CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

понедељак, 22. јануар 2024.

💊💥👌​ Prevencija osteoporoze uz suplemente CaliVita International 💊💥👌​

 


Zdravlje kostiju počinje da propada posle tridesete godine –  remodeliranje kostiju se usporava, a obnova postaje teža. Prevencija osteoporoze kod žena uključuje kombinaciju fizičke vežbe i dijete.

Osteoporoza je bolest koja uzrokuje slabljenje kostiju. Kosti postaju poroznije i krhke, povećava se rizik od preloma.

Kosti se neprestano rastvaraju i regenerišu, tokom našeg živoza. Najveću gustina kostiju imamo između 25 i 30 godine života. Posle tridesete, gustina kostiju prirodno opada. Osobe sa osteoporozom će doživeti gubitak koštane mase mnogo bržim tempom. Često osteoporoza ne pokazuje nikakve simptome sve dok pacijent ne doživi prvi prelom. Osteoporoza je posebno česta kod žena.


Prevencija osteoporoze kod žena

Osteoporoza je bolest koja utiče na gustinu kostiju i može dovesti do preloma, posebno u kičmi, kuku i zglobu. To je ozbiljno stanje koje pogađa milione ljudi, uglavnom žena, i može imati značajan uticaj na kvalitet njihovog života. Dok je osteoporoza često povezana sa starošću, važno je razumeti da rizik počinje u mladosti, a strategije prevencije treba primeniti rano.

Faktori rizika za osteoporozu kod žena posle tridesete

Ponašanje u dvadesetim i tridesetim godinama, dokazala je nauka, utiče na razvoj osteoporoze u kasnijim godinama.

Nizak unos kalcijuma

Kalcijum je ključni mineral za zdravlje kostiju, a neadekvatan unos kalcijuma može dovesti do smanjivanja gustine kostiju. Žene koje ne konzumiraju dovoljno kalcijuma tokom svojih 20-ih i 30-ih godina mogu biti pod povećanim rizikom od razvoja osteoporoze kasnije u životu.

Nizak nivo vitamina D

Vitamin D je neophodan za apsorpciju kalcijuma u telu. Žene koje imaju nizak nivo vitamina D mogu biti pod povećanim rizikom od razvoja osteoporoze, jer možda neće moći da apsorbuju dovoljno kalcijuma da bi im kosti bile zdrave.

Pušenje

Žene koje puše imaju veću verovatnoću da će razviti osteoporozu. To je zato što pušenje može dovesti do smanjenja gustine kostiju, a narušava i sposobnost tela da apsorbuje kalcijum.

Sedentarni način života

Fizička aktivnost je neophodna za održavanje zdravih kostiju, jer pomaže u stimulaciji rasta kostiju i održavanju gustine kostiju. Žene koje vode sedentarni način života i ne bave se redovnom fizičkom aktivnošću mogu biti pod povećanim rizikom od razvoja osteoporoze.


Sa prevencijom osteoporoze treba krenuti već u tridesetim godinama. Evo na koji način:

Povećajte unos kalcijuma i vitamina D

Konzumiranje adekvatnih količina kalcijuma i vitamina D je neophodno za održavanje zdravih kostiju. Žene  u tridesetim treba da unose najmanje 1000 mg kalcijuma i 600-800 IU vitamina D dnevno. Kalcijum se može naći u mlečnim proizvodima, lisnatom zelenom povrću i obogaćenoj hrani, dok se vitamin D može dobiti izlaganjem sunčevoj svetlosti, kao i u masnoj ribi i obogaćenoj hrani.


Dodaci ishrani CaliVita International , Calcium Magnezium PLUS 

 
👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/calcium-magnezium-plus

Kalcijum, magnezijum + vitamini D3 i K2

100 kapsula

2. tablete dnevno

Calcium Magnezium PLUS je preparat koji potpomaže očuvanje zdravog koštanog sistema, normalne funkcije mišića i nervnog sistema, sadrži kalcijum i magnezijum obogaćen vitaminom D3 u cilju bolje apsorpcije kalcijuma. Ukoliko želite da razvijete i očuvate odgovarajuću koštanu masu i sprečite ili usporite osteoporozu, preparat Calcium Magnezium PLUS može biti pravo rešenje za Vas!

  • Osobama koje ne konzumiraju mleko i mlečne proizvode,
  • osobama koje puše ili često konzumiraju kafu ili gazirana pića koja sadrže fosfor,
  • osobama čiji stil života ne podrazumeva dovoljno kretanja, u cilju prevencije osiromašenja kalcijuma u telu,
  • u cilju zadovoljenja povećane potrebe za unosom kalcijuma usled intenzivne fizičke aktivnosti,
  • mladima koji teže da postignu najveću gustinu koštane mase,
  • sredovečnim ljudima u cilju očuvanja koštane mase,
  • starijim osobama u cilju usporavanja procesa propadanja kostiju.


Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin  D3 izdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.

  • Osobama koje većinu vremena provode unutra
  • Osobama koje se bore sa viškom kilograma i imaju povišenu potrebu za vitaminom D
  • Svima u cilju očuvanja imunog sistema, pošto vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema
  • Onima koji cene zdravlje svojih kostiju i zuba, imajući u vidu da vitamin D doprinosti očuvanju zdravih kostiju i zuba
  • Trudnim ženama, zbog pravilnog razvoja koštanog sistema embriona i zaštite majčinih kostiju, tokom dojenja u cilju očuvanja odgovarajućih nivoa vitamina
  • vegetarijancima
  • osobama koje se bore sa alergijom na sunce
Joint ProteX FORTE ~ Kompleksna zaštita zglobova

90 tableta

1 tableta dnevno
 

 



Joint ProteX FORTE tablete obezbeđuju dodatnu podršku za regeneraciju hrskavice i proizvodnju sinovijalne tečnosti u zglobu! Čak i ako je Vaš način ishrane pravilan, unosite nedovoljno aktivnih sastojaka koji bi mogli da budu od pomoći u očuvanju zdravlja zglobova. Tablete nude velike količine glukozamina i hondroitina, poznatih po tome što jačaju zglobove, kao i hijaluronske kiseline i MSM-a koji potpomažu proizvodnju sinovijalne tečnosti, antiinflamatornog bilja (kurkuma i suručica), koji svi zajedno obezbeđuju odgovarajuću podršku Vašim zglobovima, čak i u slučaju ekstremnog napora.

  • Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
  • Osobama koje se bave fizičkim radom
  • Osobama koje se redovno bave sportom
  • Osobama sa prekomernom telesnom težinom
  • Osobama koje žive život bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • U cilju suplementacije tretmana za povredu zgloba

Redovno se bavite fizičkim aktivnostima

Redovna fizička aktivnost je neophodna za održavanje zdravih kostiju. Vežbe sa opterećenjem, kao što su hodanje, trčanje i trening snage, mogu pomoći u stimulisanju rasta kostiju i održavanju gustine kostiju.





Blog o proizvodima CaliVita International :


Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090 Angelina Banyari

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !