CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

уторак, 16. јул 2019.

Oregano Oil -antimicrobial, antifungal means ~ Ulje Origana

oregano oil.jpg





 
 

Origano je višegodišnja biljka, koja je zbog svog posebnog aromatičnog svojstva bila omiljena već i u drevna vremena.

U antičkoj Grčkoj su ga nazivali radošću planina, jer je simbolizovao radost i zadovoljstvo. Stari Egipćani su vrstu Origanum smatrali za svetu biljku boga Ozirisa, i koristila se tokom obrednih rituala tkanja kruna i venaca. U svakodnevnoj upotrebi origano se koristi u vidu začina, i kao sredstvo za konzervaciju namirnica. U narodnoj medicini se preporučivao za otklanjanje simptoma poremećaja varenja i disanja, protiv zaraza i unutrašnjih-spoljašnjih parazita. Uglavnom se koriste listovi i cvetovi.





Origano je poznati začin. Ulje origana se pravi od presovanih listova origana, a koje smo mi ""ugradili"" u maslinovo ulje, koje u ovom slučaju služi kao ""supstanca-prenosilac"". Postoje brojne podvrste origana, od kojih neke uopšte i nisu pravi origano. One se razlukuju od ""pravog"" origana, ne samo po izgledu, već i po svojim svojstvima i sastavu - aktivnim supstancama i hemijskim komponentama. Razlika postoji i u sastavu esencijalnog ulja takođe, što predstavlja ključnu razliku, jer je upravo esencijalno ulje aktivni sastojak origana. Mi smo u našoj formuli koristili Oreganum Vulgares Subsp. Hirtum, podvrstu koja je najbogatija esencijalnim uljima.
  • Ulje origana je najjači biljni antiseptik
  • Ulje origana ima jake antibakterijske, fungicidne, antiviralne, antiparazitne i antioksidativne osobine
  • Ulje origana izuzetno jača imuni sistem, a naučno je potvrdjeno da je organizam mnogo jači njegovim redovnim konzumiranjem
  • origano ubija 100% kolonija tridesetak vrsta bakterija kao što su Psudomonas aeruginusa, Ešerihiju koli, Salmonelu, Stafilokoke, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, te Bacillus antracis i gljivicu Kandidu, kako na koži tako i u sistemskim infekcijama
  • Ulje origana i u malim količinama imaja isto dejstvo kao streptomycin, penicillin, vacnomycin, nystatin, i amphotericin u eliminisanju mikroba
  • Ulje origana sprečava širenje i mutacije bakterija time što sprečava njihovo disanje, što antibiotici ne mogu


Ova biljka sadrži dva glavna sastojka - timol i karvakrol. Ova dva jedinjenja su veoma slična, njihove formule i molekularne mase su iste, jedino se razlikuju po svojoj strukturi (u hemiji se ovaj fenomen naziva izomerizam). Oba esencijalna ulja - s obzirom da su serivati fenola -imaju izuzetan antibakterijski i antivirusni efekat. Štaviše, origano sadrži i flavonoide, koji su odlični antioksidanti i pospešuju zaštitu ćelija od slobodnih radikala, a sadrži i rozmaricinsku kiselinu, sterloe, vitamine A i C, kao i brojne minerale. Važno je napomenuti, da su u poređenju sa uobičajenim oblicima origana (začin, osušena bilja), ovi aktivni sastojci u ulju prisutni u visokoj koncetraciji.
Aktivni sastojci Oregano Oil - Ulje Origana

ulje-origana-1.jpg


Ekstrakt lista oregana (u maslinovom ulju kao osnovi) 13 mg





Upotreba Oregano Oil - Ulje Origana

Ovaj preparat je žućkaste boje i karakterističnog mirisa, a može se primenjivati i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Kod spoljne upotrebe se koristi kod manjih povreda i modrica, ujeda insekata, a razrađen kao vodica za ispiranje usta, itd. Treba primeniti samo par kapi na tretirano mesto i nežnoih utrljati u kožu. Izbegavati kontakt sa povredama velikih površina, očima i polnim organima.

Kod unutrašnje upotrebe, preporučena doza je 4 kapi Origana ulja (otprilike 0,17 ml), pomešano sa jednom supenom kašikom vode ili voćnog soka, tri puta dnevno. Kod unutrašnje upotrebe, treba imati u vidu da ulje poseduje karakterističan, snažan ukus, pa može doči do većeg lučenja pljuvačke, nego što je uobičajeno, zato ga i treba uvek uzimati razrađenog.

Koristi se po potrebi.



Da biste vrhunske proizvode CaliVita International mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :
 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL :
36838562_261213561351695_8993406023104462848_n.jpg


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !