CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

среда, 31. јул 2019.

Rešite se letnje babaroge, atletskog stopala!





Leto nije samo sezona alergija, već i gljivica na noktima. Tokom života, svaka druga osoba se barem jednom susreće sa ovom tvrdoglavom infekcijom.

Zašto je atletsko stopalo učestalije tokom leta? Najčešće zbog učestalijih odlazaka na plaže i bazene, kao i zbog nošenja slabo prozračne obuće, koja u kombinaciji sa sintetičkim čarapama usled velikih vrućina dovodi do znojenja stopala.

Naravno, atletsko stopalo se ne javlja samo tokom leta. Možda iznenađuje činjenica, da tip kože nema veze sa tim, koliko je neko sklon ovoj infekciji. To daleko više zavisi od jačine imunog sistema. Pored toga, osobe koje pate od dijabetesa, kardiovaskularnih obolenja i sa stresnim životnim stilom, imaju veći stepen rizika.

Šta možete učiniti ako se problem već pojavio? Obično se postojeća netretirana gljivica stopala širi na nokte, što otežava uklanjanje, pa je važno započeti odgovarajući tretman na vreme. Uzmite jednu kapsulu proizvoda Garlic Max, izgnječite je i ukapajte sadržaj u čajnu kašičicu sirćeta! Zatim temeljno prekrijte problematično mesto, zatim ga umotajte sa drugim čistim materijalom i ostavite tako nekoliko sati, pre nego što ga temeljito operete! Naravno, istovremeno treba početi i sa uzimanjem kapsula sa visokim sadržajem belog luka, i to ne samo dok simptomi ne budu prisutni, već barem još 1-2 nedelje.

Dobra vest je, da naš obnovljeni Garlic Max, sadrži 3 puta više belog luka naspram prethodne verzije, pa posebno koncentrisano protivgljivično dejstvo može biti od velike pomoći. Pored toga, beli luk sa svojim odličnim antibakterijskim, antivirusnim i blagotovrnim dejstvom na kardiovaskularni sistem, neće pozitivno uticati samo na vaš imuni sistem, već će imati dobar opšti uticaj na celo telo.

S vremena na vreme, svakako vredi da se ponovi kura sa belim lukom u preventivne svrhe, i naravno da se obrati posebna pažnja na određene mere predostrožnosti:

  • Na bazenima, kupalištima i nepoznatim mestima, uvek koristite svoje papuče!
  • Nakon kupanja uvek osušite stopala, čak i između nožnih prstiju!
  • Uvek koristite samo svoje manikirne makaze, i nijedne druge!
  • Prilikom rada u kancelariji, treba da imate zamensku obuću, jer ne treba da budete u istoj tokom celog dana!
  • Tokom leta treba da nosite obuću koja dobro diše, tojest ne samo spoljašnjost da bude od kože, već i postava!
  • Koristite dezodorans za noge ili sprej za obuću, kako bi i na taj način doprineli dezinfekciji i ograničavanju znojenja!
  • Nosite pamučne čarape, a izbegavajte sintetične!
  • Peškire i čarape operite temeljno sa programom za iskuvavanje!

Krenite u borbu protiv gljivica što je pre moguće, i provedite leto bez svraba nogu!

Kupovinu , ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, mozete obaviti na linku :
 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/





Kontakt telefon :
  📞Viber +381658408486
  📞 Srbija : 0658408486
     📭    e-mail : angelinab.572@gmail.com

Moj Blog o proizvodima CaliVita International : 📝📕💊
https://calivitaangie.blogspot.com/


CALIVITA.png


четвртак, 18. јул 2019.

AKCIJA !! 23. i 24. jul 2019. 🇷🇸


Akcija 2019 jul2.jpg

➡️23. i 24. jul izuzetna prilika da kupite dva proizvoda sa 15% popusta‼️
🍀Imate priliku da proizvode CV0259 Chewable Omega 3 Conc 100gel caps i CV0260 Chewable CoQ10 60mg 60 softgel nabavite sa 15% popusta.

Kupovinom barem jednog proizvoda ostvarujete pravo na popust.

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/chewable-coq10






Chewable CoQ10 obezbeđuje neophodni koenzim Q10 sa ukusom narandže. Može se uzeti i sažvakati i bez tečnosti, i zbog toga se može koristiti praktično bilo kada, čak i tokom šetnje ili prilikom vožnje. Želatinska kapsula se u potpunosti razgrađuje već u želucu, pa se zato i sastojci lakše i brže apsorbuju, i to bez iritacije stomaka.
Upotreba: 1 želatinska kapsula dnevno ili po preporuci lekara. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/chewable-omega-3-concentrate






Chewable Omega 3 obezbeđuje neophodno riblje ulje sa ukusom limuna. Želatinska kapsula se može sažvakati, pa se lako može progutati i uzeti bilo kada, čak i bez vode. Razgrađuje se već u želucu, i zbog toga se brže apsorbuje, i ne dovodi do osećaja nelagodnosti u stomaku.

Upotreba: 1 želatinska kapsula dnevno ili po preporuci lekara. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.


Nas Katalog proizvoda : 
 
korice.jpg



tradition_innovation_no_blur.jpg


Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da  biste nase vrhunske proizvode  mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku
 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL 

cvlogo.png

product_range.jpg





Virus-free. www.avast.com

уторак, 16. јул 2019.

Oregano Oil -antimicrobial, antifungal means ~ Ulje Origana

oregano oil.jpg





 
 

Origano je višegodišnja biljka, koja je zbog svog posebnog aromatičnog svojstva bila omiljena već i u drevna vremena.

U antičkoj Grčkoj su ga nazivali radošću planina, jer je simbolizovao radost i zadovoljstvo. Stari Egipćani su vrstu Origanum smatrali za svetu biljku boga Ozirisa, i koristila se tokom obrednih rituala tkanja kruna i venaca. U svakodnevnoj upotrebi origano se koristi u vidu začina, i kao sredstvo za konzervaciju namirnica. U narodnoj medicini se preporučivao za otklanjanje simptoma poremećaja varenja i disanja, protiv zaraza i unutrašnjih-spoljašnjih parazita. Uglavnom se koriste listovi i cvetovi.





Origano je poznati začin. Ulje origana se pravi od presovanih listova origana, a koje smo mi ""ugradili"" u maslinovo ulje, koje u ovom slučaju služi kao ""supstanca-prenosilac"". Postoje brojne podvrste origana, od kojih neke uopšte i nisu pravi origano. One se razlukuju od ""pravog"" origana, ne samo po izgledu, već i po svojim svojstvima i sastavu - aktivnim supstancama i hemijskim komponentama. Razlika postoji i u sastavu esencijalnog ulja takođe, što predstavlja ključnu razliku, jer je upravo esencijalno ulje aktivni sastojak origana. Mi smo u našoj formuli koristili Oreganum Vulgares Subsp. Hirtum, podvrstu koja je najbogatija esencijalnim uljima.
  • Ulje origana je najjači biljni antiseptik
  • Ulje origana ima jake antibakterijske, fungicidne, antiviralne, antiparazitne i antioksidativne osobine
  • Ulje origana izuzetno jača imuni sistem, a naučno je potvrdjeno da je organizam mnogo jači njegovim redovnim konzumiranjem
  • origano ubija 100% kolonija tridesetak vrsta bakterija kao što su Psudomonas aeruginusa, Ešerihiju koli, Salmonelu, Stafilokoke, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, te Bacillus antracis i gljivicu Kandidu, kako na koži tako i u sistemskim infekcijama
  • Ulje origana i u malim količinama imaja isto dejstvo kao streptomycin, penicillin, vacnomycin, nystatin, i amphotericin u eliminisanju mikroba
  • Ulje origana sprečava širenje i mutacije bakterija time što sprečava njihovo disanje, što antibiotici ne mogu


Ova biljka sadrži dva glavna sastojka - timol i karvakrol. Ova dva jedinjenja su veoma slična, njihove formule i molekularne mase su iste, jedino se razlikuju po svojoj strukturi (u hemiji se ovaj fenomen naziva izomerizam). Oba esencijalna ulja - s obzirom da su serivati fenola -imaju izuzetan antibakterijski i antivirusni efekat. Štaviše, origano sadrži i flavonoide, koji su odlični antioksidanti i pospešuju zaštitu ćelija od slobodnih radikala, a sadrži i rozmaricinsku kiselinu, sterloe, vitamine A i C, kao i brojne minerale. Važno je napomenuti, da su u poređenju sa uobičajenim oblicima origana (začin, osušena bilja), ovi aktivni sastojci u ulju prisutni u visokoj koncetraciji.
Aktivni sastojci Oregano Oil - Ulje Origana

ulje-origana-1.jpg


Ekstrakt lista oregana (u maslinovom ulju kao osnovi) 13 mg





Upotreba Oregano Oil - Ulje Origana

Ovaj preparat je žućkaste boje i karakterističnog mirisa, a može se primenjivati i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Kod spoljne upotrebe se koristi kod manjih povreda i modrica, ujeda insekata, a razrađen kao vodica za ispiranje usta, itd. Treba primeniti samo par kapi na tretirano mesto i nežnoih utrljati u kožu. Izbegavati kontakt sa povredama velikih površina, očima i polnim organima.

Kod unutrašnje upotrebe, preporučena doza je 4 kapi Origana ulja (otprilike 0,17 ml), pomešano sa jednom supenom kašikom vode ili voćnog soka, tri puta dnevno. Kod unutrašnje upotrebe, treba imati u vidu da ulje poseduje karakterističan, snažan ukus, pa može doči do većeg lučenja pljuvačke, nego što je uobičajeno, zato ga i treba uvek uzimati razrađenog.

Koristi se po potrebi.



Da biste vrhunske proizvode CaliVita International mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :
 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL :
36838562_261213561351695_8993406023104462848_n.jpg


субота, 13. јул 2019.

Kvalitet proizvoda CaliVita International





  

Upotreba dodataka ishrani je koristan i važan deo savremenog načina života. Odabir pravih, kvalitetnih proizvoda i njegovih sastojaka igra veliku ulogu u tome.

Striktna kontrola kvaliteta

CaliVita International teži da svojim korisnicima obezbedi samo najbolje. Za nas to znači ne samo da su naša istraživanja i razvoj proizvoda vođeni Vašim potrebama, već da uz sve to imamo i preko 3.000 iskusnih stručnjaka i posvećenih eksperata, koji neumorno rade širom sveta, kako bi naši proizvodi bili zasnovani na najnovijim medicinskim istraživanjima i razvoju.
Naši stručnjaci se staraju o očuvanju kvaliteta i kontroli proizvoda, od njihovog stvaranja, pa sve dok ne dođu do krajnjeg korisnika. U skladu sa tim, dostavljamo Vam informativni materijal, iz kojeg uvek možete da saznate sve, od tradicionalne medicine do poslednjih naučnih otkrića.
Naši proizvodi se testiraju u nekoliko faza, od momenta sirovine, pa sve do konačnog proizvoda. Preko 12.000 testova godišnje garantuju da su svi od preko 500 sirovina i sastojaka u našim proizvodima čisti, ispravni i vrhunski visokog kvaliteta.

Nadzor

Velika većina naših proizvoda se proizvodi prema strogim uslovima predviđenim i za farmaceutsku industriju u Americi. Priprema proizvoda se obavlja u skladu sa rigoroznim standardima i principima kontrole kvaliteta (Dobri proizvodni običaji - DPO), nakon koje se vrše kontrole od strane FDA Agencije za hranu i lekove Sjedinjenih Američkih Država). Što se tiče distribucije proizvoda na Evropskom tržištu, svi naši proizvodi ispunjavaju sve zahteve i standarde propisane od strane zakonodavstva EU, te usko sarađujemo sa organima koji vrše registraciju proizvoda, kako bismo bili sigurni da svi naši proizvodi na tržištu ispunjavaju sve neophodne zakonske uslove.

Naši sertifikati


Vrhunski kvalitet naših proizvoda je garantovan sledećim sertifikatima.

Dodaci ishrani


Sertifikat izdat od strane Američkog Ministarstva za poljoprivredu, USDA, koji potvrđuje da naši proizvodi ispunjavaju uslove propisane za organske proizvode..
 
Glavni svrha ovog evropskog logo-a je u lakšoj identifikaciji organskih proizvoda od strane kupaca. Upotreba ovog znaka i pravilno obeležavanje je obavezno za sve organske proizvode proizvedene u EU
 
Naši dodaci ishrani se proizvode i distribuiraju pod nadzorom Američke FDA (Agencija za hranu i lekove), u skladu sa njihovim propisima

Proizvodnja naših dodataka ishrani se odvija u strogo kontrolisanim uslovima po pitanju kontrole kvaliteta, u skladu sa principima cGMP (Aktuelne dobre proizvođačke prakse). Da bi bili u skladu sa cGMP-om, direktno sarađujemo sa dobavljačima i kontrolišemo proizvodne sisteme tokom svake faze procesa proizvodnje, uključujući nadzor, kontrolu i ispitivanje sirovina i komponenti, dizajniranje, formulisanje, obradu, testiranje, pakovanje, obeležavanje, skladištenje i distribuciju. Pored proizvodnog procesa, cGMP se odnosi i na higijenu i kontinuiranu obuku radnika, odgovarajuće uslove rada, sertifikaciju i pravilno rukovanje sirovinama, pravilno skladištenje i uslove isporuke i održavanje sveobuhvatnih evidencija o svakoj fazi proizvodnje, testiranja i proces distribucije.

Eco cleaners


Sertifikat Američke Agencije za zaštitu čovekove okoline (EPA ili USEPA), potvrđuje da su svi proizvodi sa ovim sertifikatom kontrolisani i bezbedni za upotrebu, kako za ljude tkao i za čovekovu okolinu

Electronics


Proizvod je u potpunosti u skladu sa pravilima EU

Proizvod je testiran i preporučuje ga Međunarodna Institucija za istraživanje elektrosmoga (IGEF)).
Nas Katalog proizvoda :

https://view.publitas.com/calivita-serbia/katalog-proizvoda/page/1
 


Da biste vrhunske proizvode CaliVita International mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :

 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL : 


субота, 6. јул 2019.

Liquid Chlorophyll ~ Tečni Hlorofil



Liquid Chlorophyll contains chlorophyllins produced from alfalfa, which is a concentrated source of A and B chlorophyll. Chlorophyll is the intense green pigment that gives leaves and plants their color. Chlorophyll is often referred to as "solar pigment" because absorbs solar energy. It plays a vital role in photosynthesis, the process whereby plants convert sunlight into energy.

Chlorophyll is a good source of vitamins A, C, D, E, B6, and magnesium. It is rich in anti-oxidants, which help protect cells from damage cause by free radicals. Structurally, it is similar to the heme portion of hemoglobin, thus it helps support delivery of oxygen to the cells and tissues of the body, and the removal of carbon dioxide and carbon monoxide.

 


Chlorophyllins play an important role in body’s natural detoxifying processes. They can also be used as "internal deodorants."  Studies have indicated that chlorophyll may support reduce body, urinary and  fecal odour. Chlorophylls are able to create links with certain chemicals. The ability of binding the chlorophyll with harmful chemicals reduces their absorption from the gastrointestinal tract and reduces the accumulation in body's tissues. Chlorophyllins are among the strongest known antioxidants in the world of medicine.
Studies have shown that supplementation with chlorophyll can significantly reduce the risk of damage to the body caused by free radicals, harmful radiation and chemicals. It also protect healthy liver function by helping to mitigate undue build-up of toxins, cholesterol and triglycerides, and assist in the chelation and removal of heavy metals, and help stimulate bowel function.

 

Tečni Hlorofil sadrži biološki veoma aktivnu supstancu hlorofilin. Hlorofilin potiče iz hlorofila lucerke, i predstavlja polusintetsku natrijumovu bakarnu so koja je rastvorljiva u vodi, lako se upija u gastrointestinalnom traktu i razvija dejstvo oba tipa hlorofila (A i B). Hlorofilin ima strukturu sličnu hemoglobinu u crvenim krvnim zrncima i može da prenosi kiseonik kroz telesne tečnosti.

Hlorofil je pigment koji biljkama daje zelenu boju i vrši fotosintezu bez koje ne bi bilo života na Zemlji. Hlorofil je 1915. otkrio dr. Rihard Vilštater (Richard Willstadter) i dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje hemijske strukture koja zapravo predstavlja prstenastu policikličnu strukturu vodonika, kiseonika i ugljenika u čijem središtu se nalazi mineral magnezijum. Hlorofil je veoma dobro proučen i zna se da sa drugim pigmentima, karotinoidima i fikobilinima vrši procese fotosinteze u biljkama, algama i jednoćelijskim organizmima. Fotosinteza je proces koji sunčevu energiju pretvara u hemijsku i omogućava sintezu šećera i belančevina, metabolizam u ćelijama, kao i proizvodnju kiseonika. Bez ovih procesa ne bi bio moguć život na Zemlji.

Pored uloge u fotosintezi, hlorofil ima i veoma temeljno proučena i dokumentovana dejstva koja se koriste u izradi dodataka ishrani za poboljšanje i održavanje dobrog zdravlja:

1.) sposoban je da gradi stabilne komplekse molekula sa nekim kancerogenim materijama, kao što su poliaromatski ugljikovodonici iz duvanskog dima ili aflatoksini, proizvodi nekih gljivica, a vezujući ih sprečava njihovo dejstvo da izazovu rak;

2.) deluje na enzim Citohrom P 450 u jetri koji sprečava nastanak maligne transformacije DNK u ćelijama pod dejstvom kancerogenih materija;

3.) snažan je antioksidant, jer sprečava oksidativna oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala, zračenja i otrova;

4.) čisti organizam od spoljašnjih otrova i od otrova nastalih u toku procesa metabolizma, pri čemu se detoksikacija vrši putem organa za disanje (nos, sinusi, disajni putevi, pluća), gastrointestinalnog trakta (želudac, jetra, žučna kesa, debelo i tanko crevo), bubrega i mokraćnih puteva, kože, kao i cirkulacije telesnih tečnosti koja obuhvata sve ćelije ljudskog organizma, donoseći hranljive materije i odnoseći otpatke (deluje dakle na sve organe koji učestvuju u detoksikaciji organizma);

5.) sposoban je za alkalizaciju (povećanje pH vrednosti) organizma, znači sprečava razvoj mikroorganizama, parazita, povećava otpornost imunog sistema prema spoljašnjim štetnim uticajima i maligno izmenjenim ćelijama;

6.) sprečava zapaljenje, deluje protiv reumatoidnog artritisa;

7.) inhibiranjem rasta i razvoja nekih anaerobnih bakterija pomaže zarastanje rana;

8.) deluje kao dezodorans tela, oduzima neprijatne mirise i zadah iz usta;

9.) deluje kao opšti roborativ, sprečava starenje organizma, jača imuni sistem, popravlja cirkulaciju i varenje, zaceljuje ulkuse na sluznicama.



Svojstva hlorofila su identična sa svojstvima hlorofilina. Hlorofilin preporučujemo za održavanje dobrog zdravlja. Naime, svakom se preporučuje da povremeno očisti svoj organizam od otrova, da koristi antioksidante, da regeneriše jetru, da poboljša rad imunog sistema. Preporučujemo ga za unutrašnju dezodoraciju i sprečavanje lošeg zadaha, za bolje zarastanje rana. Može pomoći zarastanje čira na želucu, saniranje reumatoidnog artritisa, otklanjanje zatvora i kao opšti roborativ.

Dugogodišnja istraživanja su pokazala dobru podnošljivost (toksični efekti nisu poznati), ali ga ne preporučujemo trudnicama i dojiljama, jer na njima nisu vršena istraživanja.

Tokom korišćenja može obojiti mokraću, stolicu i jezik u zeleno, što ne predstavlja razlog za prekidanje primene.

KOJA SU TO BLAGOTVORNA DEJSTVA NA LJUDSKI ORGANIZAM?

ANTIKANCEROGENO DEJSTVO, jer gradi stabilne hemijske komplekse sa kancerogenim materijama, kao što su: aflatoksin B, policiklični ugljovodonici poreklom iz duvanskog dima, heterociklični amini iz dimljenog i konzervisanog mesa. Dalje podstiče CITOHROM P?450 u jetri da spreči strukturalnu izmenu DNK pod dejstvom kancerogenih materija.

ANTIOKSIDATIVNO DEJSTVO razvija zato što deluje kao snažan antioksidant, a naročito sprečava dejstvo radioaktivnih zraka, da ne deluju kao slobodni radikali.

DETOKSIKATOR, jer vezuje otrove poreklom iz spoljašnje sredine (egzogene toksine) kao i unutrašnje metaboličke otrove (endogene toksine) tako što deluje na sve one organe koji vrše detoksikaciju. To su disajni organi (nos, sinusi, pluća), gastrointestinalni trakt (želudac, jetra, žučna kesa, tanko i debelo crevo) bubreg i mokraćni putevi, koža i limfni sistem. Po nabrojanim organima se vidi da je praktično ceo organizam obuhvaćen detoksikacionom aktivnošću, zato što LIQUID CHLOROFILL prodire u sve pore ljudskog organizma i održava količinu i kvalitet ekstracelularne tečnosti.




Ljudski organizam se sastoji od 80% vode, od toga je samo 12% u krvotoku, a 62% je oko ćelija u tkz. ekstracelularnom matriksu, koji skuplja otpadne materije. Limfotok je taj koji odnosi te materije i izlučuje u debelo crevo. Debelo crevo je kolektor otrova iz celog organizma, zato treba redovno da se čisti, da ne bi došlo do reapsorpcije otrova i do samotrovanja organizma.

JAČA IMUNI SISTEM.

ALKALIZATOR, jer menja ph kiselost organizma ka bazičnom, i time sprečava razvoj mikroorganizama i jača imuni sistem.

ANTIINFLAMATORNO DEJSTVO tj. ako postoji zapaljenje u organizmu, tada smiruje upalu i pomaže ozdravljenje. Takođe pomaže zarastanje rana, bilo da su sveže rane ili ranice koje su se zapalile tj. nastale grizlice na sluznicama, afte, fisure, čirevi.

DEZODORIRA TELO, jer otklanja neprijatan zadah i miris tela. To je važno kod onih osoba koja imaju neprirodne otvore debelog creva i mokraćne bešike.

DELUJE KAO OPŠTI ROBORANS, popravlja varenje, otklanja zatvor, popravlja cirkulaciju i sprečava starenje organizma.

Iskustva sa primenom LIQUID CHLOROFILL-a su veoma povoljna u slučaju hroničnog katara želudca sa grizlicom u slučaju hronične upale debelog creva, kod upornih zatvora, kod naglo nastalih uboda insekata gde postoji jak otok, kod svih stanja gde je potrebna detoksikacija organizma. Kada se primenjuje za lokalno tretiranje kože i sluzokože preporučujemo upotrebu bez razblaživanja, a kada se pije, naše ikustvo je pokazalo de su dve kafene kašike u dva decilitara vode veoma delotvorna.


Kupovinu mozete obaviti i na tel.0658408486 ili +381658408486        ( Viber )

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL :



среда, 3. јул 2019.

AKCIJA 08. i 09. JULA, CALI VITA SRBIJA




Tokom dva dana, 08. i 09. jula, proizvode CV0129    Lion Kids Punch with Vit D 90tbs iCV0172    Organic Noni 946ml možete kupiti sa 20% popusta‼️
Kupovinom 2 komada istog proizvoda ili kombinacijom proizvoda ostavarujete pravo na 20% popusta !
Organski Noni sok - Visoko koncentrovan
Noni se preporučuje:
  • U cilju povećanja otpornosti organizma
  • U cilju postizanja uravnoteženog funkcionisanja tela
  • U cilju povećanja i održavanja opštih nivoa energije
  • U cilju suplementacije procesa detoksikacije
Noni (Morinda citrifolia) je egzotičan plod, koji sadrži nekoliko supstanci od vitalne važnosti. Organski noni sok je kompleksan preparat, dizajniran tako da ima blagotvorno dejstvo na zdravlje, bogat je vitaminima, aminokiselinama i mineralima. Podstiče ćelijske funkcije i normalnu deobu ćelija, a redukuje i zapaljenske procese u telu. Doprinosi detoksikacionoj funkciji jetre i ima antibakterijsko, antivirusno i antifungalno dejstvo.
 
Upotreba izraza „organski”, ili drugačije receno „bio” je u zadnje vreme prilično u trendu. „Organsko” poslovanje je u procvatu, a i potražnja je u značajnoj meri porasla. Svesni potrošaci pri kupovini daju prednost bio namirnicama i odevnim predmetima, medutim mnogi još uvek ne znaju šta u stvari podrazumeva ovaj izraz.
Noni pripada grupi najpopularnijih egzotičnih super-voća, pošto je ekstremno bogato aktivnim sastojcima koji doprinose očuvanju zdravlja. Savremeni razvoj tehnologije u kombinaciji sa ekološki prihvatljivim načinom proizvodnje CaliVita proizvoda, omogućava nam, da dobijemo najviše od onoga što nam ovo fenomenalno voće nudi.
Koje su neke od značajnijih prednosti svakodnevnog konzumiranja nonija?
Antibakterijsko dejstvo nonija može pomoći u izbegavanju infekcija ili da učini terapije protiv istih lakšim. Određeni aktivni agensi u noniju mogu pomoći u borbi protiv bakterija i najčešćih infekcija i trovanja prouzrokovana hranom. Ostale studije su dokazale da je njena efiksanost u inhibiranju bakterije koje prouzrokuje tuberkolozu uporediva sa dejstvom antibiotika.
 
Plodovi organskog nonija koji dolaze sa ekološki kontrolisanih farmi začinjeni su organski uzgojenim malinama. Polinezijski noni dolazi iz nezagadene prirode, a organski noni dolazi sa farmi koje su klasifikovane kao organske.
 
Noni može efikasno da dopuni terapije protiv visokog krvnog pritiska.
 
Jedna studija iz 2010 godine govori o tome, da je redovnom konzumacijom nonija uspešno prevenirano povećanje nivoa triglicerida i LDL holesterola u krvi, koje se javlja nakon konzumiranja namirnica sa visokim sadržajem masnoća. Takvo povećanje nivoa masti je znatnim delom odgovorno za nastajanje arterioskleroze i delom i za kardiovaskularna obolenja.
 
Studije, koje su dodatno potvrdene sa brojnim svedočenjima korisnika govore o tome, da noni ima i istaknuto antiinflamatorno dejstvo. Pored toga, nežnije deluje na želudac, u poredenju sa antiinflamatornim sredstvima, a takođe nema ni neželjena sporedna dejstva.
 
In vitro studije su pokazale da organski noni sok poseduje izvanredno antioksidativno dejstvo. Tokom eksperimenta je uspešno sačuvalo ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala, i to skoro tri puta efikasnije od vitamina C.

Pakovanje: 946 ml
Upotreba: Ukoliko lekar drugacije ne odredi, 2 supene kasike dusa dnevno, pola sata pre obroka.

vitamini za decu +D vitamin - tablete za zvakanje
 
Kome preporučujemo?

  • Vitamini za decu, za svakodnevnu upotrebu u cilju obezbeđivanja dovoljne količine vitamina, minerala i elemenata u tragovima koji s u potrebni kao pomoć za dobro izbalansirani razvoj i odgovarajuću otpornost na bolesti
  • Svima koji cene važnost smanjenja rizika od nastanka karijesa na zubima dece
  • Svima koji preferiraju tablete za žvakanje
  • Svima koji su u potrazi za kompleksnim preparatom koji sadrži vitamin D
Lion Kids + D je ukusan multivitaminski i mineralni kompleks prijatnog ukusa koji ne oštećuje zube i sadrži dodatnu količinu vitamina D, a izliven je obliku životinja i posebno je dizajniran za dobrobit dece. Vitamini za decu ne sadrže šecer, već prirodni zaslađivač koji umanjuje rizik od nastanka karijesa.
Multivitaminski i multimineralni kompleks za decu, za zdraviji razvoj kostiju i zuba.
 
Vitamini su organska jedinjenja neophodna za pravilno funkcionisanje organizma. Organizam nije u stanju da proizvede dovoljne količine vitamina, a zbog nedostatka nekih mladi organizam ne raste. To je opšta karakteristika, ali u slučaju nedostatka određenog vitamina, postoje određeni prepoznatljivi simptomi avitaminoze.
 
Neodgovarajući način ishrane naše dece, ponude restorana brze hrane, koka kola, čipsevi, prekomerno konzumiranje čokolade i drugih vrsta slatkiša svakoga dana sve više i više smanjuje šanse za zdrav razvoj kostiju i zuba.
 
Danas je već postalo praktično od životnog značaja da deca svakodnevno uzimaju najmodernije multivitamine koji sadrže i vitamin D. Ovi vitamini za decu su od posebnog značaja za procese pravilnog razvitka kostiju i zuba, kao i za regulaciju razmene materije kalcijuma i fosfora, a pored toga pomažu i funkcionisanje imunog sistema.
 
Postoje i prirodni izvori, iz kojih možemo dopunjavati vitamine potrebne za naš organizam. Ali ne treba zaboraviti, da je preforsirano zemljište, upotreba hemikalija i raznih veštackih đubriva dovelo do značajnog smanjenja hranljive vrednosti biljaka. Zbog toga je za zdravu ishranu preporučljivo istu dopuniti sa odgovarajućim dodacima ishrani, kao što je na primer Lion Kids D.
Sastav:
1 μg            Vitamin D
1500 I.J.    Beta-karoten
7 I.J.           Vitamin E
0.5 mg       Vitamin B1
0.6 mg       Vitamin B2
7 mg           Vitamin B3
100 μg       Vitamin B4
3 mg           Vitamin B5
0.7 mg   Vitamin B6 (piridoksin)
35 μg     Vitamin B7
1.6 mg   Vitamin B9
1 μg       Vitamin B12
35 mg   Vitamin C
10 mg   Kalcijum
10 mg   Fosfor
10 μg    Jod
3 mg       Gvožđe
5 mg       Magnezijum
70 μg      Bakar
2 mg       Cink
100 μg   Mangan
2 μg        Kalijum
10 μg     Selen
5 μg       Hrom

Kupovinu mozete obaviti i na tel.0658408486 ili +381658408486        ( Viber )

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL :