Danas termin „slabiji pol” više nije baš odgovarajući, pošto žene obavljaju poslove u nekoliko smena: na radnom mestu, u domaćinstvu, u vaspitanju dece, kao i u upravljanju svim svakodnevnim sitnicama koje se tiču porodice i kuće. Zato, treba da razmislimo o tome kako su svi ti zadaci važni i neophodni, i kako bi mogli da se ravnopravno podele, kako bismo i mi dali svoj doprinos, tako da one mogu da nastave da brinu za svoje porodice u dobrom zdravlju i sa osmehom, i kako bi one, takođe, mogle imati više slobodnog vremena za sebe!
Žene su od početka puberteta izložene riziku od nedostatka gvožđa. Usled toga, povećava se i rizik od nastajanja infekcija, slabosti ili, čak, i anemije u težim slučajevima. Ova stanja su veoma česta pre i za vreme trudnoće, uprkos činjenici da se gvožđe lako može dopuniti, a njegov deficit može predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje, i to ne samo na žene, već i na zdravlje dece. Iron Plus, preparat koji sadrži gvožđe u heliranom obliku je dostupan u mreži CaliVita, čija unapređena verzija sada sadrži veće količine gvožđa, koje se lakše apsorbuju uz pomoć dodatog vitamina C.

Zbog svojih anatomskih karakteristika, žene obično češće pate od neprijatnih simptoma urinarnih infekcija. Naš preparat URX razvijen je tako da može da se ciljano koristi za prevenciju, kao i za tretiranje manje ozbiljnih infekcija na jedan blag način, sa primenom biljaka sa umerenim diuretičkim i antibakterijskim dejstvom, kao i D-manozom, za koju se vezuju patogeni E. coli.
Menopauza postavlja nove izazove za žene, koje doživljavaju i moraju da prihvate određene fizičke i mentalne promene, kao i njihove prateće posledice, i u tome želimo da im pružimo pomoć sa našim preparatom Menopausal Formula. Sa svojim izbalansiranim sadržajem vitamina i minerala, pomaže odgovarajući unos hranljivih materija i mikro-hranljivih sastojaka, a njen biljni sadržaj je pažljivo biran, tako da pomogne u tretiranju problema koji se obično javljaju u toj fazi života (npr. urinarne infekcije itd.).
Nakon menopauze, dejstvo estrogena da štiti kosti se više ne ostvaruje, i to je razlog zašto je važno da se svesno uspostavi ravnoteža i nadomesti gubitak kalcijuma u vidu dodatnog unošenja putem ishrane ili u vidu dodataka ishrani. Za vreme trudnoće i dojenja se takođe povećava potreba za kalcijumom, koju će telo zadovoljiti iz koštane mase ukoliko taj element nije dopunjen u odgovarajućim količinama. Jake kosti sa svojim optimalnim sadržajem kalcijuma i magnezijuma u srazmeri 2:1 mogu da se obezbede za obe spomenute faze života u vidu suplementacije kalcijuma putem vrhunskih dodataka ishrani Strong Bones i Strong Bones Plus, s tim da verzija Plus sadrži i dodati vitamin D3.
Iako uzroci još nisu tačno određeni, dokazano je da se migrena češće javlja kod žena. Prema studijama, redovan unos većih količina (150-300 mg/dan) koenzima Q10 je uspešno smanjio učestalost i trajanje napada migrene. Samo 1-2 kapsule dnevno našeg proizvoda Super Mega CoQ10 može da obezbedi tu količinu.
Usled svakodnevne užurbanosti žene mogu lako mogu zaboraviti na to da odvoje malo vremena i energije samo za sebe i da obrate pažnju na sopstveno zdravlje i znakove upozorenja. Međutim, ako i one postanu svesne sopstvenih potreba, tako će biti lakše za njih da obezbede minimum neophodan za očuvanje zdravlja, ako je potrebno, uz primenu odgovarajućih dodataka ishrani.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Menopausal Formula (135 capsules)~Menopausal formula
During and after menopause, women’s body and metabolism change. The risk of certain preventable illnesses increase (such as osteoporosis, cardiovascular diseases). In Menopausal Formula, we offer a blend of such active ingredients that can naturally decrease the unpleasant symptoms of menopause (irritability, heat waves, weight gain) and decrease the higher risks originating from the changes.
To find  interesting information: angelinab.572@gmail.com
Why Choose
  • With an outstanding professional background, CaliVita has been offering its products satisfying the highest quality regulations for more than 20 years.
  • We always aspire to use natural base materials originating from the best sources.
  • During our developments, we work using better absorption, for example organic, forms.
  • We offer 100% quality guarantee for our products.
  • Our products are subject to a strict and multiple round examination procedure in order to continuously ensure excellent quality.
  • The vast majority of our dietary supplements are produced in pharmaceutical conditions in the USA.
  • The products are manufactured according to the principles of GMP (Good Manufacturing Practice), while continuous control and regularly scheduled audits by the FDA (Food and Drug Administration) are also performed. We work in close cooperation with the local licensing authorities in order to ensure that our consumers are always provided products of the highest quality.
  • Ingredients:
150 mcg Vitamin A 4.5 mg Beta Carotene 2 mcg Vitamin D3 100 mg Vitamin C 40 mg Vitamin E 2.5 mg Vitamin B1 2.5 mg Vitamin B2 7.5 mg Niacinamide 40 mcg Folic acid 5 mg Pantothenic acid 2.5 mg Vitamin B6 5 mcg Vitamin B12 30 mcg Biotin 2.5 mg Para-amino benzoic acid 2.5 mg Choline 2.5 mg Inositol 100 mg Calcium 50 mg Magnesium 3 mg Zinc 200 mcg Copper 1 mg Iron 500 mcg Manganese 15 mcg Iodine 10.5 mcg Selenium 20 mcg Chromium 15 mcg Molybdenum 300 mcg Boron 650 mcg Field Horsetail 7.5 mg Dong Quai Root 10 mg Siberian Ginseng 10 mg Licorice root 10 mg Black cohosh root 10 mg Blessed Thistle 10 mg Chasteberry 1 mg Bioflavonoid complex