CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 14. август 2022.

Pro Selenium ~ Preparat Selena 60 tableta

 


Pro Selenium ~ Preparat Selena  60 tableta

  🛒 https://cilakelemen.calivita.rs/products/pro-selenium

Proizvod sadrži selen, esencijalni oligoelement s antioksidativnim delovanjem koji pomaže prevenciju tumorskih i srčanih bolesti. Njegov kelatni oblik osigurava optimalnu apsorpciju.

Selen igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja i usporava starenje tkiva. Štiti telo od delovanje zagađene okoline i teških metala poput kadmijuma i žive, neutralizirajući delovanje nekolicine kancerogenih materija. Štiti jetru, važan je za funkcionisanje gušterače i za elestičnost telesnih tkiva. Preporučuje se ženama u periodu menopauze jer ublažava toplinske talase, ali i muškarcima jer pomaže pri osiguravanju normalnog broja spermatozoida. Selen i vitamin E, međusobno jačajući delovanje potpomažu zdravo funkcionisanje srca i stvaranje antitela.

Mineral - antioksidant.

Doziranje:

2-4 tablete dnevno, ili prema preporuci lekara.
Pakovanje: 60 tableta

Sastojci

  • selen 50 mcg


Često se pitamo da li postoji neko ko se pravilno hrani?
Danas se nalazimo u izuzetno paradoksalnoj situaciji kada izuzetno bogata ponuda namirnica ne može u potpunosti da zadovolji potrebe organizma.

Zbog toga je korisno i preporučljivo nedostatak vitalno važnih materija u hrani dopunjavati kontrolisanim uzimanjem određenih „SUPLEMENATA – DODATAKA ISHRANI“ i na taj način ispraviti greške koje činimo kao ustupak modernom načinu života.

GDE JE SPAS?

Spas je u veoma bogatoj ponudi Calivita International!



DA LI JE HRANA DOVOLJNA?

Kao što već znamo starije osobe, sportisti, svi koji su izloženi fizičkom i psihičkom naporu i stresu imaju povećane potrebe za antioksidansima i HRANA NIKAKO NIJE DOVOLJNA! Nedostatak se može nadomestiti putem DODATAKA ISHRANI u obliku tableta,kapsula,sirupa i sl.

ŠTA ZNATE O SELENU?

Selen je snažan antioksidant,izuzetan je u borbi protiv slobodnih radikala i jačanju telesnih odbranbenih snaga.



SNAŽAN ANTIOKSIDANT PRO SELENIUM  U KOMBINACIJI SA NONI-jem i VITAMINIMA A,C, i E DELUJE NA   METABOLIZAM SVIH ĆELIJA.


NEDOSTATAK SELENA :

Nedostatak selena može se pojaviti kod osoba koje se nepravilno hrane i kod onih koji imaju smetnje u apsorpciji. Selen ima antibakterijsko, antifungalno i antitumorsko delovanje pa se često nalazi u suplementima zbog svog antioksidativnog delovanja i zbog sve više dokaza da deluje antitumorski!
Nedostatak selena najčešće se javlja u obliku oboljenja kože, kose, noktiju, imunodeficijencije, zakrečenja arterija, bolesti srca, reumatidni artritis.

Mineral SELEN jača imuni sistem u borbi sa virusima i drugim patogenim agensima. Dakle, bela krvna zrnca, antitela makrofage i inteferon su uz njega puno delotvorniji. Uzimanju dodataka SELEN govori u prilog i istraživanje da se dodatnim uzimanjem SELENA usporava i sprečava virus HERPESA, virus HEPATITISA, pa čak i virus EBOLA I AIDS-a.

Sve studije moderne onkologije govore da je izuzetan u prevenciji kancerogenih procesa, kao i da je procenat učestalosti pojave raka pluća, rektuma ( debelog creva), bešike, jednjaka, grlića materice i tela materice uzimanjem SELENA mnogo manji.

Od Limfoma, vrste raka limfnog sistema, sve raširenijeg u svetu , mnogo češće obolevaju osobe sa niskim nivoom SELENA.

Kao snažan antioksidant izuzetan je u zaštiti od srčanih bolesti. Dokazano je da je kod osoba sa niskim nivoom SELENA pojava srčanih bolesti i za 70% češća nego kod onih koji imaju normalan nivo SELENA.

SELEN je važan činilac u kontroli i sprečavanju srčanih aritmija, kao i iznenadnog zastoja srca.
U samom središtu zapaljenja SELEN u kombinaciji sa vitaminima A,C, i E izuzetno povoljno deluje kod OSTEOARTRITISA, KOLITISA kao i PSORIJAZE.

SELEN uspešno deluje i kod hormona T4 (štitne žlezde), jer uspešno aktivira enzime koji stimulišu stvaranje ovog važnog hormona.

SELEN je veoma bitan i u detoksikaciji organizma teškim metalima: olovom, platinom, živom, kadmijumom, talijumom, jer se u prisustvu SELENA oni, odnosno njihove soli pretvaraju u inertne i neopasne materije.



Enzim GLUTATION PEROKSIDAZA koja direktno zavisi od SELENA,veoma je niska kod osoba obolelih od MULTIPLE SKLEROZE , pa se i kod ove veoma teške bolesti preporučuje povećan unos SELENA.

PLODNOST-REPRODUKCIJA takođe zavisi od količine SELENA , a deficitaran je i kod degenerativnih bolesti kičmene moždine dece, čije majke imaju nedostatak SELENA tokom trudnoće.
Kao izuzetan „LOVAC NA SLOBODNE RADIKALE“ i u Dermatologiji, SELEN je odgovoran za sprečavanje seboreje, nastanka peruti.

Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVita International, da biste ove vrhunske proizvode mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE registraciju na linku


ONLINE kupovina proizvoda na linku :


Blog o proizvodima CaliVita International :

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !