CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

субота, 14. септембар 2019.

Preparati CaliVita International za jačanje imuniteta


Naš prvi zadatak mora uvek biti da naš imuni sistem držimo u ravnoteži, tj. da uvek dobijamo korektan odgovor imunog sistema. Nisu poželjni ni nedovoljan imunološki odgovor (podložnost infekcijama, slabost imuniteta), niti prevelik odgovor imunog sistema (preosetljivost, autoimuna obljenja, upale).
 
Pošto imnunitet nije „opipljiv“ organ kao što su srce i jetra, u obzir se moraju uzeti različiti aspekti koji održavaju zdravlje i samog imunosistema. U tome posebno centralnu ulogu imaju funkcionalna sposobnost creva, kože i sluzokože, kao i drugi kompetentni imunosistemi (npr. slezina, koštana srž, limfa).

Jačanje i regulisanje imuniteta

Ishrana i mikrohranljive supstance

Imuni sistem može optimalno da funkcioniše, samo ako je konstantno snabdeven pravim elementima. Primerena, izbalansirana ishrana ima u tome odlučujući značaj. Nepravilna i nedovoljna ishrana, koja je veoma česta u zemljama u razvoju ili kakva se sreće kod nestručno vođenih dijeta za mršavljenje, dovodi do poremećaja važnih faktora imuniteta. U industrijski razvijenim zemljama mnogo je češća pojava prekomerne ishrane. Prevelik unos praznih kalorija sa mnogo šećera i belog brašna, masnoća i alkohola, sa nedovoljno dijetnih vlakana i mikrohranljivih supstanci, dovodi do pograšnog odgovora imuniteta.

Pozitivno delovanje na imunitet

Minerali i elementi u tragovima

Cink
Mangan
Selen
Molibden
Silicijum
Jod
Bakar
Gvožđe
Litijum

Vitamini

Karotinoidi
Vitamin A
Vitamin B6
Folna kiselina
Vitamin C
Vitamin E

Životno neophodne masne kiseline

Omega 3 – masne kiseline
Omega 6 – masne kiseline

Amino-kiseline + ostale

Glutamin
Lizin
Arginin
Ornitin
Cistein
Karnitin
Virago - mačja kandža - jačanje imuniteta

Kome se preporučuje mačja kandža ?
  • Onima koji su često u situaciji da im je potrebna dodatna podrška imunom sistemu
  • Onima koji zahtevaju kompleksnu jaču imunološku zaštitu
  • U cilju pripreme imunog sistema kao lek za zimski period

VirAgo možete da kupite u vašoj zemlji !


Virago je višekomponentni preparat, koji sadrži aktivne materije koje pospešuju imunitet, i ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Sastojci: ekstrakt lista masline, Purpurni zvončić, Mačja kandža, Pau d’ Arco, lizin i cink. Sve ove aktivne materije se preporučuju prvenstveno protiv simptoma herpesa, ali ujedno jačaju i otpornost organizma naspram čestih, zaraznih virusnih oboljenja.
 
Aktivne sastojke biljke Mačja kandža je moderna nauka već uglavnom identifikovala, i tako su mehanizmi aktivnih materija danas već poznati. Jedan deo aktivnih materija poseduje značajne antioksidantske osobine. Prema ispitivanjima, dokazana su sledeća svojstva ove biljke: sprečavanje nastajanja zapaljenja, uništava viruse i štetne slobodne radikale.
 
Glavne aktivne elemente čine razni alkaloidi, koji značajno pospešuju aktivnosti i stvaranje limfocita, kao i funkcije za odstranjivanje nečistoća, uzročnika i stranih tela.
 
Mačja kandža sadrži elemente za koje se otkrilo i to, da imaju diureticka svojstva i smanjuju povišenu temperaturu, dok drugi pospešuju parasimpatične funkcije vegetativnog nervnog sistema, tojest pomažu u opuštanju. Mačja kandža je u Evropi dospela u žižu javnosti zbog svojeg svojstva sprečavanja malignih oboljenja. Takođe su postignuti izuzetni rezultati u tretiranju simptoma oboljenja tumora.
 
Cink, ima izuzetno značajanu ulogu u pravilnom radu imunog sistema, koja se ne može zameniti ni jednim drugim oligo elementom. Naučno je dokazana činjenica, da što manje cinka ima neko u organizmu, to mu je slabiji imuni sistem. To rezultira mnogo većom mogućnosću za zarazama. Cink pospešuje aktivnost i stvaranje elemenata koji igraju ulogu u radu imunog sistema organizma. Te zaštitne celije („jedu“ uzročnike i strana tela, i tako ih onesposobljavaju) i „memorijske ćelije“ (limfociti, koji se stvaraju nakon prvog susreta sa bakterijama i virusima) prilikom ponovnog susreta prepoznavaju napadače, i tada bezuslovno pokreću specifične ćelije-ubice, tojest stvaranje antitela.
 
Ekstrakt lista masline: čaj napravljen od nje se koristi za smanjenje temperature i kao blago umirujuće sredstvo. Brojni naučni radovi dokazano govore o njenom antimikrobnom svojstvu (uništava štetne klice). Takode se pokazalo izuzetno učinkovitim protiv virusnih, bakterioloških i gljivičnih oboljenja, kao i u slučaju raznih alergija i pojave sindroma hroničnog umora.
 
Purpurni zvončić: Jedan od najpoznatijih stimulanata imunog sistema u biljnom svetu, koji takođe ima i antivirusno dejstvo. Sprečava širenje virusa herpesa i influence, jača odbrambenu moć organizma naspram nespecifičnih oboljenja i sprečava širenje parazita.
   
Pau d’ Arco: Tahebo je ogromno drvo, koje živi u tropskim prašumama Južne Amerike. Svojstva: stimuliše imunitet, štiti od bakterija, gljivica, parazita i virusa, ima atioksidantsko i antimutageno dejstvo, smanjuje bolove i zapaljenja. Sve ovo su podržala brojna klinička ispitivanja.
   
Lizinska amino-kiselina: može se naći u mnogim enzimima i u kolagenskim vlaknima. Lizin sprečava širenje virusa herpesa, ima specifično antiviralno dejstvo.
 

Sastav:
Ekstrekt lista masline
80 mg
Ekstrakt korena ehinacee
25 mg
Mačja kandža
60 mg
Kora biljke Pau d’Arco
30 mg
Cink
10 mg
  • Maticni mlec u kapsulama
    -        Osobama koje su u potrazi za prirodnom imunološkom zaštitom
    -        Deci, kao pomoć u jačanju imunog sistema i povećanju apetita
    -        Tokom stresnih životnih perioda u cilju poboljšanja telesnih performansi
    -        U cilju jačanja tela tokom oporavka od bolesti

    Naručite matični mleč Bee Power u vašoj zemlji !

    Matični mleč je materija pomoću koje se pčele radilice izležu ili hrane kraljicu koja leže jajašca. Možda je ovo i razlog zbog kojeg je kraljica u stanju da izleže 1000-1500 jajašca dnevno, a i njen život je takode posebno dug. Dok pčele radilice, zavisno od sezone, žive od 4-6 nedelja, trutovi žive otprilike 5 nedelja, kraljica živi 3-4 godina. Matičnu mlec proizvode pčele iz svojih pljuvačnih žlezda, i njen je sastav jako složen. Glavni deo se sastoji od visoko kvalitetnih proteina. Sadrži celu porodicu vitamina B, vitamine A, C, E i D. Prirodni je izvor čistog acetil-holina. Pored toga sadrži minerale, enzime i 18 vrsta aminokiselina.
    Ukoliko verujete u prirodne metode poboljšanja zdravlja, ekstrakt matičnog mleča je pravi izbor za Vas. Pčele hrane svoju kraljicu sa ovim hranljivim koncentratom, koja upravo ovoj supstanci može zahvaliti svoj dugi životni vek od 3 – 4 godine, dok pčele radilice žive tek 4 – 6 nedelja. Konzumiranje koncentrata matičnog mleča ima blagotvorno dejstvo i na ljude.
    Matični mleč je idealna formula za prirodnu dijetu, potpomaže zdravo funkcionisanje imunog sistema. Iskustvo pokazuje da matični mleč osvežava, takoreći daje novi život organizmu, a ima i izuzetno tonizirajuće i osvežavajuće dejstvo. Svako ga može koristiti, bez obzira na uzrast i pol. Nije slučajno što je matični mleč poznat i cenjen širom sveta.
    Bee Power je reparat koji sadrži matični mleč, izvanredna hranljiva materija bogata vitaminima, mineralnim materijama, belančevinama i aminokiselinama. Prirodni proizvod za suplementaciju ishrane. Preporučuje se svakome, bez obzira na uzrast i pol.

    PAŽNJA!
    Sa obzirom da se matični mleč proizvodi od polena, meda i sekreta pljuvačnih žlezda pčela radilica, ne preporučuje se osobama alergičnim na cveća i pčelinje proizvode!

    Sastav:
    50 mg Koncentrat matičnog mleča (ekvivalent dozi od 150 mg svežeg matičnog mleča)
    Pakovanje: 50 kapsula
    Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1 kapsula dnevno.

    Zemlje u kojima možete naručiti proizvode:
     
    Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
    Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU

Ukoliko jos niste registrovani saradnik CaliVite International, a da  biste nase vrhunske proizvode  mogli nabaviti po nizoj ceni za 30 %, potrebno je uraditi jednu besplatnu ONLINE registraciju na linku :

 https://serbia.calivita.com/registration/3814127090
 
Nas Katalog proizvoda ( listajte ga na linku ispod slike Kataloga ) 
 
korice.jpg

BLOG O PROIZVODIMA CALI VITA INTERNATIONAL 


Angelina 
Tel. +381658408486

1481193159email_3.jpg



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !