CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 5. март 2023.

✴🎁💊 AKCIJE u martu 2023. CaliVita Srbija ✴🎁💊

 


🌿 Akcija od 6.-11.03.2023.



Ukoliko u periodu od 06.-11.03. na jednom računu ostvarite 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ BP i više, dobijate 1 poklon proizvod koji samo birate od ponuđenih:


💥 Vitamin D3 u kapima 💥 D-drops 30ml

 Kupite 3 proizvoda D-Drops, pa ćete četvrti D-Drops dobiti po ceni od 1 dinar.
Zbog čega nam je potreban vitamin D?

🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Prvenstveno za zdravo formiranje kostiju i za njihovo održavanje – to je prva stvar na koju svi pomisle. Međutim zahvaljuljući nedavno sprovedenim studijama ispostavilo se, da vitamin D ima izvanredno kompleksnu i veoma važnu ulogu u zdravom funkcionisanju ljudskog organizma, mnogo više nego što se ranije verovalo. I sada već takođe znamo da uprkos tome da ga naše telo stvara uz pomoć UV-B zraka, njegov nedostatak postaje veoma rasprostranjena “bolest”. 

Kako dolazi do toga?

Izgleda da je to zato, što ne provodimo dovoljno vremena na otvorenom. I zbog toga, što “zahvaljuljući” vremenskim prilikama i načinu života, na severnoj hemisferi nismo izloženi suncu u tolikoj meri, koja bi bila zadovoljavajuća i obezbedila proivodnju dovoljnih količina vitamina D. A pored toga, količine – koje se sintetišu – a variraju od jednog do drugog godišnjeg doba, nisu uvek dovoljne, na primer zimi su skoro beznačajne. Česta i dugotrajna primena određenih lekova takođe blokira stvaranje vitamina D (anti-inflamatorni lekovi na bazi steroida, kao i lekovi za snižavanje holesterola); pored toga usled starenja, u još većoj meri se smanjuje sposobnost organizma za stvaranje vitamina D, a ishranom pokrivamo samo jedan delić dnevnih potreba.

Važnost vitamina D



🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Ispitivanjem opšte populacije i analizom dobijenih podataka iz poslednjih nekoliko godina, možemo doći do zaključka, da vitamin D zapravo dođe kao panacea. 

Učestvuje ne samo u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju i zuba, već takođe doprinosi i smanjenju rizika od nastajanja nekoliko vrsta kancera (debelog creva, dojke), štiti od obe vrste dijabetesa i može blagotvorno da utiče na zdravlje ženskog hormonalnog sistema i na plodnost. Tokom trudnoće i dojenja je od ogromnog značaja, a pored toga može pomoći i u zaštiti od usporavanja razvoja nervnih i psihičkih obolenja (kao npr.: šizofrenije, multiple skleroze, demencije, Parkinsonove bolesti, autizma, epilepsije, Alchajmerove bolesti, depresije, post-natalne depresije). Tojest ukratko, pravilnim unosom možemo umnogome doprineti zaštiti i poboljšanju zdravlja. 
 
Nasuprot tome kako se do sada verovalo, predoziranje se ne može tako lako ostvariti, pošto se simptomi predoziranja javljaju samo u slučajevima suplementacije ekstremno visokih doza (10 000 IU) tokom perioda u trajanju od nekoliko meseci. Međutim potrebe za vitaminom D se menjaju u zavisnosti od zdravstvenog stanja i starosti, a nedostatak povećava rizik od nastajanja bolesti u svakom slučaju. U detinjstvu je od izuzetno velikog značaja za pravilan razvoj kostiju, i normalno funkcionisanje mišića, a kasnije odgovarajući unos vitamina D može smanjiti rizik od nastajanja kardiovaskularnih i autoimunih obolenja, kao i raznih zapaljenja. 
U starijem dobu, pomaže u prevenciji gubitka koštane mase, kao i očuvanje snage mišića i mentalne svežine, dok se tokom trudnoće – kada je nedostatak vitamina D izrazito česta pojava – pomaže očuvanje zdravlja majke i fetusa, a kasnije može uticati na razvoj i zdravlje deteta. U slučaju nedostatka, rizik od srčanog infarkta raste 2.5 puta, a dolazi i do podizanja nivoa krvnog pritiska. Gojazne osobe imaju veće potrebe za vitaminom D naspram proseka, a istovremeno odgovarajući unos vitamina D bi kod njih imao pozitivno dejstvo na insulinsku rezistenciju. 
Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju, nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis). Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogućnost!

* Racunajuci sa preporučenom dnevnom primenom (za odrasle 1 kap – 400 IJ/dnevno)
 Pažnja! – Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!– Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru, ne zamrzavati!

Aktivni sastojci / kap: Vitamin D3 400I.J. Pakovanje: 30 ml Doziranje: 0.033 ml (jedna kap)
 



Dizajnirano da nežno čisti i štiti kožu glave i kosu od svih negativnih spoljašnjih uticaja i stresa. Idealno za sve tipove kose i svakodnevnu upotrebu. Namenjeno za sve članove porodice, kao i za decu. Dizajnirano da nežno čisti i štiti kožu glave i kosu od svih negativnih spoljašnjih uticaja i stresa. Idealno za sve tipove kose i svakodnevnu upotrebu. Namenjeno za sve članove porodice, kao i za decu.

Osnovni aktivni sastojci naša četiri proizvoda za negu kose i tela su Aloe vera, maslinovo ulje, ulje pšeničnih klica, lavanda, ruzmarin i karite (shea) maslac.
Lekoviti učinci Aloe vera već su dobro poznati i službeno potvrđeni od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA). Aloe vera pomaže zaceljivanju rana, obnavlja, smanjuje upale, umiruje i vlaži izgorelu ili nadraženu kožu, sprečava razvoj bakterija, virusa i gljivica, usporava proces starenja kože. Stoga ova čudesna biljka može pomoći kod suve, nadražene i ispucale kože, kod crvenila uzrokovanog pelenama, kod opeklina i psorijaze. Maslinovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, provitaminima, vitaminom E, antioksidansima što ga čini idealnim temeljem za procese obnavljanja kože. Osim što efikasno pomaže borbu protiv starenja kože, uspešno doprinosi i zaceljivanju rana, deluje i protivgljivično. Ulje pšeničnih klica je izuzetno bogato vitaminom E, i stoga se može koristiti kao osnova tretmana za pomlađivanje, za smanjenje znakova starenja, prirodni je antioksidans, održava vlažnost kože i regeneriše je. Ruzmarin smiruje suvu, iritiranu kožu, a mnogi ljudi ne znaju i da potiče rast kose. Lavanda je odlično je sredstvo za opuštanje mišića, ima umirujuće delovanje, čak podstiče i zaceljivanje rana. Svako ko je isprobao karite (shea) maslac zna da se njegovoj izvrsnosti može napisati poseban članak. Ima dugotrajan učinak zadržavanja vlage u koži (hidratacije), pomaže prirodno obnavljanje kože, smanjuje upalu.

  • Može da se koristi za sve tipove kose, čak i za svakodnevnu upotrebu.
  • Za sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih, kao i za osobe sa osetljivom kožom glave.
  • Za svakoga, ko želi da neguje kosu uz primenu organskih sastojaka prirodnog porekla, bez prisustva alergena.

Tokom meseca marta nove članove kao i naše stalne kupce očekuju pokloni!
🆕Svim novim članovima uz učlanjenje poklanjamo Eko Torbu (SCR205) dok svim našim vernim kupcima tokom marta uz kupljeni 🎁Organic Noni (CV0200) poklanjamo C1000+ 30tbs (SCR166).






Blog o proizvodima CaliVita International :



Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090 Angelina Banyari

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !