CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

уторак, 10. октобар 2023.

🍁🎃🌟 AKCIJA od 11 - 14.oktobra 2023. CaliVita Srbija 🍁🎃🌟

 


U periodu od 11 - 14.oktobra 2023. uz kupovine u vrednosti od   1000 BP + , dobijate  Chelated Zinc 100tbs (SCR160) 


Uz kupovine u vrednosti od 1300 BP  plus , dobijate  Triple Soya Lecithin 100sgcps (SCR235)

‼️ Akcija se sprovodi u našim maloprodajnim objektima, kupovinom na web shop-u i preko 📦poštanske dostave.

Vaša Calivita Srbija
 
 



 



Koje su osnovne uloge cinka u organizmu?

* Cink je sastavni deo preko 200 proteina, pa je tako uključen u procese regulacije rasta i razvoja, kao i stimulacije plodnosti, a potpomaže i varenje.

* Između ostalog, cink je supstanca koja ublažava simptome prehlade. Neka istraživanja su pokazala da on blokira važan enzim rinovirusa, jednog od najčešćih prouzrokovača prehlade, a time sprečava njegovo umnožavanje i širenje po organizmu. Objedinjavanjem rezultata brojnih studija, zaključeno je da ovaj pozitivan antivirusni efekat cink ispoljava samo kod odraslih, ali ne i kod dece.

*Smatra se da cink ima antioksidativni efekat koji štiti od prevremenog starenja kože i mišića, iako studije pokazuju različitu efikasnost.

* Cink u većim količinama ubrzava zarastanje rana nakon povreda.

* Preparati koji sadrže cink štite kožu od sunčanih opekotina leti i promrzlina zimi.

* Ako se nanosi u tankom sloju na kožu pri svakom povijanju bebe, štiti od pojave osipa.

* Važno za pušače – cink je antagonist («protivnik») kadmijuma. Za kadmijum je poznato da je jedan od prouzrokovača karcinoma pluća i prostate, a prisutan je u cigarama.

* Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju, kao i u aktivaciji vitamina A u vezi procesa vida.

* Jedinjenja cinka se dodaju pastama za zube, zbog prevencije neprijatnog zadaha, a široko se primenjuju i u šamponima protiv peruti.

* Bol u stomaku kod gastroenteritisa se značajno smanjuje unošenjem cinka.

* Muškarcima je cink značajan za prevenciju benigne hipertrofije prostate i podizanje nivoa plodnosti putem povećane produkcije semene tečnosti.

Koje namirnice sadrže cink?

kupus, crvena mesa, posebno govedina, jagnjetina i jetra – imaju najveći sadržaj cinka. Sa druge strane, krompir – koji je čest na našoj trpezi, veoma je siromašan cinkom. Ovog elementa ima u pšenici, kukuruzu i kupusu, a u nešto manjoj meri i u pasulju, kikirikiju, orasima, bademima, semenu bundeve i suncokreta. Ostalo voće, u poređenju sa povrćem, znatno je siromašnije cinkom.

Majčino mleko sadrži dva miligrama cinka, što u potpunosti zadovoljava dnevne potrebe bebe tokom dojenja. Međutim, to nije slučaj sa kravljim mlekom, pa mora da se doda cink, kako bi se obezbedio neophodan dnevni unos tog elementa.

Kada se javlja nedostatak cinka?

Deficit cinka je redak u razvijenim zemljama. Najčešće je njegov nedostatak posledica neadekvatne ishrane, ali može da se javi i u sklopu drugih stanja, kao što su: malapsorpcija, neka urođena oboljenja (enteropatski akrodermatitis), hronična oboljenja jetre ili bubrega, anemija srpastih ćelija, šećerna bolest, maligne bolesti. Namirnice koje sadrže puno fitata, kao što su cerealije i mahune, zatim kofein iz kafe i čaja – smanjuju apsorpciju cinka.

Koje su najčešće manifestacije nedostatka cinka?

Pošto je većina simptoma i znakova nedostatka cinka nespecifična, dijagnoza blage deficijencije se teško postavlja.
Dugotrajan nedostatak cinka kod dece dovodi do patuljastog rasta, nerazvijenosti polnih žlezda, kožnih promena, slabljenja imuniteta, a takođe i do oštećenja čula ukusa, ćelavosti, anoreksije, noćnog slepila, anemije, letargije i sporijeg zarastanja rana.
Nedostatak cinka u trudnoći može da dovede do malformacija (anomalija) ploda i male porođajne mase deteta, ali može da komplikuje i sam porođaj.

Nadoknada cinka

Prvi zapisi o upotrebi cinka u medicinske svrhe datiraju još iz 300. godine pre n.e.
Suplementi cinka  se unose oralnim putem.

Nadoknada ovog elementa se preporučuje kod teške pothranjenosti i proliva. Suplementacija cinkom, posebno kod dece sa malom porođajnom masom – sprečava bolesti (upalu pluća, smanjuje učestalost i težinu proliva) i smanjuje smrtnost.

Cink u obliku tableta ili pastila za grlo se često koristi za skraćenje trajanja prehlade i ublažavanje simptoma.
Suplementacija cinkom je takođe efikasan tretman enteropatskog akrodermatitisa, genetskog oboljenja kod kojeg postoji poremećaj apsorpcije cinka, a koji se završavao fatalno još u odojačkom periodu.
 
 
 
 



100 gelkapsula

1-2 obroka (kapsule) u toku dana, za vreme ili nakon glavnih obroka
 
 
 
 

 
 
Lecitin doprinosi pravilnom funkcionisanju naših vitalnih procesa i održavanju zdravlja. Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, u ćelijskoj membrani i sastavu proteina odgovornih za prenos masti. Učestvuje u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa.

Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi i ulaze u zid ćelija. Holin ima važnu ulogu u strukturi ćelijske membrane. Često se vezuje za vitamine i održava holesterol tečnim, kako se ne bi nagomilavao u jetri i zidovima krvnih sudova. Takođe igra i važnu ulogu u održavanju pravilne cirkulacije krvi. Značajne količine inozitola se nalaze i u našem mozgu. Najvažnija uloga holina i inozitola je u prenosu nervnih impulsa, ali su ove supstance isto tako poznate i kao „sagorevači masti” ili „rasturači masti”. Ljudima koji se fizički iscrpljuju (kroz sport ili naporan fizički rad), preporučuje se redovno uzimanje ovog proizvoda, jer povrh svega, doprinosi boljoj cirkulaciji i pravilnom funkcionisanju zglobova. Proizvod pod nazivom Triple-Potency Lecitin sadrži koncentrovano sojino ulje, što znači da osoba koja je ranije uzimala 3 obroka (kapsule) lecitina u toku dana sada ostvaruje isti povoljan efekat sa samo jednim obrokom (kapsulom). Do sada nisu prijavljeni slučajevi predoziranja lecitinom.

Sastav

1200
mg
Kompleks fosfatidila soje
                                                                       




 
 
420
mg
Minimalni sadržaj lecitina






Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International , a da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nižoj ceni za 25 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU na linku :

👉https://serbia.calivita.com/registration/3814127090


Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )




 





👉https://www.blogger.com/follow.g?view=FOLLOW&blogID=1793240976891430482
 
 
Kontakt telefon :
 Viber +381658408486
  Srbija : 0658408486
        e-mail : angelinab.572@gmail.com
 
 



  Blog o proizvodima CaliVita International :

 👉https://calivitaangie.blogspot.com/

 

Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !