CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 3. децембар 2023.

❄❄❄ BP akcija od 04 - 09. decembra 2023. , CaliVita Srbija ❄❄❄

 


U periodu od 04 - 09. decembra uz kupovine u vrednosti od  
1000 BP ili više dobijate Chelated Zinc 100tbs (SCR160 )
1300 BP ili više dobijate  Acidophilus with Psyllium 100cps (SCR184)

Akcija se sprovodi u našim maloprodajnim objektima, kupovinom na web shop-u i preko poštanske dostave. Za poklon proizvod se ne obračunava BP i KP.
Napomena: Akcije se ne sabiraju! Firma zadržava pravo izmena, akcija traje do isteka zaliha.

❄️❄️❄️

Vaša Calivita Srbija



Acidophilus With Psyllium ~ Probiotski preparat sa vlaknima

100 kapsula




Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1 kapsula dnevno.
 


Proizvod Acidophilus pored probiotika sadrži i vlakna semenke tropske bokvice, koja mogu da se fermentiraju u debelom crevu, čime pomažu funkcionisanje korisnih bakterija koje se nalaze u ovom delu sistema za varenje. AC-Zymes je probiotski preparat sa velikom koncentracijom Lactobacillus acidophilus bakterije. To je veoma korisna i rezistentna bakterija koja blagotvorno utiče na zdravlje sistema za varenje putem zamene probiotskih ćelija koje se svakodnevno gube, a učestvuje i u aktivnostima imunog sistema. Potpomaže u zaštiti normalne bakterijske flore digestivnog trakta i efikasno omogućava njegovo zdravo funkcionisanje.

Kome preporučujemo?
  • Tokom i nakon antibiotskog tretmana, kao i u cilju izbegavanja štetnih efekata drugih terapija koje se dugo uzimaju
  • U cilju suplementacije tokom tretmana dubokih gljivičnih infekcija (dermatoloških, ginekoloških problema)
  • U slučaju digestivnih problema izazvanih stresom
  • Kao komplementarni tretman nervoznog stomaka ili dijareje
  • U cilju prevencije štetnih efekata alkohola i pušenja na crevnu floru
  • Uz pomoć sadržanih vlakana, Acidophilus se takođe preporučuje u slučaju zatvora

Sastav

Lactobacillus Acidophilus 2 milijarde
Prah ljuske tropske bokvice 100 mg



Chelated Zinc Organski cink

Koje su osnovne uloge cinka u organizmu?

* Cink je sastavni deo preko 200 proteina, pa je tako uključen u procese regulacije rasta i razvoja, kao i stimulacije plodnosti, a potpomaže i varenje.

* Između ostalog, cink je supstanca koja ublažava simptome prehlade. Neka istraživanja su pokazala da on blokira važan enzim rinovirusa, jednog od najčešćih prouzrokovača prehlade, a time sprečava njegovo umnožavanje i širenje po organizmu. Objedinjavanjem rezultata brojnih studija, zaključeno je da ovaj pozitivan antivirusni efekat cink ispoljava samo kod odraslih, ali ne i kod dece.

*Smatra se da cink ima antioksidativni efekat koji štiti od prevremenog starenja kože i mišića, iako studije pokazuju različitu efikasnost.

* Cink u većim količinama ubrzava zarastanje rana nakon povreda.

* Preparati koji sadrže cink štite kožu od sunčanih opekotina leti i promrzlina zimi.

* Ako se nanosi u tankom sloju na kožu pri svakom povijanju bebe, štiti od pojave osipa.

* Važno za pušače – cink je antagonist («protivnik») kadmijuma. Za kadmijum je poznato da je jedan od prouzrokovača karcinoma pluća i prostate, a prisutan je u cigarama.

* Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju, kao i u aktivaciji vitamina A u vezi procesa vida.

* Jedinjenja cinka se dodaju pastama za zube, zbog prevencije neprijatnog zadaha, a široko se primenjuju i u šamponima protiv peruti.

* Bol u stomaku kod gastroenteritisa se značajno smanjuje unošenjem cinka.

* Muškarcima je cink značajan za prevenciju benigne hipertrofije prostate i podizanje nivoa plodnosti putem povećane produkcije semene tečnosti.

Koje namirnice sadrže cink?

kupus, crvena mesa, posebno govedina, jagnjetina i jetra – imaju najveći sadržaj cinka. Sa druge strane, krompir – koji je čest na našoj trpezi, veoma je siromašan cinkom. Ovog elementa ima u pšenici, kukuruzu i kupusu, a u nešto manjoj meri i u pasulju, kikirikiju, orasima, bademima, semenu bundeve i suncokreta. Ostalo voće, u poređenju sa povrćem, znatno je siromašnije cinkom.

Majčino mleko sadrži dva miligrama cinka, što u potpunosti zadovoljava dnevne potrebe bebe tokom dojenja. Međutim, to nije slučaj sa kravljim mlekom, pa mora da se doda cink, kako bi se obezbedio neophodan dnevni unos tog elementa.

Kada se javlja nedostatak cinka?

Deficit cinka je redak u razvijenim zemljama. Najčešće je njegov nedostatak posledica neadekvatne ishrane, ali može da se javi i u sklopu drugih stanja, kao što su: malapsorpcija, neka urođena oboljenja (enteropatski akrodermatitis), hronična oboljenja jetre ili bubrega, anemija srpastih ćelija, šećerna bolest, maligne bolesti. Namirnice koje sadrže puno fitata, kao što su cerealije i mahune, zatim kofein iz kafe i čaja – smanjuju apsorpciju cinka.

Koje su najčešće manifestacije nedostatka cinka?

Pošto je većina simptoma i znakova nedostatka cinka nespecifična, dijagnoza blage deficijencije se teško postavlja.
Dugotrajan nedostatak cinka kod dece dovodi do patuljastog rasta, nerazvijenosti polnih žlezda, kožnih promena, slabljenja imuniteta, a takođe i do oštećenja čula ukusa, ćelavosti, anoreksije, noćnog slepila, anemije, letargije i sporijeg zarastanja rana.
Nedostatak cinka u trudnoći može da dovede do malformacija (anomalija) ploda i male porođajne mase deteta, ali može da komplikuje i sam porođaj.

Nadoknada cinka

Prvi zapisi o upotrebi cinka u medicinske svrhe datiraju još iz 300. godine pre n.e.
Suplementi cinka  se unose oralnim putem.

Nadoknada ovog elementa se preporučuje kod teške pothranjenosti i proliva. Suplementacija cinkom, posebno kod dece sa malom porođajnom masom – sprečava bolesti (upalu pluća, smanjuje učestalost i težinu proliva) i smanjuje smrtnost.

Cink u obliku tableta ili pastila za grlo se često koristi za skraćenje trajanja prehlade i ublažavanje simptoma.
Suplementacija cinkom je takođe efikasan tretman enteropatskog akrodermatitisa, genetskog oboljenja kod kojeg postoji poremećaj apsorpcije cinka, a koji se završavao fatalno još u odojačkom periodu.
 

Informacija za  registrovane saradnike CaliVita International





Bliži se kraj godine, od srca Vam čestitamo  na dosadašnjim uspesima !

Sigurno znate da je produženje članstva za 2024. godinu neophodno  za one saradnike koji nisu kupovali proizvode u toku godine .  Do kraja ove  godine  je potrebno na svoj kodni broj  kupiti 1-2  proizvoda, u zavisnosti koliko bonusnih poena Vam nedostaje .  Za pomoć se možete obratiti ili meni ili konsignaciji u Beogradu ili Novom Sadu . Šteta bi bilo da izgubite Vaše saradnike kada ste već uložili vreme, energiju, znanje u njihovo sponzorisanje.

Mnogi od Vas imaju i neiskorišćene popuste , koji će Vam se odobriti prilikom kupovina do 31.12.2023. , posle toga se nažalost gasi Vaš kodni broj ukoliko niste obnovili članstvo i Vaš rabat se briše.

SVIMA NAMA SU NEOPHODNI CALIVITINI jedinstveni suplementi ! Vi ste se sigurno uverili u to!

Želimo Vam  sve najbolje, puno  novih saradnika i puno zdravlja i uspeha .







Kontakt telefon :
  📞Viber +381658408486
  📞 Srbija : 0658408486
     📭    e-mail : angelinab.572@gmail.com

 
Blog o proizvodima CaliVita International : 📝📕💊
https://calivitaangie.blogspot.com/



Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !