CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

четвртак, 14. децембар 2023.

Kandida ~ Efikasna pomoc sa preparatima CaliVite International




Kandida izaziva gljivičnu infekciju nazvanu kandidijaza. Javlja se u više oblika. Može da bude kožna, pa sve do tzv. sistemske kandidijaze. U svakom slučaju se radi o infekciji koja se javlja pre svega zbog oslabljenog imuniteta. Kandida se leči uz lekarski nadzor i propisanu terapiju. Povećanje učinka terapije je moguće korišćenjem prirodnih preparata za alkalizaciju i borbu protiv gljivica.

Kod kandide se preporučuje kombinacija od dva preparata:

Power Mins (multimineralni preparat) alkalizuje organizam (smanjuje kiselost). U takvoj sredini Kandida se „ne oseca dobro“.

Istovremeno dok je u takvom stanju, Para Protex (preparat od lekovitih biljaka koje su efikasne protiv bakterija i gljivica) je eliminiše iz organizma.

  • Sportistima i osobama koje se bave fizičkim radom, zbog intenzivnog znojenja
  • Osobama kojima je potrebna suplementacija gde su zastupljeni minerali
  • Osobama koje uzimaju vitamine u cilju optimizacije blagotvornih efekata koje vitamini daju
  • Osobama koje žele da obnove svoje zdravstveno stanje nakon bolesti

Snaga minerala

Kompleksni proizvod gde su zastupljeni svi potrebni minerali, koji je među prvima uveden u paletu ponude CaliVite, i dan danas je među najpopularnijim proizvodima. I to ne bez razloga, pošto je u pitanju dodatak ishrani koji ima idealan mineralni sastav, koji savršeno odgovara našim svakodnevnim potrebama. Dobro je poznata činjenica da su za zdravo funkcionisanje organizma neophodni vitamini, aminokiseline, antioksidanti, probiotici za zdravu crevnu floru, kao i ostale esencijalne gradivne materije. Mineralne materije – slično vitaminima – su isto tako neophodne gradivne materije organizma, i takođe treba da se unose iz spoljašnjih izvora.

Kalcijum se apsorbuje 99,5% u kostima i zubima, a ostatak čini nezamenljivi gradivni deo krvne plazme. Učestvuje u procesu zgrušavanja krvi, pomaže kontrakcije mišića (i tu ne mislimo samo na skeletalne mišice, već i na respiratorne mišice, kao i na srčani mišić). Zato je njegova dopuna od izuzetnog značaja, pošto naše kosti funkcionišu kao skladište, koje se može „puniti” do 30-e godine starosti, nakon čega se to stanje ravnoteže postepeno počinje smanjivati. Svakodnevna dopuna kalcijuma može biti značajna ne samo iz razloga normalnog funkcionisanja metabolizma, već i zbog zaštite kostiju. U poslednje vreme se vrše ispitivanja, gde se ispituje uloga kalcijuma u postizanju zdrave telesne mase, pošto prema nekim kliničkim ispitivanjima, redovna dopuna kalcijuma je davala pozitivne rezultate prilikom korišcenja dijetalne ishrane kao što su davali i ostali minerali.
Kod mnogih osoba, kalcijum je neizostavni preparat u ormariću za lekove, pošto može biti od pomoći u sezoni alergija, za ublažavanje neprijatnih simptoma.
Magnezijum slično kalcijumu, učestvuje u mnogim procesima u organizmu. Gradivni je deo više stotina enzima, učestvuje u procesima stvaranja energije i sinteze belančevina, doprinosi pravilnom funkcionisanju srca i kardiovaskularnog sistema, kao i zdravom funkcionisanju mišića. U slučaju njegovog nedostatka, mogu se javiti grčevi u mišićima, ili karakteristični grčevi u nogama tokom noći.
Cink je značajan antioksidant, čije je prisustvo u organizmu neophodno u borbi protiv slobodnih radikala. Učestvuje u funkcionisanju imunog sistema, jer je sastavni deo imunih ćelija. Gvožđe igra značajnu ulogu u procesima stvaranja krvi i transportu kiseonika. U slučaju hroničnog nedostatka, stvaraju se manje vredna crvena krvna zrnca, a snabdevenost tkiva kiseonikom postaje neodgovarajuće, što može dovesti do klasične anemije. Prema podacima WHO (Svetske zdravstvene organizacije), ovom pojavom je pogođeno 10-20% populacije širom sveta, prvenstveno ženske i starije osobe, kao i deca.
Jod je jedan od najpoznatijih mineralnih materija, pošto je opšte poznato, da ima esencijalnu ulogu u funkcionisanju štitne žlezde. Međutim, mnogo manji broj ljudi zna podatak, da je u određenim regijama u Evropi nedostatak joda značajan. Kao rezultat, treba obratiti posebnu pažnju na optimalni unos joda, pošto pravilno funkcionisanje štitne žlezde utiče na metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina. Manje je poznata i činjenica, da za normalno stvaranje hormona štitne žlezde selen takođe od izuzetnog značaja, koji pored toga, takođe doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema.
Hrom je veoma čest sastojak preparata namenjenih za smanjenje telesne mase zbog svoje uloge u procesima metabolizma, pošto utiče na metabolizam ugljenih hidrata (pa samim tim i na metabolizam masti i belančevina), a prema rezultatima određenih studija može da smanji želju za slatkišima.
Mangan takođe ima mnogostruko dejstvo u funkcionisanju organizma, kao i većina prethodno opisanih minerala. Učestvuje u procesima stvaranja energije, u procesima metabolizma belančevina, masti i ugljenih hidrata, kao i u održavanju zdravlja koštane strukture. Kao delotvoran antioksidant doprinosi i očuvanju zdravlja ćelija.
Prema tome, jasno se vidi da minerali čak i  uneshvatljivo malim količinama učestvuju u velikom broju značajnih procesa, pa baš iz tog razloga redovna dopuna ovih minerala je od posebnog značaja. I to posebno tokom letnjeg perioda, pošto se usled izraženijeg znojenja gube znatne količine tečnosti i mineralnih materija, koje treba dopuniti zarad pravilnog i zdravog funkcionisanja našeg organizma!
Sastav:
Kalcijum
250 mg
Magnezijum
150 mg
Kalijum
24 mg
Cink
7.5 mg
Mangan
4 mg
Gvožđe
4 mg
Bakar
0.5 mg
Jod
50  µg
Selen
20  µg
Hrom
50  µg
Molibden
125  µg
Pakovanje:    100 tableta
Upotreba:   Ukoliko lekar drugacije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.




Kome preporučujemo ParaProteX ?
  • Osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica ili crevnih infekcija
  • Osobama koje žele da ojačaju svoj imuni sistem očuvanjem zdrave crevne flore
  • Osobama koje se bore sa digestivnim tegobama u cilju omogućavanja normalne funkcije creva
  • Osobama koje sprovode detoksikacionu dijetu
  • Osobama koje su na anti-kandida dijeti, u cilju suplementacije



Pojavljivanju preparata ParaProtex na tržištu prethodio je dugotrajni istraživački rad, pa nije slučajno da od svog razvitka, pa sve do danas važi kao jedan od najuspešnijih proizvoda naše firme.
Jeste li znali da iz dana u dan možete susresti više miliona parazita? Čime se Vi branite od njih? Pranjem ruku, ili čestim provetravanjem? Iako smo skloni verovanju da je ljudski imuni sistem zimi više oslabljen, ne smemo zaboraviti da nam je organizam u toku čitave godine izložen napadima raznih bakterija, virusa i gljivica. I mada postoje mikroorganizmi koji žive sa nama u simbiozi, ima i onih, koji mogu da budu izrazito štetni po naš organizam, pa od ovih vredi da se zaštitimo.
Naš neskriveni cilj pri izradi ParaProtex bila je želja da pomognemo u odbrani organizma od parazita sa kojima možemo doći u kontakt svakodnevno.
Njegove aktivne supstance s jedne strane čine opšte poznati sastojci, kao što su ekstrakt semena grejpfruta, beli luk, orah, karanfilić, dok smo ovima istovremeno dodali i neke druge vredne lekovite biljke, koje se već hiljadama godina koriste u narodnoj medicini, kao što su na primer rangunska puzavica, izmirna smola, žutika, kao i argentinski Pau D’Arco.


Karanfilić kao snažan antioksidant, a crni i obični orah usled sadržine joda mogu da pomognu u zaštiti protiv raznih parazita. Pored toga, karanfilić jača želudac, a u narodnoj medicini se koristi i za unutrašnje čišćenje.

Žutika poseduje efekat čišćenja, a može da deluje imunostimulativno i u borbi protiv bakterija. Jača imuni sistem, njegov plod sadrži vitamin C, razne oligo elemente i druge mineralne materije.

Pau D’Arco u znatnim količinama sadrži vitamine i mineralne materije. U narodnoj medicini se uglavnom koristi u virusnim periodima, a i u gljivičnoj sredini može da pomogne u zaštiti organizma.
Druga lekovita biljka koja je korišćena, a takođe je snažno sredstvo za čišćenje, jeste seme grejpfruta, tj. preciznije, njegov uljani ekstrakt, čija je izuzetna odlika da ni pored efekta čišćenja nije štetna za bakterije koje su korisne za rad creva.

Rangunska puzavica je biljka čija je postojbina Indija, i koja se u narodnoj medicini koristi uglavnom u virusnim periodima, a pored toga se od njegovog lišća pravi i lekoviti melem.

Izmirna smola je bogata kalijumom, natrijumom, silicijumom, cinkom i hlorom, pa može da podstakne čišćenje organizma od nagomilanih štetnih materija. Štiti i podstiče funkcionisanje jetre, a jača i sistem za varenje.

Beli luk se spominje već u najranijim spisima. Poznato je da su ga već i egipatski vojnici koristili da bi svoje zdravlje držali u odgovarajućoj kondiciji. Izvanredno čisti organizam: kao antioksidant pruža potporu imunom sistemu, pa i u gljivično-bakteriološkoj sredini može da pomogne u očuvanju zdravlja. Zahvaljujući svom glavnom aktivnom sastojku alicinu, koji poseduje antibioticki efekat, već su ga i naši dedovi i naše bake s uspehom koristili za vreme prehlada. Njegovo uzimanje deluje stimulativno na varenje, a ograničava i meru slepljivanja holesterola na zidove krvnih sudova.

Sastav:

Rangunska puzavica
150 mg
Mirišljava pepeljuga
100 mg
Ekstrakt žutike (simsirike)
50 mg
Izmirna smola (mirha)
50 mg
Ulje karanfilića
50 mg
Pau d’Arco prah
50 mg
Prah crnog oraha
37.5 mg
Ulje kraljevskog oraha
37.5 mg
Ekstrakt semenki grejpa
25 mg
Beli luk u prahu
12.5 mg


Kupovinu možete obaviti i na tel.0658408486 ili +381658408486        ( Viber )
Angelina  Banyari ili online na linku 👇
 


 
Informacija za  registrovane saradnike CaliVita International





Bliži se kraj godine, od srca Vam čestitamo  na dosadašnjim uspesima !

Sigurno znate da je produženje članstva za 2024. godinu neophodno  za one saradnike koji nisu kupovali proizvode u toku godine .  Do kraja ove  godine  je potrebno na svoj kodni broj  kupiti 1-2  proizvoda, u zavisnosti koliko bonusnih poena Vam nedostaje .  Za pomoć se možete obratiti ili meni ili konsignaciji u Beogradu ili Novom Sadu . Šteta bi bilo da izgubite Vaše saradnike kada ste već uložili vreme, energiju, znanje u njihovo sponzorisanje.

Mnogi od Vas imaju i neiskorišćene popuste , koji će Vam se odobriti prilikom kupovina do 31.12.2023. , posle toga se nažalost gasi Vaš kodni broj ukoliko niste obnovili članstvo i Vaš rabat se briše.

SVIMA NAMA SU NEOPHODNI CALIVITINI jedinstveni suplementi ! Vi ste se sigurno uverili u to!

Želimo Vam  sve najbolje, puno  novih saradnika i puno zdravlja i uspeha .




Kontakt telefon :
  📞Viber +381658408486
  📞 Srbija : 0658408486
     📭    e-mail : angelinab.572@gmail.com

  Blog o proizvodima CaliVita International : 📝📕💊
https://calivitaangie.blogspot.com/



Postati član i naručiti proizvode po klupskoj ceni možete registracijom na zvaničnom sajtu CaliVite u zemlji u kojoj se nalazite. Samo kliknite na ime države i pratite dalja uputstva na sajtu. U polje kodni broj sponzora upišite 3814127090👇

Albania, AustriaBelgiumBosnia & HerzegovinaBulgariaCroatiaCzech Republic, Cyprus, Denmark, EstoniaFinland, France, Germany, Greece, Hungary, IrelandItaly, Latvia, Lithuania, Luxembourg, MaltaMacedonia, MontenegroNetherlands, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, SwitzerlandUnited Kingdom, Ukraine.



 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !