CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 15. септембар 2024.

💚 💫 💚 NOVA AKCIJA CALI VITA SRBIJA , OD 16. DO 21. SEPTEMBRA 2024. GOD. 💚 💫 💚

  


 

 💚 💫 💚 NOVA AKCIJA CALI VITA SRBIJA , OD 16. DO 21. SEPTEMBRA 2024. GOD. 💚 💫 💚


- 15% POPUSTA na naša 2 proizvoda, ovog puta to su:

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 OrganiCare Elixir je intenzivna i koncentrovana antiejdžing gel krema protiv starenja. Snagom čistog gela Aloe vere i prirodne hijaluronske kiseline niske i visoke molekularne težine, dubinski hidrira kožu i trenutno smanjuje pojavu bora. Rezultat je ujednačeniji ton kože, i lepši, blistaviji i mladoliki ten. Ova lagana gel krema vrhunskog kvaliteta se brzo i lako upija u kožu, i zato pruža odličnu podlogu za šminku.
 
 Kome i za šta preporučujemo? 
 
 
•    Za sve tipove kože, za kožu lica, vrata i dekoltea, za dan i/ili noć,
•    Za smanjenje vidljivosti bora i linija na koži, kao i za zatezanje kože,
•    Za dubinsku hidrataciju kože lica,
•    Za one koji traže intenzivnu i koncentrovanu kremu protiv bora,
•    Za one koji više vole lako upijajući proizvod sa laganom strukturom poput gela,
•    Za one koji traže hidratantnu kremu, koja pruža idealnu podlogu za šminku,
•    Kao podloga, pre primene OrganiCare Anti-Ageing Cream kreme,
•    Za osobe koje traže antiejdžing kremu protiv starenja kože, poreklom iz organske proizvodnje, i
•    Za sve one koji preferiraju da aktivni sastojci, kao i svi aditivi budu na prirodnoj bazi.
 
 
 
 
 
 
 

 
 🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/cholestone
Cholestone je dijetetski suplement dizajniran kao pomoć u održavanju nivoa holesterola. Njegovi prirodni aktivni sastojci uključuju i laneno ulje koje doprinosi održavanju normalnih nivoa holesterola uz pomoć visokog sadržaja Omega-3 masnih kiselina, kao i jabučni pektin koji daje iste efekte zahvaljući vlaknima koje sadrži. Beli luk može blagotvorno da utiče na nivo masti u krvi, dok lecitin igra važnu ulogu u metabolizmu masti.
 
 
Mnoštvo ljudi u savremenom svetu bori se sa povišenim masnoćama u krvi. Ova tegoba nije bila prisutna u značajnijoj meri kod prethodnih naraštaja, pa je povezujemo sa načinom života i prehrane, kao i genetskim sklonostima.

Izvori masti

Za ljude u osnovi postoje dva izvora masti: masti kao sastavni deo prehrane i masti koje se stvaraju u ljudskom organizmu, odnosno u jetri. Masti imaju gradivnu i energetsku ulogu, a razlikujemo trigliceride i holesterol.

Trigliceridi su pohranjeni u masnom tkivu i jetri i služe organizmu kao toplotni izolator i glavni izvor energije. Visok nivo triglicerida odgovoran je za nastanak srčano-venskih bolesti i razvoj akutnog pankreatitisa. Holesterol je deo ćelijskog zida, proizvodi se u jetri i služi za proizvodnju polnih hormona, opne nervnih ćelija, vitamina D. Prema teoriji dr Ratha, holesterol ima funkciju popravljanja oštećenja na krvnim sudovima usled delovanja slobodnih radikala, bakterija, itd.

Koliko je previše?

Studije pokazuju da je smrtnost od srčano-venskih bolesti najmanja ukoliko je nivo ukupnog holesterola između 4,60 i 6,20 mmol/L. Međutim, važno je znati da, prilikom određivanja rizika, treba uzeti u obzir i odnos LDL-a i HDL-a koji se može izračunati tako da se LDL podeli sa HDL-om. Taj odnos za žene ne sme biti veći od 3,5; a za muškarce od 4,5. Optimalan odnos je između 2 i 3.

Šta i kako utiče na holesterol?

Nije toliko bitna količina holesterola u namirnicama, jer se većina telesnog holesterola ionako proizvodi u jetri, već količina zasićenih masnoća koje opterećuju rad jetre pa su tako na vrhu liste nepoželjnih namirnica koža i masno tkivo životinja, kravlje mleko, slatka pavlaka i punomasni sirevi, crveno meso, margarin, lisnato testo, grickalice, pržena i pohovana hrana.

Namirnice koje utiču na smanjenje LDL holesterola su maslinovo i laneno ulje, povrće, citrusi, plava riba, mahunarke i ostale namirnice bogate vlaknima kao što je kaktus nopal (Nopalin). Vrlo su korisni beli luk, crni luk, jabuke, zob, kozje mleko, mladi sirevi, jogurt, smeđ pirinač, radič, rukola, krastavci itd.

Značaj redovnih obroka i stolice

Vrlo je važno osigurati redovnu stolicu, jer se višak holesterola u jetri pretvara u žučne kiseline i konačno otklanja iz tela putem stolice. Ovde mogu pomoći proizvodi kao što su Nopalin i Yucca. Važno je jesti u slično vreme, jer time omogućavamo češće pražnjenje žučnog mehura i omogućavanje jetri da prihvati što više holesterola iz krvi na dalju preradu u kojoj se uz pomoć C vitamina dobija žučna kiselina koja se prazni u creva gde pomaže u razgradnji velikih molekula masti. 
 

Jetra je ključ uspeha

Obnovljena jetra sposobna je odigrati svoju nadzornu i radnu ulogu u metabolizmu holesterola i je to prvi korak koji moramo preduzeti ukoliko smo suočeni sa povišenim masnoćama. Zato je važno unositi kombinaciju prirodnih hranjivih materija koje pomažu u procesima neutralizacije i uklanjanja otrova u jetri i podstiču njenu obnovu. Kombinacija aminokiselina, kolina, biljnih materija i esencijalnih masnih kiselina osigurava efikasnu pomoć jetri, bilo da se radi o regulaciji metabolizma masti ili ispravljanju oštećenja izazvanih nekim bolestima.



~ Cholestone


Cholestone sadrži ulje semenki lana koje su izvor omega 3, jabučni pektin koji upija masti i pospešuje rad debelog creva, C i E vitamin koji štite od oksidacije i zajedno sa češnjakom pomažu predtvorbu holesterola u žučne kiseline, te hrom i lecitin koji pomažu sagorevanje i raspršivanje velikih molekula masti radi njihove bolje razgradnje. Preporučujemo uzeti 3 tablete (npr. 3x1) dnevno, posle ili uz obrok.

~ Nopalin


Nopalin je biljka sa najnižim glikemijskim indeksom, a sadrži čisti dehidrirani kaktus nopal koji u dodiru s tekućinom u vašim crevima bubri te na sebe veže masnoće i toksine. Vlakna nopala vezaće na sebe višak holesterola i masti iz hrane te ih izbaciti iz tela. Takođe, će omogućiti bolje čišćenje creva, jer je jako važno da se i nadalje održava zdrava i neopterećena jetra te da se što manje otrovnih i štetnih materijai upije u naš krvotok i dospe u jetru. Nopalin preporučujemo uzimati nekoliko puta dnevno po 3 tablete uz dosta tekućine (npr dve čaše vode) pre ili između obroka. Ostali dobri izvori topivih vlakana su suve šljive, ječam, grah, patlidžan i šparoge.

~ Lecitin


Lecitin je masna materija koju treba svaka ćelija našeg tela. Lecitin je za razgradnju masnoća u crevima, a posebno je koristan u slučaju povišenog nivoa LDL holesterola te poremećenog odnosa LDLa i HDLa. Za uspostavljanje ove ravnoteže bitno je svojstvo lecitina da povećava radnu učinkovitost jetre i kapacitet vezanja viška holesterola iz krvi. Lecitin smanjuje izglede za nastajanje žučnih kamenaca, povećava iskorišćenje vitamina topivih u mastima. Pridonosi zdravlju srca i dobroj cirkulaciji, regulaciji pritiska.



 

 

Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija

 
 
 
 
 

  

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !