CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

субота, 12. септембар 2015.

Nasleđe - Put od ideje do multinacionalne kompanije



Davne 1990. godine nam se u Kaliforniji javila ideja o poslu, koji bi podržavao, pa čak i predvodio promene u oblasti poslovanja i zdravog načina života, koji su počeli da se javljaju u Evropi u to vreme.
Misija kompanije California Fitness, koja je osnovana 1991. godine, bila je postavljanje temelja filozofije i zdravog načina života i poslovanja u Evropi, a po ugledu na Ameriku, gde se na taj način poslovalo već decenijama. Smatrali smo da će takav način razmišljanja, koji podržava uvođenje vitamina i dodataka u ishranu podstaći i preduzetničke ambicije na tom polju.



Ova misija je za cilj imala i mnogo važnije stvari, osim pokretanja biznisa. Socijalna odgovornost nam je bila jednako važna tada, kao i sada, a sa kojom se retko koja kompanija hvata u koštac. Ponosni smo što smo bili deo svega toga i što smo bili predvodnici promena koje su se dešavale istovremeno na mnogim poljima, a sve u cilju
:
  • pružanja informacija o ulozi i značaju vitamina i dodataka ishrani
  • podizanja svesti u vezi sa značajem prevencije i zdrave ishrane
  • stvaranja, predstavljanja i podržavanja poslovnih mogućnosti
  • stvaranja i razvoja podrške (uključujući pravnu regulativu kao i medicinsku pozadinu, dijagnostičke i trenažne sisteme).

Kultura upotrebe vitamina - od farmaceutskog vitamina C do ParaProtex-a

Ranih '90-tih godina, osim par osnovnih vitamina, učinak dodataka ishrani i vitamina na naše zdravlje je bio gotovo nepoznat široj javnosti. U samom početku, MEGA multivitamini, koenzim Q10, antioksidansi, vitamini prema krvnim grupama, lecitin ulje i tečni vitamini su bili potpuno nepoznati. Danas su ovi proizvodi nadaleko poznati i veoma popularni. Od početna tri ili četiri proizvoda, CaliVita International je došla u poziciju da sada svojim članovima i kupcima nudi jednu od najraznovrsnijih paleta proizvoda. Sve ovo je rezultat velikog iskustva i informacija koje smo prikupljali i širili tokom protekle dve decenije, a sve zahvaljujući saradnji sa najistaknutijim stručnjacima u Americi i u Evropi, na polju proizvodnje i distribucije dodataka ishrani.

Nesporan kvalitet već dve decenije

Vrhunski kvalitet je uvek bio odlika naših proizvoda i aktivnosti. Ne odričući se ni najtežih zahteva, nedavno smo odlučili da se još više posvetimo kvalitetu proizvoda. CaliVita International se uvek zalagala za očuvanje odnosa najvišeg kvaliteta u kombinaciji sa pristupačnim cenama. Zahvaljujući bogatom iskustvu koje smo stekli tokom protekle dve decenije i podršci naših Menadžera, CaliVita se danas ponosi najstrožijim standardima kada su u pitanju razvoj i proizvodni standardi, kada su u pitanju i naši zaposleni, i spoljni saradnici i dobavljači.

Predstavljanje zdravog načina života

CaliVita International svesno radi na širenju informacija i iskustava prikupljenih u Severnoj Americi, vezano za upotrebu vitamina tokom proteklih šezdeset godina, širom Evrope. Kako bi bila što uspešnija u ovome, CaliVita je razvila najrazličitija pomagala. Nabrojaćemo samo nekoliko:

  •  
  •  
  • Prvo izdanje Vitaminske biblije (uz još nekoliko naknadnih izdanja)
  • Prva lekarska konferencija (nakon koje su usledile brojne druge, u gotovo 40 različitih zemalja u Evropi i Americi)
  • Prve obuke iz oblasti prodaje i proizvoda (zahvaljujući kojim sada imamo stotine hiljada informisanih entuzijasta koji upoznaju ljude sa značajem dodataka ishrani i vitamina)
    .
Ponosni smo na činjenicu da smo prvi uveli besplatne lekarske konsultacije, analizu žive kapi krvi Darkfild mikroskopom, biorezonantne dijagnostičke metode i brojne ostale usluge zahvaljujući kojima je CaliVita International postala jedna od najefikasnijih MLM organizacija u regionu, sa najširom i najraznovrsnijom podrškom svojim korisnicima).

Kreativno i inspirativno poslovno okruženje

Od samog osnivanja, CaliVita International je kao svoj cilj postavila zadatak da "američki san" bude dostupan svima. Odlučili smo da stvorimo takvo poslovno okruženje, u kom svako ima jednake mogućnosti da započne svoj sopstveni CaliVita biznis. Od samog početka smo znali i verovali u to, da samo jedno stabilno, jednostavno i transparentno poslovno okruženje, bez rizika i uz podršku Kompanije i saradnika može ispuniti taj zahtev. Na osnovu tih standarda smo izgradili i jedan od najsloženijih sistema naknada i nagrada u ovoj oblasti, koji je i prepoznat kao jedan od najprivlačnijih u ovoj sferi poslovanja. Kako su naši napori i rad počeli da rađaju plodove, stotine ljudi su postali CaliVita evro-milioneri, i taj broj raste iz godine u godinu.
Zaista smo prešli veliki put od Evrope devedesetih godina, do Evrope kakva je danas. Uvereni smo, da su informacije i iskustva koja smo prikupili tokom proteklih decenija je nešto najvažnije što posedujemo i koristan alat u našim rukama, koji pomaže poboljšanju socijalnog statusa i napretku društva, u celom svetu. Upravo zahvaljujući toj viziji smo uspeli, nakon početnih zemalja, da danas budemo prisutni u 37 zemalja u svetu. Ponosni smo na činjenicu da smo doneli naše vrednosti i brojne mogućnosti u svaku zemlju Evrope, kao i brojnim ljudima koji brinu o svom zdravlju na teritoriji Amerike, pri čemu smo svi zajedno stvorili svojevrsnu CaliVita naciju. Uvereni smo da su dug put koji smo prešli, iskustvo koje smo stekli, teškoće koje smo prevazišli, kao i uspeh koji smo doživeli bili neophodni, kako bismo postali pouzdan, ponosan i čvrst partner celoj CaliVita zajednici..

Naša vera i posvećenost zdravom načinu života, vrhunski kvalitet proizvoda, kao i uspeh u poslovanju, a na osnovu saradnje i širenja informacija su i dalje čvrsti i nepokolebljivi kao uvek. Ovo nas čini spremnim da se uhvatimo u koštac sa svim izazovima koje nam novo vreme donosi...”

Geri Hargitai, Osnivač i predsednik