CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

четвртак, 25. јануар 2024.

9 razloga, zašto da odaberete novi Aquarion, uređaj za prečišćavanje i jonizaciju vode

 


 


 👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/aquarion-aktivator-vode


 

 Zdravlje je osnova kvalitetnog života. 

 

Nemački filozof Arthur Schopenhauer izjavio je 1800. e:

"Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa".

Ipak, za razliku od mirnog, gotovo prirodnog života 19. veka, danas se moramo suočiti s posledicama zagađenja okoline, povećane poljoprivredne proizvodnje zbog naglog povećanja populacije i užurbanog načina života koji negativno utiču na naše zdravlje. U ubrzanom ritmu današnjice, nemamo dovoljno vremena za obroke, odmor ili opuštanje. Stres i nepravilna ishrana crpe naše telesne rezerve, što može rezultovati narušavanjem našeg zdravlja.

Zdravlje je, međutim, dugoročno ulaganje pa se o svom telesnom i duševnom zdravlju moramo brinuti u svakoj dobi i svim fazama života! To je od najveće važnosti za prevenciju, koja uključuje zdrav način života, kvalitetnu ishranu i telesnu aktivnost kao i ostale faktore očuvanja zdravlja.

Voda kao namirnica igra veoma važnu ulogu za naše telo, ona utiče na: regulaciju temperature, prenos kiseonika i hranjivih materija, neophodna je komponeneta mnogih biohemijskih reakcija, služi za čišćenje – detoksikaciju organizma kroz urin i fekalije, podmazuje zglobove, ima ulogu u varenju itd…



Mi smo ono što pijemo!

Kada se smanji količina vode u našem organizmu za 2%, osećamo zamor, a kada se smanji za 9%, nastaju ozbiljni zdravstveni problemi. Telo odrasle osobe sadrži 35 - 50 litara vode; mozak, srce i mišići sadrže 75%, krv 83% a pluća 86% vode.

Vazduh koji udišemo mora biti potpuno zasićen vodom pre nego što uđe u naša pluća, što znači da ne možemo da dišemo bez vode.

Pravilan, balansiran sastav vode je neophodan za funkcionisanje svake pojedine ćelije. Čista voda je neophodna za optimalno funkcionisanje organizma.

Za održavanje osnovnih životnih funkcija i dobrog zdravlja, potrebno je da odrasla osoba unese u organizam 2 do 3 litra vode dnevno. Kada se smanji količina vode u našem organizmu za 2%, osećamo zamor, a kada se smanji za 9%, nastaju ozbiljni zdravstveni problemi. U slučaju da organizam izgubi 10 do 20% ukupne telesne tečnosti, može doći do smrti.



 







 

Trovanje vodom za piće

U cilju zaštite ljudskog zdravlja, Svetska zdravstvena organizacija (WHO) je donela preporuke koje se odnose na kvalitet vode za piće. Na osnovu tih preporuka, svaka država donosi svoje nacionalne standarde kojima se utvrđuje maksimalna dozvoljena koncentracija (MDK) pojedinih supstanci u vodi za piće. Veća koncentracija određenih supstanci može ozbiljno ugroziti naše zdravlje. Da li možemo biti sigurni da je voda koju svakodnevno pijemo dovoljno kvalitetna i higijenski ispravna?

Benzin, fluoridi, lekovi, pesticidi, olovo, azbest, nitrati, čak i radioaktivni otpad - sve se to nalazi rastvoreno u vodi koju pijete.

Do sada je identifikovano više od 800 zagađivača vode. Dokazano je da mnogi uobičajeni zagađivači u manjim količinama imaju opasne posledice po ljudsko zdravlje, jer izazivaju nelagodnost, mučninu, oštećenje jetre ili nervnog sistema, čak i rak! Novi zdravstveni standardi se teško usvajaju. Uzmimo na primer olovo, jedan od najčešćih teških metala u vodi za piće.



Svima nam je poznato da je voda od vitalnog značaja za naše zdravlje. Ali, da li ste svesni sledećih šokantnih činjenica?
  • Fabrike i prečistači vode proizvode velike količine vode za piće koristeći dezinfekcione hemikalije. Nažalost, hlor korišćen za dezinfekciju u vodovodima, takođe ubija vitalne, korisne bakterije i u našem crevnom sistemu.

  • Međutim, do trenutka kada ta voda stigne u naše domove, mnoge štetne materije mogu usput da iscure iz starih, često zarđalih vodovodnih cevi.

  • Sve u svemu, naša voda iz slavine može biti kontaminirana ukupno sa do čak 60.000 različitih vrsta hemikalija!




U vodi se nalazi na stotine zagađivača, ali se konstantno prati koncentracija samo nekih od njih:

Mikroorganizmi - Voda je veoma pogodna sredina za razmnožavanje mikroorganizama. Mikrobiološka ispravnost vode za piće jedan je od najvažnijih pokazatelja na osnovu kojeg se određuje njen kvalitet, tačnije, da li je ona higijenski i zdravstveno ispravna.

Voda za piće, pripremanje hrane i ličnu higijenu ne sme da sadrži bakterije, viruse i druge mikrooranizme, jer oni mogu biti uzročnici veoma opasnih oboljenja.

Hemijske supstance mogu uzrokovati opasna oboljenja.

 
  • Arsen - Povećane količine arsena mogu da izazovu hronično ili akutno trovanje, koje dovodi do promena na centralnom nervnom sistemu, sistemima organa za varenje i za disanje, kao i na koži.
  • Olovo - Trovanje olovom može biti prouzrokovano stanjem vodovodnih instalacija. Olovo može da bude uzročnik upale nerava, oboljenja mozga, malokrvnosti i poremećaja varenja. Olovo se trajno zadržava u tkivima, naročito u moždanom, i može dovesti do trajnog oštećenja nervnog sistema.
  • Živa - Prisustvo žive i njenih jedinjenja može dovesti do opasnih posledica kao što su: oštećenje srčanog mišića i urinarnog trakta, oboljenja organa za varenje, oštećenja kože, gubitak kose itd.
  • Kadmijum - Istraživanja su pokazala da su kadmijum i njegova jedinjenja kancerogeni. Kadmijum se primarno akumulira u bubrezima i ima dug period poluraspadanja (10 do 35 godina).
  • Pesticidi - Pesticidi sve češće dospevaju u prirodne vode kao otpad iz industrijskih postrojenja, od drenaže poljoprivrednih površina i iz vazduha. Istraživanja su pokazala da su pesticidi veoma opasni za čoveka, posebno za centralni nervni sistem i jetru. Pored toga, mnogi pesticidi su kancerogeni.






Da li je flaširana voda koju pijemo bezbedna?  Verovatno nije.

Najveći problem predstavljaju flaše za vodu koje sadrže BPA (bisfenol A), otrovnu hemikaliju koja izaziva poremećaje u radu endokrinog sistema, jer utiče na normalni nivo hormona u našem organizmu.

Sigurno ste u nekom trenutku pomislili kako je flaširana voda mnogo zdravija i bezbednija od one sa česme, ali naučnici su otkrili čak i kod najeminentnijih proizvođača sastojke koji mogu ozbiljno da ugroze vaše zdravlje.

Da li je opasno piti flaširanu vodu kada joj istekne rok trajanja?

Mikroplastika je pronađena kod skoro svih brendova flaširane vode širom sveta. Mikroplastične čestice se javljaju kao posledica proizvodnje kozmetike, odeće i industrijske proizvodnje.

U 93 odsto testirane vode pojavile su se ove opasne čestice. U ovom istraživanju koje se smatra najvećim u ovoj oblasti do sada, više od 250 flaša 11 različitih brendova iz celog sveta podvrgnuto je ispitivanju.




Mikroplastika je pronađena kod skoro svih brendova flaširane vode širom sveta. Mikroplastične čestice se javljaju kao posledica proizvodnje kozmetike, odeće i industrijske proizvodnje.

U 93 odsto testirane vode pojavile su se ove opasne čestice. U ovom istraživanju koje se smatra najvećim u ovoj oblasti do sada, više od 250 flaša 11 različitih brendova iz celog sveta podvrgnuto je ispitivanju.

Čak i ako je materijal od koga su izrađene flaše bezbedan, zabrinjava činjenica da za ovu oblast ne postoje striktni zakonski propisi i da ne postoji obaveza da se navede izvor odakle potiče voda. Neke marke flaširane vode potiču sa savršeno čistih izvora,
ali ogroman procenat takve vode potiče iz gradskog vodovoda. Često se odlučujemo za flaširanu vodu, jer mislimo da nemamo drugog izbora. Ali, to je skupo i veoma nepraktično rešenje. Da bismo koristili flaširanu vodu za piće, potrebno je da nosimo stotine teških flaša do kuće, a kada se isprazne da ih bacamo i tako još više zagađujemo životnu sredinu.

I pored toga što je korišćenje flaširane vode nepraktično i predstavlja veliko ulaganje, ne možemo biti sasvim sigurni da je voda koju pijemo kvalitetna.

Zašto biste kupovali skupu flaširanu vodu i ugrožavali svoje zdravlje?





Neisplativost.

 Prosečna četvoročlana porodica u Srbiji će na kupovinu flaširane vode potrošiti oko 45.000,00 dinara godišnje. Do ove računice smo došli jednostavno: ukoliko kupujete balon od 6l (čija je prosečna cena 120 dinara), koliko bi najmanje i trebalo da popije jedna četvoročlana porodica u jednom danu, i ukoliko to pomnožimo sa 365 dana u godini dolazimo do iznosa od 43 800 dinara koji se godišnje potroši na kupovnu vodu. Tako dolazimo do računice da prosečna porodica, mora da izdvoji najmanje 4 000 dinara mesečno kako bi svom organizmu priuštila čistu vodu, što, priznaćete, nije mala suma na mesečnom nivou, imajući u vidu da prosečna plata u Srbiji iznosi 40.000 dinara.









 

 






Danas se na tržištu nude razne vrste filtera, koji se razlikuju po kvalitetu, dizajnu, efikasnosti i ceni. Mnogi sistemi, iako skupi, ne poseduju potrebne ateste, kontrolu kvaliteta i bezbednosne karakteristike. Za njih ne postoje naučni podaci o efikasnosti prečišćavanja vode, pa predstavljaju istinsku opasnost po ljudsko zdravlje.

Prečišćena voda može biti najbolje, najzdravije i najjeftinije rešenje, ukoliko pronađete pravi sistem za prečišćavanje vode.

Dvaput razmislite pre nego što popijete još jednu čašu vode – donesite pametnu odluku!

CaliVita International konstantno nastoji da kupcima ponudi proizvode koji imaju za cilj da poboljšaju njihovo zdravlje i kvalitet života.

Srećom, danas već uz pomoć efikasnih prečišćivača vode, lako možete dobiti pitku vodu odgovarajućeg kvaliteta u svom domu. Štaviše, Aquarion prečišćivač i jonizator vode ne samo što savršeno filtrira, već i jonizuje vodu. Dakle, ne samo da stvara finu pitku vodu bez štetnih materija zahvaljujući svom posebnom filteru, već je pogodan i za proizvodnju jonizovane alkalne ili kisele vode, zavisno od vašeg izbora, potrebe i područja upotrebe.






Jonizovana alkalna voda ima alkalizujuće dejstvo i pogodna je za vezivanje i uklanjanje slobodnih radikala, tj. odličan je antioksidans. To može da dodatno energizuje vaše telo, a redovnim konzumiranjem možete biti svežiji i poboljšati probavu, kao i ojačati otpornost organizma.

Jonizovana kisela voda može se koristiti za spoljašnju upotrebu, npr. za negu kože i usta, za tretiranje manjih rana i opekotina, kao kapi za nos, ili za čišćenje površina u domaćinstvu bez primene hemikalija.





9 razloga, zašto da odaberete novi Aquarion

Stigla je nova i poboljšana verzija Aquarion uređaja za prečišćavanje i jonizaciju vode.

Evo 9 neodoljivih razloga, zašto preporučujemo da naš novi uređaj postane deo i vašeg domaćinstva.

1. Uređaj ima odlične karakteristike prečišćavanja vode. Zahvaljujući posebnom filteru, proizvodi ukusnu i svežu vodu za piće bez štetnih materija.

2. Može proizvesti joniziranu alkalnu ili kiselu vodu po vašem izboru i potrebama.

3. Zahvaljujući novom dizajnu i lepoj spoljašnjosti, može se lako uklopiti svugde, i postati deo lepe dekoracije svakog doma.

4. Devet titanijumskih ploča obloženih platinom unutar uređaja stvaraju stabilniju pH vrednost i vodu sa jakim antioksidantnim svojstvima.

5. Mehanizam za samočišćenje ćelija, savremeni tasteri na dodir i dugme za automatsko uključivanje/isključivanje čine primenu ovog uređaja jednostavnom i udobnom.

6. Uređajem se upravlja veoma lako i jednostavno, sa ili čak i bez uputstva za upotrebu.

7. Održavanje je izuzetno jednostavno, trenutno stanje i radni vek filtera može se jasno pratiti i eventualna zamena se može lako obaviti.

8. Pružamo potpunu garanciju, kao i profesionalnu, kompletnu servisnu uslugu.

9. Ekološki proizvod: savršeno čista voda, kuhinja bez hemikalija, a okruženje bez plastičnih boca!

Odaberite i vi novi Aquarion uređaj i sa porodicom pijte zdravu i čistu vodu!

SVAKI REGISTROVANI SARADNIK CALI VITE INT. KUPOVINOM AQUARION UREDJAJA DOBIJA POVRAT NOVCA : 12 % OD KUMULATIVNE NETO CENE APARATA  KUPOVINOM 1 APARATA, 15 % U SLUCAJU KUPOVINE  2 APARATA , 18 % ZA 3,  i OD 5 PA NAVISE  VRACA SE 21 % OD KUMULATIVNE VREDNOSTI KUPLJENIH APARATA!

ZBOG VREDNOSTI POVRATA OD CENE KUPOVINE, PREPORUCUJE SE DA URADITE JEDNU BESPLATNU ONLINE REGISTRACIJU !
 
 

Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite, mozete uraditi besplatnu online registraciju na linku : 
 
i sve nase proizvode nabavljati po 25 % nizoj ceni !

Kontakt telefon :
 Viber +381658408486
  Srbija : 0658408486
 
        e-mail : angelinab.572@gmail.com

  Blog o proizvodima CaliVita International :

 https://calivitaangie.blogspot.com/


Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090 Angelina Banyari

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !