CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

петак, 17. март 2023.

💧 AKCIJA 20.03.- 25.03.2023. CaliVita Srbija 💚

 


U periodu od 20.- 25.03. za kupovinu najmanje 2️⃣ ista ili 2️⃣ različita ponuđena proizvoda ostvarite popust od ➖1️⃣5️⃣%
-15% min. 2kom
💧Oxy Max 60ml (CV0124)
💚Noni 90cps (FL0120)


Vaša Calivita Srbija








Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati.  OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada,  OxyMax® može da bude od pomoći!


Kome preporučujemo?
  • Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima
  • U cilju podsticanja i povećanja snabdevanja tela kiseonikom
  • U cilju poboljšanja metabolizma
  • U cilju poboljšanja performansi u sportu
  • U cilju povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa
  • U cilju poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka

Biološka formula stabilizovanog kiseonika za dodatno snabdevanje organizma kiseonikom.
Sadrži 12 000 molekula kiseonika na milion delova. (Upoređenja radi: u vodovodnoj vodi je ova vrednost 5-7, a u potoku 10-12.)
Kao posledica industrijalizacije i zagađenja životne sredine koju povlači za sobom, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajući izvor kiseonika. lstovremeno, civilizacijski procesi zahtevaju sve više napora od organizma, pri čemu rastu potrebe za kiseonikom. Znači, dok s jedne strane imamo povećanje potrebe za kiseonikom, na drugoj strani izvori kiseonika su sve siromašniji.
Stabilizavani kiseonik dopunjuje organizam energijom, popravlja fiziološke procese, razmenu materija i krvotok, ublažava simptome disajnih poremećaja.
Poboljšava apsorpciju vitamina, minerala, aminokiselina i lekovitih biljaka u organizmu.
Poboljšava kapacitet fizičkih aktivnosti i značajno povećava učinak sportista. Stabilizovani kiseonik nam je dostupan u obliku molekula, a u krvotok dospeva preko digestivnog trakta. Karakteristike stabilizovanog kiseonika su: izuzetno je stabilan i u takvoj formi je postojan i vise godina, a organizam ga veoma lako apsorbuje.
Preparat stabilizovanog kiseonika uništava infektivne bakterije i parazite. Stoga je veoma dobra zaštita od bakterijskih, glivičnih, protozoalnih i virusnih infekcija.
Izvor života.
 

KAO DIJETETSKI SUPLEMENT: u 2 dcl tečnosti ukapljati 20 kapi preparata OxyMax® , piti tri puta dnevno.








Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 2 kapsule dnevno, pola sata pre obroka.


Kapsule nonija

Ekstrakt iz voća noni, bogat vitaminima, mineralnim materijama (natrijum, kalijum, gvožđe, mangan, magnezijum), aminokiselinama i enzimima. Ostali sastojci su: kseronin, prokseronin, skopoletin, damnakantal.


Kome preporučujemo?

Morinda citrifolia (noni) je voćka odomaćena na ostrvima Polinezije, Tahitija i Havaja. Jedan od njenih dejstvenih principa, damnakantal, igra kontrolnu ulogu u diferencijaciji ćelija i tkiva i "ne dozvoljava" da se deoba ćelija izvitoperi. Pošto doprinosi nastajanju najpovoljnijeg nivoa takozvanih T- i B-ćelija, kao i makrofaga limfnih ćelija, on olakšava posao imunom sistemu, tako da bude sposoban da se efikasno nosi sa bolestima. Kseronin i prokseronin, koji se nalaze u noniju, imaju antidepresivno dejstvo. Ove materije pojačavaju proizvodnju endorfina čije oslobađanje rezultira dobrim raspoloženjem i dobrom atmosferom. Osim svega toga, kseronin u organizmu pokreće funkciju mehanizma za sprečavanje zapaljenja, ima antialergijsko dejstvo i pojačava otpornu sposobnost organizma prema bakterijama i virusima. Dejstveni principi ovog voća zajednički pozitivno utiču na metabolizam uopšteno i pomažu u očuvanju zdravlja.

Sastav







Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.



Blog CaliVita International :

https://calivitaangie.blogspot.com/





понедељак, 13. март 2023.

🌾AKCIJA od 13.-18.03.2023. CaliVita Srbija 🌾

 

U periodu od 13.-18.03. za kupovinu najmanje 2️⃣ ista ili 2️⃣ različita ponuđena proizvoda ostvarite popust od ➖1️⃣5️⃣%



‼️BP i KP se proporcionalno smanjuju. Akcija se sprovodi u našim maloprodajnim objektima, kupovinom na web shop-u i preko 📦poštanske dostave.







Kome se preporučuje mačja kandža ?
  • Onima koji su često u situaciji da im je potrebna dodatna podrška imunom sistemu
  • Onima koji zahtevaju kompleksnu jaču imunološku zaštitu
  • U cilju pripreme imunog sistema kao lek za zimski period


Virago je višekomponentni preparat, koji sadrži aktivne materije koje pospešuju imunitet, i ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Sastojci: ekstrakt lista masline, Purpurni zvončić, Mačja kandža, Pau d’ Arco, lizin i cink. Sve ove aktivne materije se preporučuju prvenstveno protiv simptoma herpesa, ali ujedno jačaju i otpornost organizma naspram čestih, zaraznih virusnih oboljenja.

Aktivne sastojke biljke Mačja kandža je moderna nauka već uglavnom identifikovala, i tako su mehanizmi aktivnih materija danas već poznati. Jedan deo aktivnih materija poseduje značajne antioksidantske osobine. Prema ispitivanjima, dokazana su sledeća svojstva ove biljke: sprečavanje nastajanja zapaljenja, uništava viruse i štetne slobodne radikale.
Glavne aktivne elemente čine razni alkaloidi, koji značajno pospešuju aktivnosti i stvaranje limfocita, kao i funkcije za odstranjivanje nečistoća, uzročnika i stranih tela.

Mačja kandža sadrži elemente za koje se otkrilo i to, da imaju diureticka svojstva i smanjuju povišenu temperaturu, dok drugi pospešuju parasimpatične funkcije vegetativnog nervnog sistema, tojest pomažu u opuštanju. Mačja kandža je u Evropi dospela u žižu javnosti zbog svojeg svojstva sprečavanja malignih oboljenja. Takođe su postignuti izuzetni rezultati u tretiranju simptoma oboljenja tumora.



Cink, ima izuzetno značajanu ulogu u pravilnom radu imunog sistema, koja se ne može zameniti ni jednim drugim oligo elementom. Naučno je dokazana činjenica, da što manje cinka ima neko u organizmu, to mu je slabiji imuni sistem. To rezultira mnogo većom mogućnosću za zarazama. Cink pospešuje aktivnost i stvaranje elemenata koji igraju ulogu u radu imunog sistema organizma. Te zaštitne celije („jedu“ uzročnike i strana tela, i tako ih onesposobljavaju) i „memorijske ćelije“ (limfociti, koji se stvaraju nakon prvog susreta sa bakterijama i virusima) prilikom ponovnog susreta prepoznavaju napadače, i tada bezuslovno pokreću specifične ćelije-ubice, tojest stvaranje antitela.

Ekstrakt lista masline: čaj napravljen od nje se koristi za smanjenje temperature i kao blago umirujuće sredstvo. Brojni naučni radovi dokazano govore o njenom antimikrobnom svojstvu (uništava štetne klice). Takode se pokazalo izuzetno učinkovitim protiv virusnih, bakterioloških i gljivičnih oboljenja, kao i u slučaju raznih alergija i pojave sindroma hroničnog umora.

Purpurni zvončić: Jedan od najpoznatijih stimulanata imunog sistema u biljnom svetu, koji takođe ima i antivirusno dejstvo. Sprečava širenje virusa herpesa i influence, jača odbrambenu moć organizma naspram nespecifičnih oboljenja i sprečava širenje parazita.
   
Pau d’ Arco: Tahebo je ogromno drvo, koje živi u tropskim prašumama Južne Amerike. Svojstva: stimuliše imunitet, štiti od bakterija, gljivica, parazita i virusa, ima atioksidantsko i antimutageno dejstvo, smanjuje bolove i zapaljenja. Sve ovo su podržala brojna klinička ispitivanja.
 
  

Lizinska amino-kiselina: može se naći u mnogim enzimima i u kolagenskim vlaknima. Lizin sprečava širenje virusa herpesa, ima specifično antiviralno dejstvo.









Super Soya Lecithin


 Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, ćelijskoj membrani, u sastavu je proteina odgovornih za prenos masti. Lecitin ima važnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola. Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi.
Lecitin je prirodno jedinjenje i najbolji izvor holina, bitne komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osetljive na vremenske promene (meteoropati), te onima sa otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvalitetu kose.Lecitin je masno jedinjenje koje treba svaka ćelija u ljudskom telu. On je ključna gradivna tvar staničnih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih tvari u stanicu i eliminacija štetnih tvari iz stanice. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.
Fosfatidilkolin, kao deo lecitina, sudeluje u prenosu živčanih impulsa i poruka između stanica  (neurotransmiter).


Lecitin razgrađuje masnoće i holesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna tvar (razgrađuje masnoće) neizostavan je deo prehrane kod svih poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije, kod žučnih kamenaca i nelagode pri probavi masnoća u vidu grčeva, proliva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava probavu i omekšava stolicu te pomaže telu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K).

Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posledica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih osoba deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njeno opadanje. Pomoću lecitina se može sprečiti nastanak ekcema. Potpora je svim kurama mršavljenja.
Lecitin je nutrijent koji telo treba u velikim količinama (samo nervne stanice poredane jedna do druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara).
Telo nam samo signalizira kada je nivo lecitina u organizmu prenisko - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova.
Super Soya Lecithin uzima se prema potrebi (2-3 kapsule dnevno), po mogućnosti za vreme ili pre jela. Kod osobito jakih bolova u zglobovima navedene se količine mogu udvostručiti. Nije poznato nikakvo štetno delovanje lecitina, a predoziranje je nemoguće.

Napomena

Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, kod dugotrajnih  kura lecitinom preporučuje se dodatan unos kalcijuma (Strong Bones), zbog održavanja ravnoteže kalcijuma i fosfora.




















Blog o proizvodima CaliVita International :


Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090 Angelina Banyari

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.




недеља, 5. март 2023.

✴🎁💊 AKCIJE u martu 2023. CaliVita Srbija ✴🎁💊

 


🌿 Akcija od 6.-11.03.2023.



Ukoliko u periodu od 06.-11.03. na jednom računu ostvarite 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ BP i više, dobijate 1 poklon proizvod koji samo birate od ponuđenih:


💥 Vitamin D3 u kapima 💥 D-drops 30ml

 Kupite 3 proizvoda D-Drops, pa ćete četvrti D-Drops dobiti po ceni od 1 dinar.
Zbog čega nam je potreban vitamin D?

🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Prvenstveno za zdravo formiranje kostiju i za njihovo održavanje – to je prva stvar na koju svi pomisle. Međutim zahvaljuljući nedavno sprovedenim studijama ispostavilo se, da vitamin D ima izvanredno kompleksnu i veoma važnu ulogu u zdravom funkcionisanju ljudskog organizma, mnogo više nego što se ranije verovalo. I sada već takođe znamo da uprkos tome da ga naše telo stvara uz pomoć UV-B zraka, njegov nedostatak postaje veoma rasprostranjena “bolest”. 

Kako dolazi do toga?

Izgleda da je to zato, što ne provodimo dovoljno vremena na otvorenom. I zbog toga, što “zahvaljuljući” vremenskim prilikama i načinu života, na severnoj hemisferi nismo izloženi suncu u tolikoj meri, koja bi bila zadovoljavajuća i obezbedila proivodnju dovoljnih količina vitamina D. A pored toga, količine – koje se sintetišu – a variraju od jednog do drugog godišnjeg doba, nisu uvek dovoljne, na primer zimi su skoro beznačajne. Česta i dugotrajna primena određenih lekova takođe blokira stvaranje vitamina D (anti-inflamatorni lekovi na bazi steroida, kao i lekovi za snižavanje holesterola); pored toga usled starenja, u još većoj meri se smanjuje sposobnost organizma za stvaranje vitamina D, a ishranom pokrivamo samo jedan delić dnevnih potreba.

Važnost vitamina D



🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Ispitivanjem opšte populacije i analizom dobijenih podataka iz poslednjih nekoliko godina, možemo doći do zaključka, da vitamin D zapravo dođe kao panacea. 

Učestvuje ne samo u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju i zuba, već takođe doprinosi i smanjenju rizika od nastajanja nekoliko vrsta kancera (debelog creva, dojke), štiti od obe vrste dijabetesa i može blagotvorno da utiče na zdravlje ženskog hormonalnog sistema i na plodnost. Tokom trudnoće i dojenja je od ogromnog značaja, a pored toga može pomoći i u zaštiti od usporavanja razvoja nervnih i psihičkih obolenja (kao npr.: šizofrenije, multiple skleroze, demencije, Parkinsonove bolesti, autizma, epilepsije, Alchajmerove bolesti, depresije, post-natalne depresije). Tojest ukratko, pravilnim unosom možemo umnogome doprineti zaštiti i poboljšanju zdravlja. 
 
Nasuprot tome kako se do sada verovalo, predoziranje se ne može tako lako ostvariti, pošto se simptomi predoziranja javljaju samo u slučajevima suplementacije ekstremno visokih doza (10 000 IU) tokom perioda u trajanju od nekoliko meseci. Međutim potrebe za vitaminom D se menjaju u zavisnosti od zdravstvenog stanja i starosti, a nedostatak povećava rizik od nastajanja bolesti u svakom slučaju. U detinjstvu je od izuzetno velikog značaja za pravilan razvoj kostiju, i normalno funkcionisanje mišića, a kasnije odgovarajući unos vitamina D može smanjiti rizik od nastajanja kardiovaskularnih i autoimunih obolenja, kao i raznih zapaljenja. 
U starijem dobu, pomaže u prevenciji gubitka koštane mase, kao i očuvanje snage mišića i mentalne svežine, dok se tokom trudnoće – kada je nedostatak vitamina D izrazito česta pojava – pomaže očuvanje zdravlja majke i fetusa, a kasnije može uticati na razvoj i zdravlje deteta. U slučaju nedostatka, rizik od srčanog infarkta raste 2.5 puta, a dolazi i do podizanja nivoa krvnog pritiska. Gojazne osobe imaju veće potrebe za vitaminom D naspram proseka, a istovremeno odgovarajući unos vitamina D bi kod njih imao pozitivno dejstvo na insulinsku rezistenciju. 
Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju, nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis). Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogućnost!

* Racunajuci sa preporučenom dnevnom primenom (za odrasle 1 kap – 400 IJ/dnevno)
 Pažnja! – Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!– Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru, ne zamrzavati!

Aktivni sastojci / kap: Vitamin D3 400I.J. Pakovanje: 30 ml Doziranje: 0.033 ml (jedna kap)
 



Dizajnirano da nežno čisti i štiti kožu glave i kosu od svih negativnih spoljašnjih uticaja i stresa. Idealno za sve tipove kose i svakodnevnu upotrebu. Namenjeno za sve članove porodice, kao i za decu. Dizajnirano da nežno čisti i štiti kožu glave i kosu od svih negativnih spoljašnjih uticaja i stresa. Idealno za sve tipove kose i svakodnevnu upotrebu. Namenjeno za sve članove porodice, kao i za decu.

Osnovni aktivni sastojci naša četiri proizvoda za negu kose i tela su Aloe vera, maslinovo ulje, ulje pšeničnih klica, lavanda, ruzmarin i karite (shea) maslac.
Lekoviti učinci Aloe vera već su dobro poznati i službeno potvrđeni od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA). Aloe vera pomaže zaceljivanju rana, obnavlja, smanjuje upale, umiruje i vlaži izgorelu ili nadraženu kožu, sprečava razvoj bakterija, virusa i gljivica, usporava proces starenja kože. Stoga ova čudesna biljka može pomoći kod suve, nadražene i ispucale kože, kod crvenila uzrokovanog pelenama, kod opeklina i psorijaze. Maslinovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, provitaminima, vitaminom E, antioksidansima što ga čini idealnim temeljem za procese obnavljanja kože. Osim što efikasno pomaže borbu protiv starenja kože, uspešno doprinosi i zaceljivanju rana, deluje i protivgljivično. Ulje pšeničnih klica je izuzetno bogato vitaminom E, i stoga se može koristiti kao osnova tretmana za pomlađivanje, za smanjenje znakova starenja, prirodni je antioksidans, održava vlažnost kože i regeneriše je. Ruzmarin smiruje suvu, iritiranu kožu, a mnogi ljudi ne znaju i da potiče rast kose. Lavanda je odlično je sredstvo za opuštanje mišića, ima umirujuće delovanje, čak podstiče i zaceljivanje rana. Svako ko je isprobao karite (shea) maslac zna da se njegovoj izvrsnosti može napisati poseban članak. Ima dugotrajan učinak zadržavanja vlage u koži (hidratacije), pomaže prirodno obnavljanje kože, smanjuje upalu.

  • Može da se koristi za sve tipove kose, čak i za svakodnevnu upotrebu.
  • Za sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih, kao i za osobe sa osetljivom kožom glave.
  • Za svakoga, ko želi da neguje kosu uz primenu organskih sastojaka prirodnog porekla, bez prisustva alergena.

Tokom meseca marta nove članove kao i naše stalne kupce očekuju pokloni!
🆕Svim novim članovima uz učlanjenje poklanjamo Eko Torbu (SCR205) dok svim našim vernim kupcima tokom marta uz kupljeni 🎁Organic Noni (CV0200) poklanjamo C1000+ 30tbs (SCR166).






Blog o proizvodima CaliVita International :



Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090 Angelina Banyari

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.