Da li ste već razmišljali o tome, kako funkcioniše vaš organizam?

Deluje nam potpuno prirodno i jednostavno kako nam rastu nokti i kosa ili kako zahvaljujući kordinisanom radu grupe mišića možemo pokretati i kontrolisati pokrete ili podići i listati knjigu. Za to je neophodna izuzetno komplikovana metabolička razmena materija, što zahteva ne samo energiju i “gorivo”, već i odgovarajuće “gradivne elemente” – poput belančevina, masnih kiselina, mineralnih materija i vitamina – koje unosimo putem ishrane.

Hranljive materije koje izgrađuju naše ćelije i tkiva se razgrađuju putem mnogobrojnih enzima, za čije pravilno funkcionisanje su neophodne razne materije: neki pretvaraju minerale, drugi vitamine, a treći omega 3 masne kiseline u antiinflamatorna jedinjenja.
Teorijski, uz raznovrsnu i uravnoteženu ishranu, jedna odrasla osoba koja nije profesionalni sportista ili ne obavlja svakodnevno težak fizički rad, mogla bi da unosi sve potrebne i neophodne hranljive materije. Neka podignu ruke one osobe koje uz čistu savest mogu da izjave da se one zaista tako hrane! Sva ispitivanja koja su se bavila utvrđivanjem navika u ishrani došle su do zajedničkog zaključka da ne konzumiramo dovoljno voća i povrća, koje predstavljaju idealni izvor vitamina, minerala i vlakana, kao i da je rizično nizak nivo unosa vitamina D, gvožđa i cinka. Takođe, gojaznost i poremećaji zdravlja koji nastaju usled nepravilnog stila života, a koji bi mogli biti prevenirani (osteoporoza, kardiovaskularna obolenja) postaju sve izraženija opšta pojava.

Pored svega toga, prema rezultatima određenih analiza, sadržaj hranljivih materija u našim namirnicama se takođe smanjio tokom poslednjih nekoliko decenija usled masovnog i industrijskog načina uzgajanja, koje iscrpljuje zemljište.
Dodaci ishrani, kako već i sam naziv govori, funkcionišu tako što dopunjuju ishranu. Vitaminima, mineralnim materijama, masnim kiselinama, probioticima, vlaknima, i svime što nedostaje ili se nalazi u neodgovarajućim količinama u našoj ishrani usled specifičnih stanja. Prema nekim novim i savremenim naučnim saznanjima, određene materije su dobile drugačiju klasifikaciju i značaj, kao na primer probiotik Lactobacillus, koji se prema jednoj novoj studiji u prisustvu omega 3 EPA masne kiseline lakše može nastaniti u crevima.

Tokom trudnoće i perioda dojenja, kao i prilikom intenzivnog opterećenja, hroničnih stanja, u slučaju bolesti, gojaznosti, ali čak i kraće bolesti, mentalnog ili psihičkog opterećenja se povećavaju i menjaju potrebe organizma za mikrohrahljivim materijama i to može dovesti i do iscrpljenja zaliha, ako iste uopšte i postoje.

Nedostatak određenih vitamina i minerala možemo jasno osetiti: uzimamo magnezijum ukoliko imamo grčeve u nogama, beta karotin ukoliko lošije vidimo u mraku, ali takođe postoje i druge posledice nedostatka vitamina koje se ne primećuju na kratke staze. Takođe može biti, da u određenim situacijama, na primer prilikom pušenja ne primećujemo da su povećane potrebe za vitaminom C.

Preporučljivo je da se dodaci ishrani uzimaju redovno tokom dužeg vremenskog perioda, pošto se ni jedno stanje određenog nedostatka hranljivih materija, postojećeg poremećaja zdravlja ili neželjenog obolenja ne mogu otkloniti u kratkom roku sa uzimanjem dopunjivača ishrane u periodu od samo nekoliko dana. Setite se samo omega 3 masnih kiselina koje se koriste u cilju smanjenja zapaljenja ili normalizacije crevne flore, ali isto tako nije dovoljno ni ginkgo bilobu početi uzimati tek prvog dana ispitnog roka za postizanje optimalnih rezultata.
Mi u CaliViti želimo da uz pomoć vrhunskih preparata doprinesemo održavanju Vašeg zdravlja, ali isto tako želimo da pomognemo i u tome, da Vi lakše i jednostavnije utvrdite i budete svesni toga, šta je to šta Vam je potrebno i da steknete saznanja o tome koje namirnice u Vašoj ishrani sadrže određene supstance. To je razlog zašto smo pokrenuli naš program za utvrđivanje nedostatka vitamina, zato redovno objavljujemo nove informacije putem članaka i zato pišemo o rezultatima najnovijih naučnih saznanja. Što više budete znali o zdravlju, zdravom stilu života i vašim potrebama, lakše ćete moći da postignete i održite svoje fizičko i mentalno zdravlje, čak i uz stalno prisutne promene u okruženju.

          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Super Mega 50 (90 tablets) ~ Mega dose multivitamin
Super Mega 50 is a high-dosage, delayed release multivitamin preparation with minerals, trace elements, antioxidants and extra bioflavonoids, especially developed for people leading an intensive lifestyle.
info : angelinab.572@gmail.com
Why Choose
  • With an outstanding professional background, CaliVita has been offering its products satisfying the highest quality regulations for more than 20 years.
  • We always aspire to use natural base materials originating from the best sources.
  • During our developments, we work using better absorption, for example organic, forms.
  • We offer 100% quality guarantee for our products.
  • Our products are subject to a strict and multiple round examination procedure in order to continuously ensure excellent quality.
  • The vast majority of our dietary supplements are produced in pharmaceutical conditions in the USA.
  • The products are manufactured according to the principles of GMP (Good Manufacturing Practice), while continuous control and regularly scheduled audits by the FDA (Food and Drug Administration) are also performed. We work in close cooperation with the local licensing authorities in order to ensure that our consumers are always provided products of the highest quality.
 Dosage: 3x1 tablet daily.
Ingredients 7500 I.U. Beta Carotene
250 mg Vitamin C
400 I.U. Vitamin D
100 I.U. Vitamin E
50 mg Vitamin B1
50 mg Vitamin B2
50 mg Niacin
50 mg Pantothenic acid
50 mg Vitamin B6
200 mcg Folic acid
50 mcg Vitamin B12
50 mg Choline
50 mg Inositol
50 mg Para-amino benzoic acid
50 mcg Biotin
25 mg Rutin
25 mg Bioflavonoid complex
5 mg Hesperidin complex
5 mg L-glutathione
25 mg L-Cysteine
5 mg Rose hips
108 mg Calcium
25 mg Magnesium
150 mcg Iodine
15 mg Zinc
3 mg Manganese
9 mg Iron
500 mcg Copper
25 mcg Selenium
100 mcg Chromium
1 mg Boron
250 mcg Molybdenum