CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

четвртак, 25. јул 2024.

🟡 🟢 🟡 Stomačni virus i problemi sa varenjem , pomoć nam nudi CaliVita International ! 🟡 🟢 🟡

 


 


Leto je vreme kada se zbog visoke temperature namernice brže kvare, a bakterije brže razmnožavaju. Usled nedovoljnog održavanja higijene mogu se javiti različiti stomačni problemi.

Problemi sa varenjem mogu biti i posledica pokvarenih namernica, ali i zagađene vode u kupalištima kao i bakteriološki neispravne vode iz javnih vodovoda. Tada se često javlja stomačni virus.


SIMPTOMI

Virusni gastroenteritis, napada probavni sistem, odnosno creva, izazivajući znakove i simptome kao što su:

  • Vodenasta, obično nekrvava dijareja - krvava dijareja obično znači da imate drugačiju, težu infekciju
  • Mučnina, povraćanje ili njihova kombinacija 
  • Grčevi i bolovi u stomaku
  • Bolovi u mišićima ili glavobolja 

 

U zavisnosti od uzroka, simptomi virusnog gastroenteritisa mogu se pojaviti u roku od 1-3 dana nakon što ste zaraženi i mogu varirati od blagih do teških. Simptomi obično traju samo dan ili dva, ali u nekim slučajevima mogu trajati i do 2 nedelje. Pošto su simptomi slični, lako je pomešati virusnu dijareju sa dijarejom koju izazivaju bakterije, poput Salmonele ili Ešerihije ili određenih parazita kao što je đardija.

 

 

🟢https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/aquarion-aktivator-vode
 

Da biste se osećali prijatnije i sprečili dehidraciju dok se oporavljate, pokušajte sledeće:

  • Neka vam se stomak smiri. Prestanite da jedete čvrstu hranu nekoliko časova.
  • Često uzimajte male gutljaje vode. Takođe možete pokušati sa unosom bistre supe ili pića bez kofeina i manje šećera. U nekim slučajevima možete isprobati rastvore za oralnu rehidraciju. Pijte puno tečnosti svaki dan, malimi čestim gutljajima.
  • Kada budete u mogućnosti, možete se vratiti svojoj uobičajenoj ishrani. Možda ćete otkriti da u početku možete jesti blagu, lako svarljivu hranu, kao što su supa, dvopek, štapići, banane i pirinač. Prestanite da jedete ako vam se mučnina vrati.
  • Izbegavajte određenu hranu i supstance dok se ne počnete osećati bolje. To uključuje kofein, alkohol, nikotin i masnu ili začinjenu hranu.
  • Odmarajte se. Bolest i dehidracija su vas možda učinile slabim i umornim.

 

Odrasli

 

Obratite se lekaru ukoliko:

  • Ne možete da smanjite unos tečnosti 24 sata
  • Povraćate ili imate dijareju duže od dva dana
  • Povraćate krv
  • Dehidrirani ste - znaci dehidracije su pojačana žeđ, suvoća usta, tamno žuta boja ili smanjena količina urina, slabost, i vrtoglavica
  • Krv u pokretima creva
  • Imate jak bol u stomaku
  • Temperatura iznad 39.5C

 

Bebe i deca


Odmah posetite lekara ukoliko vaše dete:

  • Ima temperaturu 38,9 C ili više
  • Deluje umorno ili veoma razdražljivo
  • Trpi bolove
  • Ima tešku dijareju ili krv u stolici
  • Deluje dehidrirano - obratite pažnju na znake dehidracije kod novorođenčadi i dece upoređivanjem unosa tečnosti i količine urina u odnosu na normalno stanje. Takođe pazite na znakove poput suvih usta, žeđi i plača bez suza

 

Kod malih beba, zapamtite da, iako je bljuckanje svakodnevna pojava, povraćanje nije. Bebe povraćaju iz različitih razloga, od kojih mnogi mogu zahtevati medicinsku pomoć.

 

Odmah se obratite lekaru ako vaša beba:

  • Često povraća
  • Nije mokrila u pelenu šest sati
  • Ima tešku dijareju ili krv u stolici
  • Ima udubljenu fontanelu na vrhu glave
  • Ima suvoću usta ili se javi plač bez suza
  • Neuobičajena pospanost

  PREPORUKE ZA BRŽI OPORAVAK I UBLAŽAVANJE SIMPTOMA ! 

 

PROBIOTICI 

 

AC-Zymes Plus Probiotski preparat

60 kapsula


🟢 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/ac-zymes-plus

 Kompleksni pro- i prebiotik Kao rezultat najnovijih naučnih istraživanja i u skladu sa zahtevima naših članova, mi smo naš izuzetno popularan probiotski proizvod AC-Zymes dodatno unapredili, i tako je nastao AC-Zymes Plus, koji na svetskom nivou može da se takmiči sa bilo kojim drugim sinbiotskim proizvodom. AC-Zymes Plus sadrži 6 vrsta bakterijskih kultura, sa 6 milijardi probiotskih bakterija, kao i prebiotike, koji doprinose bržem rastu broja korisnih bakterija. Probiotici doprinose optimalnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta, održavanju normalne ravnoteže crevne flore i boljem funkcionisanju creva. Uz pomoć ove kombinacije sastojaka doprinosi se optimalnom funkcionisanju imunog sistema.

 

 EasyTime Podrška za optimalno funkcionisanje creva

60 kapsula

1 kapsulu uveče, pre odlaska u krevet.

 

🟢https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/easytime
 

 Easy Time uz prirodnu kombinaciju vlakana i lekovitih biljaka doprinosi boljoj pokretljivosti creva za lakše pražnjenja i čišćenja creva, čime doprinosi pravilnom funkcionisanju creva i redovnoj stolici. Ostali sastojci: želatin, stearinska kiselina.

 Pure Inulin 100% prirodna vlakna

 

🟢https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/pure-inulin


 
100% prirodna vlakna Pure Inulin sadrži 100% čisti prah inulina dobijenog iz cikorije, i doprinosi pravilnom funkcionisanju creva i probavnog sistema. Inulin je prirodna supstanca, to je u vodi rastvorljivo vlakno, koje nijedan od naših digestivnih enzima ne može svariti, tako da do debelog creva stiže u nepromenjenom obliku. Tamo služi kao odličan izvor hranljivih materija za potrebe umnožavanja korisnih bakterija, zahvaljujući čemu takođe inhibira i razmnožavanje štetnih bakterija u crevima, a time i stvaranje otrovnih materija, blagotvorno utiče na funkcionisanje sistema za varenje, kao i na zdravlje imunog sistema.

 

 ParaProteX ~Antiparazitska i antifungalna formula

100 tableta

1-2 tablete dnevno pre doručka i večere

🟢https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/paraprotex


 ParaProtex je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljke rangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).

 

🟡 🟢 🟡https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/za_dobro_varenje


Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3815050236  dr Dragan Oljača/

👇

 


 https://www.doktoroljaca.com/index.html

 

 Kontakt : Dr Dragan Oljača 

 Hadži Ruvimova 52.Poštanski broj 21000 Novi Sad Srbija

Telefon: (+381) 063 168 46 12

info@doktoroljaca.com



BLOG O PROIZVODIMA CALIVITA INTERNATIONAL

📚🖋✴https://calivitaangie.blogspot.com/✴📚🖋



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !