CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 14. јул 2024.

🌊 💙 💦 Akcija u periodu od 15.07. - 20.07. 2024. ~ Antistres program -15 % ! CaliVita Srbija 💦 💙 🌊

 


 

 

Još jedna lepa AKCIJA očekuje nas u periodu   od 15.07.-20.07. 2024.
Ostvarite - 15% POPUSTA na naša 2 proizvoda!

🌊Rhodiolin 120cps (CV0128 )
 🟣Stress Management B-Complex 100tbs (CV0253)

🔥 Da biste iskoristili ovu sjajnu ponudu, potrebno je kupiti 2 ista ili dva različita proizvoda.
Posetite nas u našim maloprodajnim objektima, kupite na web shop-u i preko 📦poštanske dostave.

 
❕❕Napomena: BP i KP se srazmerno smanjuju. Akcija se ne sabira sa drugim akcijama! Firma zadržava pravo izmena, akcija traje do isteka zaliha. Vaša Calivita RS

 

 Rhodiolin ~Preparat protiv stresa

120 kapsula

1-3 kapsule dnevno


 
 Rhodiolin je biljni dodatak ishrani, koji sadrži ekstrakt drevne biljke zlatnog korena, ili arktičke ruže (Rhodiola rosea) poznate hiljadama godina u narodnoj medicini, ali moderna medicina je tek od 1960. godine proučava i otkriva zapanjujuće lekovite osobine ove biljke. Postoji oko 200 vrste rhodiolina, ali samo Rhodiola rosea ima toliko lekovitih svojstava.



Čovek je izložen stresu gotovo svakog minuta. Ispunjavanje očekivanja na poslu i u porodici, razni konflikti kroz koje prolazimo, buka i zagađenje okoline, sve to predstavlja stres, koji je na duge staze veoma štetan po zdravlje čoveka. Calivita Rodiolin, koji se koristi već vekovima, predstavlja prirodno rešenje za ove probleme.
Rhodiola rosea sadrži 29 aktivnih principa od kojih su najdelotvorniji: rozavin, salidrozid, rozin i rozarin. Kvalitet aktivnih sastojaka zavisi od mesta gde raste biljka, jer je iz Sibira najkvalitetnija, i upravo u kapsulama Rhodiolin CaliVita International se nalazi sibirska biljka, u količinama od 100 mg po kapsuli. Pomoću precizne hromatografske laboratorijske metode tzv. HLPC (High performance liquid chromatography) može odrediti precizan sastav i količina aktivnih sastojaka i znamo da se u kapsuli upravo nalazi rozavin, salidrozid, rozin i rozarin, koji razvijaju sinergističko dejstvo.

Od 2001. godine kada se pojavio Rhodiolin imamo jako puno pozitivnih iskustava i to je jedan od najomiljenijih proizvoda, jer predupređuje neprijatno dejstvo stresa, odličan je antioksidans, jača imuni sistem i deluje kao adaptogen, jer vraća organizam u homeostazu.

Postoje brojna naučna istraživanja, koja otkrivaju i naučno dokazuju da osim protiv stresa, Rhodiolin deluje i na nervni sistem, kardiovaskularni sistem, žlezde sa unutrašnjim lučenjem i na fizičku snagu organizma.
Dejstvo na nervni sistem Rhodiolin kapsula se objašnjava time, što Rhodiolin deluje na neurotransmitere, noradrenalin, serotonin, dopamin, acetilholin i protiv dejstva slobodnih radikala na nervne ćelije. Efekti ovakvog dejstva se ispoljavaju na veću budnost, bolju memoriju, bolje zapažanje, veću koncentraciju, manju zamorljivost i bolji radni učinak. Jedno istraživanje vršeno na 128 ljudi dobne grupe od 17-55 godina je pokazalo, da Rhodiolin ublažavao umor, slabost, malaksalost, razdražljivost, lošu koncentraciju i glavobolju kod 64% ispitanika. Studentima su davali tri nedelje uoči ispita Rhodiolin i ispitanici su izjavili da im je koncentracija i pažnja bila veća, lakše su učili, zamor bio manji, a rezultati na ispitima odlični.

Mnoga istraživanja su pokazala da Rhodiolin povoljno deluje kod depresije, strepnje, klimakteričnih tegoba, neuredne menstruacije, polne nemoći muškaraca, kod poremećaja pažnje i koncentracije. Pokazalo se da Rhodiolin povećava fizičku snagu, skraćuje vreme oporavka od fizičkog rada i kod sportista. To dejstvo se objašnjava time, što Rhodiolin povećava količinu belančevina u mišićima, kao i energenta adenozin trifosfat (ATP) i kreatinfosfata u skeletnom i srčanom mišiću, kao i u nervnim ćelijama. Takođe pojačava metabolizam masti i šećera u organizmu.

Dejstvo na srce se ogleda u sprečavanju dejstva stresa na srce i u sprečavanju pojave aritmija. Pošto povećava snagu mišićnih vlakana u srcu, povećava se kontraktilna moć srca, i time smanjuje umor.

Rhodiolin pomaže i u regulaciji rada štitne žlezde, nadbubrežnih žlezdi i jajnika. Postoje naučni dokazi da je regulacijom funkcije jajnika došlo do trudnoće i kod prethodno lečenih žena od steriliteta. Kod muškaraca Rhodiolin deluje na polnu moć.

Rhodiolin povećava efikasnost i sprečava nuspojave sledećih citostatika: adriamicina, rubomicina, i ciklofosfamida. Pošto jača rad imunog sistema, uspešno predupređuje nastanak tumora i metastaziranje tumora.
Kao snažan biljni antioksidans Rhodiolin sprečava dejstvo slobodnih radikala u telu, i time odlaže starenje ćelija i celog organizma, pošto ima dejstvo i na nervni i na kardiopulmonalni sistem.

Upotreba Calivita Rhodiolin kapsula

 

Preporučena upotreba Rhodiolina je 1-2 kapsule dnevno.

Ono što krasi Rhodiolin jeste to, što nema nuspojava ako se koristi u preporučenim veličinama, po mogućnosti u prepodnevnim satima, jer kod retkih osoba može da izazove nesanicu, ako se pije predveče. Kada sportisti ili studenti pred ispit koriste Rhodiolin za brzi efekat jednokratno, doza se može i utrostručiti.

Rhodiolin ne treba koristiti za vreme trudnoće ili dojenja, jer nema vršenih naučnih istraživanja u tim stanjima.

Prim mr sci dr Amalija Tarnocki
 
 

Stress Management B-Complex, 100 tableta

🛒https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/stress-management-b-complex

Calivita Stress Management B-Complex je prirodni preparat koji sadrži vitamine B kompleksa i vitamin C. Pod uticajem stresa potrebe organizma za vitaminima se povećavaju i lakše nastaje njihov manjak koji može dovesti do oboljenja. Sastav preparata Calivita Stress Management B-Complex je optimalan za osobe koje su svakodnevno izložene uticajima stresa.

Kome preporučujemo?

Osnovu aktivnih sastojaka ovog preparata predstavlja kompleks vitamina B. Nekoliko vitamina B grupe imaju ulogu katalizatora u fiziološkim procesima koji se odvijaju u organizmu, a posebno učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata (vitamini B1, B2, B3 i B5), masti (B1, B2, B3, B5 ), belančevina (B2, B5, B6) i u metabolizmu nukleinske kiseline B1. Ovi vitamini imaju nezamenljivu ulogu u važnim procesima u ljudskom organizmu. Iz tih razloga preparati koji sadrže kompleks vitamina B, pored toga što potpomažu pravilno funkcionisanje nervnog sistema, utiču pozitivno i na energetsku ravnotežu u našem organizmu. 

Zato se ovaj preparat preporučuje svim osobama koje su izložene stresnim situacijama i povećanim mentalnim i fizičkim naporima. Holin (B8) i Inozitol (B9) su veoma važni elementi prenosa nervnih impulsa. Još jedan sastojak ovog preparata je i vitamin C, koji je veoma značajan antioksidans. On ima odbrambenu ulogu u našem organizmu, a pritom pozitivno utiče i na nervni sistem. Svi sastojci ovog preparata utiču pozitivno na očuvanje kvaliteta kože i sluzokože, učestvuju u procesu formiranja krvnih zrnaca i ćelijske deobe i imaju važnu ulogu u proizvodnji supstanci neophodnih za optimalno funkcionisanje organizma u celosti.



Vitamini rastvorljivi u vodi.

Calivita Stress Management B-Complex sadrži vitamine B kompleksa.

  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Tiamin (vitamin B1): igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, a nezamenljive za normalnu funkciju mišića i nervnog sistema.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Riboflavin (vitamin B2): igra ulogu u ugradnji gvožđa (proizvodnja hemoglobina), u sintezi belančevina i u razgradnji masti i ugljenih hidrata.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Niacinamid (vitamin B3): igra bitnu ulogu u biološkoj oksidaciji, u proizvodnji energije i u razgradnji i izgradnji ugljenih hidrata i masti. Neophodan je za normalno funkcionisanje probavnog i nervnog sistema, kao i za sintezu nekih hormona.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Folna kiselina (vitamin B4): zajedno sa drugim vitaminima učestvuje u formiranju crvenih krvnih zrnaca i poboljšava efikasnost apsorpcije gvožđa. Potpomaže metabolizam pojedinih aminokiselina i sintezu nukleinskih kiselina.Prema iskustvima, manjak folne kiseline u periodu rane trudnoće može da dovede do nastanka urođenih anomalija na plodu (npr. rascep kičme - spina biffida).
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Pantotenska kiselina (vitamin B5): učestvuje u pretvaranju ugljenih hidrata i masti u energiju. Potpomaže izgradnju epiderma i utiče na rast kose. Od vitalnog je značaja za normalnu funkciju nadbubnežne žlezde.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Piridoksin (vitamin B6): kao sastavni deo brojnih enzima učestvuje u metabolizmu aminokiselina, esencijalnih kiselina i gvošđa.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Biotin (vitamin B7): sastevni je deo brojnih enzima koji igraju ulogu u metabolizmu belančevina, ugljenih hidrata i masti.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Holin (vitamin B8): potpomaže iskorišćavanje masnih kiselina u organizmu, štiti jetru od zamašćivanja i sprečava taloženje holesterola na zidove krvnih sudova.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Inozitol (vitamin B9): igra ulogu u rastu kose, u sprečavanju zakrečavanja krvnih sudova i u prenošenju nervnih impulsa. Predstavlja materiju koja razgrađuje masti.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Pare-amino-benzoenska kiselina (vitamin B10): učestvuje u metabolizmu gvožđa i nastajanju crvenih krvnih zrnaca. Potpomaže nastajanje folne kiseline i apsorpciju pantotenske kiseline.
  • Calivita Stress Management B-Complex sadrži Cijanokobalamin (vitamin B12): igra ulogu u sintezi belančevina i u metaboličkim procesima ugljenih hidrata i masnih kiselina, a važan je i za formiranje crvenih krvnih zrnaca. Stimuliše rast i popravlja apetit.


Aktivni sastojci Calivita Stress Management B-Complex tableta

Vitamin B1 (tiamin) 1.3 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 1.8 mg
Vitamin B3 (niacinamide) 15 mg
Vitamin B4 (folic acid) 125 mcg
Vitamin B5 (pantothenic acid) 5 mg
Vitamin B6 (piridoxin) 2 mg
Vitamin B9 (inositol) 100 mg
Vitmain B8 (choline) 100 mg
Vitamin B12 2 mcg
Vitamin C 60 mg
Magnesium 13.5 mg

Upotreba Calivita Stress Management B-Complex tableta

1-3 tablete dnevno.

 

 

Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nižoj ceni za 25 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU

 na linku : https://serbia.calivita.com/registration/3814127090





Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.




Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !