CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

субота, 12. март 2022.

Važnost suplementacije nakon infekcije virusom ~ CaliVita suplementi

 




Suplementacija i važnost iste je, čini se, već dve  godine tema broj jedan. Zašto je to tako, svima nam je već dobro poznato. Korona virus nam nije samo doneo COVID infekciju, već i stanje koje zovemo Post-COVID ili Produženi COVID. Šta to znači i zašto je ova tema važna?

Šta je to Post-COVID?

Svetska zdravstvena organizacija i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti koriste termin Post-COVID da opišu skup simptoma i zdravstvenih stanja  nakon infekcije korona virusom.

Baš kao što je i sama COVID infekcija za sve nas  jedna velika nepoznanica, nažalost, isti je slučaj i sa post COVID-om. Ne zna se zašto i koliko često se javlja, niti ko je pogođen, a ko pošteđen. Zna se da će se nešto češće javiti nakon težih formi bolesti, međutim, prilično učestalo se javlja i nakon lakših, pa čak i asimptomatskih formi COVID-a.

Simptomi produženog COVID-a mogu da se održavaju nedeljama, pa čak i mesecima nakon bolesti, pri tom, u potpunosti menjajući kvalitet života i radnu sposobnost osobe.

 


 

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/webshop


Koji su to simptomi na koje se pacijenti sa produženim COVID-om žale?

Simptomi su najrazličitiji, ali jedni od najčešćih jesu neopisiv umor, slabost i bol u mišićima.

Zamor prati ovaj osećaj, ali često i glavobolja, slabija memorija, pad koncentracije, kratak dah i lupanje srca. Ovakvi simptomi utiču koliko na fizičko, toliko i na mentalno zdravlje, kao i na celokupni kvalitet života.

Svaki  lekar će  vam skrenuti pažnju i preporučiti da nakon infekcije koronavirusom uradite kontrolne lekarske preglede, posebno kardiološki pregled. Pacijenti koji imaju izražen zamor, kratak dah, lupanje i preskakanje srca moraju da posete kardiologa.

Kako pomoći sebi?

 Disciplina, strpljenje i osluškivanje sopstvenog tela su u post COVID periodu najvažniji.

Kada kažem disciplina mislim na uredan san, raznovrsnu i uravnoteženu ishranu, ali i na još nešto.

Jedna studija sprovedena u Oregon State University uključila je populaciju stariju od 55 godina, podeljenu u dve grupe. Tokom 12 nedelja, svakodnevno, prva grupa dobijala je vitaminsku suplementaciju, druga placebo. Ono što je studija pokazala jeste da je rizik od zaražavanja koronavirusom bio isti, što je i očekivano.

Međutim, simptomi, tok i trajanje bolesti, kao i celokupan ishod bili su značajno bolji u grupi onih koji su dobijali vitaminske suplemente. Brojne studije, poput ove, navele su lekare širom sveta, da u post COVID periodu primenjuju vitaminsku suplementaciju.


Zašto suplementacija?

Nakon same COVID infekcije, posebno ukoliko tokom bolesti nismo imali adekvatnu suplementaciju vitaminima i mineralima, naš imuni sistem je jednako „umoran, i prilično potrošen“ kao i mi sami. Uz to, svaki deficit u ishrani je neophodno nadoknaditi da bismo nastavili dalje kao i pre bolesti.

„ Prvi redovi“ u borbi sa post COVID umorom su nezamenljivi vitamin C i vitamini B kompleksa. Manjak vitamina C redukuje iskoristljivost kiseonika u ćelijama, a kiseonik nam je neophodan za normalnu funkciju svake naše ćelije u telu.

C1000 Plus sa velikom količinom vitamina C sa produženim dejstvom i šipkom organskog porekla za dodatno jačanje dejstva, doprinosi jačanju imunog sistema, zarad efikasnije odbrane tokom kritičnih perioda, kada je organizmu to najviše potrebno. Pored toga, doprinosi i procesima stvaranja kolagena, i može pomoći u očuvanju zdravlja krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože.

  • Osobama koje su podložnije zarazama.
  • Za svakoga tokom zimskog perioda, za jačanje imunog sistema.
  • Osobama koje se bave sportom ili obavljaju teške fizičke poslove, za veću izdržljivost.
  • Osobama koje su pod intenzivnim mentalnim stresom, za normalno funkcionisanje nervnog sistema.
  • Starijim osobama i onima koji se oporavljaju od bolesti.
  • Za poboljšanje apsorpcije  gvožđa (posebno za žene tokom plodnih godina, kao i za osobe koje pate od anemije, nastale usled nedostatka gvožđa).


 






Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati.  OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada,  OxyMax® može da bude od pomoći!

  • Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima
  • U cilju podsticanja i povećanja snabdevanja tela kiseonikom
  • U cilju poboljšanja metabolizma
  • U cilju poboljšanja performansi u sportu
  • U cilju povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa
  • U cilju poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka


Vitamini B kompleksa hrane naš nervni sistem, podižu i vraćaju nam energiju, ali i koncentraciju, poboljšavaju memoriju i raspoloženje.

Osnovu aktivnih sastojaka ovog preparata predstavlja kompleks vitamina B. Nekoliko vitamina B grupe imaju ulogu katalizatora u fiziološkim procesima koji se odvijaju u organizmu, a posebno učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata (vitamini B1, B2, B3 i B5), masti (B1, B2, B3, B5 ), belančevina (B2, B5, B6) i u metabolizmu nukleinske kiseline B1. Ovi vitamini imaju nezamenljivu ulogu u važnim procesima u ljudskom organizmu. Iz tih razloga preparati koji sadrže kompleks vitamina B, pored toga što potpomažu pravilno funkcionisanje nervnog sistema, utiču pozitivno i na energetsku ravnotežu u našem organizmu. Zato se ovaj preparat preporučuje svim osobama koje su izložene stresnim situacijama i povećanim mentalnim i fizičkim naporima. Holin (B8) i Inozitol (B9) su veoma važni elementi prenosa nervnih impulsa. Još jedan sastojak ovog preparata je i vitamin C, koji je veoma značajan antioksidans. On ima odbrambenu ulogu u našem organizmu, a pritom pozitivno utiče i na nervni sistem. Svi sastojci ovog preparata utiču pozitivno na očuvanje kvaliteta kože i sluzokože, učestvuju u procesu formiranja krvnih zrnaca i ćelijske deobe i imaju važnu ulogu u proizvodnji supstanci neophodnih za optimalno funkcionisanje organizma u celosti.


 

👉https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products/stress-management-b-complex

Pored ovih vitamina, nikako ne smemo da zaboravimo na vitamin D, saveznika u jakom imunom odgovoru, ali i minerale poput cinka, gvožđa i magnezijuma.

Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin  D3 izdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.

  • Osobama koje većinu vremena provode unutra
  • Osobama koje se bore sa viškom kilograma i imaju povišenu potrebu za vitaminom D
  • Svima u cilju očuvanja imunog sistema, pošto vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema
  • Onima koji cene zdravlje svojih kostiju i zuba, imajući u vidu da vitamin D doprinosti očuvanju zdravih kostiju i zuba
  • Trudnim ženama, zbog pravilnog razvoja koštanog sistema embriona i zaštite majčinih kostiju, tokom dojenja u cilju očuvanja odgovarajućih nivoa vitamina
  • vegetarijancima
  • osobama koje se bore sa alergijom na sunce

 

 



 







Da li je suplementacija deo i vašeg svakog dana? I ono što je još važnije, jeste da uzmete zdravlje u svoje ruke na vreme!

 


 

https://banjariangelinagabrielaeleonora.calivita.rs/products

Ukoliko još nemate registarsku karticu CaliVite International, a da biste naše vrhunske proizvode mogli da nabavljate po nižoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu  ONLINE REGISTRACIJU na linku : 
 





Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.
+381658408486 (Viber )
0658408486 Srbija


ONLINE kupovina CaliVita proizvoda








Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !