CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

уторак, 3. децембар 2019.

Pomoc kod bolesti desni: Krvarenja, upale desni i paradentoza ~ CaliVita International



Paradentalno tkivo (tkivo koje podupire i drži zube) sastoji se iz tri elementa: desni, kosti u koju su pričvršćeni zubi i peridentalnog ligamenta, tankog sloja vezivnog tkiva, koje čcvrsto spaja koren zuba za kost. Problemi sa zubima veoma su raširena pojava, naročito kod odraslih u srednjem životnom dobu kao i kod starijih osoba. Oboljenja ovog tkiva su čest uzrok gubitka zuba kod odraslih. Raspad gingive (desni) koja okružuje zub, počinje lakom upalom desni. Uzročnik ove upale desni je skoro nevidljiva, lepljiva obloga (plak) koja se nakuplja na vratu zuba.
Rani znak za upalu gingive je krvarenje desni kod pranja zuba ili upotrebi dentalnog konca. Plak sadrži bakterije koje ugrožavaju i gingivu i zube (izazivaju karijes i paradentozu). Ako se rano otkrije i ako se leči, upala gingive može da se izleči. Ali ako se ne leči, konstantno se pogoršava sve dok tokom meseci i godina ne nastane paradentoza. Paradentozu karakteriše trajno oštecenje zubne kosti i tkiva ispod gingive koja dovodi do oticanja i smanjenja desni zadaha iz usta i na kraju do labavljenja i drmanja zuba. Nega zuba takođe spada u ortomolekularnu prevenciju.

Preporuke za način ishrane

Većina ljudi zna da šećer podstiče nastanak karijesa, ali samo malo njih je svesno da je on i uzrok paradentoze. Bakterije od kojih je sastavljen plak, žive od šećera. Konzumiranje šećera podstiče stvaranje plaka u uzrokuje upalu desni. Osim toga, šećer umanjuje sposobnost belih krvnih zrnaca u gingivi da uništavaju štetne bakterije, što opet podstiče paradentozu.Sve vrste šećera i rafinisani ugljeni hidrati su opasni, ali je saharoza (rafinisani kristal šećer) najštetnija, naročito u lepljivom obliku (bombone), pošto tako ostaje duže zalepljena za zube.

Posebne napomene

  • Temeljno i pravilno čišćenje zuba i desni, pranje zuba dva do tri puta na dan (posle svakog obroka) i svakodnevno korišcenje dentalnog konca može da umanji stvaranje plaka i da značajno snizi rizik od paradentoze. Nega usta je posebno delotvorna ako je kombinovana sa hranljivim supstancama i izbegavanjem šećera.
  • Otrovni metal, živa, kao sastavni element amalgamskih plombi, može da ugrozi sposobnost belih krvnih zrnaca u gingivi da uništavaju štetne bakreije. Amalgamska punjenja sadrže i druge teške metale kao što su srebro i kalaj pa ih iz tih razloga treba izbegavati. Zdravstveno stanje desni se može poboljšati ako se stare amalgamske plombe zamene novim, manje problematičnim plombama.
  • Izbegavajte korišćenje jakih „antibakterijskih“ rastvora za ispiranje usta. Oni sadrže otrovne hemikalije koje preko tkiva u ustima i vratu dopiru i apsorbuju se u organizmu. Osim toga, oni mogu da oboje zube i plombe i da na jeziku stvore smeđu oblogu.

Preporučeni preparati kod bolesti desni:


Kalcijum i Magnezijum u pravoj srazmeri

Calcium Magnesium PLUS

Calcium Magnesium PLUS (100 tableta)

 

CV0222_n.png

Jedna tableta Calcium Magnesium Plus obezbeđuje toliko kalcijuma kao 2 čaše mleka ili 2 porcije (63gr) sira, i toliko magnezijuma kao 7 čaša mleka ili 4 porcije sira (170gr) i toliko vitamina D3 kao 8 komada pilećih džigerica!

Kalcijum i Magnezijum PLUS možete da kupite u vašoj zemlji !


Calcium Magnesium Plus je preparat koji sadrži kalcijum i  magnezijum i koji podržava očuvanje zdravlja skeletnog sistema, a sada je  zbog veće efikasnosti iskorišćavanja sastojaka obogaćen i vitaminom D3. Minerali kalcijum i magnezijum su makroelementi.
U funkcionisanju organizma imaju višestruku funkciju, a najpoznatija je funkcija za održavanje normalne strukture zubi i kostiju. Efikasno iskorišćavanje kalcijuma zavisi od  više faktora. Jedan od najbitnijih je snabdevenost organizma vitaminom  D. Upravo to saznanje je dovelo do dodavanja ovog vitamina u formulu.
Vitamin D je steroidni  produkt (jedinjenje sa strukturom sterola) koji je rastvorljiv u mastima  i otporan na toplotu. Od njegove dve, za ljudski organizam važne forme  (D2, D3) vitamin D3 (holekalciferol) je aktivniji. U namirnicama biljnog porekla se može naći samo u formi D2 (ergokalciferol), dok su u hrani životinjskog porekla obe njegove forme prisutne.
Vitamin  D pomaže apsorpciju kalcijuma, njegovu ugradnju u koštanu masu, takođe  pomaže održavanje ravnoteže kalcijuma u krvnoj plazmi, pa tako igra važnu  ulogu i u procesu normalne koagulacije krvi, utiče i na odgovarajući  razvoj i funkcionisanje mišića, a potreban je i za zdravo funkcionisanje  imunog sistema.
Kalcijum i magnezijum, zajedno sa vitaminom D3 su dobitna kombinacija za čitav organizam.



    
 
Pušenje, kafa, čaj, kao i veće količine unetih vlakana, odnosno oksalna  kiselina, fitin iz nekih biljaka (npr. zelje, rebarbara) mogu  sprečavati apsorbciju kalcijuma.
 
Povećano unošenje belančevina intenzivira izdvajanje kalcijuma kroz bubrege. Proporcija unetog kalcijuma i magnezijuma prema dosadašnjim iskustvima  treba da bude 2:1. Savremeni preparati, kao što je na primer i Calcium Magnestium Plus, ova dva makroelementa sadrže kombinovano, i  upravo u ovoj proporciji.
 
Pakovanje:    100 tableta
Upotreba:      2 tablete dnevno

Podjezicni koenzim Q10 tablete


U  novoj formuli sada nudimo tabletu sa prijatnim ukusom limuna, koja se  još lakše rastapa, i koja u svakom pogledu odgovara savremenim dodacima  ishrani sa podjezičnom primenom. Zahvaljujući svojoj još profinjenijoj  teksturi, ona se prosto topi u ustima, ne ostavljajući za sobom  neprijatan osecaj „razdrobljenosti“. Njen nov ukus može biti privlačan i onima, koji do sada iz nekog razloga nisu preferirali ukus mentola, ili  su ga zbog eventualne primene homeopatskih lekova morali da izbegavaju.

CoQ10 Lozenges možete da kupite u vašoj zemlji !


Podjezični koenzim Q10 tablete od 30 mg
  Lozenges Q10 je mnogo više od energetskog stimulansa! Naime nova povećana doza mu daje posebnu vrednost koja omogućava upotrebu bilo u prevenciji, bilo u ispomoći u smislu kompletne revitalizacije.
Sublingvalni karakter omogućava bržu i efektivniju apsorpciju sastavnih delova preparata u organizmu, pošto oni putem krvnih sudova ispod jezika i u obrazima direktno prodiru u krvotok.
Iako se njegova upotreba može preporučiti većini ljudske populacije iznad 30 godina starosti, kao i profesionalnim sportistima i rekreativcima, Lozenges Q10 se takođe preporučuje deci ugroženog zdravstvenog stanja, ili onima, kojima je potrebno neko dopunsko tretiranje. Dalje, koenzim Q10 tablete pomažu i u otklanjanju stomačnih problema i smetnji u varenju, a stimulativno deluju i na gubitak telesne težine. Veoma je koristan kod osoba koje primaju agresivnu terapiju, jer olakšava podnošenje iste (kardiološki, gastroenterološki, imunološki i drugi problemi).



Koenzim Q10 tablete – Doziranje

Pakovanje:    30 tableta
Upotreba:     1 tableta dnevno



Da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU na linku :

https://serbia.calivita.com/registration/3814127090
Za sve dodatne informacije molim Vas da me kontaktirate na tel.

+381658408486 (Viber )

ONLINE kupovina CaliVita proizvoda

Preporučene hranljive supstance kod bolesti desni

Hranljiva supstanca
Preporučene dnevne doze
Komentari
2 g
Vitamin C pomaže da se poprave desni i peridonntalni ligament. Osim toga podstiče imuni sistem na suzbijanje infekcija desni. Moguća i lokalna primena direktnim nanošenjem kalcijumaskorbata.
Folna kiselina
1 mg
Delotvorna trapija kod parodontoze; obolele desni imaju samo male količine folne kiseline.
10 μg vitamina D i
600 mg kalcijuma
Može da ojača zubnu kost u koju su smešteni zubi i da pomogne u njenoj regeneraciji.
60 mg (idealno u obliku pastila)
Kod parodontoze vrednosti Q10 u desnima i belim krvnim zrncima opadaju. Q10 ubrzava proces izlečenja i sman

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !