 25 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU

 na linku : https://serbia.calivita.com/registration/3814127090


Vitamin D3 u kapima 

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

 


 


Ovo je najnovija formula vitamina D3. Razvijen je vitamin D3 u kapima tako, da primena može biti jednostavna i lako personalizovana za svakog člana porodice. Zahvaljujući tečnoj formi, veoma lako se koristi , bez obzira da li se koristi za dete ili stariju osobu. Ima izuzetno prijatan ukus – zahvaljujući prirodnom citrusnom sastavu – ali istovremeno nema jako karakterističnu aromu, tako da se može mešati i u namirnice i napitke. Prilikom procesa proizvodnje ove tečne formule mi ne koristimo nikakve veštačke arome, boje, zaslađivače ili šećer.

Ne samo da se lako koristi, već naš novi proizvod sadrži D3 holekalciferol, najaktivniju formu vitamina D, koji mnogo delotvornije podiže nivo vitamina D u krvi naspram forme D2 (ergokalciferol).

 Najbolji prirodni izvor vitamina D3 je ulje iz jetre bakalara, koje je takođe dodato u našu formulu.

Pored toga, i pakovanje je veoma ekonomično, pošto jedna bočica može da sadrži i 900 doza.*

 Samim tim D-drops predstavlja dobru investiciju u očuvanje zdravlja.

 Adekvatni nivo vitamina D bi mogao smanjiti slučajeve pojave gripa za 90%, tako da bismo na taj način naravno mogli da uštedimo i novac koji se inače potroši na tretiranje simptoma gripa. **

 Imajući u vidu rezultate dobijene zadnjih godina, nekoliko zdravstvenih organizacija uključujući i Nacionalni Institut za Zdravlje Harvardskog Univeziteta, podržavaju ideju povećanja preporučenih dnevnih doza vitamina D za barem 30-60%.

 Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju, nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis).

 Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogućnost! * Računajući sa preporučenom dnevnom primenom (za odrasle 1 kap – 400 IU/dnevno)

Da li ste znali,


- da je dokazana povezanost između nivoa vitamina D3 i depresije?

- da tokom zimskog perioda raste učestalost pojave depresije?

- da korišćenjem solarijuma ne možete suplementirati vitamin D? Zato što iz UVA zraka koje emituju solarijumi organizam ne može da sintetiše vitamin D, već samo iz UVB zraka.

 

 Full Spectrum ~efikasan kompleks vitamina i minerala


Full Spectrum je jedan efikasan kompleks vitamina i minerala, koji može da obezbedi dnevne potrebe vitamina i minerala. Pored toga, takođe blagotvorno utiče na funkcionisanje organizma, sa svojim aktivnim sastojcima poput bioflavonoida iz citrusa ili hesperidin kompleksa. Tokom školskog perioda, najbolje je da telo redovno snabdevamo neophodnim antioksidantima, a to je između ostalog osigurano vitaminima E i C, kao i selenom. To su sve prednosti na koje svakako vredi obratiti pažnju, kako bismo pomogli deci školskog uzrasta kada na jesen započinju školsku godinu!


 



https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/full-spectrum

 

 

  Energy & Memory ~dodatnu pomoć tokom perioda povećanog mentalnog opterećenja

 


Studentima može biti od pomoći izuzetno popularan preparat Energy & Memory, za koji su aktivni sastojci posebno odabrani na taj način, kako bi mogli efikasno da pruže dodatnu pomoć tokom perioda povećanog mentalnog opterećenja. Sadržaj kofeina u guarani ima stimulativno dejstvo, a magnezijum može pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti. Lecitin može pomoći da se lakše nosite sa stresom i da se smanje neželjena dejstva istog, a prema rezultatima jedne studije, lecitin je doveo do smanjenja nivoa kortizola (poznatog i kao hormon stresa) u krvi. Dugotrajni povišeni nivo kortizola usled dejstva hroničnog stresa može pogoršati efikasnost imunog sistema, kao i smanjiti otpornost na stres. Cink, koji je ujedno i poznati antioksidans, doprinosi dobrom funkcionisanju mentalnih procesa, dok vitamin E i selen mogu pomoći u odbrani naših ćelija od dejstva oksidativnog stresa, koji se povećava tokom stresnih situacija.

 


 



👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/energy-memory

 

 

 

 Omega 3 koncentrat u pakovanju od 100 kapsula (CV0304)

 

 



🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/omega-3-concentrate


Kome preporučujemo riblje ulje ?
 
  • Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama i problemima sa krvnim pritiskom, kao i onima koji cene održavanje zdravog i normalnog funkcionisanja ovih organa
  • Trudnicama i deci mlađeg uzrasta, u cilju pospešivanja normalnog razvoja
  • Osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv zapaljenskih bolesti (npr. upale zglobova)
  • Osobama koje su na dijeti sa niskim sadržajem masti i dijeti za mršavljenje
  • Svima koji žele da očuvaju zdravlje svojih očiju i svog nervnog sistema

Riblje ulje u kapsulama Omega 3 koncentrat sadrži visoke količine omega 3 masnih kiselina poreklom iz ribljeg ulja, koje potpomažu održavanje odgovarajućeg nivoa triglicerida i dobrog kardiovaskularnog zdravlja, kao i obezbeđuju dobre moždane funkcije.
Određena istraživanja se bave pitanjem da li postoji veza izmedu načina ishrane i kardiovaskularnih obolenja. Ukoliko postoji kakva je ta veza? Poznata je činjenica da su ove bolesti jedva poznate među eskimima sa Grenlanda, iako je njihova ishrana izuzetno bogata mastima. Kod Eskima zahvaljujući velikom unosu ribe i plodova mora, omega-3 masne kiseline čine čak 13,1% ukupnog sadržaja masti u hrani, čak 10 puta više nego kod stanovništva Srednje Evrope što rezultuje time da je učestalost srčanog infarkta 400 puta manja.
Za optimalnu funkciju nervnog sistema takođe je potrebna velika količina nezasićenih masnih kiselina, pa njihova primena može dovesti do poboljšanja i u slučaju oboljenja nervnog sistema (multipla skleroza, poremećaji pažnje i koncentracije kod dece, depresija).
Esencijalne masne kiseline koje sadrži riblje ulje, odnosno prostaglandini kao antiupalne supstance, delotvorno se primenjuju u tretmanu mnogih hroničnih upala. Tako se kod reumatskih bolesti, nakon višemesečnog uzimanja, znatno smanjuje jutarnja ukočenost i bolovi u zglobovima. Mnogim obolelima od psorijaze, omega-3 je delotvorno sredstvo kojim se postižu značajni pomaci u otklanjanju simptoma bolesti, a pored toga, nezasićene masne kiseline štite kožu i čine je lepšom.
Kod osoba koje redovno uzimaju omega-3, odbrambena sposobnost organizma prema infekcijama je veća, jer ove masne kiseline jačaju imunitet. Novija istraživanja takođe ukazuju na to, da se značajno smanjuje hiperaktivnost i nasilje u školama, dok se istovremeno povećava sposobnost učenja, ukoliko je ishrana dece obogaćena omega 3 masnim kiselinama.
Dopuna ishrane riblje ulje u kapsulama - omega 3 masnim kiselinama smatra se i značajnim delom prevencije malignih bolesti. Šta više, novija istraživanja najavljuju veliku ulogu EPA i DHA masnih kiselina u dopunskoj terapiji malignih oboljenja.
CaliVitin Omega 3 koncentrat obezbeduje visoke količine EPA i DHA u visoko koncentrisanom prečišćeno riblje ulje. Manje kapsule se lakše gutaju i ujedno su prijatnije za korišćenje za decu i starije, pa čak i za trudnice.
 
NAPOMENA!
 
Nezasićene masne kiseline su veoma osetljive i podložne su štetnom uticaju slobodnih radikala, i zbog toga se osobama koje unose veće količine omega-3 masnih kiselina preporučuje i suplementacija antioksidansima.

Sastav:                     
  • Visokokoncentrovano riblje ulje          600 mg                                
  • EPA (eikozapentainoicna kiselina)     180 mg                        
  • DHA (dekozaheksanoicna kiselina)    120 mg

Upotreba:      Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1-3 želatinske kapsula dnevno.
 

 

Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da biste nase vrhunske proizvode mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku : https://serbia.calivita.com/registration/3814127090  

Nas Katalog proizvoda ( listajte ga na linku ispod slike Kataloga )




https://www.calivita.rs/document/katalog/Katalog2020.pdf


BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL 

https://calivitaangie.blogspot.com/

Kontakt :

Angelina Banyari

TP menadzer CaliVita International

Tel. +381658408486 Viber

0658408486 Srbija

e-mail : angelinab.572@gmail.com




Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.




💆💛💦🍊 #glamUp~Collagen complex 500 gr- #glamUp, budite najbolja verzija sebe! 💆💛💦🍊

 

 
👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.eu/products/glamup

 

 Collagen complex supplemented with hyaluronic acid, Q10, herbal extracts and natural antioxidant vitamin E. One serving contains 10 g of hydrolysed collagen type I+ III. Lemon flavoured tasty powder drink with no preservatives, no colorings, no added sugars, gluten&soy and GMO free.  

 

  • With an outstanding professional background, CaliVita has been offering its products satisfying the highest quality regulations for more than 20 years.
  • We always aspire to use natural base materials originating from the best sources.
  • During our developments, we work using better absorption, for example organic, forms.
  • We offer 100% quality guarantee for our products.
  • Our products are subject to a strict and multiple round examination procedure in order to continuously ensure excellent quality.
  • The vast majority of our dietary supplements are produced in pharmaceutical conditions in the USA.
  • The products are manufactured according to the principles of GMP (Good Manufacturing Practice), while continuous control and regularly scheduled audits by the FDA (Food and Drug Administration) are also performed. We work in close cooperation with the local licensing authorities in order to ensure that our consumers are always provided products of the highest quality.

 

  1. Ingredients1 scoop (17 g) contain
  2.  10 gr Hydrolysed collagen
  3.  100 mg Alpha-lipoic acid
  4.  75 mgHyaluronic Acid
  5. 50 mg Pomegranate Extract (std. 40% ellagic acid)
  6.  50 mgCoenzyme Q10
  7.  40 mg Sweet potato tuber extract
  8. 15 mg Carotenoid complex
  9.  5 mgVitamin E

  ONLINE REGISTRATION  👇

 https://eu.calivita.com/registration/3814127090

 

 


#glamUp, budite najbolja verzija sebe!

Da li se još sećate onih leta, kada ste već prve nedelje lepo preplanuli, a zatim ostatak sezone ste proveli sa lepim tenom? E, baš tada i tamo ste položili kamen temeljac vaših pigmentnih mrlja i bora na koži.

Naravno, ne treba sve automatski pripisivati samo sunčanju. Tu su još i pušenje, stres, neispavanost, nepravilna ishrana… Svi ovi faktori zajednički doprinose ranijoj pojavi bora, ali naravno, kasnije bore idu i uz godine.

Vaše telo već od tridesete godine, postepeno stvara sve manje i manje kolagena i hijaluronske kiseline, kojom se osigurava zategnutost i punoća vaše kože, a sve to dostiže vrhunac nastupanjem menopauze. U to vreme, tokom prvih 5 godina menopauze gubite većinu kolagena u organizmu (30%).

Ali ne samo bore, opuštena koža i pigmentne mrlje mogu da smetaju, već i strije nastale usled naglih promena težine, kao i celulit ili razni ožiljci ili ostaci istih.
Sa time se uopšte ne morate pomiriti, jer to ne mora da ostane tako, zato što uvek može i treba da se preduzme sve, kako bi se to stanje poboljšalo!

Naime, 60-e su nove 50, a 50-e su nove 40-e! ;)

Kaže se da naš izgled nedvosmisleno otkriva naše godine, ali u vašem slučaju to sigurno neće biti tako!

I tako stižemo do proizvoda #glamUp, koji je jedan novi, zaista revolucionaran napitak za lepotu!

A kada bi bilo najbolje vreme ako ne sada, da se malo razmazite i udovoljite svojoj duši? Sada kada konačno možete da izlazite a i vreme se prolepšalo, vreme je da pokažete svoju najbolju formu!

Kompleksni sastav sa visokim sadržajem sastojaka je jedinstven na tržištu, i sadrži sve one sastojke koji mogu pomoći da sačuvate prirodnu elastičnost, lepotu i zdravlje kože.

Sadrži 10 (!) grama hidroliziranog kolagena, kao i  hijaluronsku kiselinu i brojne prirodne antioksidante, kao što su karotinoidi, fitoceramidi, alfa-lipoinska kiselina, ekstrakt nara, vitamine E i ubikinin (Q10).

U čemu može da pomogne?

  • Može pomoći da se smanji dubina vaših bora, i pomoći u sprečavanju razvoja novih bora.
  • Poboljšava hidrataciju i zategnutost kože.
  • Pomaže očuvanje fleksibilnosti kože i stimuliše proizvodnju kolagena.
  • Pomaže u zaštiti vaše kože od štetnog dejstva UV zračenja, uticaja stresa, lošeg načina života i pušenja, kao što povećava i antioksidativnu zaštitnu sposobnost kože.
  • Može da smanji vidljivost ožiljaka ili pigmentnih mrlja na koži, kao i da se smanje upale i doprinese da koža poprimi ujednačeniji izgled.
  • U slučaju ekcema ili ožiljaka nakon hirurških intervencija, pomažu formiranje novog kožnog tkiva.
  • Može pomoći da strije izblede.
  • Može pomoći da se smanji vidljivost celulita.
  •  

  • https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/glamup

Dobra vest je, da #glamUp ima veoma prijatan ukus!  Ne oseća se posebno ukus kolagena, između ostalog i zbog toga, što ne potiče iz ribe, već je ekstraktovan iz govedine, čemu smo dodali veoma prijatnu aromu citrusa. Pored toga, proizvod ne sadrži konzervanse, veštačke boje, dodati šećer, gluten, soju, laktozu ili GMO.

Ne suzdržavajte se! Dovedite se u top formu, i budite spremni za leto!
 
 
Kako bi naručili proizvod, kliknite ovde:






Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU na linku :
Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
ili e-mail :angelinab.572@gmail.com
ONLINE kupovina CaliVita proizvoda


 
 

Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

 

недеља, 18. август 2024.

💪🔥💪 AKCIJA od 19.08. -24.08. 2024. ~ Dodatna snaga za zdravlje zglobova ~CaliVita Srbija 💪🔥💪

💪🔥💪 AKCIJA od 19.08. -24.08. 2024. ~ Dodatna snaga za zdravlje zglobova ~CaliVita Srbija 💪🔥💪

 

  Treća avgustovska akcija očekuje nas u periodu od 19.08.-24.08. 2024. god.
 - 15% POPUSTA na naša 2 proizvoda, ovog puta to su: 

 💪  Joint Protex Forte 90tbs (CV0155)
 💪 Calcium Magnesium Plus 100cps (CV0222)


 
🔥 Da biste iskoristili ovu sjajnu ponudu, potrebno je kupiti 2 ista ili dva različita proizvoda.


Posetite nas u našim maloprodajnim objektima, kupite na web shop-u i preko 📦poštanske dostave.


❕❕Napomena: BP i KP se srazmerno smanjuju.

 Akcija se ne sabira sa drugim akcijama! 

Firma zadržava pravo izmena, akcija traje do isteka zaliha. 


Vaša Calivita RS

 

 

  • Kada je potrebno da se leče bolovi u zglobovima
  • Kada se bavite fizičkim radom
  • Kada se redovno bavite sportom
  • Kada imate prekomernu telesnu težinu
  • Kada živite bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • Kada imate povređen zglob
Postoje  situacije u životu kada bolovi u zglobovima ugrožavaju normalno dnevno funkcionisanje.  Joint ProteX FORTE zahvaljujući povećanim dozama aktivnih sastojaka  bolje štiti zglobove, pa ga samim tim prvenstveno preporučujemo osobama  kojima je potrebna dodatna zaštita.
Organi  koštano-zglobnog sistema ljudskog tela čine funkcionalnu celinu.  Funkcije zglobova određuje njihova struktura. Da bi mogli odgovarati  specifičnim zahtevima, kosti i površinske delove zglobova moraju čvrsto  povezivati (držati zajedno) razne vezivne strukture – kao što su mišici,  ligamenti, sinovijske opne itd., pomoću kojih se vrši pokretanje udova i  kretnja. Na završecima kostiju koje čine zglobove se nalazi hrskavica,  koja pomaže pokretanje zglobova bez žuljanja, a ujedno ima i zaštitnu  funkciju. Baš iz tog razloga je izuzetno važno očuvanje zdrave  funkcionalnosti hrskavice i ostalog vezvnog tkiva.
Na  zdravlje naših zglobova utiču mnogobrojni faktori. Starenjem,  prvenstveno dolazi do trošenja zglobova, što je i razumljivo, pošto se  prvo troše oni  delovi koji se najviše koriste i koji stalno rade, npr.  treba da nose našu celokupnu težinu (kukovi, kolena), tada se javlaju bolovi u zglobovima.
Taj proces  postepenog trošenja se može ubrzati usled nedostatka redovnih fizičkih  aktivnosti i sa povećanjem telesne težine. Posebna pažnja treba da se  posveti zglobovima ukoliko se neko profesionalno bavi sportom ili  obavlja tezak fizički rad, kao i na nasledne faktore (prvenstveno kod  ženskih osoba).

Aktivni  sastojci preparata Joint ProteX FORTE mogu doprineti očuvanju zdravlja  naših  zgobova obnavljanju hrskavice i ostalog vezivnog tkiva u organizmu.

Glikozamin ulazi u sastav hrskavice i ako se unese u vidu dodatka ishrani, jača  hrskavicu i potpomaže normalno funkcionisanje i regeneraciju zglobova.
Hondroitin zajednički delujuci – sinergistički – sa glukazaminom deluje kao sredstvo za „podmazivanje“ zglobova.
Hijaluronska kiselina slično hondroitinu, doprinosi podmazivanju površine hrkavice u zglobovima i vezuje značajne kolicine vode.
Metil-sulfonil-metan ili „MSM“ zbog svoje uloge u sintezi belančevina vezivnog tkiva pomaže  pri očuvanju zdrave strukture hrskavice, i zbog toga je veoma često  sastojak u proizvodima koji su namenjeni za zaštitu zglobova i  hrskavice.

Preparat pored navedenih sadrži jos i blagotvorne biljne ekstrakte, koji pospešuju detoksikacione procese u zglobovima i vezivnom tkivu.
Cink i mangan su dodati za bolji kvalitet belančevina u vezivnom tkivu.
 
 

SASTAV:

500 mg Glukozamin
270 mg Hondroitin
50 mg Hijaluronska kiselina
150 mg Metil-sulfonil-metan (MSM)
50 mg Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std.25% boswelne kiseline)
40 mg Suručica
10 mg Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
5 mg Cink
1mg Mangan

 

 

 

Jedna tableta Calcium Magnesium Plus obezbeđuje toliko kalcijuma kao 2 čaše mleka ili 2 porcije (63gr) sira, i toliko magnezijuma kao 7 čaša mleka ili 4 porcije sira (170gr) i toliko vitamina D3 kao 8 komada pilećih džigerica!


Calcium Magnesium Plus je preparat koji sadrži kalcijum i  magnezijum i koji podržava očuvanje zdravlja skeletnog sistema, a sada je  zbog veće efikasnosti iskorišćavanja sastojaka obogaćen i vitaminom D3. Minerali kalcijum i magnezijum su makroelementi.
U funkcionisanju organizma imaju višestruku funkciju, a najpoznatija je funkcija za održavanje normalne strukture zubi i kostiju. Efikasno iskorišćavanje kalcijuma zavisi od  više faktora. Jedan od najbitnijih je snabdevenost organizma vitaminom  D. Upravo to saznanje je dovelo do dodavanja ovog vitamina u formulu.

Vitamin D je steroidni  produkt (jedinjenje sa strukturom sterola) koji je rastvorljiv u mastima  i otporan na toplotu. Od njegove dve, za ljudski organizam važne forme  (D2, D3) vitamin D3 (holekalciferol) je aktivniji. U namirnicama biljnog porekla se može naći samo u formi D2 (ergokalciferol), dok su u hrani životinjskog porekla obe njegove forme prisutne.
Vitamin  D pomaže apsorpciju kalcijuma, njegovu ugradnju u koštanu masu, takođe  pomaže održavanje ravnoteže kalcijuma u krvnoj plazmi, pa tako igra važnu  ulogu i u procesu normalne koagulacije krvi, utiče i na odgovarajući  razvoj i funkcionisanje mišića, a potreban je i za zdravo funkcionisanje  imunog sistema.
Kalcijum i magnezijum, zajedno sa vitaminom D3 su dobitna kombinacija za čitav organizam.
    
 
Pušenje, kafa, čaj, kao i veće količine unetih vlakana, odnosno oksalna  kiselina, fitin iz nekih biljaka (npr. zelje, rebarbara) mogu  sprečavati apsorbciju kalcijuma.
 
Povećano unošenje belančevina intenzivira izdvajanje kalcijuma kroz bubrege. Proporcija unetog kalcijuma i magnezijuma prema dosadašnjim iskustvima  treba da bude 2:1. Savremeni preparati, kao što je na primer i Calcium Magnestium Plus, ova dva makroelementa sadrže kombinovano, i  upravo u ovoj proporciji.
 
Pakovanje:    100 tableta
Upotreba:      2 tablete dnevno
 
 

 
 

 

Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3815050236  dr Dragan Oljača

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

 

 

 https://www.doktoroljaca.com/index.html

 

 Kontakt : Dr Dragan Oljača 

 Hadži Ruvimova 52.Poštanski broj 21000 Novi Sad Srbija

Telefon: (+381) 063 168 46 12

info@doktoroljaca.com