CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

среда, 28. октобар 2015.

Upravljanje stresom tokom jeseni




Postoje ljudi, koji posebno vole jesen, sa drvećem koje je obučeno u mnoštvo boja, sa prijatno svežim vazduhom, nežnim zagrljajem džempera i prijatne pikantne mirise prirode. Ima i onih drugih, koji u jeseni vide samo kraj leta, kraće i tamnije dane, kada treba da se vratimo na stare staze, i ponovo počnemo sa ozbiljnijim radom na poslu ili u školi, kao i višestruko povećavanje zadataka koji se moraju obaviti oko kuće. Sada se obraćamo svima onima, kojima je već unapred hladno i pri samoj pomisli da ujutru moraju da napuštaju svoju toplu postelju i treba da izađu na hladno, jer će im postepeno već nakon samo nekoliko nedelja biti sve teže i teže, i trebaće sve više energije da obavljaju svoje redovne svakodnevne obaveze.
Sezonska melanholija, koja se uglavnom javlja tokom jeseni a završava krajem proleća, može da utiče i na one osobe koje ne pate ni od kakvih psihičkih problema, naročito u hladnijim regionima, gde se broj sunčanih sati drastično smanjuje počevši od nastupanja jesenjeg perioda. U takvim sredinama, ova pojava može da se javi i kod 10% stanovništva, sa pratećim simptomima poput lošeg raspoloženja, bezvoljnosti, slabosti, pospanosti, uvećanja telesne težine i stalnog umora. A ukoliko se to kombinuje sa stresom na radnom mestu ili u školi/fakultetu, to može prerasti u pravu agoniju, kada će se sa teškom mukom dočekati prvi dani proleća sa toplim sunčevim zracima, a u međuvremenu da se pravilno obavljaju sve obaveze i dužnosti.
Kako se to može sprečiti pomoću primene prirodnih sredstava?
Postoje određene metode i rešenja koja podrazumevaju promenu stila života, poput svetlosne terapije, uravnotežene ishrane i redovne fizičke aktivnosti, koji zaista deluju, ali postoje ljudi, koji sve to jednostavno ne mogu da integrišu u svoje živote. Određeni aktivni sastojci biljnog porekla, uz vitamine i minerale mogu u velikoj meri da doprinesu tome, da se uspostavi pravilna ravnoteža stanja uma u baratanju sa stresnim situacijama.

Rhodiolin 


Rhodiola rosea je adaptogena lekovita biljka, poznata još i pod imenom zlatni koren, koja predstavlja jedan od osnovnih materija drevne tradicionalne kineske medicine, a u Rusiji i oblasti Sibira se primenjuje već vekovima, ali i u Evropi je poznata i prihvaćena još od početka 18. veka. Kao adaptogena biljka, ne može da se predozira prilikom primene, a pomaže da se uspostavi prirodna ravnoteža nervnog sistema, da se poboljša sposobnost fokusiranja, a u slučaju preopterećenosti od stresa pomaže da se lakše opustimo i odmorimo. Pored toga smanjuje simptome premorenosti i napetosti, dok istovremeno doprinosi poboljšanju koncentracije i mentalnog učinka. Rađeno je više naučnih studija za utvrđivanje dejstva Rhodiola rosea-e: U jednoj od njih, dovodila je do smanjenja negativnih simptoma nastalih usled izloženosti uticaju stresa, a u drugoj se pokazala efikasnom protiv blage depresije, tako da može da poboljša simptome nesanice i psihičke nestabilnosti, kao i da doprinese smanjenju nivoa transformacije stresa i psihičkog opterećenja da se manifestuju u vidu fizičkih simptoma. Proizvod Rhodiolin CaliVite sadrži još i cink, koji dodatno doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema tokom hladnijeg perioda.

Stress Management 





Vitamini B grupe imaju višestruku ulogu u organizmu. Učestvuju u procesima metabolizma poput koenzima, u stvaranju krvi, kao i u pravilnom funkcionisanju imunog i nervnog sistema. Vitamin B6 na primer učestvuje u procesima održavanja normalnog funkcionisanja psiholoških funkcija, kao i za savlađivanju umora, baš poput magnezijuma. Veoma čest nedostatak vitamina B12 dovodi do osećaja stalne premorenosti i bezvoljnosti. Tokom stresnih perioda se obraća manje pažnje na način ishrane, i tada najlakše dolazi do nedostatka vitamina i minerala. Stress Managament je kompleks vitamina B, koji je dopunjen sa vitaminom C i magnezijumom, kako bi pomogao da se i pored prenapetih nerava staloženo, sa strpljenjem i sa dovoljno energije obavljamo svakodnevne zadatke.
Dugotrajna izloženost dejstvu stresa povećava rizik od nastajanja kardiovaskularnih obolenja. Prema jednoj studiji koja je rađena u Poljskoj, kod osoba koje pate od depresije je dokazano došlo do uvećavanja nivoa homocisteina, što praktično predstavlja isti nivo rizika od nastanka srčanih obolenja, kao i visok nivo holesterola. Istovremeno, dolazi i do smanjenja nivoa vitamina B12 i folne kiseline, a iskustva su pokazala, da se uz dodatni unos ovih materija uspešno može smanjiti povišeni nivo homocisteina, kao i faktor rizika od nastajanja kardiovaskularnih obolenja.
Nemojte dozvoliti, da jesenja i zimska tama pobede Vaš organizam, već uz primenu prirodnih sredstava preduzmite odgovarajuće korake da zaštitite sebe i članove vaše porodice i bližeg okruženja.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 


The main component of the capsule, Rhodiola rosea, is an adaptogenic plant. The active ingredients of the plant have positive effects on the central nervous system, which is why concentration, physical and mental performance may grow. It can be useful when  studying, doing sports and handling stress; it reduces mental tiredness and it can contribute to a better general condition. Made complete with zinc, Rhodiolin improves the body’s resistance to illnesses, while it also reduces stress and the symptoms caused by the tense lifestyle.



Stress is part of our lives. While we need positive stress as it motivates us and makes us productive, negative stress can embitter our lives and even lead to diseases in the long run. Prevent stress with the proper lifestyle and appropriate diet. Your efforts can be supported by the vitamin B family supplemented with vitamin C and magnesium in our product, Stress Management,  not only assists the functioning of the nervous system but also positively influences the energy metabolism and the functioning of the immune system.

U slucaju online kupovine ovih proizvoda, pozovite se na kodni broj 3814127090 Angelina Banjari http://www.calivita.rs/products
When you buy online, please refer to code number  3814127090 Angelina Banjari http://www.calivita.rs/products

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala lepo !