CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

понедељак, 9. септембар 2024.

RAST I RAZVOJ DECE ~ Preporuka stručnjaka vrhunskih CaliVita proizvoda za zdrav razvoj dece

 


 





Dvadeset i prvi vek možda i jeste vek čoveka, vek u kom se otkrivaju najveće tajne neverovatnog i čudesnog ljudskog organizma koji se sam razboljeva, isceljuje, popravlja i menja, poboljšava, unapređuje, ali i uništava…  Čini se da nam je dato ( a i jeste) veliko blago:  neverovatan i moćan kompjuter koji u svakoj svojoj ćeliji pohranjuje milione godine mudrosti zajedno sa svim našim iskustvima, i to od trenutka u kom dve najstarije ćelije na planeti,semene ćelije majke i oca,spojivši se otpočinju ples stvaranja života. 
I zato nemojte da dozvolite da ovo uzvišeno stvaranje života bude slučajan, neželjeni događaj, uteha ili oružje za spasavanje klimavih veza. Učinite ga svojim remek delom.
  Pre nego što se poduhvatite stvaranja novog života, reorganizujte svoj.

Psiholozi danas osobu sa traumom već pitaju u kakvim su odnosima majka i otac bili u trenutku začeća.

Bebin život počinje jos dok je u maminom stomaku. Koliko smo nemarni i kako nam je ništavno znanje svedoči i pokušaj da se samo smanji broj cigareta koje buduća majka popuši. Znatno pre samog začeća, i otac i majka bi trebalo da svoja tela očiste od toksina… Kako fizičkih tako i psihičkih.  Rad na sebi podrazumeva brigu o svom telu i svojoj duši,negu i ljubav, posvećenje i dubinu.

Ćelije majke i oca stvaraju ćelije budućeg deteta, i zato im je potrebno najbolje moguće gorivo HRANA.


Pre nekoliko godina u Americi je počela međunarodna serija kampanja i programa pod nazivom "Prvih 1000 dana" pod pokroviteljstvom Hilari Klinton (Hillary Clinton), sa ciljem da se spreči neuhranjenost tokom trudnoće i ranog detinjstva, koja svake godine širom sveta uzrokuje smrt miliona žena i dece mlađe od pet godina. Iako se ovaj problem javlja uglavnom u zemljama u razvoju, to ne znači da isti ne postoji i u razvijenim zemljama. Poznato je, da je u tim državama izraženiji problem gojaznost, koji je tipičan i za naše društvo; međutim, tu pojavu često prati i tzv. kvalitetno gladovanje”. U ovom slučaju to znači, da ishrana majke ne obezbeđuje dovoljne količine neophodnih vitamina i minerala, koji su neizostavni ne samo za očuvanje zdravlja majke, već i za pravilan razvoj embriona.

Ipak, pravilna ishrana majke za vreme trudnoće može i do deset puta povećati šanse deteta u borbi protiv infekcija opasnih po život, i prema studijama, takođe značajno doprinosi i poboljšanju ostvarenih rezultata u školi. Određeno je šest jednostavnih i jeftinih metoda i dodataka ishrani, koji se mogu primenjivati i sa kojima bi smrtnost odojčadi i majki usled neuhranjenosti mogla biti značajno smanjena. Pored dojenja i čiste vode za piće, lista sadrži i suplementaciju gvožđa, folne kiseline, cinka i vitamina A.

Šta mi u Evropi možemo da učinimo za bezbrižnu trudnoću i zdravlje naše još nerođene dece? U slučaju planirane trudnoće, svakako treba proveriti da li postoji nedostatak gvožđa ili nekog drugog vitamina ili oligoelementa, a tokom trudnoće treba posvetiti posebnu pažnju na preporuke povećanog dnevnog unosa.

Čak i u slučaju planiranih trudnoća je zastrašujuće uobičajena pojava, da majke imaju netretirani nedostatak gvožđa i da njihova ishrana ne sadrži dovoljne količine hranljivih materija ni u toj meri, da pokriju sopstvene potrebe gvožđa, a kamoli dodatne potrebe embriona. Dobro je znati da zbog nedostatka gvožđa u trudnoći podložniji infekcijama ne samo majka već i njeno dete, kao i da se takođe povećava i rizik od prevremenog porođaja, niske porođajne težine i nastajanja poremećaja u razvoju. Kako je za novorođenče majčino mleko jedini izvor gvožđa, tokom perioda dojenja mora se posebno voditi računa o odgovarajućem unosu gvožđa!

Unos folne kiseline je takođe od ključnog značaja tokom trudnoće, pošto je neophodna za pravilan razvoj embrionalnog nervnog sistema, a u nedostatku iste može doći do ozbiljnih zdravstvenih poremećaja.

Naš preparat New Life koji je specijalno razvijen za potrebe trudnica i dojilja, sadrži najvažnije vitamine i mineralne materije koji su neophodni tokom trudnoće, a od sada smo u sadržaju duplirali količinu folne kiseline i dodatne količine vitamina D. Vitamin D je od ključnog značaja tokom trudnoće, što je potvrđeno i rezultatima brojnih ispitivanja. Danas već znamo da je vitamin D tokom trudnoće neophodan za pravilan razvoj koštanog, imunog i nervnog-sistema, dok je nedostatak vitamina D na žalost u današnje vreme ekstremno česta pojava, koja bi mogla lako i jednostavno da se prevenira!

 


 


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/new-life

Suplementacija vitamina D je važna i kasnije u dečijem dobu, pošto ima brojna pozitivna dejstva na zdravlje najmlađih: doprinosi pravilnom razvoju imunog sistema, pomaže u odbrani od gripa, i ima značajnu ulogu u razvoju koštanog sistema, a pored toga odgovarajući nivo vitamina D kod dece može za čak 78% da smanji rizik od nastajanja šećerne bolesti tipa 1. U suplementaciji vitamina D preporučujemo Vam preparat D-drops, koji zahvaljujući praktičnoj tečnoj formi može lako da se primenjuje, pored direktne oralne primene, takođe i putem mešanja u namirnice ili pića.


 



👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Za pravilan razvoj i očuvanje zdravlja dece pored vitamina D su im potrebni i dodatni vitamini, po mogućstvu još od sasvim ranog detinjstva. Za te potrebe savršeno odgovara naš preparat Pre Steps Daily, koji je ciljano razvijen baš za tu oblast primene. U pitanju je tečna formula, koja je sada obnovljena i koja ima novu aromu, sa još više narandže, tako da će ovaj kompleksni multivitaminski dodatak ishrani da predstavlja savršen izbor ukoliko želite da zasvoje najmlađe osigurate vitamine koji su im neophodni za zdrav fizički i mentalni razvoj.

Odlučite se za CaliVita dodatke ishrani vrhunskog kvaliteta i preporučite ih i svojim poznanicima, kako bi se za svako dete obezbedilo da dobije za razvoj neophodne hranljive materije u toku najkritičnijeg životnog doba.


Prirodni tečni multivitamin s dobrom apsorpcijom namenjen bebama . Vitamin A je ekstrahiran iz ribljeg ulja, a vitamin E iz prirodnih biljnih ulja.

Pre Steps Daily je multivitaminski kompleks posebno namenjen najmlađima i deci, lak je za upotrebu, prijatnog je ukusa i efikasno se apsorbuje zahvaljujući tome što je u tečnom obliku.

Kome preporučujemo?

-Odojčadi i deci za svakodnevnu upotrebu u cilju obezbeđivanja vitamina koji su neophodni za zdrav rast, kao i za njihov fizički i mentalni razvoj


Doziranje:

1 ml dnevno uz obrok. Promućkati pre upotrebe.
Pakovanje: 59 ml

Sastojci

  • vitamin A 400mcg
  • vitamin E 4I.J.
  • vitamin B1 0.5mg
  • vitamin B2 0.6mg
  • vitamin B3 8mg
  • pantotenska kiselina 3mg
  • vitamin B6 0.4mg
  • vitamin B12 0.5mcg
  • vitamin C 35mg

Proizvodi koje još preporučujemo


Multivitaminski kompleks za decu Lion Kids D 90 tableta








90 tableta za žvakanje
sažvakati 1-3 (lavića- tablete) u toku dana, za vreme glavnih obroka


Lion Kids + D je ukusan multivitaminski i mineralni kompleks prijatnog ukusa koji ne oštećuje zube i sadrži dodatnu količinu vitamina D, a izliven je obliku životinja i posebno je dizajniran za dobrobit dece. Ne sadrži šećer i ksilite, već prirodni zaslađivač koji umanjuje rizik od nastanka karijesa.

Kome preporučujemo?

Deci, za svakodnevnu upotrebu u cilju obezbeđivanja dovoljne količine vitamina, minerala i elemenata u tragovima koji s u potrebni kao pomoć za dobro izbalansirani razvoj i odgovarajuću otpornost na bolesti
Svima koji cene važnost smanjenja rizika od nastanka karijesa na zubima dece
Svima koji preferiraju tablete za žvakanje
Svima koji su u potrazi za kompleksnim preparatom koji sadrži vitamin D

Sastav
1 mcg Vitamin D
1500 I.J. Beta-karoten
7 I.J.Vitamin E
0.5 mg Vitamin B1
0.6 mg Vitamin B2
7 mg Vitamin B3
100 mcg Vitamin B4
3 mg Vitamin B5
0.7 mg Vitamin B6 (piridoksin)
35 mcg Vitamin B7
1.6 mg Vitamin B9
1 mcg Vitamin B12
35 mg Vitamin C
10 mg Kalcijum
10 mg Fosfor
10 mcg Jod
3 mg Gvožđe
5 mg Magnezijum
70 mcg Bakar
2 mg Cink
100 mcg Mangan
2 mcg Kalijum
10 mcg Selen
5 mcg Hrom


Vitamin C za decu 90 tableta za žvakanje Lion Kids C


 
 

 




90 tableta za žvakanje
sažvakati 1-3 (lavića- tablete) u toku dana, za vreme glavnih obroka


Lion Kids C je ukusan preparat za žvakanje koji nije štetan za zube i koji smo dizajnirali posebno za dečje potrebe. Preparat ne sadrži šećer, već prirodni zaslađivač ksilit, koji umanjuje rizik od karijesa i pomaže zdrav razvoj dečjih zuba. Veoma je važno omogućiti telu koje raste intenzivan razvoj u svakom trenutku, imajući u vidu da je vitamin C od esencijalnog značaja ne samo za formiranje kostiju već i za optimalno funkcionisanje nervnog sistema i normalne strukture kože.

Kome preporučujemo?

Deci za svakodnevnu upotrebu u cilju podrške zdravom funkcionisanju imunog sistema i pravilnom razvoju
Svima koji cene smanjenje rizika od nastanka karijesa i samim tim potpomažu zdrav razvoj dečjih zuba
Svima koji preferiraju tablete za žvakanje
U slučaju povišene temperature

Sastav
75 mg Vitamin C


Ukoliko vam sve navedeno ne pruža dovoljno informacija o dodacima ishrani CaliVita International , posetite sledeću stranicu: 👉Webshop 

 

 




👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/webshop





 

 

 

Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni za 25 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku : 







Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija


ONLINE kupovina CaliVita proizvoda

  👉



Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.






Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !