CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

понедељак, 18. април 2022.

Hipotireoza i Hipertireoza~ Prirodno lečenje štitne žlezde sa suplementima CaliVita Int.

 


Štitna žlezda ili štitnjača je mala žlezda leptirastog oblika, koja se može naći u sredini donjeg vrata, koja proizvodi hormone koji utiču na svaku ćeliju, organ i tkivo u ljudskom telu. Svoje hormone tiroksin (T4) i trijodtironin (T3) izlučuje u krv.

Za upravljanje radom štitne žlezde odgovorni su hipotalamus i hipofiza.

Najvažnija je hipofiza koja pomoću tireotropina (TSH) podstiče štitnu žlezdu na stvaranje hormona, ali i na rast, što može dovesti do povećanja štitnjače, odnosno gušavosti.

Štitnjača je odgovorna za regulaciju telesne temperature i brzinu otkucaja srca, kao i proizvodnju proteina i kontrolu brzine našeg metabolizma.

Simptomi hipotireoze:

  • Umor
  • Depresija i anksioznost
  • Zaboravnost
  • Dobijanje na težini
  • Osećaj hladnoće
  • Ukočenost i oticanje zglobova
  • Gubitak kose
  • Problemi sa disanjem
  • Češće prehlade
  • Neplodnost

Simptomi hipertireoze:

  • Razdražljivost
  • Nervoza ili anksioznost
  • Slabost mišića
  • Neobjašnjivo mršavljenje
  • Podrhtavanje ruku
  • Nepravilan rad srca
  • Suvoća kože
  • Ispupčenje očiju
  • Netolerancija na toplinu
  • Poremećaji spavanja



Mnoge studije upravo pokazuju da je promena odnosa u unosu tih kiselina putem ishrane povećala sklonost ka upalnim reakcijama, koje su povezane sa autoimunim i alergijskim oboljenjima.

Omega 3 esencijalne kiseline, što znači da se ne stvaraju u organizmu, već se moraju unositi ishranom.

Ribe kao što su losos, skuša i sardine su neki od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. One povećavaju aktivnost neurotransmitera i podržavaju zdravo raspoloženje i imunološki sistem.


Nutricionisti smatraju da je upravo prerađenom hranom čovek poremetio ravnotežu kod unosa omega 3 masnih   kiselina, što je dovelo do povećanja obolelih od astme, artritisa, srčanih obolenja, kao i svih drugih bolesti kod kojih postoji upalni proces.


 Morsko povrće prirodan izvor joda

Neki od najboljih prirodnih izvora joda, pomoći će u sprečavanju njegovog nedostatka koji ometa funkciju štitne žlezde i trebali bi biti deo vaše nedeljne ishrane. Kao što postoji kopneno povrće, postoji i morsko povrće, koje ima malo kalorija, a mnogo vitamina i minerala.

To su morske alge, koje se klasifikuju kao zelena, smeđa ili crvena alga.


Spirulina Max

Alkalizirajući preparat od algi

60 tableta

2-4 obroka (tableta) u toku dana
 
 



 

Sastav 
 
500
mg
Spirulina mikroalga


Mnogi su razlozi za preporuku morskog povrća kao deo ishrane: gubitak težine, kontrola celulita, detoksikacija, i mnogo toga. Morsko povrće može transformisati vaše zdravlje.


Probiotici u ishrani

Probiotici su dobre bakterije koje održavaju ravnotežu mikroorganizama u crevima, budući da mikroflora može postati poremećena usled raznih bolesti, stresa, uzimanja antibiotika ili nekih drugih lekova.

Probiotici pomažu u stvaranju zdrave okoline usled uravnoteživanja bakterija mikroflore, što smanjuje sindrom curenja creva, nedostatak hranljivih materija, upalu i autoimune reakcije.

Iako nema preporuka koliko probiotika treba unositi u organizam, ipak uvođenje ovih namirnica je bitno. To uključuje kefir (fermentisani mlečni proizvod) ili organski jogurti od kozjeg mleka, kiseli kupus i dr.

AC-Zymes Plus 

Probiotski preparat  60 kapsula





Kompleksni pro- i prebiotik Kao rezultat najnovijih naučnih istraživanja i u skladu sa zahtevima naših članova, mi smo naš izuzetno popularan probiotski proizvod AC-Zymes dodatno unapredili, i tako je nastao AC-Zymes Plus, koji na svetskom nivou može da se takmiči sa bilo kojim drugim sinbiotskim proizvodom. AC-Zymes Plus sadrži 6 vrsta bakterijskih kultura, sa 6 milijardi probiotskih bakterija, kao i prebiotike, koji doprinose bržem rastu broja korisnih bakterija. Probiotici doprinose optimalnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta, održavanju normalne ravnoteže crevne flore i boljem funkcionisanju creva. Uz pomoć ove kombinacije sastojaka doprinosi se optimalnom funkcionisanju imunog sistema.



 Čista voda

Voda pomaže kod hidratacije i probavnog delovanja, sprečava umor. Za prevenciju zatvora, niskog nivoa energije i šećera, piti barem dve litre vode dnevno, kako bi svi organi bili snabdeveni. Čistu vodu ne može ništa da zameni.


Aquarion

Aktivator vode





Aquarion je veoma efikasan uređaj za fitriranje vode koji proizvodi jonizovanu alkalnu ili kiselu vodu prema želji korisnika, bogatu kiseonikom i oslobođenu od teških metala i toksičnih supstanci. Naša ishrana, većina aditiva prehrambene industrije i određene vrste medikamenata mogu da dovedu do zakiseljavanja tela. Jonizovana voda može veoma efikasno da alkalizuje telo, a daje i antioksidantne efekte.


Hrana bogata vlaknima

Vlaknasta hrana je neophodna za zdravlje probavnog trakta. Osobe s hipotireozom mogu imati poteškoće s probavom, stoga svakodnevno treba da unose hranu bogatu vlaknima.

Pored visoko vlaknaste ishrane koja pomaže kod probavnog zdravlja, poboljšava zdravlje srca, uravnotežuje nivo šećera u krvi i podržava zdravu težinu, osećaćete se potpunijim.

Neki jednostavni načini za povećanje unosa vlakana uključuju konzumiranje više svežeg povrća, bobica, pasulja, sočiva i semenki.

Nopalin

Tableta sa vlaknima i Nopal kaktusom

200 tableta

 



Nopalin proizveden od ploda Nopal kaktusa potpomaže detoksikaciju i ima blagotvoran efekat na funkcionisanje creva kao bogat izvor vlakana, minerala i vitamina (B1, B2, niacin). Plod kaktusa može da spreči apsorpciju masti, a takođe intenzivira i procese razlaganja i sekrecije. Njegovi diuretički efekti pomažu funkciju bešike i bubrega.


 Voće i povrće za ravnotežu hormona

Voće i povrće je bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima koji su potrebni za suzbijanje oštećenja slobodnih radikala i smanjenje upale. Voće i povrće bi trebalo činiti veliki deo zdrave ishrane jer čini probavni trakt zdravim, poboljšava funkciju mozga, zdravlje srca i ravnotežu hormona.

ZenThonic

Tečni antioksidant sa mangostinom

946ml




 👉 https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/zenthonic

ZenThonic je voćni koncentrat na bazi mangostina, koji sadrži veoma jake antioksidante u tečnom obliku. Dragocena vlakna, bioflavonoidi, vitamini i minerali pomažu telu da se zaštiti u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, a pritom mogu i da uspore proces starenja sa blagotvornim efektom na kardiovaskularni sistem. Takođe, obezbeđuju posebnu podršku imunom sistemu i poboljšavaju fizičku kondiciju.


Stres je prirodni deo života, ali previše stresa će pogoršati zdravlje štitne žlezde.

Pokušajte zadržati pozitivan način razmišljanja, čak i u vreme stresa. Meditirajte ili redovno vežbajte kako bi opustili svoje telo. Uklonite stres iz svoje okoline kad god je to moguće. Nemojte se fiksirati na stvari koje su izvan vaše kontrole – to jednostavno ne vredi.

Rhodiolin

Preparat protiv stresa

120 kapsula





Glavna komponenta kapsule, Rhodiola rosea, je adaptogena biljka. Aktivni sastojci ove biljke imaju pozitivan uticaj na centralni nervni sistem, zbog čega i koncentracija, fizičke i mentalne performanse tela mogu biti bolje. Može da bude od koristi tokom studija, u sportu i u podnošenju stresa; redukuje mentalni umor i može da doprinese boljem opštem stanju. Dopunjen cinkom, Rhodiolin poboljšava otpornost tela na bolesti, dok u isto vreme redukuje stres i simptome izazvane napetim životnim stilom.

Hipotireoza

Hipotireoza je sistemski poremećaj izazvan nedostatkom tireoidnih hormona u perifernim tkivima organizma.

Gotovo 5 odsto populacije pati od hipotireoze, i to su većinom žene starosti od 35. do 50. godine.

Hipotireoza može da bude izazvana atrofijom štitaste žlezde, koja može biti rezultat hroničnog limfocitnog tireoiditisa (Hashimoto tireoiditis). Hašimoto tireoiditis je autoimuno oboljenje.

U određenom trenutku imuni sistem počne da proizvodi antitela (anti TPO i Anti Tg antitela) na spostvenu štitnu žlezdu. U Hashimoto tireoiditisu, najčešćem uzroku hipotireoze, štitna žlezda može biti uvećana, pa hipotireoza često nastane godinama kasnije, jer se funkcionalna područja u tireoidnoj žlezdi postepeno uništavaju.

LEČENJE

  • Medikamentozna terapija
  • Promena životnih navika: uvođenje pravilne ishrane i fizičke aktivnosti
Za osobe sa hipotireoidizmom posebno je važno da unose dovoljno vode u toku dana. Hidratacija organizma povoljno utiče na metabolizam i pomaže uklanjanje toksina iz organizma. Dovoljno vlakana u ishrani neophodno je za dobru probavu, čime se smanjuje zadržavanje toksičnih materija u crevima, i poboljšava metabolizam.



 
Selen svojim jakim antioksidantnim efektom potpomaže zaštitu ćelija i tkiva od štetnog uticaja slobodnih radikala, dok istovremeno doprinosi i zaštiti imunog sistema i normalnom funkcionisanju štitne žlezde. Takođe, igra ulogu u očuvanju zdravlja kože i noktiju.


100 tableta

1 tableta dnevno
 






U našem preparatu poznatom pod nazivom Spirulina Chlorella PLUS, obogatili smo kombinaciju spirulina i hlorela algi lucerkom i pšeničnom travom. Hlorofil iz ovih biljaka može da ima blagotvoran uticaj na ravnotežu baza i kiselina u telu, i može da potpomogne detoksikaciju i alkalizaciju na neagresivan način. Tableta takođe sadrži patentiranu mešavinu oja ima u sebi supstance iz povrća i voća koje se ređe konzumiraju, u kondenzovanom obliku. Proizvod takođe nudi efikasnu zaštitu od slobodnih radikala, zahvaljujući ekstraktima likopena i luteina.


👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/d-drops

Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin  D3 izdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.


Ukoliko  nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku :


Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !