CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

среда, 28. јануар 2015.

Nemojte živeti u bolovima!




Boli Vas koleno?
Imate osećaj da su Vam zglobovi previše kruti?
Čak i od najmanjih pokreta zglobova imate bolove?
Artritis može zagorčati život ne samo Vama, već i još 60 miliona ljudi širom sveta pati od ovog zdravstvenog poremećaja. U čak 70% slučajeva je prisutna upala sa stalnim bolom, zbog čega mnoge od tih osoba pribegavaju upotrebi jakih lekova protiv bolova i antiinflamatornih preparata, iako priroda nudi rešenje.
2011 godine je rađena jedna studija, u kojoj su učestvovale osobe koje su zbog zapaljenja i bolova u zglobovima usled artritisa već jedva mogle da pokreću svoje zglobove. Prema rezultatima koji su dobijeni nakon 3 meseca konzumiranja dnevno 120 ml acai soka, učesnicima je kontinualno meren raspon pokreta, stepen njihovog bola i indeks stepena zapaljenja. Do kraja studije učesnici su mogli da lakše pokreću kolena, zglobove ramena i kuka, i došlo je i do smanjenja bolova, kao i veličine indeksa stepena zapaljenja. Istraživači pretpostavljaju, da se ovo dejstvo može pripisati antioksidansima, koji se mogu naći u sastavu voća acai.
Acai pored toga može da pomogne i u slučaju određenih srčanih ili malignih obolenja, pa čak i u slučaju gojaznosti može da se radi o skrivenom zapaljenju. U jednoj drugoj studiji rađenoj 2006-e, utvrđeno je, da jedna od glavnih aktivnih materija u voću acai, inhibira (sprečava) dejstvo određenih hemijskih jedinjenja koja su odgovorna za nastajanje zapaljenja, ili one, za koje se već ranije dokazalo, da učestvuju u procesima nastajanja određenih malignih obolenja.
Uzimajte dakle svakodnevno acai sok i budite opet spremni na akciju!

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !