CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 14. април 2024.

🔥💥 Sjajna akcija očekuje nas u periodu od od 15.-20.04. 2024.💥 CaliVita Srbija 🔥


 

💥 Sjajna akcija očekuje nas u periodu od  od 15.-20.04. 2024.💥


- 15% POPUSTA na naša 2 proizvoda!

  Oregano Oil 30ml (CV0146)  ~Čudesno ulje koje pruža brojne blagodeti za vaše zdravlje.

Oregano ulje je poznato po svojim antibakterijskim, antigljivičnim i antiupalnim svojstvima, 

pružajući podršku vašem imunološkom sistemu i pomažući u održavanju zdravlja respiratornog sistema.


Joint Protex Forte 90tbs (CV0155)  ~Ojačajte svoje zglobove i oslobodite se nelagode uz Joint Protex Forte.


🔥 Da biste iskoristili ovu sjajnu ponudu, potrebno je kupiti 2 ista ili dva različita proizvoda.
Posetite nas u našim maloprodajnim objektima, kupite na web shop-u i preko 📦poštanske dostave.
❕❕Napomena: BP i KP se srazmerno smanjuju. Akcija se ne sabira sa drugim akcijama! Firma zadržava pravo izmena, akcija traje do isteka zaliha.

 

 

ONLINE KUPOVINA 👉 https://drdraganoljaca.calivita.rs/products/oregano-oil
 
 

Origano je višegodišnja biljka, koja je zbog svog posebnog aromatičnog svojstva bila omiljena već i u drevna vremena.

U antičkoj Grčkoj su ga nazivali radošću planina, jer je simbolizovao radost i zadovoljstvo. Stari Egipćani su vrstu Origanum smatrali za svetu biljku boga Ozirisa, i koristila se tokom obrednih rituala tkanja kruna i venaca. U svakodnevnoj upotrebi origano se koristi u vidu začina, i kao sredstvo za konzervaciju namirnica. U narodnoj medicini se preporučivao za otklanjanje simptoma poremećaja varenja i disanja, protiv zaraza i unutrašnjih-spoljašnjih parazita. Uglavnom se koriste listovi i cvetovi.





Origano je poznati začin. Ulje origana se pravi od presovanih listova origana, a koje smo mi "ugradili" u maslinovo ulje, koje u ovom slučaju služi kao ""supstanca-prenosilac"". Postoje brojne podvrste origana, od kojih neke uopšte i nisu pravi origano. One se razlukuju od "pravog" origana, ne samo po izgledu, već i po svojim svojstvima i sastavu - aktivnim supstancama i hemijskim komponentama. Razlika postoji i u sastavu esencijalnog ulja takođe, što predstavlja ključnu razliku, jer je upravo esencijalno ulje aktivni sastojak origana. Mi smo u našoj formuli koristili Oreganum Vulgares Subsp. Hirtum, podvrstu koja je najbogatija esencijalnim uljima.
  • Ulje origana je najjači biljni antiseptik
  • Ulje origana ima jake antibakterijske, fungicidne, antiviralne, antiparazitne i antioksidativne osobine
  • Ulje origana izuzetno jača imuni sistem, a naučno je potvrdjeno da je organizam mnogo jači njegovim redovnim konzumiranjem
  • origano ubija 100% kolonija tridesetak vrsta bakterija kao što su Psudomonas aeruginusa, Ešerihiju koli, Salmonelu, Stafilokoke, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, te Bacillus antracis i gljivicu Kandidu, kako na koži tako i u sistemskim infekcijama
  • Ulje origana i u malim količinama imaja isto dejstvo kao streptomycin, penicillin, vacnomycin, nystatin, i amphotericin u eliminisanju mikroba
  • Ulje origana sprečava širenje i mutacije bakterija time što sprečava njihovo disanje, što antibiotici ne mogu


Ova biljka sadrži dva glavna sastojka - timol i karvakrol. Ova dva jedinjenja su veoma slična, njihove formule i molekularne mase su iste, jedino se razlikuju po svojoj strukturi (u hemiji se ovaj fenomen naziva izomerizam). Oba esencijalna ulja - s obzirom da su serivati fenola -imaju izuzetan antibakterijski i antivirusni efekat. Štaviše, origano sadrži i flavonoide, koji su odlični antioksidanti i pospešuju zaštitu ćelija od slobodnih radikala, a sadrži i rozmaricinsku kiselinu, sterloe, vitamine A i C, kao i brojne minerale. Važno je napomenuti, da su u poređenju sa uobičajenim oblicima origana (začin, osušena bilja), ovi aktivni sastojci u ulju prisutni u visokoj koncetraciji.


Aktivni sastojci Oregano Oil - Ulje Origana




Ekstrakt lista oregana (u maslinovom ulju kao osnovi) 13 mg





Upotreba Oregano Oil - Ulje Origana

Ovaj preparat je žućkaste boje i karakterističnog mirisa, a može se primenjivati i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Kod spoljne upotrebe se koristi kod manjih povreda i modrica, ujeda insekata, a razrađen kao vodica za ispiranje usta, itd. Treba primeniti samo par kapi na tretirano mesto i nežnoih utrljati u kožu. Izbegavati kontakt sa povredama velikih površina, očima i polnim organima.

Kod unutrašnje upotrebe, preporučena doza je 4 kapi Origana ulja (otprilike 0,17 ml), pomešano sa jednom supenom kašikom vode ili voćnog soka, tri puta dnevno. Kod unutrašnje upotrebe, treba imati u vidu da ulje poseduje karakterističan, snažan ukus, pa može doči do većeg lučenja pljuvačke, nego što je uobičajeno, zato ga i treba uvek uzimati razrađenog.

Koristi se po potrebi.
 
 
  • Kada je potrebno da se leče bolovi u zglobovima
  • Kada se bavite fizičkim radom
  • Kada se redovno bavite sportom
  • Kada imate prekomernu telesnu težinu
  • Kada živite bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • Kada imate povređen zglob
Postoje  situacije u životu kada bolovi u zglobovima ugrožavaju normalno dnevno funkcionisanje.  Joint ProteX FORTE zahvaljujući povećanim dozama aktivnih sastojaka  bolje štiti zglobove, pa ga samim tim prvenstveno preporučujemo osobama  kojima je potrebna dodatna zaštita.
Organi  koštano-zglobnog sistema ljudskog tela čine funkcionalnu celinu.  Funkcije zglobova određuje njihova struktura. Da bi mogli odgovarati  specifičnim zahtevima, kosti i površinske delove zglobova moraju čvrsto  povezivati (držati zajedno) razne vezivne strukture – kao što su mišici,  ligamenti, sinovijske opne itd., pomoću kojih se vrši pokretanje udova i  kretnja. Na završecima kostiju koje čine zglobove se nalazi hrskavica,  koja pomaže pokretanje zglobova bez žuljanja, a ujedno ima i zaštitnu  funkciju. Baš iz tog razloga je izuzetno važno očuvanje zdrave  funkcionalnosti hrskavice i ostalog vezvnog tkiva.
Na  zdravlje naših zglobova utiču mnogobrojni faktori. Starenjem,  prvenstveno dolazi do trošenja zglobova, što je i razumljivo, pošto se  prvo troše oni  delovi koji se najviše koriste i koji stalno rade, npr.  treba da nose našu celokupnu težinu (kukovi, kolena), tada se javlaju bolovi u zglobovima.
Taj proces  postepenog trošenja se može ubrzati usled nedostatka redovnih fizičkih  aktivnosti i sa povećanjem telesne težine. Posebna pažnja treba da se  posveti zglobovima ukoliko se neko profesionalno bavi sportom ili  obavlja tezak fizički rad, kao i na nasledne faktore (prvenstveno kod  ženskih osoba).

Aktivni  sastojci preparata Joint ProteX FORTE mogu doprineti očuvanju zdravlja  naših  zgobova obnavljanju hrskavice i ostalog vezivnog tkiva u organizmu.

Glikozamin ulazi u sastav hrskavice i ako se unese u vidu dodatka ishrani, jača  hrskavicu i potpomaže normalno funkcionisanje i regeneraciju zglobova.
Hondroitin zajednički delujuci – sinergistički – sa glukazaminom deluje kao sredstvo za „podmazivanje“ zglobova.
Hijaluronska kiselina slično hondroitinu, doprinosi podmazivanju površine hrkavice u zglobovima i vezuje značajne kolicine vode.
Metil-sulfonil-metan ili „MSM“ zbog svoje uloge u sintezi belančevina vezivnog tkiva pomaže  pri očuvanju zdrave strukture hrskavice, i zbog toga je veoma često  sastojak u proizvodima koji su namenjeni za zaštitu zglobova i  hrskavice.

Preparat pored navedenih sadrži jos i blagotvorne biljne ekstrakte, koji pospešuju detoksikacione procese u zglobovima i vezivnom tkivu.
Cink i mangan su dodati za bolji kvalitet belančevina u vezivnom tkivu.
 
 

SASTAV:

500 mg Glukozamin
270 mg Hondroitin
50 mg Hijaluronska kiselina
150 mg Metil-sulfonil-metan (MSM)
50 mg Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std.25% boswelne kiseline)
40 mg Suručica
10 mg Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
5 mg Cink
1mg Mangan

Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3815050236  dr Dragan Oljača/

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.

 

 





Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !