CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

уторак, 9. мај 2023.

Autofagija za održavanje optimalnog opšteg zdravlja sa nadoknadom vitamina D

 


Autofagija je veoma dobra za održavanje optimalnog opšteg zdravlja


Ipak, ako želite da iskoristite prednosti autofagije, morate da učinite induktore poput povremenog posta redovnim delom svog života.

Za zdrave ljude, autofagija praktično pruža samo dobre stvari i ne nosi i nikakav rizik.


Da biste u potpunosti iskoristili prednosti autofagije, takođe je važno obratiti pažnju na druge osnove uravnoteženog načina života, kao što su spavanje, vežbanje i konzumacija prirodne, organske suplementacije.  

 

Jedan od vitamina koji je neophodan kod autofagije je D -vitamin 

 

D-vitamin 

👉 https://katarinamijatovic1.calivita.rs/products/d-drops

 


 
https://katarinamijatovic1.calivita.rs/products/d-drops

 

 Nažalost, kada je nadoknada vitamina D u pitanju, hrana često nije rešenje. Preporučene dnevne doze vitamina D za decu uzrasta do 18 godina iznose 400 IU. Za osobe starosne dobi od 19 do 70 godina, ta vrednost iznosi 600 IU, dok je za starije od 70 godina, preporučena dnevna doza vitamina D 800 IU. Iako je intoksikacija vitaminom D retka, ona ipak postoji. Dakle, nikako ne važi pravilo: „što više to bolje“. O doziranju se mora voditi računa. Gornja granica vitamina D, koja se podnosi za decu do 10 godina iznosi 1000 IU, dok za starije od 11 godina iznosi 2000 IU. Terapijskim dozama smatraju se vrednosti veće od 4000 IU vitamina D. Ako sada pogledamo količinu vitamina D u hrani, recimo, parče lososa od 100 gr sadrži, u proseku, oko 400 IU vitamina D, jedno žumance oko 20, a čaša mleka obogaćenog vitaminom D oko 75 IU. Dakle, u 30 žumanaca ili 2 litre obogaćenog mleka naći će se tek dnevne potrebe za vitaminom D, a da ne govorimo o potrebama ososba sa nedostatkom.  

Uravnotežena ishrana je svakako važna, ali izvesno je da će, u većini slučajeva, suplementacija vitaminom D biti neophodna.

 

 https://katarinamijatovic1.calivita.rs/webshop

BLOG O ZDRAVOM NAČINU ŽIVOTA , PREVENCIJI, LEČENJU I OPORAVKU POSLE BOLESTI

https://calivitaangie.blogspot.com/


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !