CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

петак, 13. септембар 2024.

Obratite pažnju na pravilan unos vitamina, minerala i lekovitih biljaka CaliVita Int.


 






Tokom poslednjih nekoliko godina se otkrilo da sadržaj hranljivih materija u određenim namirnicama često uopšte nije toliko povoljan, kako smo prethodno naučili, u smislu šta koliko toga sadrži, pa se svakako preporučuje da ishranu obogatimo sa takvim dodacima ishrani, za koje tačno i pouzdano znamo, šta sadrže i u kojim količinama. Jedna pažljivo odabrana i pravilno sastavljena “kućna apoteka” u vidu kvalitetnih dodataka ishrani od multivitamina i ostalih sastojaka u skladu sa ličnim potrebama može značajno doprineti tome da preveniramo stanje nedostatka vitamina i mineralnih materija. To je od velikog značaja, posebno tokom hladnijeg perioda, kada se rezerve organizma brže potroše i postajemo manje otporni na uticaje raznih uzročnika.

Ne samo da hrana uzgajana na iscrpljenim zemljištima, tretirana veštačkim đubrivima i sakupljena u predviđenim rokovima bez obzira na okolnosti zrelosti, sadrži manje vitamina nego što je imala pre 50 godina, već sada postoji i visok stepen zagađenja životne sredine, što samo dodatno pogoršava situaciju. Tome treba dodati i činjenicu da sadržaj hranljivih sastojaka u prehrambenim proizvodima, takođe, može značajno da varira svake sezone usled uticaja vremenskih uslova (količina kiše i sunca) i mesta proizvodnje.

Pored svega navedenog, čak i stepen zagađenja vazduha negativno utiče na količinu aktivnih sastojaka i hranljivih materija u namirnicama. Visok sadržaj ugljen dioksida u vazduhu smanjuje nivo cinka i gvožđa u sadržaju žitarica i biljaka (pirinač, ječam, raž, ovas, soja, krompir) koje se u najvećoj meri proizvode i konzumiraju, iako u Evropi već i sada imamo problem opšteg nedostatka cinka i gvožđa.

Sada su istraživači koji su se bavili ovom temom ispitivali ne samo nivo cinka i gvožđa, već i nivo proteina u jednom takvom modelu, u kojem su uzgajali biljke pod uslovima predviđenim za 2050 godinu i odgovarajućem očekivanom nivou CO2 u vazduhu. Ustanovljeno je smanjenje od 3-17% sadržaja različitih minerala i proteina. Nakon toga su utvrdili da taj nivo smanjenja hranljivih materija može uzrokovati nedostatak cinka i proteina za dodatnih 300 miliona ljudi, dok već i trenutno oko 2 milijarde osoba pati od određenog nivoa nedostatka minerala i proteina.

To je zabrinjavajuće, jer prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO), nedostatak cinka je jedan od glavnih faktora koji mogu uzrokovati mentalna i fizička oštećenja organizma u razvoju, a takođe može povećati rizik za nastanak depresije kod odraslih.

Cink takođe može biti efikasan i za tretiranje prehlada, ukoliko se sa dodatnim unošenjem cinka započne u roku od 24 sata nakon pojave prvih simptoma. Na taj način može se znatno smanjiti trajanje i ozbiljnost prehlade. Razlog za ovo može biti to, da cink promoviše razvoj imunološkog sistema i može da inhibira umnožavanje 8 od 9 vrsta sojeva rinovirusa, odgovornih za prehladu. Pored toga, može doprineti smanjenju učestalosti pojave prehlade kod dece.

Pored toga, na osnovu modela koji je korišćen u istraživanju, dodatnih 1,4 milijarde žena plodnog doba i dece ispod 5 godina starosti će izgubiti barem 4% gvožđa iz ishrane, što će samo dodatno pogoršati rizik od razvijanja nepovoljnih stanja nastalih zbog uticaja nedostatka gvožđa za tu, već rizičnu grupu.

Svi ostali vitamini i minerali takođe učestvuju u održavanju zdravlja organizma, tako da njihov nedostatak može direktno ili indirektno doprineti razvoju bolesti. Trudimo se da izbegnemo takva stanja i ne zaboravimo na naš omiljeni dodatak ishrani tokom jeseni i zime.

Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu

Web Shop International ONLINE

Preporuceni preparati:


C 300 Plus sa šipurkom i bioflavonoidima zahvaljujući svojim  aktivnim sastojcima iz prirodnih izvora, kao i formuli sa primenjenom  tehnologijom postepenog oslobađanja (time-released) svakako se izdvaja  iz ponude ostalih običnih proizvoda koji sadrže vitamin C.



Glavni aktivni  sastojak je vitamin C poreklom iz prirodnih izvora (citrusi), koji ima  opšte poznato blagotvorno dejstvo. C 300 Plus sa šipurkom i  bioflavonoidima pored vitamina C sadrži još i bioflavonoide takođe  poreklom iz raznog citrusnog voća, koji savršeno dopunjuju dejstva  vitamina C, pomažu apsorpciju i iskorišćavanje, a i sami poseduju  antioksidantska svojstva. Prah šipurka pored toga što daje preparatu  neodoljivu aromu, je takođe i jedan od najranije korišćenih prirodnih  izvora ovog vitamina u tradicionalnoj medicini.
C 300 Plus usled svog antioksidativnog svojstva igra  važnu ulogu u potpori zdravog funkcionisanja imunog sistema, jer pomaže  u odbrani organizma od štetnog dejstva bakterija, virusa i drugih  nasrtaja. Pored toga ucestvuje i u procesima održavanja  normalne strukture krvnih sudova, u pravilnom funkcionisanju i izgradnji  strukture vezivnog tkiva, a samim tim i u procesima održavanja zdravlja  desni, kože, kostiju i vezivnog tkiva. Doprinosi pravilnom  funkcionisanju srca i kardiovaskularnog sistema, kao i za normalno  funkcionisanje nervnog sistema.

C  300 Plus sa šipurkom i bioflavonoidima može biti od pomoći za svakoga,  ko bi želeo upotpuniti unos vitamina C iz jednog izvrsnog izvora.  Posebno se preporucuje osobama koje se bave sportom ili obavljaju teže  fizicke poslove, pušačima (i osobama koje žive u njihovoj neposrednoj  blizini), kao i žiteljima gradskih sredina gde je zagađeniji vazduh, i  onima koji su izloženi uticaju stresa, a ne smemo zaboraviti ni  trudnice, posto su njihove potrebe za vitaminom C znatno veće.
C  300 Plus sa šipurkom i bioflavonoidima je preparat sa postepenim  oslobađanjem, što zapravo znači, da se zahvaljujući primenjenoj posebnoj  tehnologiji time-release, aktivni sastojci oslobađaju postepeno i  kontinuirano, obezbeđujući na taj način njihovo dugotrajno prisustvo i  dostupnost organizmu. Zahvaljujući tome, iskoristivost sastojaka je veća  i efikasnija, a ujedno se time sprečava to, da se aktivni sastojci  naglo nađu u visokoj koncentraciji u organizmu.
  • Vitamin C    300 mg
  • Šipurak        100 mg
  • Kompleks citrus bioflavonoida   30 mg
PAŽNJA!
 
Vitamin C je osetljiv na toplotu i svetlo, i to treba uzeti u obzir prilikom skladištenja proizvoda.
Preterani unos bioflavonoida može dovesti do pojave proliva.

Pakovanje: 120 tableta
Upotreba: 1 tableta dnevno.










Virago je višekomponentni preparat, koji sadrži aktivne materije koje pospešuju imunitet, i ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Sastojci: ekstrakt lista masline, Purpurni zvončić, Mačja kandža, Pau d’ Arco, lizin i cink. Sve ove aktivne materije se preporučuju prvenstveno protiv simptoma herpesa, ali ujedno jačaju i otpornost organizma naspram čestih, zaraznih virusnih oboljenja.


 


Aktivne sastojke biljke Mačja kandža je moderna nauka već uglavnom identifikovala, i tako su mehanizmi aktivnih materija danas već poznati. Jedan deo aktivnih materija poseduje značajne antioksidantske osobine. Prema ispitivanjima, dokazana su sledeća svojstva ove biljke: sprečavanje nastajanja zapaljenja, uništava viruse i štetne slobodne radikale.
Glavne aktivne elemente čine razni alkaloidi, koji značajno pospešuju aktivnosti i stvaranje limfocita, kao i funkcije za odstranjivanje nečistoća, uzročnika i stranih tela.

Mačja kandža sadrži elemente za koje se otkrilo i to, da imaju diureticka svojstva i smanjuju povišenu temperaturu, dok drugi pospešuju parasimpatične funkcije vegetativnog nervnog sistema, tojest pomažu u opuštanju. Mačja kandža je u Evropi dospela u žižu javnosti zbog svojeg svojstva sprečavanja malignih oboljenja. Takođe su postignuti izuzetni rezultati u tretiranju simptoma oboljenja tumora.

Cink, ima izuzetno značajanu ulogu u pravilnom radu imunog sistema, koja se ne može zameniti ni jednim drugim oligo elementom. Naučno je dokazana činjenica, da što manje cinka ima neko u organizmu, to mu je slabiji imuni sistem. To rezultira mnogo većom mogućnosću za zarazama. Cink pospešuje aktivnost i stvaranje elemenata koji igraju ulogu u radu imunog sistema organizma. Te zaštitne celije („jedu“ uzročnike i strana tela, i tako ih onesposobljavaju) i „memorijske ćelije“ (limfociti, koji se stvaraju nakon prvog susreta sa bakterijama i virusima) prilikom ponovnog susreta prepoznavaju napadače, i tada bezuslovno pokreću specifične ćelije-ubice, tojest stvaranje antitela.

Ekstrakt lista masline: čaj napravljen od nje se koristi za smanjenje temperature i kao blago umirujuće sredstvo. Brojni naučni radovi dokazano govore o njenom antimikrobnom svojstvu (uništava štetne klice). Takode se pokazalo izuzetno učinkovitim protiv virusnih, bakterioloških i gljivičnih oboljenja, kao i u slučaju raznih alergija i pojave sindroma hroničnog umora.

Purpurni zvončić: Jedan od najpoznatijih stimulanata imunog sistema u biljnom svetu, koji takođe ima i antivirusno dejstvo. Sprečava širenje virusa herpesa i influence, jača odbrambenu moć organizma naspram nespecifičnih oboljenja i sprečava širenje parazita.
   
Pau d’ Arco: Tahebo je ogromno drvo, koje živi u tropskim prašumama Južne Amerike. Svojstva: stimuliše imunitet, štiti od bakterija, gljivica, parazita i virusa, ima atioksidantsko i antimutageno dejstvo, smanjuje bolove i zapaljenja. Sve ovo su podržala brojna klinička ispitivanja.
   
Lizinska amino-kiselina: može se naći u mnogim enzimima i u kolagenskim vlaknima. Lizin sprečava širenje virusa herpesa, ima specifično antiviralno dejstvo.

Sastav:
Ekstrekt lista masline
80 mg
Ekstrakt korena ehinacee
25 mg
Mačja kandža
60 mg
Kora biljke Pau d’Arco
30 mg
Cink
10 mg

  🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/liquid-c-sa-bioflavonoidima


Liquid C + bioflavonoidi sa šipurkom nije samo jedan novi tip preparata sa sadržajem vitamina C u mnoštvu ponude proizvoda tog tipa, nego je jedan kompleksni antioksidantni preparat, čiji aktivni sastojci mogu značajno doprineti očuvanju našeg zdravlja i opšteg raspoloženja. Zahvaljujući tečnoj formi, može predstavljati idealno rešenje za sve one osobe, koje ne mogu ili ne vole da uzimaju tablete.





Ko još nije čuo za značajno blagotvorno dejstvo vitamina C na naš organizam?
Prilikom kreiranja našeg proizvoda, akcenat je bio stavljen na maksimalno iskorišćavanje blagotvornih dejstava vitamina C, a za postizanje toga je formula upotpunjena sa nekoliko sastojaka, koje deluju sinergistički sa vitaminom C.

Ovi „pomoćni sastojci” su na primer dobro poznati bioflavonoidi, koji pored snažnog antioksidativnog dejstva imaju važnu ulogu i u procesima apsorpcije vitamina C, kao i ekstrakt šipurka, koji je jedan od najpoznatijih prirodnih izvora vitamina C.

Specifičnost preparata je zaštićena formula Quik-Sorb® kompleksa, koja je posebna mešavina đumbira, amle (Emblica officinalis) i paprike, koja značajno doprinosi apsorpciji i iskoristivosti. Sve ove delotvorne sastojke možete naći u vidu jednog tečnog preparata veoma prijatnog ukusa, čija konzumacija može predstavljati prijatno iskustvo za sve korisnike.


Skorbut kao klasično obolenje koje nastaje usled deficita vitamina C se srećom više ne javlja u značajnijoj meri među populacijom razvijenijih država, ali dobro je znati, da su stvarne potrebe organizma uglavnom veće za većinu nas nego što se unosi na dnevnom nivou. Ovo je posebno važno za one osobe, koje ne konzumiraju odgovarajuće količine svežih namirnica bogate sa vitaminom C (povrće, voće) ili drže stroge dijete. Pored toga, postoje još i brojni spoljašnji faktori, koje su u ovo moderno doba postali svakodnevni i neizbežni, a koji dodatno mogu uvećati potrebu za vitaminom C.

 Ti faktori mogu biti trudnoća ili profesionalno bavljenje sportom, ali i mnogobrojni negativni faktori koji su povezani sa životnim stilom, poput pušenja, zagađenja vazduha usled smoga, primena određenih lekova (npr. kontraceptivi, aspirin), kao i stres.

PAŽNJA!

Nakon otvaranja proizvod treba držati u frižideru!
Prilikom primene treba koristiti dozator koji se dobija uz     proizvod!
Za zaslađivanje i dodavanje arome smo koristili nektar bio agave (Agave americana) i citrusno ulje.



Liquid C + bioflavonoidi sa šipurkom



Aktivni sastojci / 2,5 ml:

Vitamin C                                        166.6 mg
Kalcijum                                          7,8 mg
Citrus bioflavonoida                          166.6 mg
Ekstrakt šipurka                               166.6 mg

Upotreba: 2,5 ml dnevno.






~Paraprotex -preparat kao pomoc organizmu u borbi protiv bakterija, gljivica, virusa, i parazita ~ParaProteX (effective protection against parasites)

PARAPROTEX PARAPROTEX










 
Odličan preparat kao pomoć organizmu u borbi protiv bakterija, gljivica, virusa, i parazita. Paraprotex je idealan preparat biljnog porekla koji se koristi u slučaju upornih infekcija urogenitalnog trakta, kao sto su infekcije E. Coli, Hlamidijom, Mikoplazmama, gljivične infekcije. Osim toga, Paraprotex poboljšava funkciju varenja, a može se primenjivati i kod različitih kožnih oboljenja. Bezopasan je i preporučen za upotrebu kod male dece za poboljšanje apetita. Sastavni elementi su bogati vitaminima i mineralnim materijama, stoga raspolažu i snažnim imunoprotektivnim efektom. Za razliku od sintetskih antibiotika koji nakon duže upotrebe izazivaju niz neželjenih efekata, Paraprotex se može koristiti u veoma dugom vremenskom periodu bez propratnih neželjenih efekata.

Dejstveni principi:

ANTIVIRUSNO, ANTIBAKTERIJSKO, ANTIFUNGALNO, ANTIINFLAMATORNO, CITOTOKSIČNO, ANTITUMORSKO, RELAKSIRAJUCE, ZAŠTITA JETRE, ČISTI KRV, JAČA KRV, JAČA PROBAVNI TRAKT, ANTIHELMINTIK, IMUNOSTIMULANS

Kada se koristi:

ČESTE PREHLADE, HRONIČNE UPALE, PRITAJENE UPALE, BAKTERIJSKE REZISTENCIJE, PROLIV, KOŽNI PROBLEMI, REUMA,BOLESTI ZUBA I ZUBNOG MESA, GNOJENJE I GNOJNI OSIP, PRETERANO ZNOJENJE NOGU, BELO PRANJE, PROBLEMATIČNO VARENJE, TROVANJE HRANOM I PREVENCIJA, GLISTE I DRUGI PARAZITI, JAČANJE PRIRODNOG IMUNITETA.

Sastav:
  • PAU’D ARCO(TAHEBO)
  • IZMIRNA SMOLA
  • CRVENI JASMIN
  • CRNI ORAH
  • KRALJEVSKI (DOMACI ORAH)
  • KARANFILIC
  • BELI LUK
  • SEMENKE GREJPFRUTA
  • SIMSIRKA(ZUTIKA)
  • MIRISLJAVA PEPELJUGA
Jedna od najcesce zloupotrebljavanih i pogresno koriscenih stvari u lecenju su ANTIBIOTICI
  • Ljudi samoinicijativno koriste antibiotike
  • Antibiotica stvaraju bakterijsku rezistenciju
  • Antibiotici pogoduju razvoju i bujanju gljivica
  • Antibiotici unistavaju crevnu floru
  • Antibiotici smanjuju imunitet
  • Antibiotici imaju stetna dejstva-nuspojave
  • Cak i lekari cesto donose povrsne dijagnoze
Bolesti treba da se leče eliminacijom uzroka,a ne samo ublažavanjem simptoma.
Na taj nacin moguce je izlečiti i mnoge teške bolesti ukljucujuci čak i RAK I LEUKEMIJU.


 

Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin  D3 izdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.
 
Vitamin D3 400 I.J.


 

 





Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija

 
 
 
 
 

  

 



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !