CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 18. август 2019.

Zaustavite osteoporozu prirodnim vitaminima i mineralima CaliVita International


                                                           
Zbog starenja kosti gube minerale i vremenom postaju sve tanje i lomljivije. U slučaju osteoporoze, gubitak koštanog tkiva dostiglo je tačku gde su kosti toliko lomljive da pad, neki brzi pokret ili čak i podizanje nekog predmeta može da izazove prelom kosti. Iako se osteoporoza može javiti i kod muškaraca i kod žena, starije žene su mnogo više pogođene ovom bolešću, pošto u menopauzi nivo estrogena snažno opada, a gustina kostiju se brzo smanjuje (estrogen održava minerale u kostima). Bolest se tiho razvija i često je prvi znak njene egzistencije prelom kuka ili kičme.
Osteoporoza se češće javlja kod osoba koje puše, često konzumiraju alkohol, koje su pothranjene ili su veći deo života provele u sedenju. Kao i dijabetes i osteoporoza je oboljenje koje odavno već pogađa i mlađe osobe.
Važno je znati da se kosti ne sastoje samo iz kalcijuma i vitamina D. Interesantno je da su sve preporuke za lečenje osteoporoze fokusirane na kalcijum. Kost je sve drugo samo ne „gomila minerala“. Radi se o složenom sklopu sa kolagenim strukturama, u koje spadaju i razne mikrohranljive supstance:
  • kalcijum, magnezijum, fosfor
  • cink, bakar, mangan, silicijum
  • vitamin C
  • vitamin D, vitamin K
  • vitamin B6, B12, folna kiselina
  • amino-kiseline
  • esencijalne masne kiseline
  • bor, stroncijum
Prema tome, za prevenciju i terapiju osteoporoze ne bi trebalo prepisivati samo kalcijum i vitamin D, nego preparat koji sadrži sve gore navedene vitamine i elemente u tragovima. Posebno kod pojedinih slučajeva, ako je potrebno, treba dodatno davati i preparate amino i masnih kiselina, kao i 1-2 g vitamina C. Tada će biti moguće postizanje mnogo boljih rezultata. Uobičajeni biofosfonati ostaju u terapiji.

Kost se stalno regeneriše i razlaže. Anabolni procesi su mogući do „poslednjeg daha“ i treba ih stalno pospešivati. Dakle, nije tačno da se kost od određene starosne dobi više ne može regenerisati.

Preporuke za način ishrane:


Namirnice, koje su bogate hraljivim supstancama neophodnim za građu kostiju – kalcijum, magnezijum, mangan i vitamini C, D i K . treba svakodnevno jesti. Treba konzumirati namirnice bogate borom. Bor je element u tragovima koji stimuliše proizvodnju estrogena koji zadržava kalcijum u kostima. Ako se mleko podnosi, mogu se uzimati mlečni proizvodi. Ali su i povrće i voće te proizvodi od soje isto tako kvalitetne namirnice za očuvanje koštane strukture.


Preporučene hranljive supstance kod osteoporoze:


Hranljiva supstanca
Preporučene dnevne doze
Komentari
Vitamin D
10 – 30 μg
Povećava resorpciju kalcijuma i čuva gustinu kostiju. Sinergija sa magnezijumom. Poboljšanje jačine mišića, znatno manje padova sa prelomom.
Vitamin C
1 g
Neophodan za sintezu kolagena u hrskavici. Vć mali nedostatak može da dovede do gubitka koštane mase. Važan za elastičnost kostiju.
Vitamin B6
Vitamin B12
Folna kiselina
10 – 15 mg
30 – 400 μg
0,8 – 1 mg
Smanjuju povećan nivo homocisteina, koji šteti strukturi kostiju i povećava rizik od preloma.
Kalcijum
1 g;
za žene posle menopauze: 1,5 g
Svakodnevno jesti namirnice bogate kalcijumom.
Magnezijum
400 – 600 mg
Aktivira enzime koji su neophodni za stvaranje kostiju.
Multivitaminski, multimineralni preparat
Treba da ima velik sadržaj magnezijuma, silicijuma, cinka, bakra, mangana, vitamina K i folne kiseline.
Osnovni preparat u prevenciji i terapiji osteoporoze.
Arginin
Lizin
1 – 4 g
1 – 2 g
Poboljšanje strukture kostiju.

Preporučeni dodaci ishrani kod osteoporoze:

No alt text provided for this image

Obnavlajnje hrskavice - Joint ProteX


Joint ProteX (90 tableta)


Kada vam je potreban Joint ProteX?

  • Kada imate bolove u zglobovima
  • Kada vam je potrebno obnavljanje hrskavice
  • Kada se redovno bavite sportom
  • Kada imate prekomernu telesnu težinu
  • Kada živite bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • Kada imate povređen zglob

Joint ProteX možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

3699.00 rsd + post
PORUDŽBENICA SRBIJA
HRVATSKA

236.84 kn + post
PORUDŽBENICA HRVATSKA
SLOVENIJA

30.00 eur + post
PORUDŽBENICA SLOVENIJA
B i H

56.00 km + post
PORUDŽBENICA BiH
MAKEDONIJA
1675.00 mkd + post
PORUDŽBENICA MAKEDONIJA
EVROPSKA UNIJA
ZA ZEMLJE EU
ODABERITE VAŠU ZEMLJU !

Očuvanje zdravlja naših zglobova i obnavljanje hrskavice je od velike važnosti za naš svakodnevni život. Najčešći uzroci koji dovode do nastanka koštano-zglobnih deformacija su gojaznost, nepravilna ishrana, dugo sedenje ili preterano naprezanje (vrhunski sport, težak fizički rad), i stres. Aktivni sastojci preparata Joint Protex pomažu pri očuvanju zdravlja nasih zglobova i vezivnog tkiva u organizmu.
Visoko kvalitetni sastojci za zdrave zglobove su:
Glukozamin ulazi u sastav hrskavice. Ako se unese kao dodatak ishrane, jača hrskavicu i potpomaže normalno funkcionisanje zglobova. Retko ga unosimo u organizam putem redovne ishrane. Glukozamin koji se koristi u proizvodima, se dobija iz školjki.
Hondroitin-sulfat „podmazuje“ zglobove. Deluje zajednički sa glukozaminom.
Hijaluronska kiselina (HA) je, količinski gledano, najvažniji sastavni deo vezivnog tkiva. Zahvaljujući njenom snažnom negativnom elektronskom punjenju i veoma visokoj molekularnoj masi, može da veže veoma značajne količine vode, na taj način efikasno pomaže zglobovima, delujući slično kao i hondroitin-sulfat, podmazujući površine olakšava obnavljanje hrskavice u zglobovima.
Metil-ulfonil-metan (MSM) ima važnu ulogu u sintezi belančevina vezivnog tkiva. Pomaže pri očuvanju zdrave strukture hrskavice.
Cetil-miristoleat pomaže pri očuvanju zdrave strukture tkiva hrskavice, štiti je od habanja.
Indijsko tamjanovo drvo (boswellia) je biljka koja ima antiseptičko dejstvo, rastvara sluz i deluje protiv upale, zahvaljujući sadržaju terpenoida (esenc. masnih kiselina).
Kurkuma smanjuje upalu vezivnog tkiva, ali deluje i kao detoksikator i antioksidant.
Aktivni sastojak suručice je salicilna kiselina, koja deluje kao analgetik bez nuspojava.
Cink je veoma važan mineral a zdrave kosti, deluje protiv reumatizma.
Mangan, pored nekoliko svojih pozitivnih efekata, pomaže očuvanje zdrave strukture kostiju.


Sastav:
Glukozamin 250 mg
  Cetil miristoleat (CMT) 50 mg
Hondroitin-sulfat 200 mg
  Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta 50 mg
Metil-sulfonil-metan (MSM) 150 mg
  Ekstrakt kurkume 10 mg
Glikozaminoglikan (GAG) 150 mg
  Cink 5 mg
Kompleks hijaluronske kiseline 50 mg
  Mangan 1 mg


Vitamin D3 kapi za celu porodicu D-Drops


D-Drops (30 ml)

No alt text provided for this image

Kada preporučujemo D-Drops?

  • Kada veći deo vremena provodite u zatvorenim prostorijama
  • Kada se borite sa viškom kilograma i imate povećanu potrebu za vitaminom D
  • Kada želite da očuvate svoj imuni sistem, pošto vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema
  • Kada želite da očuvate zdravlje svojih kostiju i zuba, imajući u vidu da vitamin D doprinosti tome
  • Kada ste žena u drugom stanju zbog pravilnog razvoja koštanog sistema embriona i zaštite vaših kostiju, tokom dojenja u cilju očuvanja odgovarajućih nivoa vitamina
  • Ukoliko ste vegetarijanac
  • Ukoliko se borite sa alergijom na sunce

 

D-Drops možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

2289.00 rsd + post
NARUČITE U SRBIJI
HRVATSKA
146.32 kn + post
NARUČITE U HRVATSKOJ
SLOVENIJA
18.90 eur + post
NARUČITE U SLOVENIJI
B i H
38.20 km + post
NARUČITE U B i H
MAKEDONIJA
1131.00 mkd + post
NARUČITE U MAKEDONIJI
EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU
ODABERITE VAŠU ZEMLJU !



Vitamin D3 kapi

Vitamin D je jedini vitamin kod koga je jedan hormon biološki aktivan oblik. Ime vitamin D označava grupu srodnih jedinjenja. Vitamin D3, koji se naziva i holekalciferol, oblik je vitamina D koji naša koža, kada je izložena suncu, sintetizuje iz holesterola. Kod većine mladih ljudi dovoljno je osunčavanje šaka, lica i ruku u trajanju od 10-15 minuta, tokom nekoliko dana, za sintezu potrebne količine vitamina D. Nakon apsorpcije iz životnih namirnica ili sinteze u koži, vitamin D se u jetri pretvara u akumulativni oblik. Prema potrebi on se onda može u bubregu pretvoriti u svoj aktivni oblik. Dobro funkcionisanje jetre i bubrega je preduslov za optimalni status vitamina D u organizmu.

Funkcije vitamina D:

Zdrave kosti i zubi: vitamin D je neizostavan za normalnu građu kostiju i održavanje gustine kao i za jačinu kostiju u odraslom dobu. Vitamin D pospešuje apsorpciju kalcijuma iz namirnica i povećava količinu akumuliranog kalcijuma u telu. On, takođe, uvećava sakupljanje minerala u kostima. Vitamin D utiče na stvaranje zuba na isti način. Stanje nedostatka se ispoljava u tankoj, narvnomernoj, lošoj gleđi zuba koja je neotporna na karies.
Imuni sistem: vitamin D pomaže aktiviranje i reakciju belih krvnih zrnaca kod infekcije. Novije studije ukazuju na povezanost između poremećaja metabolizma vitamina D i nastajanja autoimunih reakcija (multiple skleroza, dijabetes tip 1, kronova bolest, psorijaza itd.)
Rast i razvoj ćelija: vitamin D ima važnu kontrolnu funkciju pri razvoju ćelija najrazličitijih tkiva, gde spadaju i bela krvna zrnca i ćelije u epitelnom sloju tkiva. Vitamin D sprečava rast nenormalnih, loše razvijenih ćelija i omogućava razvoj zdravih funkcionalnih zrelih ćelija.

Oblasti primene

Osteoporoza: Vitamin D zajedno sa kalcijumom pripada „zlatnom standardu“ u prevenciji i terapiji osteoporoze. Spojen sa kalcijumom i ostalim mikrohranljivim supstancama, vitamin D može uspori ili čak zaustavi gubitak koštane mase kod osteoporoze. Zajedno sa kalcijumom može da uspori smanjenje vilične kosti i tako održi potpornu osnovu za zube i desni.
Prevencija karcinoma: vitamin D smanjuje rizik od različitih oblika karcinoma.
Multipla skleroza: Izgleda da sunčeva svetlost i vitamin D igraju važnu ulogu kod multiple skleroze. U oblastima sa puno sunčevih zraka (Alpi, Ekvator) gotovo da i nema pojave multiple skleroze. Intervencije vitaminom D su u studijama pokazale njegovo stabilizirajuće dejstvo.
Slabost mišića i prevencija pada: Jedna nova meta analiza je pokazala da redovno, svakodnevno uzimanje vitamina D doprinosi značajnom smanjenju padova kod starijih ljudi. Verovatno je poboljšanje strukture kostiju zaslužno za ovu pojavu. Uz to se i kod mlade i kod starije populacije moglo dokazati direktno jačanje mišića. Ovo saznanje je od izuzetnog značaja za smanjenje učestalosti fraktura kod pacijenata sa osteoporozom.
Psorijaza: Zbog sposobnosti da reguliše i razvija ćelije kože, vitamin D može da uspori abnormalan rast ćelija psorijaze i utiče na intenzitet bolesti.
Imunomodulacija: vitamin D poseduje imunomodulativno dejstvo (odavno poznato iz korišćenja ribljeg ulja). Ovo njegovo svojstvo bi moglo u budućnosti da dobije još više na važnosti, ako se značaj vitamina D za stabilizaciju autoimunih bolesti bude potvrdio u još šire sprovedenim studijama.
Upale, bolovi: Davanje vitamina D u dozi 2000-3000 IJ (=50-75µg) smanjuje klasične upalne parametre, kao što je C-reaktivni protein (CRP), interkleukin6 (IL-6) kao i NF-kapa B. Kod pacijenata sa bolovima u leđima, interventno davanje vitamina D je pokazalo da su svi pacijenti, koji su imali manjak vitamina D, reagovali jacnim kliničkim poboljšanjem stanja.
Gubitak sluha: manjak vitamina D može da uzrokuje zujanje u ušima i gubitak sluha.
Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju,nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis).

Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogucnost! * Računajuci sa preporučenom dnevnom primenom (vitamin d3 kapi za odrasle 1 kap – 400 IJ/dnevno).
Pažnja!

  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!
  • Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru, ne zamrzavati!
  • U slučaju hiperkalcemije se ne preporučuje uzimanje preparata D-drops!
  • Ukoliko imate sarkodiozu ili kamen u bubregu potražite lekarski savet pre uzimanja preparata!
  • Ukoliko već koristite neki drugi preparat koji sadrži vitamin D, pre uzimanja D-drops potražite lekarski savet!


Kalcijum i Magnezijum u pravoj srazmeri


Calcium Magnesium PLUS

Calcium Magnesium PLUS (100 tableta)

No alt text provided for this image

Jedna tableta Calcium Magnesium Plus obezbeđuje toliko kalcijuma kao 2 čaše mleka ili 2 porcije (63gr) sira, i toliko magnezijuma kao 7 čaša mleka ili 4 porcije sira (170gr) i toliko vitamina D3 kao 8 komada pilećih džigerica!

Kalcijum i Magnezijum PLUS možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

2139.00 rsd + post
PORUDŽBENICA SRBIJA
HRVATSKA

115.79 kn + post
PORUDŽBENICA HRVATSKA
SLOVENIJA
15.20 eur + post
PORUDŽBENICA SLOVENIJA
B i H

28.90 km + post

PORUDŽBENICA BiH
MAKEDONIJA

841.00 mkd + post
PORUDŽBENICA MAKEDONIJA
EVROPSKA UNIJA
ZA ZEMLJE EU
ODABERITE VAŠU ZEMLJU !

Calcium Magnesium Plus je preparat koji sadrži kalcijum i magnezijum i koji podržava očuvanje zdravlja skeletnog sistema, a sada je zbog veće efikasnosti iskorišćavanja sastojaka obogaćen i vitaminom D3. Minerali kalcijum i magnezijum su makroelementi. U funkcionisanju organizma imaju višestruku funkciju, a najpoznatija je funkcija za održavanje normalne strukture zubi i kostiju. Efikasno iskorišćavanje kalcijuma zavisi od više faktora. Jedan od najbitnijih je snabdevenost organizma vitaminom D. Upravo to saznanje je dovelo do dodavanja ovog vitamina u formulu.
Vitamin D je steroidni produkt (jedinjenje sa strukturom sterola) koji je rastvorljiv u mastima i otporan na toplotu. Od njegove dve, za ljudski organizam važne forme (D2, D3) vitamin D3 (holekalciferol) je aktivniji. U namirnicama biljnog porekla se može naći samo u formi D2 (ergokalciferol), dok su u hrani životinjskog porekla obe njegove forme prisutne.
Vitamin D pomaže apsorpciju kalcijuma, njegovu ugradnju u koštanu masu, takođe pomaže održavanje ravnoteže kalcijuma u krvnoj plazmi, pa tako igra važnu ulogu i u procesu normalne koagulacije krvi, utiče i na odgovarajući razvoj i funkcionisanje mišića, a potreban je i za zdravo funkcionisanje imunog sistema.
Kalcijum i magnezijum, zajedno sa vitaminom D3 su dobitna kombinacija za čitav organizam.
SASTAV :
500 mg Kalcijum
250 mg Magnezijum
200 I.J. Vitamin D3
0.45 mcg Vitamin K2
PAŽNJA!

Pušenje, kafa, čaj, kao i veće količine unetih vlakana, odnosno oksalna kiselina, fitin iz nekih biljaka (npr. zelje, rebarbara) mogu sprečavati apsorbciju kalcijuma.

Povećano unošenje belančevina intenzivira izdvajanje kalcijuma kroz bubrege. Proporcija unetog kalcijuma i magnezijuma prema dosadašnjim iskustvima treba da bude 2:1. Savremeni preparati, kao što je na primer i Calcium Magnestium Plus, ova dva makroelementa sadrže kombinovano, i upravo u ovoj proporciji.

Pakovanje:   100 tableta
Upotreba:     2 tablete dnevno

Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da biste nase vrhunske proizvode mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :
 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090

Nas Katalog proizvoda ( listajte ga na linku ispod slike Kataloga )
No alt text provided for this image
https://view.publitas.com/calivita-serbia/katalog-proizvoda/page/1
BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL 
https://calivitaangie.blogspot.com/


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !