CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

субота, 22. јануар 2022.

❇AKCIJA CALI VITA SRBIJA, od 25. do 26.januara , ISKORISTIMO JE !! ❇

  

https://calivitaangie.blogspot.com/

 

 

U periodu od 25. do 26.januara, očekuje nas akcija koja obuhvata sledeće proizvode:

Virago 90tbs (CV0117)



Kome se preporučuje mačja kandža ?
  • Onima koji su često u situaciji da im je potrebna dodatna podrška imunom sistemu
  • Onima koji zahtevaju kompleksnu jaču imunološku zaštitu
  • U cilju pripreme imunog sistema kao lek za zimski period


Virago je višekomponentni preparat, koji sadrži aktivne materije koje pospešuju imunitet, i ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Sastojci: ekstrakt lista masline, Purpurni zvončić, Mačja kandža, Pau d’ Arco, lizin i cink. Sve ove aktivne materije se preporučuju prvenstveno protiv simptoma herpesa, ali ujedno jačaju i otpornost organizma naspram čestih, zaraznih virusnih oboljenja.

Aktivne sastojke biljke Mačja kandža je moderna nauka već uglavnom identifikovala, i tako su mehanizmi aktivnih materija danas već poznati. Jedan deo aktivnih materija poseduje značajne antioksidantske osobine. Prema ispitivanjima, dokazana su sledeća svojstva ove biljke: sprečavanje nastajanja zapaljenja, uništava viruse i štetne slobodne radikale.
Glavne aktivne elemente čine razni alkaloidi, koji značajno pospešuju aktivnosti i stvaranje limfocita, kao i funkcije za odstranjivanje nečistoća, uzročnika i stranih tela.

Mačja kandža sadrži elemente za koje se otkrilo i to, da imaju diureticka svojstva i smanjuju povišenu temperaturu, dok drugi pospešuju parasimpatične funkcije vegetativnog nervnog sistema, tojest pomažu u opuštanju. Mačja kandža je u Evropi dospela u žižu javnosti zbog svojeg svojstva sprečavanja malignih oboljenja. Takođe su postignuti izuzetni rezultati u tretiranju simptoma oboljenja tumora.



Cink, ima izuzetno značajanu ulogu u pravilnom radu imunog sistema, koja se ne može zameniti ni jednim drugim oligo elementom. Naučno je dokazana činjenica, da što manje cinka ima neko u organizmu, to mu je slabiji imuni sistem. To rezultira mnogo većom mogućnosću za zarazama. Cink pospešuje aktivnost i stvaranje elemenata koji igraju ulogu u radu imunog sistema organizma. Te zaštitne celije („jedu“ uzročnike i strana tela, i tako ih onesposobljavaju) i „memorijske ćelije“ (limfociti, koji se stvaraju nakon prvog susreta sa bakterijama i virusima) prilikom ponovnog susreta prepoznavaju napadače, i tada bezuslovno pokreću specifične ćelije-ubice, tojest stvaranje antitela.

Ekstrakt lista masline: čaj napravljen od nje se koristi za smanjenje temperature i kao blago umirujuće sredstvo. Brojni naučni radovi dokazano govore o njenom antimikrobnom svojstvu (uništava štetne klice). Takode se pokazalo izuzetno učinkovitim protiv virusnih, bakterioloških i gljivičnih oboljenja, kao i u slučaju raznih alergija i pojave sindroma hroničnog umora.

Purpurni zvončić: Jedan od najpoznatijih stimulanata imunog sistema u biljnom svetu, koji takođe ima i antivirusno dejstvo. Sprečava širenje virusa herpesa i influence, jača odbrambenu moć organizma naspram nespecifičnih oboljenja i sprečava širenje parazita.
   
Pau d’ Arco: Tahebo je ogromno drvo, koje živi u tropskim prašumama Južne Amerike. Svojstva: stimuliše imunitet, štiti od bakterija, gljivica, parazita i virusa, ima atioksidantsko i antimutageno dejstvo, smanjuje bolove i zapaljenja. Sve ovo su podržala brojna klinička ispitivanja.
 
  

Lizinska amino-kiselina: može se naći u mnogim enzimima i u kolagenskim vlaknima. Lizin sprečava širenje virusa herpesa, ima specifično antiviralno dejstvo.

VirAgo možete da kupite u vašoj zemlji !











Super Soya Lecithin


 Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, ćelijskoj membrani, u sastavu je proteina odgovornih za prenos masti. Lecitin ima važnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola. Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi.
Lecitin je prirodno jedinjenje i najbolji izvor holina, bitne komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osetljive na vremenske promene (meteoropati), te onima sa otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvalitetu kose.Lecitin je masno jedinjenje koje treba svaka ćelija u ljudskom telu. On je ključna gradivna tvar staničnih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih tvari u stanicu i eliminacija štetnih tvari iz stanice. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.
Fosfatidilkolin, kao deo lecitina, sudeluje u prenosu živčanih impulsa i poruka između stanica  (neurotransmiter).


Lecitin razgrađuje masnoće i holesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna tvar (razgrađuje masnoće) neizostavan je deo prehrane kod svih poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije, kod žučnih kamenaca i nelagode pri probavi masnoća u vidu grčeva, proliva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava probavu i omekšava stolicu te pomaže telu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K).

Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posledica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih osoba deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njeno opadanje. Pomoću lecitina se može sprečiti nastanak ekcema. Potpora je svim kurama mršavljenja.
Lecitin je nutrijent koji telo treba u velikim količinama (samo nervne stanice poredane jedna do druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara).
Telo nam samo signalizira kada je nivo lecitina u organizmu prenisko - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova.
Super Soya Lecithin uzima se prema potrebi (2-3 kapsule dnevno), po mogućnosti za vreme ili pre jela. Kod osobito jakih bolova u zglobovima navedene se količine mogu udvostručiti. Nije poznato nikakvo štetno delovanje lecitina, a predoziranje je nemoguće.

Napomena

Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, kod dugotrajnih  kura lecitinom preporučuje se dodatan unos kalcijuma (Strong Bones), zbog održavanja ravnoteže kalcijuma i fosfora.


Kupovinom najmanje 2️⃣ ista ili 2️⃣ različita proizvoda ostvarujete popust od  ➖15%

BP ostaju nepromenjeni dok se KP proporcionalno smanjuju.

 Akcija se sprovodi u našim maloprodajnim objektima, kupovinom na web shop-u i preko poštanske dostave.





Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku : 




Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija


ONLINE kupovina CaliVita proizvoda









недеља, 16. јануар 2022.

Preporuke kod bolesti zglobova, kostiju i mišića~ Suplementi CaliVita International

 


Čvrstinu i stabilnost ljudskom organizmu daje skelet – struktura sastavljena od preko 200 kostiju. Skelet pruža zaštitu za najbitnije unutrašnje organe, a obezbeđuje potporu za mišiće, koji omogućavaju kretanje. Kosti i zglobovi čine pasivni deo lokomotornog sistema, a njegov aktivni deo je mišićni sistem čijom aktivnošću dolazi do pokreta.

Kosti su sastavljene od jakih proteinskih vlakana, kao mešavina minerala (pretežno kalcijuma) i drugih hemijskih materija koje kosti čine čvrstim. Neke kosti imaju centralnu šupljinu ispunjenu koštanom srži, u kojoj se stvaraju crvena krvna zrnca.

Zglobovi se nalaze na mestima gde se kosti susreću – ramena, laktovi, kolena i članci. Na krajevima kostiju je hrskavica, vlaknasta supstanca koja ih štiti krajeve i pomaže zglobovima da se nesmetano pokreću. Ligamenti su vlaknaste trake koje drže zglobove na okupu i povezuju kosti i hrskavicu, omogućavaju fleksibilnost zglobova i ograničavaju njihove pokrete kako bi obezbedili stabilnost. Tetive su takođe vlaknaste strukture i povezuju i drže mišiće čvrsto uz kosti. Kosti, hrskavice, ligamenti i tetive su vrsta vezivnog tkiva, čije je funkcija da povezuje i podržava druga tkiva u organizmu.

Mišići omogućavaju da se skelet kreće, a pokrete mišića kontrolišu mozak i nervni sistem. Kontrakcije mišića, njihovo opuštanje i stezanje, deluju na tetive koje onda povlače kosti – podižu ih ili spuštaju.

Bolesti zglobova, kostiju i mišića

Artritis je poremećaj vezivnog tkiva, a neki oblici artritisa nastaju zbog problema sa imunim sistemom, koji ljudski organizam štiti od infekcija. Autoimuni poremećaji dovode do toga da organizam napada sopstvena tkiva, što uzrokuje artritični bol i oticanje zglobova. Među ostalim uzrocima artritisa su i bakterijske i virusne infekcije, nasledni faktori, manjak hranljivih sastojaka i prekomerna težina.

Osteoartritis se najčešće javlja kod starijih ljudi, u vidu blagog bola i ukočenosti, pa sve do jakog bola koji onemogućava normalne aktivnosti lokomotornog sistema. Najčešće pogađa zglobove prstiju na rukama i zglobove koji nose težinu tela – kukove, kolena i članke. Pored normalnog habanja zglobova ili kao rezultat trauma zglobovaa, česti uzroci osteoartritisa su i nasledni faktor i prekomerna težina.

Gonartroza je artroza kolenog zgloba, degenerativna promena zglobne hrskavice, koja zatim uzrokuje promene i na ostalim delovima zgloba (zglobna čaura, kost), a pre ili posle se dovodi do bola i oštećenja funkcije zgloba.

Pomoć u lečenju bolesti zglobova, kostiju i mišića

Obnavljanje hrskavice kolena prirodnim putem postiže se i kroz pravilnu ishranu. To je ishrana koja se bazira na namirnicama bogatim vitaminima, za pravilno formiranje i obnavljanje hrskavice.

Namirnice bogate vitaminom C

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/c-1000-plus podstiču stvaranje kolagena, ključnog u izgradnji zdravih ligamenata i tetiva. Odličan izvor vitamina C su citrusi, narandže, mandarine, grožđe i kupine, a ima ga i u crnom luku, paprici, krompiru, zelenoj salati i sl. 

Vitamin E  👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/e-vitaminje antioksidans koji može da ublaži degenerativne promene zglobova i kostiju, čime se usporavaju oštećenja hrskavice. Spanać, bademi, orasi, avokado i prirodna ulja su najbolji izvori vitamina E.

Vitamin D 👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops doprinosi boljoj pokretljivosti zglobova, a on se nalazi u mleku, hlebu, žitaricama, kao i masnoj ribi poput lososa i haringi.

Vitamin A 👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/beta-carotene-9000 deluje kao antioksidans i suzbijaja slobodne radikale koji oštećuju ćelije, a nalazi se u mlečnim proizvodima, jajima, slatkoj paprici, dinjama, paradajzu, brokoliju, kajsijama, šargarepi, grejpfrutu i zelenom povrću.

Za dobro funkcionisanje lokomotornog sistema presudno je održavanje optimalne telesne težine

 👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/slim-formula, kao i izbegavanje velikog fizičkog naprezanja, što smanjuje rizike od preteranog trošenja i potencijalnih oštećenja hrskavice.


Preporuka suplemenata  CaliVita International 

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/webshop

Motorički sistem je izgrađen od kostiju, mišića i zglobova, koji zajedno sa pratećim tkivima (ligamenti, hrskavice, tetive, sinovijalne vreće itd.) osiguravaju stabilnost i pokretljivost tela.

Zglobovi se prvenstveno sastoje od kostiju čiji su krajevi pokriveni glatkim, otpornim i elastičnim zaštitnim slojem, hrskavicom. Hrskavica sadrži kolagen, vodu i tzv. proteoglikane, a funkcija joj je da ublaži trenje kostiju pri pokretanju zglobova. Zglobovi su pokriveni takozvanom sinovijalnom opnom, čije ćelije luče sinovijalnu tečnost (zglobno mazivo), a ona takođe služi pre svega za ublažavanje trenja. Postoje nepokretni zglobovi (npr. središnje kosti stopala ili vezani zglobovi unutrašnjih kostiju šake) i zglobovi koji omogućavaju složene pokrete. Raspon pokretljivosti zavisi od oblika zgloba, a sam zglob se pokreće uz pomoć mišića koji ga okružuju i pokreću. Ako bilo koji od navedenih delova pretrpi neko funkcionalno oštećenje, rad zglobova će biti ugrožen.

Postoje zglobovi koji su u toku svakodnevnih aktivnosti izloženi većem opterećenju od ostalih. Takvi su na primer zglobovi kolena i kukova, koji su od ogromnog značaja, ne samo zbog njihovog „24 časovnog dežurstva”, već i zbog toga što treba da nose veliki procenat naše telesne težine. A to je upravo odgovor i na to, zašto neke profesije ili sportovi (npr. teški fizički poslovi, dizanje tegova), odnosno prekomerna telesna težina (!) znače povećano opterećenje za njih, što povećava rizik njihovog oštećenja. Što više i/ili duže vršimo povećano opterećenje na neki zglob, odnosno što više dodatnih kilograma nosimo na sebi, to je veća opasnost njegovog oštećenja.

Ozbiljan rizik može biti za zglobove i neodgovarajući način bavljenja sportskim aktivnostima. Čak i najjednostavnije džogiranje može biti štetno (za svakog, a naročito za gojazne osobe), ako trčite na neodgovarajući način ili u neodgovarajućoj opremi (patike za trčanje). A naročiti oprez zahtevaju popularni zimski sportovi koji se obično vrše „kampanjski” i iziskuju intenzivno korišćenje snažnih pokreta (klizanje, skijanje, snoubord itd.), a mogu biti posebno rizični, ako mišićno-koštani sistem nije na odgovarajući način pripremljen za njih.

Zglobovi i sa odmicanjem vremena trpe promene. Vremenom se zglobna hrskavica istanjuje, hrskavični sastav se menja (proteoglikani), zglob postaje manje elastičan. Sinovijalne površine slabije klize jedni po drugima, a ligamenti i tetive koje okružuju zglob takođe postaju krući. Snaga okolnih mišića slabi, što može smanjiti i raspon pokretljivosti zglobova.

Sve to spada u normalne fiziološke procese, ali treba znati da i mi sami možemo puno učiniti za zdravlje naših zglobova, i to odgovarajućim načinom života i zdravom ishranom.

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/riseup

KOLAGENSKI KOMPLEKS U PRAHU ZA ZAŠTITU ZGLOBOVA 500g

RiseUp Multiactive Collagen sadrži biološki aktivni kolagen druge generacije UC-II®, kojem je dodata velika količina hidroliziranog goveđeg kolagena tipa 2. Ova kombinacija ostvaruje trostruko dejstvo: pomaže u smanjenju upale i bolova, doprinosi regeneraciji, kao i obnavljanju oštećenih zglobova. Za postizanje optimalne efikasnosti, naš proizvod sadrži i šipurak (Rosa canina), hijaluronsku kiselinu, glukozamin, hondroitin i MSM za podršku funkcije hrskavice, kao i dodatne vitamine, i sve to je u prirodnom, lako apsorbujućem obliku. Proizvod ima prekrasnu aromu narandže, i ne sadrži šećer, konzervanse ili boje.

KOME PREPORUČUJEMO?

  • Svim fizički aktivnim osobama, da bi se sprečile bilo kakve povrede zglobova.
  • Sportistima i osobama koje redovno vežbaju, kako bi dopunili ciljane tretmane od povreda, kao i za poboljšanje performansi.
  • Osobama srednjih godina, kao i starije, za odlaganje ili usporavanje procesa starenja i habanja zglobova.
  • Svima koji žele da olakšaju sebi zbog bilo kakvih mišićno-skeletnih problema (kao što su, na primer, problemi sa zglobovima autoimunog porekla).
  • Osobama koje žele da podrže svoje zglobove zbog preopterećeni usled obavljanja fizički napornih poslova ili drugih svakodnevnih aktivnosti.

SASTOJCI

Hranljiva vrednost:
Sadržaj:                       U 100 g proizvoda   Po porciji

Energetska vrednost    1020 kJ / 240 kcal     204 kJ / 48 kcal
Masti                              0 g                            0 g
  Od čega:
  • Zasićene (saturisane) 0 g                          0 g
Ugljeni hidrati                 20 g                         4 g
    Od čega:
  • Šećeri                        1,5 g                         0,3 g
Proteini                           40 g                         8 g
So                                   0 g                           0 g

 

Sastojci:
Porcija:                                                     U 100 g proizvoda      Po porciji

Vitamin C                                                  400 mg                       80 mg
Vitamin E                                                  50 mg                         10 mg
Hidrolizirani kolagen                                 40 g                            8000 mg                         
UC-II(R) kolagen                                      200 mg                       40 mg
Prah ploda šipurka (Rosa canina)            25 g                            5000 mg
Glukozamin-sulfat                                    3300 mg                     660 mg
Glukozamin                                              2000 mg                     400 mg
Hondroitin-sulfat                                       2200 mg                     440 mg
Hondroitin                                                 2000 mg                     400 mg
MSM                                                         1250 mg                     250 mg
Hijaluronska kiselina                                 500 mg                      100 mg

Sastojci: hidrolizirani kolagen (goveđi), prah ploda šipurka (Rosa canina), maltodekstrin, glukozamin-sulfat (iz školjki), kiselina (limunska kiselina), hondroitin-sulfat, arome, metil-sulfonil-metan (MSM), sredstva protiv zgrudnjavanja (silicijum dioksid, kalcijumove soli ortofosforne kiseline), hijaluronska kiselina, L-askorbinska kiselina, zaslađivači (acesulfam-K, sukraloza), UC-II® nedenaturisani kolagen tipa II. i D-alfa-tokoferol.

Upotreba: Pomešati  1 porciju (20 g) sa 250 ml vode i uzimati 1 obrok dnevno!


Za Joint ProteX FORTE 👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte odabrali smo najkvalitetnije sastojke koji pružaju potporu zglobovima. Glikozamin i hondroitin (sada u povećanoj dozi!) sinergistički (zajednički) deluju na izgradnju i održavanje glavnih strukturalnih elemenata hrskavice, te na taj način igraju značajnu ulogu u očuvanju odgovarajuće pokretljivosti i neoštećenosti zglobova, kao i u njihovoj regeneraciji. Hijaluronska kiselina, kao prirodna hidratantna materija obezbeđuje viskozitet zglobnih tečnosti i umanjuje trenje na površini hrskavice. Metil-sulfonil-metan, poznat i kao „MSM” pomaže očuvanje zdrave strukture hrskavice. Preparat pored toga sadrži i blagotvorne biljne ekstrakte, kao i cink i mangan.

U slučaju ekstremnog opterećenja za očuvanje zdravlja Vaših zglobova i ostalog vezivnog tkiva u organizmu, odaberite i Vi istaknutu potporu koju pruža Joint ProteX FORTE!

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte  👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/joint-protex-forte


Calcium Magnezium PLUS je preparat koji potpomaže očuvanje zdravog koštanog sistema, normalne funkcije mišića i nervnog sistema, sadrži kalcijum i magnezijum obogaćen vitaminom D3 u cilju bolje absorpcije kalcijuma. Ukoliko želite da razvijete i očuvate odgovarajuću koštanu masu i sprečite ili usporite osteoporozu, preparat Calcium Magnezium PLUS može biti pravo rešenje za Vas!

  • Osobama koje ne konzumiraju mleko i mlečne proizvode,
  • osobama koje puše ili često konzumiraju kafu ili gazirana pića koja sadrže fosfor,
  • osobama čiji stil života ne podrazumeva dovoljno kretanja, u cilju prevencije osiromašenja kalcijuma u telu,
  • u cilju zadovoljenja povećane potrebe za unosom kalcijuma usled intenzivne fizičke aktivnosti,
  • mladima koji teže da postignu najveću gustinu koštane mase,
  • sredovečnim ljudima u cilju očuvanja koštane mase,
  • starijim osobama u cilju usporavanja procesa propadanja kostiju.


500
mg
Kalcijum;
250
mg
Magnezijum;
90
mcg
Vitamin K2
 
;
 
5
mcg
Vitamin D3
Kurkumin, je polifenol dobijen iz kurkume, jak antioksidanti spada među najjače anti-inflamatorne supstance, to ga i čini jednim od najvećih nada budućih farmaceutskih dostignuća. Upala je organska komponenta hronič- nog oboljenja i shodno tome kurkumin se primenjuje kod artritisa, digestivnih i kardiovaskularnih bolesti, depresije i još mnogih drugih bolesti.

Curcuma Pro se preporučuje ne samo kada problem već postoji pa želite postojećoj terapiji artritisa ili povredama da dodate alternativnu suplemetaciju već i onda kada su Vam zglobovi ektremno opterećeni. Prema tome, njegova primena preporučuje se osobama koje se redovno bave sportom, obavljaju težak fizički rad ili se bore sa gojaznošću.

Sastav:
200
mg
Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
200
mcg
Ekstrakt kurkume
5
mg
Bioperin
1.5
mg
Triglicerici lanca srednje veličine

 

Ukoliko vam sve navedeno ne pruža dovoljno informacija o dodacima ishrani CaliVita International , posetite sledeću stranicu: 👉Webshop 


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products

 

 

 

Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku : 




Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija


ONLINE kupovina CaliVita proizvoda




понедељак, 3. јануар 2022.

Oregano Oil -antimicrobial, antifungal means ~ Origano ulje 30ml

  

 


 

 Oregano Oil -antimicrobial, antifungal means

Manufacturer:
CaliVita® International, USA
Quantity: 30 ml
     Ingredients:
     Oregano oil .................................  13 ml
     Olive oil ........................................  17 ml


The product is made exclusively from natural ingredients Most people know oregano as the popular culinary seasoning. Few people know that it can be used on a daily basis not only because of its excellent cooking qualities. Thanks to the many healing properties, oregano from ancient times used in folk medicine.
The main active component of oregano are essential oils (about 3%), such as thymol, borneol and carvacrol that contribute to its excellent antimicrobial effect. In addition, the composition of oregano contains flavonoids, which are powerful antioxidants, helping protect cells from free radicals. Oregano also contains acids, sterols, vitamins A and C, as well as a number of useful trace elements. Compared with traditional forms (herbs, dried plants), in oregano oil, these active substances are present in concentrated form.
Therefore, oregano oil, along with a strong antimicrobial effect, also has strong antioxidant properties. In addition to internal use, it can be used for treatment of small wounds and bruises, insect bites, and in diluted form - to rinse the mouth and inhalation.


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.eu/products/oregano-oil
 



Recommended dosage: 4 drops (about 0,17 ml) oregano oil on the spoon of water or fruit juice, 3 times a day.
     External application: locally on the skin (eg fungal infection), 3 times a day. When you are burning or skin irritation occurs discontinue use.

 

 


Welcome to the registration page. Please complete the information below. Fields marked with an asterisk * are required. When you are done, click on “Submit”. You will then receive an activation link by e-mail.

ONLINE REGISTRATION : 

👉https://eu.calivita.com/registration/3814127090


Oregano Oil - Ulje Origana

 

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/oregano-oil




Origano je višegodišnja biljka, koja je zbog svog posebnog aromatičnog svojstva bila omiljena već i u drevna vremena.

U antičkoj Grčkoj su ga nazivali radošću planina, jer je simbolizovao radost i zadovoljstvo. Stari Egipćani su vrstu Origanum smatrali za svetu biljku boga Ozirisa, i koristila se tokom obrednih rituala tkanja kruna i venaca. U svakodnevnoj upotrebi origano se koristi u vidu začina, i kao sredstvo za konzervaciju namirnica. U narodnoj medicini se preporučivao za otklanjanje simptoma poremećaja varenja i disanja, protiv zaraza i unutrašnjih-spoljašnjih parazita. Uglavnom se koriste listovi i cvetovi.




Origano je poznati začin. Ulje origana se pravi od presovanih listova origana, a koje smo mi ""ugradili"" u maslinovo ulje, koje u ovom slučaju služi kao ""supstanca-prenosilac"". Postoje brojne podvrste origana, od kojih neke uopšte i nisu pravi origano. One se razlukuju od ""pravog"" origana, ne samo po izgledu, već i po svojim svojstvima i sastavu - aktivnim supstancama i hemijskim komponentama. Razlika postoji i u sastavu esencijalnog ulja takođe, što predstavlja ključnu razliku, jer je upravo esencijalno ulje aktivni sastojak origana. Mi smo u našoj formuli koristili Oreganum Vulgares Subsp. Hirtum, podvrstu koja je najbogatija esencijalnim uljima.
  • Ulje origana je najjači biljni antiseptik
  • Ulje origana ima jake antibakterijske, fungicidne, antiviralne, antiparazitne i antioksidativne osobine
  • Ulje origana izuzetno jača imuni sistem, a naučno je potvrdjeno da je organizam mnogo jači njegovim redovnim konzumiranjem
  • origano ubija 100% kolonija tridesetak vrsta bakterija kao što su Psudomonas aeruginusa, Ešerihiju koli, Salmonelu, Stafilokoke, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, te Bacillus antracis i gljivicu Kandidu, kako na koži tako i u sistemskim infekcijama
  • Ulje origana i u malim količinama imaja isto dejstvo kao streptomycin, penicillin, vacnomycin, nystatin, i amphotericin u eliminisanju mikroba
  • Ulje origana sprečava širenje i mutacije bakterija time što sprečava njihovo disanje, što antibiotici ne mogu

 


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/oregano-oil

Ova biljka sadrži dva glavna sastojka - timol i karvakrol. Ova dva jedinjenja su veoma slična, njihove formule i molekularne mase su iste, jedino se razlikuju po svojoj strukturi (u hemiji se ovaj fenomen naziva izomerizam). Oba esencijalna ulja - s obzirom da su serivati fenola -imaju izuzetan antibakterijski i antivirusni efekat. Štaviše, origano sadrži i flavonoide, koji su odlični antioksidanti i pospešuju zaštitu ćelija od slobodnih radikala, a sadrži i rozmaricinsku kiselinu, sterloe, vitamine A i C, kao i brojne minerale. Važno je napomenuti, da su u poređenju sa uobičajenim oblicima origana (začin, osušena bilja), ovi aktivni sastojci u ulju prisutni u visokoj koncetraciji.
Aktivni sastojci Oregano Oil - Ulje Origana
Ekstrakt lista oregana (u maslinovom ulju kao osnovi) 13 mg





Upotreba Oregano Oil - Ulje Origana

Ovaj preparat je žućkaste boje i karakterističnog mirisa, a može se primenjivati i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Kod spoljne upotrebe se koristi kod manjih povreda i modrica, ujeda insekata, a razrađen kao vodica za ispiranje usta, itd. Treba primeniti samo par kapi na tretirano mesto i nežnoih utrljati u kožu. Izbegavati kontakt sa povredama velikih površina, očima i polnim organima.

Kod unutrašnje upotrebe, preporučena doza je 4 kapi Origana ulja (otprilike 0,17 ml), pomešano sa jednom supenom kašikom vode ili voćnog soka, tri puta dnevno. Kod unutrašnje upotrebe, treba imati u vidu da ulje poseduje karakterističan, snažan ukus, pa može doči do većeg lučenja pljuvačke, nego što je uobičajeno, zato ga i treba uvek uzimati razrađenog.
Koristi se po potrebi.
Napomena
Ovaj preparat nije zamena za lekarski pregled ili konsultacije sa lekarom! Kod lečenja bolesti može se upotrebljavati, samo ukoliko je njegova upotreba odobrena od strane lekara, kao dodatni tretman! Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama! Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na sastojke (pogledati spisak sastojaka na pakovanju)!