CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 29. новембар 2020.

Prirodna sredstva za ublažavanje tegoba u slučaju infekcije COVID-19

 



Prirodna sredstva za ublažavanje tegoba u slučaju infekcije COVID-19

Većina lekova (bez recepta) leči samo simptome virusnih infekcija dok zapravo ne pomaže imunološkom sistemu u borbi protiv infekcije.

Iako ne postoje istraživanja koja bi potvrdila šta je posebno efikasno kod korona virusa, sledeće prirodne preparate možete da iskoristite za jačanje imunološkog sistema i ublažavanje tegoba u situacijama ako je do infekcije došlo.  

Pomozite sebi kroz hidrataciju i odmor.  Kada se borite sa infekcijama gornjih disajnih puteva, glavni prioriteti su obilna hidratacija i odmor. Pijte puno tečnosti; domaće čorbe od povrća ili konzome (bistra supa) od kostiju takođe su izuzetno korisni.

Razni biljni čajevi / topli napici mogu pomoći kod hidratacije i smanjenja simptoma; dobar izbor uključuje papriku, đumbir, eukaliptus, kamilicu i toplu vodu sa limunom, medom i cimetom.

Kod upala grla: Grgotanje slanom vodom je odlično za omekšivanje sluzi i pomaže u odbacivanju bakterijskih infekcija grla. Topli čajevi i pastile koji sadrže  brest su odlično sredstvo za ublažavanje manjih bolova i upale sluzokože i iritiranog grla.

Dve kašike meda u vrućoj vodi takođe mogu pomoći u umirivanju i smanjenju upale i bola u grlu.

Čajevi od kamilice i peperminta (nane) takođe su korisni za ublažavanje nadraženog grla, kao i čajevi napravljeni od belog sleza i sladića, koji mogu delovati umirujuće na bol.

Kod respiratorne obstrukcije i upale sinusa: Za respiratornu obstrukciju koristite ovlaživač vazduha,  inhalatore ili provodite vreme u parnim kupkama ili pod parom tuša.

Ovlaživači vazduha i inhalatori se takođe mogu koristiti sa dekongestantima ili esencijalnim uljima kao što su eukaliptus, mentol, paprena metvica ili tamjan.

Ksilitol sprej za nos je veoma koristan, kao i redovno ispiranje nosa. Puferovan fiziološki rastvor se lako  pravi ili se može kupiti u pakovanjima.  Eliminiše bilo kakvu iritaciju na delikatnoj, nadraženoj sluznici.

Dijetetski dodaci (suplementi) ishrani i hrana koja podržavaju jačanje imuniteta

Postoji nekoliko hranljivih sastojaka, biljnog porekla i dodataka ishrani koji mogu pojačati imunološku funkciju i pružiti ublažavanje simptoma tokom bolesti, a mogu ujedno skratiti trajanje bolesti.

Za sprečavanje i lečenje virusnih infekcija gornjih disajnih puteva razmislite o sledećem:


 





Selen se lako dobija iz hrane, a najbogatiji izvor su brazilskiorasi.

 



 
 


Navedeni Saveti o prevenciji i jačanju imuniteta tokom epidemije novim korona virusom COVID-19 su namenjeni samo za identifikaciju modaliteta koji mogu pojačati vaš imuni sistem.


Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da  biste nase vrhunske proizvode  mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :
 
 
Nas Katalog proizvoda ( listajte ga na linku ispod slike Kataloga ) 
 
 


 
 
 
 
 
BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL 



Angelina 
 
Tel. 0658408486 
Viber +381658408486



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !