CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

недеља, 24. јул 2022.

🌊 Akcija CaliVita Srbija - od 26.-28.07. 2022. 🌊

 


U period od 26.-28.07.
Kupovinom najmanje 2️⃣ ista ili 2️⃣ različita proizvoda ostvarite popust od ➖15% na

✴️D-Drops 30ml (CV0246)

✳️Triple Potency Lecithin 100 softgels (CV0312)


 BP i KP se proporcionalno smanjuju. Akcija se sprovodi u našim maloprodajnim objektima, kupovinom na web shop-u i preko poštanske dostave.



Vitamin D3 kapi ~ ✴️D-Drops






Vitamin D je jedini vitamin kod koga je jedan hormon biološki aktivan oblik. Ime vitamin D označava grupu srodnih jedinjenja. Vitamin D3, koji se naziva i holekalciferol, oblik je vitamina D koji naša koža, kada je izložena suncu, sintetizuje iz holesterola. Kod većine mladih ljudi dovoljno je osunčavanje šaka, lica i ruku u trajanju od 10-15 minuta, tokom nekoliko dana, za sintezu potrebne količine vitamina D. Nakon apsorpcije iz životnih namirnica ili sinteze u koži, vitamin D se u jetri pretvara u akumulativni oblik. Prema potrebi on se onda može u bubregu pretvoriti u svoj aktivni oblik. Dobro funkcionisanje jetre i bubrega je preduslov za optimalni status vitamina D u organizmu.

Funkcije vitamina D:

Zdrave kosti i zubi: vitamin D je neizostavan za normalnu građu kostiju i održavanje gustine kao i za jačinu kostiju u odraslom dobu. Vitamin D pospešuje apsorpciju kalcijuma iz namirnica i povećava količinu akumuliranog kalcijuma u telu. On, takođe, uvećava sakupljanje minerala u kostima. Vitamin D utiče na stvaranje zuba na isti način. Stanje nedostatka se ispoljava u tankoj, narvnomernoj, lošoj gleđi zuba koja je neotporna na karies.
Imuni sistem: vitamin D pomaže aktiviranje i reakciju belih krvnih zrnaca kod infekcije. Novije studije ukazuju na povezanost između poremećaja metabolizma vitamina D i nastajanja autoimunih reakcija (multiple skleroza, dijabetes tip 1, kronova bolest, psorijaza itd.)
Rast i razvoj ćelija: vitamin D ima važnu kontrolnu funkciju pri razvoju ćelija najrazličitijih tkiva, gde spadaju i bela krvna zrnca i ćelije u epitelnom sloju tkiva. Vitamin D sprečava rast nenormalnih, loše razvijenih ćelija i omogućava razvoj zdravih funkcionalnih zrelih ćelija.

Oblasti primene

Osteoporoza: Vitamin D zajedno sa kalcijumom pripada „zlatnom standardu“ u prevenciji i terapiji osteoporoze. Spojen sa kalcijumom i ostalim mikrohranljivim supstancama, vitamin D može uspori ili čak zaustavi gubitak koštane mase kod osteoporoze. Zajedno sa kalcijumom može da uspori smanjenje vilične kosti i tako održi potpornu osnovu za zube i desni.
Prevencija karcinoma: vitamin D smanjuje rizik od različitih oblika karcinoma.
Multipla skleroza: Izgleda da sunčeva svetlost i vitamin D igraju važnu ulogu kod multiple skleroze. U oblastima sa puno sunčevih zraka (Alpi, Ekvator) gotovo da i nema pojave multiple skleroze. Intervencije vitaminom D su u studijama pokazale njegovo stabilizirajuće dejstvo.
Slabost mišića i prevencija pada: Jedna nova meta analiza je pokazala da redovno, svakodnevno uzimanje vitamina D doprinosi značajnom smanjenju padova kod starijih ljudi. Verovatno je poboljšanje strukture kostiju zaslužno za ovu pojavu. Uz to se i kod mlade i kod starije populacije moglo dokazati direktno jačanje mišića. Ovo saznanje je od izuzetnog značaja za smanjenje učestalosti fraktura kod pacijenata sa osteoporozom.
Psorijaza: Zbog sposobnosti da reguliše i razvija ćelije kože, vitamin D može da uspori abnormalan rast ćelija psorijaze i utiče na intenzitet bolesti.
Imunomodulacija: vitamin D poseduje imunomodulativno dejstvo (odavno poznato iz korišćenja ribljeg ulja). Ovo njegovo svojstvo bi moglo u budućnosti da dobije još više na važnosti, ako se značaj vitamina D za stabilizaciju autoimunih bolesti bude potvrdio u još šire sprovedenim studijama.
Upale, bolovi: Davanje vitamina D u dozi 2000-3000 IJ (=50-75µg) smanjuje klasične upalne parametre, kao što je C-reaktivni protein (CRP), interkleukin6 (IL-6) kao i NF-kapa B. Kod pacijenata sa bolovima u leđima, interventno davanje vitamina D je pokazalo da su svi pacijenti, koji su imali manjak vitamina D, reagovali jacnim kliničkim poboljšanjem stanja.
Gubitak sluha: manjak vitamina D može da uzrokuje zujanje u ušima i gubitak sluha.
Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju,nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis).

Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogucnost! * Računajuci sa preporučenom dnevnom primenom (vitamin d3 kapi za odrasle 1 kap – 400 IJ/dnevno).
Pažnja!

  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!
  • Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru, ne zamrzavati!
  • U slučaju hiperkalcemije se ne preporučuje uzimanje preparata D-drops!
  • Ukoliko imate sarkodiozu ili kamen u bubregu potražite lekarski savet pre uzimanja preparata!
  • Ukoliko već koristite neki drugi preparat koji sadrži vitamin D, pre uzimanja D-drops potražite lekarski savet!

 
 

100 gelkapsula

1-2 obroka (kapsule) u toku dana, za vreme ili nakon glavnih obroka
👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/triplepotencylec



Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, ćelijskoj membrani, u sastavu je proteina odgovornih za prenos masti. Lecitin ima važnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola. Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi.
Lecitin je prirodno jedinjenje i najbolji izvor holina, bitne komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osetljive na vremenske promene (meteoropati), te onima sa otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvalitetu kose.Lecitin je masno jedinjenje koje treba svaka ćelija u ljudskom telu. On je ključna gradivna tvar staničnih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih tvari u stanicu i eliminacija štetnih tvari iz stanice. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.
Fosfatidilkolin, kao deo lecitina, sudeluje u prenosu živčanih impulsa i poruka između stanica (neurotransmiter).


Lecitin razgrađuje masnoće i holesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna tvar (razgrađuje masnoće) neizostavan je deo prehrane kod svih poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije, kod žučnih kamenaca i nelagode pri probavi masnoća u vidu grčeva, proliva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava probavu i omekšava stolicu te pomaže telu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K).
Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posledica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih osoba deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njeno opadanje. Pomoću lecitina se može sprečiti nastanak ekcema. Potpora je svim kurama mršavljenja.
Lecitin je nutrijent koji telo treba u velikim količinama (samo nervne stanice poredane jedna do druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara).
Telo nam samo signalizira kada je nivo lecitina u organizmu prenisko - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova.
Super Soya Lecithin uzima se prema potrebi (2-3 kapsule dnevno), po mogućnosti za vreme ili pre jela. Kod osobito jakih bolova u zglobovima navedene se količine mogu udvostručiti. Nije poznato nikakvo štetno delovanje lecitina, a predoziranje je nemoguće.

Napomena
Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, kod dugotrajnih se kura lecitinom preporučuje dodatan unos kalcijuma (Strong Bones), zbog održavanja ravnoteže kalcijuma i fosfora.





Super Soy Lecithin

Quantity: 100 gel capsules, 250 gel capsules.
     Amount per each capsule:
     Soy lecithin ...............................   1200 mg, including:
     Phosphatidylcholine .................   180 mg
     Phosphatidyletanol-amine ......   156 mg
     Phosphatidyl-inositol ................   120 mg

Triple Potency Lecithin

Quantity: 100 gel capsules.
     Amount per each capsule:
     Phosphatide complex of soybean seed .....   1200 mg
     (Phosphatidylcholine minimum .....................   420 mg)




Vaša Calivita Srbija


Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da  biste nase vrhunske proizvode  mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku 👇  https://serbia.calivita.com/registration/3814127090



BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL  👇


Kontakt 📞

👇
Tel. 0658408486 Srbija
Tel. +381658408486 Viber
Angelina


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !