CaliVita Inspiracija 2021 - Zoom 1 - 25. maj 2021.

субота, 27. децембар 2014.

EveryMoment (135 g) REGENERATIVNA KREMA
 

na bazi lekovitih biljaka,
koji ne sadrži hormone i koji
pored blagotvornog dejstva na
očuvanje intimnog zdravlja,
može pomoći i u slučajevima
manjih povreda, opekotina, ujeda
i umornih mišića, te predstavlja
idealno sredstvo koje bi praktično
trebalo da sadrži svaka kućna
apoteka
EveryMoment kozmetički proizvodna bazi lekovitih biljaka,koji ne sadrži hormone i kojipored blagotvornog dejstva naočuvanje intimnog zdravlja,može pomoći i u slučajevima manjih povreda, opekotina, ujedai umornih mišića, te predstavlja idealno sredstvo koje bi praktičnotrebalo da sadrži svaka kućna apoteka

Kome i zašto preporučujemo ovaj preparat?
- Svakoj ženskoj osobi, za očuvanje intimnog
zdravlja.
- Ženama nakon porođaja, kako bi se ponovo
uspostavila elastičnost vagine.
- Ženama nakon nastupanja menopauze, za
ublažavanje neprijatnih simptoma vaginalne
suvoće.
- Za potrebe cele porodice, u slučajevima
manjih povreda kože, opekotina i ujeda, za regeneraciju,
hidrataciju i dezinfekciju kože, kao i za
smanjenje upale.
- Za sve osobe, koje traže efikasno sredstvo za
opuštanje mišića nakon sportskih aktivnosti.
- Za sve osobe, koje bi volele da u vidu masaže
opuštaju svoju kožu
Kome i zašto preporučujemo ovaj preparat?
  • Svakoj ženskoj osobi, za očuvanje intimnog zdravlja.
  • Ženama nakon porođaja, kako bi se ponovo uspostavila elastičnost vagine.
  • Ženama nakon nastupanja menopauze, zaublažavanje neprijatnih simptoma vaginalne suvoće.
  • Za potrebe cele porodice, u slučajevima manjih povreda kože, opekotina i ujeda, za regeneraciju,hidrataciju i dezinfekciju kože, kao i zasmanjenje upale.
  • Za sve osobe, koje traže efikasno sredstvo zaopuštanje mišića nakon sportskih aktivnosti.
  • Za sve osobe, koje bi volele da u vidu masaže opuštaju svoju kožu.

Da li ste znali da Hippophae rhamnoides, koji se
nalazi u sastavu EveryMoment kreme, doprinosi
epitelizaciji i bržem zarastanju rana, a usled sadržaja
vitamina i antioksidanata dodatno hidrira, i
može pomoći u usporavanju procesa starenja
kože?
Da li ste znali da Hippophae rhamnoides, koji senalazi u sastavu EveryMoment kreme, doprinosi epitelizaciji i bržem zarastanju rana, a usled sadržaja vitamina i antioksidanata dodatno hidrira, imože pomoći u usporavanju procesa starenja kože?


Pažnja! Kremu treba čuvati na suvom i hladnom mestu,
van domašaja dece! Pazite da ovaj proizvod ne dospe u
direktni kontakt sa očima ili ustima, a u tim slučajevima
potrebno je isprati sa obilnim količinama vode! Ne koristite
proizvod tokom trudnoće!
Kremu treba čuvati na suvom i hladnom mestu,van domašaja dece! Pazite da ovaj proizvod ne dospe udirektni kontakt sa očima ili ustima, a u tim slučajevimapotrebno je isprati sa obilnim količinama vode! Ne koristiteproizvod tokom trudnoće!

петак, 26. децембар 2014.

Nasleđe

Put od ideje do multinacionalne kompanije

Davne 1990. godine nam se u Kaliforniji javila ideja o poslu, koji bi podržavao, pa čak i predvodio promene u oblasti poslovanja i zdravog načina života, koji su počeli da se javljaju u Evropi u to vreme.
Misija kompanije California Fitness, koja je osnovana 1991. godine, bila je postavljanje temelja filozofije i zdravog načina života i poslovanja u Evropi, a po ugledu na Ameriku, gde se na taj način poslovalo već decenijama. Smatrali smo da će takav način razmišljanja, koji podržava uvođenje vitamina i dodataka u ishranu podstaći i preduzetničke ambicije na tom polju.


Ova misija je za cilj imala i mnogo važnije stvari, osim pokretanja biznisa. Socijalna odgovornost nam je bila jednako važna tada, kao i sada, a sa kojom se retko koja kompanija hvata u koštac. Ponosni smo što smo bili deo svega toga i što smo bili predvodnici promena koje su se dešavale istovremeno na mnogim poljima, a sve u cilju
:
  • pružanja informacija o ulozi i značaju vitamina i dodataka ishrani
  • podizanja svesti u vezi sa značajem prevencije i zdrave ishrane
  • stvaranja, predstavljanja i podržavanja poslovnih mogućnosti
  • stvaranja i razvoja podrške (uključujući pravnu regulativu kao i medicinsku pozadinu, dijagnostičke i trenažne sisteme).

Kultura upotrebe vitamina - od farmaceutskog vitamina C do ParaProtex-a

Ranih '90-tih godina, osim par osnovnih vitamina, učinak dodataka ishrani i vitamina na naše zdravlje je bio gotovo nepoznat široj javnosti. U samom početku, MEGA multivitamini, koenzim Q10, antioksidansi, vitamini prema krvnim grupama, lecitin ulje i tečni vitamini su bili potpuno nepoznati. Danas su ovi proizvodi nadaleko poznati i veoma popularni. Od početna tri ili četiri proizvoda, CaliVita International je došla u poziciju da sada svojim članovima i kupcima nudi jednu od najraznovrsnijih paleta proizvoda. Sve ovo je rezultat velikog iskustva i informacija koje smo prikupljali i širili tokom protekle dve decenije, a sve zahvaljujući saradnji sa najistaknutijim stručnjacima u Americi i u Evropi, na polju proizvodnje i distribucije dodataka ishrani.

Nesporan kvalitet već dve decenije

Vrhunski kvalitet je uvek bio odlika naših proizvoda i aktivnosti. Ne odričući se ni najtežih zahteva, nedavno smo odlučili da se još više posvetimo kvalitetu proizvoda. CaliVita International se uvek zalagala za očuvanje odnosa najvišeg kvaliteta u kombinaciji sa pristupačnim cenama. Zahvaljujući bogatom iskustvu koje smo stekli tokom protekle dve decenije i podršci naših Menadžera, CaliVita se danas ponosi najstrožijim standardima kada su u pitanju razvoj i proizvodni standardi, kada su u pitanju i naši zaposleni, i spoljni saradnici i dobavljači.

Predstavljanje zdravog načina života

CaliVita International svesno radi na širenju informacija i iskustava prikupljenih u Severnoj Americi, vezano za upotrebu vitamina tokom proteklih šezdeset godina, širom Evrope. Kako bi bila što uspešnija u ovome, CaliVita je razvila najrazličitija pomagala. Nabrojaćemo samo nekoliko:
  • Prvo izdanje Vitaminske biblije (uz još nekoliko naknadnih izdanja)
  • Prva lekarska konferencija (nakon koje su usledile brojne druge, u gotovo 40 različitih zemalja u Evropi i Americi)
  • Prve obuke iz oblasti prodaje i proizvoda (zahvaljujući kojim sada imamo stotine hiljada informisanih entuzijasta koji upoznaju ljude sa značajem dodataka ishrani i vitamina)
    .
Ponosni smo na činjenicu da smo prvi uveli besplatne lekarske konsultacije, analizu žive kapi krvi Darkfild mikroskopom, biorezonantne dijagnostičke metode i brojne ostale usluge zahvaljujući kojima je CaliVita International postala jedna od najefikasnijih MLM organizacija u regionu, sa najširom i najraznovrsnijom podrškom svojim korisnicima).

Kreativno i inspirativno poslovno okruženje

Od samog osnivanja, CaliVita International je kao svoj cilj postavila zadatak da "američki san" bude dostupan svima. Odlučili smo da stvorimo takvo poslovno okruženje, u kom svako ima jednake mogućnosti da započne svoj sopstveni CaliVita biznis. Od samog početka smo znali i verovali u to, da samo jedno stabilno, jednostavno i transparentno poslovno okruženje, bez rizika i uz podršku Kompanije i saradnika može ispuniti taj zahtev. Na osnovu tih standarda smo izgradili i jedan od najsloženijih sistema naknada i nagrada u ovoj oblasti, koji je i prepoznat kao jedan od najprivlačnijih u ovoj sferi poslovanja. Kako su naši napori i rad počeli da rađaju plodove, stotine ljudi su postali CaliVita evro-milioneri, i taj broj raste iz godine u godinu.
Zaista smo prešli veliki put od Evrope devedesetih godina, do Evrope kakva je danas. Uvereni smo, da su informacije i iskustva koja smo prikupili tokom proteklih decenija je nešto najvažnije što posedujemo i koristan alat u našim rukama, koji pomaže poboljšanju socijalnog statusa i napretku društva, u celom svetu. Upravo zahvaljujući toj viziji smo uspeli, nakon početnih zemalja, da danas budemo prisutni u 37 zemalja u svetu. Ponosni smo na činjenicu da smo doneli naše vrednosti i brojne mogućnosti u svaku zemlju Evrope, kao i brojnim ljudima koji brinu o svom zdravlju na teritoriji Amerike, pri čemu smo svi zajedno stvorili svojevrsnu CaliVita naciju. Uvereni smo da su dug put koji smo prešli, iskustvo koje smo stekli, teškoće koje smo prevazišli, kao i uspeh koji smo doživeli bili neophodni, kako bismo postali pouzdan, ponosan i čvrst partner celoj CaliVita zajednici..

Naša vera i posvećenost zdravom načinu života, vrhunski kvalitet proizvoda, kao i uspeh u poslovanju, a na osnovu saradnje i širenja informacija su i dalje čvrsti i nepokolebljivi kao uvek. Ovo nas čini spremnim da se uhvatimo u koštac sa svim izazovima koje nam novo vreme donosi...”

Geri Hargitai, Osnivač i predsednik

понедељак, 22. децембар 2014.

~ Psorijaza



Psorijaza je jedan od veoma čestih kožnih problema sa kojima se čovek susreće.

Psorijaza je hronična, recidivirajuća, neinfektivna kožna bolest od koje boluje 2-3% stanovništva. Psorijaza se može javiti u bilo kom životnom periodu, mada se najčešće javlja između 20 i 30 godine života ili između 50 i 60 godine života. Podjednako su zahvaćene osobe muškog i ženskog pola. Učestalost zavisi od rase (ređe kod pripadnika crne i žute rase) i nacije (Indijancima i Eskimima je skoro nepoznata).

Uzrok nastanka psorijaze je još uvek nedovoljno poznat. Smatra se da nastaje usled poremećaja metabolizma normalnih ćelija kože; ali i kao posledica smetnji u radu jetre. Zdravoj koži treba oko mesec dana da se ćelije iz najdubljeg, bazalnog sloja transformišu i dođu do same površine kože. Kod psorijaze, ovaj proces traje samo nekoliko dana, što rezultira zadebljanjem kože i stvaranjem ljuspica. Sigurno je da je psorijaza polietiološko oboljenje, zapravo ona se klinički manifestuje kod genetski predisponiranih osoba izloženih kontinuiranom delovanju provokativnih faktora.

Provokativni faktori su brojni i neki od njih su:
- infektivni agensi, bilo akutni (naročito kod dece i omladine),
- stres (sa godinama sve više slabi uticaj infektivnih agenasa, a raste uloga),
- hronična mikroiritacija (pritisak, povrede, izloženost određenim materijama),
- lekovi (antimalarici, nesteroidni antiinflamatorni lekovi, beta blokatori, litijum...),
- gojaznost,
- hipokalcemija…

Za psorijazu je karakteristična pojava crvenila, zadebljanja kože u vidu riblje krljušti, te pojačano perutanje i svrab. Promene najčešće zahvataju kožu kosmatog dela glave, laktova, kolena i donji deo leđa. Osim kože psorijatičnim promenama mogu biti zahvaćeni i nokti. Promene se ređe javljaju na pregibima kao što su pazuh i prepone ili na dlanovima i tabanima.

Tok bolesti je hroničan sa periodima poboljšanja i pogoršanja kliničke slike. Leti su promene obično znatno manje izražene, dok u zimskom periodu obično sledi pogoršanje.

Kada se psorijaza pojavi na koži glave, oljuštena koža se slepljuje i oseća se pod prstima kao neravnina. Pored toga javlja se crvenilo i svrab. Zadebljala, ljuspasta koža obično se gomila duž linije gde počinje kosa na čelu, oko ušiju i oko potiljka. Psorijatične promene ne zahvataju dlake, već se isključivo javljaju na koži kosmatog dela glave. Tokom perioda kada je bolest najaktivnija, proizvodi i šamponi za normalnu kožu mogu da prouzrokuju dodatnu iritaciju.

Kako se hraniti?

Obavezno izbegavati: kobasice, suhomesnate proizvode, svinjsko meso, kao i supe spravljenje s njim; sve šta je kiselo: ocat, mošt, vino, limun, narandžu, grejpfrut, bobičasto voće i sokove spravljene od njega; crno grožđe, sirove jabuke, crnu kafu, čokoladu, kakao, med, jer ovi poslednji stvaraju kiselinu koju bolesna jetra ne podnosi. Takođe, treba izbegavati: sve vrste ribljih konzervi, dimljenu ribu, mesne konzerve, leću, sočivicu grašak, grašak, i sve vrste alkohola.

Preporučeno: mlečna jela, mleko i mlečni proizvodi, salate začinjene kiselom pavlakom/ vrhnjem, lagano meso - npr. teletina; kokošije meso, kuvana govedina, divljač, sveža ili smrznuta riba, lahko povrće, i svaki dan mnogo kompota od jabuka umesto svežeg voća.

U paleti CaliVitinih proizvoda postoje i oni koji mogu biti od izuzetne pomoći.

U slučaju da osoba ima više od 35 godina preporučuje se sledeće:

Ocean 21, Omega 3, Coenzym Q 10, Evening Primrose Oil (ulje žutog noćurka) piti i mazati pomešano sa kremom protiv psorijaze, Liquid Chlorophyll, Beauty Formula, plus neki od multivitamina.

U slučaju da osoba ima manje od 35 godina, izbaciti Coenzym Q10.

субота, 20. децембар 2014.

Pro-State Power, (60 tab)




Pro-State Power je proizvod koji sadrži izvanredne ekstrakte i mineralne materije kojima se efikasno može lečiti uvećanje i zapaljenje prostate, isto tako je odličan preparat u post opetartivnom periodu. Takođe može da ima značajnu ulogu u prevenciji raka prostate.

Ekstrakt iz ploda testeraste palme (Sabal serrulata, Serenoa repens). Većim brojem istraživanja potvrđeno je da testerasta palma može da pojača pražnjenje mokraće i da smanji učestalost noćnog mokrenja. Ona je širom Evrope prihvaćeno sredstvo za terapiju benignog uvećanja prostate.

Afrička patuljasta palma (afrička šljiva, Pygeum africanum). Njena kora se od XVIII veka koristi protiv tegoba u vezi sa prostatom. Ona pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže (odnos testosterona prema estrogenu) i u uspostavljanju uvećavanja prostate, a ispoljava i diuretsko dejstvo tako što olakšava protok mokraće kroz mokraćni kanal. Laneno seme (Lini semen). Sadrži 27 razlIičitih antikancerogenih materija, između ostalih vlakna, pektin, vitamin E (tokoferol) i sitosterol (dejstveni princip biljnog porekla sa dejstvom poput estrogena). Procene pokazuju da je kod naroda koji žive na ishrani bogatoj lignanima manja incidenca raka dojke, debelog creva i prostate.

Velikolista kopriva (Urtica dioica). Lišće i koren koprive imaju sledeća dejstva: diuretsko, adstringentno (skupljajuće), roborativno i antihemoragijsko (protiv krvarenja). Koristi se kod akutnih tegoba mokraćnih puteva, kamenca u bubrezima i bešici, zapaljenja bubrega i mokraćne bešike, kao i kod hormonskih poremećaja u menopauzi.

Likopen je jedan od članova porodice karotinoida, jak antioksidant, koji je nedavno dospeo pod reflektor naučnog sveta. Njegov najvažniji zadatak je BORBA PROTIV RAKA.

Bioperin. Jedno od jedinjenja ekstrakta iz crnog bibera, koje čini znatno efikasnijim iskorišćavanje biljnih dejstvenih principa i oligoelemenata.

Selen je veoma snažan antioksidant, koji sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala i ublažava zapaljenske procese. Muškarcima je ovaj oligoelement neophodan! On je neophadan za stvaranje spermatozoida.

Cink igra važnu ulogu u reprodukcionom sistemu muškaraca. Cink stimuliše sintezu muškog hormona testosterona koji pomaže ukrućivanje (erekciju), kao i ejakulaciju. Manjak cinka može igrati ulogu u nastanku eventualne neplodnosti u oba pola. Cink je eflkasan u prevenciji nastanka benignog uvećanja prostate. Dejstvo dva potonja oligoelementa je sinergička.

Aktivni sastojci

Extract Saw Palmetto 300 mg
Urtica Dioica* 150 mg
Leneno seme 150 mg
Pygeum africanum* 60 mg
Bioperin* 1 mg
Cink 15 mg
Selen* 80 mcg
Licopen* 2,5 mg

Upotreba

2x1 tableta dnevno.

петак, 19. децембар 2014.

OxyMax, (60ml)



Biološka formula stabilizovanog kiseonika za dodatno snabdevanje organizma kiseonikom. Sadrži 12 000 molekula kiseonika na milion delova. (Upoređenja radi: u vodovodnoj vodi je ova vrednost 5-7, a u potoku 10-12.)

Kao posledica industrijalizacije i zagađenja životne sredine koju povlači za sobom, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajući izvor kiseonika. lstovremeno, civilizacijski procesi zahtevaju sve više napora od organizma, pri čemu rastu potrebe za kiseonikom. Znači, dok s jedne strane imamo povećanje potrebe za kiseonikom, na drugoj strani izvori kiseonika su sve siromašniji. Stabilizavani kiseonik dopunjuje organizam energijom, popravlja fiziološke procese, razmenu materija i krvotok, ublažava simptome disajnih poremećaja. Poboljšava apsorpciju vitamina, minerala, aminokiselina i lekovitih biljaka u organizmu. Poboljšava kapacitet fizičkih aktivnosti i značajno povećava učinak sportista. Stabilizovani kiseonik nam je dostupan u obliku molekula, a u krvotok dospeva preko digestivnog trakta. Karakteristike stabilizovanog kiseonika su: izuzetno je stabilan i u takvoj formi je postojan i više godina, a organizam ga veoma lako apsorbuje. Preparat stabilizovanog kiseonika uništava infektivne bakterije i parazite. Stoga je veoma dobra zaštita od bakterijskih, glivičnih, protozoalnih i virusnih infekcija.

U normalnoj situaciji jedan litar krvi prenosi 2 dl kiseonika, pa tako u svakom minutu do ćelija stiže oko litar kiseonika. Ako one iz nekog razloga dobijaju manju količinu kiseonika od potrebne, biće poremećeni procesi proizvodnje energije koji obezbeđuju vitalne funkcije. Ćelije su kodirane tako da svoj posao obave i one će stoga, u nedostatku boljih, potražiti nove izvore energije i počeće da razgrađuju šećer koji za svoju digestiju ne zahteva kiseonik. Ovaj proces remeti ćelijski metabolizam. Za relativno kratko vreme nastaje čitav niz slabih i nezdravih ćelija koje su izgubile sposobnost odbrane i prilagođavanja. Takve ćelije ostaju nezaštićene od napada virusa, gljivica, bakterija i drugih izazivača bolesti.

Kao posledica industrijalizacije i zagađenja životne sredine koju ona povlači za sobom, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajući izvor kiseonika. Istovremeno, civilizacijski procesi zahtevaju sve više napora od organizma, pri čemu rastu potrebe za kiseonikom. Znači, dok sa jedne strane imamo povećane potrebe za kiseonikom, na drugoj strani izvori kiseonika su sve siromašniji. U Sjedinjenim Američkim Državama su razvili više vrsta bioloških formula za dodatno snabdevanje organizma kiseonikom. Među proizvodima se najefikasnijim pokazao stabilizovani kiseonik, koji se u molekularnom obliku apsorbuje tokom procesa varenja i tako dospeva u krvnu struju.

Poseduje sledeće osobine:
Izuzetno je stabilan, ne razgrađuje se ni tokom više godina.
Nema negativnih dejstva,te je savršeno bezbedan.
Ne stvara štetne slobodne radikale.
Organizam ga lako iskorišćava
Veoma je bogat kiseonikom (sadrži 12.000 molekula kiseonika na milion delova)

Koja su poznata dejstva stabilizovanog kiseonika?
Pomaže snabdevanje ćelija kiseonikom i poboljšava metabolizam.
Pomaže detoksikaciju tela i uništavanje aerobne i anaerobne bakterije u organizmu(streptokoke, stafilokoke, salmonele, koli-bakterije i druge klice).
Podstiče ispunjavanje organizma energijom i time poboljšava fiziološke procese.
Pospešuje cirkulaciju i time potpomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja (infarkta srca, visokog krvnog pritiska, krvarenja u mozgu).
Pomaže da se ublaže simptomi vezani za poremećaje disajnih organa.
Blagotvorno deluje kod povećane fizičke aktivnosti, a posebno kod povećanih potreba sportista za kiseonikom.
Doprinosi jačanju snabdevenosti mozga kiseonikom, i tako pozitivno utiče na sve mentalne funkcije.

Upotreba

Pomešati 20 kapi Oxymaxa u 2.5 del tečnosti.

четвртак, 18. децембар 2014.

Menadzerski sastanak,Novi Sad, 15.12.2014.

 U pauzi menadžerskog sastanka CaliVita International, u Novom Sadu,15.12.2014. Hotel "Park",sa mojim sponzorkama Ildikom Rakoczi i Katarinom Beslin Wolf.




уторак, 16. децембар 2014.

Darkfield mikroskopija (analiza "žive" kapi krvi)

Darkfield mikroskopija (analiza "žive" kapi krvi)



Darkfield analiza krvi predstavlja modernu analizu "žive" kapi krvi. Ovom metodom se može mnogo toga saznati o Vašem opštem zdravstvenom stanju.
Krv kupa naša tkiva kiseonikom, preuzima toksine, a glavni regulatorni zadatak krvi je prehrana ćelija, osim toga tu su i mehanizmi odbrane, zatim održavanje optimalne telesne temperature. Takođe, krv pomaže sposobnost tela da se prilagodi različitim stanjima kao što su vremenske i klimatske promene, stres, telesna aktivnost, nove prehrambene navike, otpornost na povrede i infekcije.

Učeći o delikatnosti balansa metabolizma koji se odvija na mikroskopskom nivou u našem telu učimo kako unaprediti vlastito zdravlje i postići energetski pun i aktivan život.

Slika krvnih ćelija i plazme govori nam koliko smo zdravi/bolesni, koliko smo udaljeni od optimalnog stanja, koliko smo biološki stari.
Analiza žive kapi krvi je stara medicinska metoda kojom se vrsi pregled kvaliteta krvi. Zanimljivo je spomenuti da je Treponema Pallidum bakterija koja izaziva sifilis, otkrivena baš na ovaj način. Na ovom pregledu uzima se kap krvi iz prsta i stavlja na pločicu koja se odmah, bez ikakve obrade posmatra u tamnom mikroskopskom polju. Možemo uočiti da se ćelije krvi kreću, tj. krv je još uvek živa i mi je tada posmatramo. Analiza ovako uzetog uzorka krvi može se vršiti u dužem vremenskom periodu, i iako je nazvana živom, mi u stvari posmatramo našu krv kako umire. Samo na osnovu toga može se zaključiti o našem opštem zdravstvenom stanju. Jasno je da će kod mladih i zdravih ljudi krv sa svojim osnovnim elementima ostati u nepromenjenom obliku jako dugo, nekada i više časova, dok će krv ljudi sa ozbiljnim degenerativnim bolestima podleći propadanju već u toku jednog minuta.

Šta se utvrđuje Darkfield mikroskopijom?

Krv je transportno vozilo za sve što ide u naše telo ili izlazi van, te nam daje sledeću sliku:
- Pomoću živih uzoraka krvi možemo reći da li uopšte pijete dovoljno vode (šta je itekako važno za dobro zdravlje), da li postoji nedostatak određenih vitamina i minerala, kakve su vam sklonosti prema kardiovaskularnim oboljenjima, kakvo je stanje i kakve su mogućnosti vašeg imunološkog sistema, te da li ste pod uticajem jakog stresa itd.
- Promene u plazmi ili ćelijamaa, kao i promene u njihovoj dinamici kao posledicu nedovoljnog unosa vitamina, minerala, vode, aminokiselina putem svakodnevne prehrane ili usled njihove slabe apsorpcije,
- oštećenje ćelija usled delovanja toksina, slobodnih radikala,
- sposobnost organizma da neutrališe i izluči otrove,
- sposobnost organizma da obezbedi belančevine i masti,
- posledice dugotrajne izloženosti delovanju slobodnih radikala,
- promene usled dugotrajne izloženosti organizma stresu, toksinima te prisutnost parazita,
- postojanje disbalansa, odnosno narušene ravnoteže u organizmu,
- posledice disbioze - zna se da patogeni mikroorganizmi izazivaju bolest ukoliko uspeju naseliti crevnu sluzokožu. Ukoliko je ravnoteža između dobrih i štetnih bakterija u crevima narušena, to stanje nazivamo disbioza, a činioci koji joj doprinose su premalo vlakana u prehrani te izloženost toksinima iz okoline. Disbioza je vrlo opasno stanje, jer doprinosi slabljenju imuniteta, omogućuje druge infekcije te vaginalne infekcije kod žena. Zanimljivo je da u telu jednog čoveka obitava 20 puta više bakterija nego što imamo ćelija, te više od ukupnog broja ljudi koji su do sada nastanjivali našu planetu. Iz ovih se brojki daje naslutiti u čemu je važnost sprečavanja disbioze, s obzirom da je od 100 triliona mikroorganizama samo manji broj onih dobrih, dok štetni mikroorganizmi jedva čekaju priliku da preuzmu kontrolu.



Priprema za analizu:
Važno je naglasiti da promene u izgledu osnovnih ćelija krvi nastaju nekoliko godina pre pojave prvih znakova bolesti. Ovaj pregled je zato od izuzetnog preventivnog značaja. Ukoliko želite da proverite kvalitet vaše krvi pregled se mora zakazati putem emaila .

Osoba koja želi obaviti analizu kapi krvi Darkfield mikroskopijom mora se odgovarajuće pripremiti. To znači da pre pregleda najmanje 6-12 sati ne treba ništa jesti.
Obavezno je popiti dosta vode pre pregleda (po mogućstvu 1. litar, ali ne odjednom već po malo, u gutljajima, kako bi se organizam dobro hidrirao).

                       

недеља, 14. децембар 2014.

~ Aquarion (Jonizator i filter za vodu)



~ Aquarion (Jonizator i filter za vodu)

Čovek već vekovima, možda i milenijumima traga za izvorom večne mladosti, traži nekakvu lekovitu vodu, eliksir života koji bi mogao značiti rešenje za sve probleme, i koji bi mogao pokrenuti točak života unazad. Ovakva istraživanja se vrše i danas, ali, naravno, sa izmenjenim metodama.

Voda ima ogroman značaj za život na Zemlji, pošto sačinjava 70-98% živih organizama. Zato normalna sadržina vode u organizmu igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja.

Uloga joj je višestruka: pomaže apsorpciju hranljivih materija, rastvara i odstranjuje produkte metabolizma, značajan je faktor u održavanju telesne temperature (isparavanje, znojenje), štiti vitalne organe, reguliše nivo elektrona i protona u ćelijama, a neophodna je i za odvijanje brojnih drugih značajnih fiziološki procesa u organizmu. Ako u ljudskom telu nedostaje tek dve litre vode, nastupa smrt usled žeđi.

Voda dakle nije samo važna osnovna materija, već je ključni akter i u podešavanju jedne vrlo osetljive ravnoteže.

Vodu ne treba da pijemo samo kada smo žedni. Osećaj žeđi naime nastupa tek kada je nedostatak vode već prisutan. A pošto organizam nema mogućnosti za skladištenje vode u većim količinama, javlja se potreba za njenim kontinualnim unošenjem. Da bi održali zdrave procese u organizmu i održali njegovu ravnotežu, trebali bi popiti oko 2,5 litre vode dnevno. A u prilikama kada je isparavanje kroz kožu pojačano (na pr. leti, za vreme bavljenja sportom ili fizičkim poslovima) ova količina može dostići i 3-4 litre. Naročito je važno dakle da popijemo odgovarajuću količinu vode prikladnog kvaliteta.

Pri korišćenju Aquariona voda prvo prolazi kroz mehanički filter koji zadržava krupnija zagađenja. U aparatu se zatim nalazi i jedan unutrašnji filter od 0,01 mikrona. Ovaj čisti vodu od virusa i bakterija, a pored toga pomoću turmalina koji se nalazi u njemu, usled jedinstvene prirode ovog minerala već u fazi filtriranja prirodno obogaćuje vodu jonima. Sam proces jonizacije se dešava nakon filtriranja u jednoj posudi od titana i platine, između dve elektrode. Unutrašnju stranu legure posude deli jedna naročita vrsta membrane od elektroda. Na aparatu mi sami možemo podesiti stepen alkalnosti ili kiselosti vode po želji, zavisno od svrhe upotrebe.
Aquarion je, dakle, jedinstven aparat po svojoj prirodi, pošto vodu deli na alkalnu, odnosno kiselu. Ovaj proces su pre oko 50 godina počeli istraživati u Japanu i u bivšem SSSR-u. U toku eksperimenata vršenih na biljkama i životinjama primećivali su sve više pozitivnih promena, što je stručnjake ohrabrilo da započnu istraživanja u pravcu humane primene. Rezultati su prevazišli sva očekivanja.

Aparat jonizovanu vodu stvara putem višestrukog filtriranja vode iz slavine, eliminacijom hlora iz nje i najzad njenim električnim razdvajanjem. U toku električne deobe vode ona postaje alkalna i kisela, pH vrednost joj se dakle pomera. Hemijski sastav našeg tela je blago alkalne prirode, zato konzumiranje jonizovane alkalne vode nema štetnog dejstva, šta više, podržava normalno funkcionisanje organizma. Kisela voda je međutim samo za spoljašnju upotrebu, a odlično može poslužiti i za dezinfekciju određenih površina bez korišćenja hemikalija. Stepen iskorišćenosti jonizovane vode u organizmu je jedinstven. U vodi se molekuli H2O slepljuju, i ove međusobno spojene molekule vode nazivamo klasterom. Dok u običnoj vodi 12-18 molekula čine jedan klaster, jonizovana voda sadrži heksagonalne klastere, što znači samo po šest molekula vode. A zahvaljujući ovoj manjoj `strukturi` ona lakše dospeva u ćelije, nego obična voda. Struktura klastera u vodi nastaje u toku procesa jonizacije. Hidrataciona moć vode se na taj način može čak ušestostručiti, pošto se ona tako lakše apsorbuje, lakše ulazi u ćelije i lakše se može iskoristiti.

Dejstva jonizovane alkalne vode

Najveći broj namirnica koje unesemo putem ishrane, izaziva kiselu reakciju u organizmu. Ovaj efekat se još pojačava korišćenjem prehrambenih aditiva, kao i uzimanjem nekih lekova. Idealno je kad organizam može kompenzirati ovo dejstvo, pošto poseduje odgovarajuće alkalne rezerve. U suprotnom povećana kiselost (acidoza) može nepovoljno delovati na organizam, što doduše ne mora odmah izazvati vidljive probleme, ali tokom godina može rezultirati nastankom velikog broja zdravstvenih tegoba. Jedan od razloga tome jeste da organizam u procesu kompenzacije troši značajne količine mineralnih materija. A jonizovana alkalna voda odlično vrši alkalizaciju organizma i pomaže održavanje njegove zdrave pH-ravnoteže.

U molekulima alkalne vode dominira negativno punjenje (jedan O i jedan H daju molekul OH-), a zbog toga je upravo ta voda izuzetno pogodna za vezivanje slobodnih radikala u našem organizmu. Slobodni radikali su naime labilni molekuli sa neparnim brojem elektrona, koji teže ponovnom uspostavljanju ravnoteže sa parnim brojem veza. A nedostatak elektrona oni nadopunjuju iz ćelija okolnih tkiva, čime dovode do oštećenja strukture ćelijskih membrana. Alkalizovana voda je dakle i veoma efikasan antioksidant koji podstiče zaštitu ćelija od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Pri korišćenju jonizovane vode nastaje sredina napunjena negativnim jonima, slična obali mora ili vodopadima. A opšte je poznato da takvi uslovi pozitivno deluju na organizam. Prirodni imuni sistem nam se aktivira, ojača, pa se teže i razbolimo, odnosno aktuelno stanje dostiže maksimalni mogući energetski nivo.

Osobine jonizovane kisele vode

Jednostavnom promenom parametara podešavanja na aparatu možemo dobiti jonizovanu kiselu vodu. Pri spoljašnjoj upotrebi jonizovana kisela voda deluje veoma pozitivno na kožu čoveka. Izuzetno se dobro primenjuje u slučaju gljivičnih oboljenja stopala i noktiju na nozi (30 minuta dnevno potopimo noge u jonizovanu kiselu vodu). U Japanu je uspešno koriste za tretiranje opeklina i rana na koži, pošto su primetili da je njena primena dovela do bržeg isceljenja.

Jonizovana voda oslobađa nos od zapušenja prilikom prehlada, a može znatno umanjiti i iritacije sluzokože kod polenske alergije. Osim toga je izuzetno pogodna i za vaginalno ispiranje kod žena.

Međutim, jonizovana kisela voda se ne sme piti, pošto tokom procesa jonizacije sa na pozitivnoj elektrodi (na kiseloj strani) izdvajaju materije negativnog punjenja, kao što su: hlor, nitriti, nitrati itd. A ovi su štetni za organizam.

Pored svega ovoga kisela voda može odlično poslužiti i za dezinfekciju određenih površina bez korišćenja hemikalija.

Aparat AQUARION je dakle filter velikog kapaciteta, koji proizvodi jonizovanu, sterilnu vodu bogatu kiseonikom, očišćenu od teških metala i otrovnih materija, a koja je pored toga aktivirana, i usled vezivanja slobodnih radikala u biološkom smislu iz više aspekata veoma pogodna. Konzumiranjem alkalizovane vode uspešno možemo delovati protiv acidoze koja se odvija u organizmu, a spoljašnjom upotrebom kisele vode, pored negovanja kože, možemo tretirati i brojne druge bolesti. Pored odgovarajuće joniziranosti izuzetno je važno da aparat proizvodi vodu bogatu kiseonikom, što takođe omogućuje očuvanje i ponovno uspostavljanje zdravlja.

Specifikacija proizvoda

Broj dozvole proizvođača uređaja No.610 izdato od strane Ministarstva Zdravlja
Opis Jonizator vode
Model JP-109
Ulazni napon AC120V / 220V / 240V
Ulazna struja (potrošnja struje) 0.38A (80W)
Težina Približno 6,5kg
Dimenzije 245 x 130 x 330(mm)
Radni pritisak vode 0,7~5kgg/cm2
Radna temperature vode 5-30 C
Operativni model uređaja One Touch - Automatsko izvršavanje jonizacije
Operativni proces znači Voda sa česme - otvaranje - zatvaranje
Metoda elektrolize Kontinualna elektroliza
Jačina elektrolize 4 nivoa
Izlazni nivo jonizovane vode Maks. 3 litre/minut (alkalna+kisela voda)
Čišćenje uređaja Automatsko & ručno čišćenje
Materije elektroda Platina i Titanijum
Zamena filtera Lako zamenljivi kertridži
Vek trajanja filtera Filter sa aktivnim ugljenikom: pribl. 5~6 meseci, osnovno 20 litara/dan
Indikator trajanja filtera FND indikator
Sastav filtera Ugljenik obogaćen srebrom
Uređaj za pročišćavanje vode Senzor temperature / Automatsko isključivanje
Izvor vode Direktno povezivanje na slavinu/priključak

Dodaci ishrani profesionalnim sportistima i rekreativcima


Svaki oblik sporta – profesionalni ili rekreativni, pozitivno utiče na zdravlje čoveka, ali potrebno je voditi računa o ishrani i korišćenju dodataka ishrani. Nema sporta bez dodataka ishrani, jer samo uz adekvatnu nadoknadu mikrohranljivih sastojaka može da se očuva zdravlje.
Kada je ishrana u pitanju, tada je najbolje ishranu prilagoditi krvnoj grupi, jer se na taj način izbegavaju lektini koje ne podnosi krvna grupa, koji mogu da oštete zdravlje. Svakom čoveku je najzdravija ishrana u skladu sa krvnom grupom. Rekreativcima se savetuje uobičajena ishrana u skladu sa krvnom grupom, i u skladu sa potrebnim dnevnim kalorijama od oko 2000 kcal.
Ishrana u skladu sa krvnom grupom može da se primenjuje i u vrhunskom sportu, ali je potrebno uskladiti kalorije sa potrebama prema vrsti sporta. Opšte je prihvaćeno, da vrhunski sportista muškog pola ima potrebu za 4000 do 5000 kcal, dok žena sportista ima 30% manju potrebu. Ishrana u vrhunskom sportu treba da zadovolji nekoliko ciljeva. Prvo: energetske potrebe i mikronutrijente koje obezbeđuju fizičku snagu, brz oporavak između treninga i dobro zdravlje. Drugo: da se dostigne i održi idealna fizička konstitucija za takmičenja. Treće: da se pojača adaptacija i oporavak između treninga. Četvrti: nadoknaditi energiju i unos tečnosti tokom i posle treninga. Krajnji cilj, je smanjiti rizik od bolesti i povreda tokom treninga i preduprediti slabost imunog sistema.
Pošto hrana ne sadrži sve mikrohranljive sastojke ili bi trebalo da unosimo ogromne količine hrane, a i zbog makronutrijenata suplementi su od izuzetne važnosti.
Kada je suplementacija u pitanju važi opšte pravilo za dobro zdravlje, a to je: jedan dodatak vitamina C (C Plus, C 300 Plus, Liquid C vit. sa bioflavonoidima i C 1000 Plus), kompleksni multivitaminsko mineralni dodatak Vital A, Vital B, Vital O, Vital AB, New Life, Full Spectrum omladini, ako ne zna krvnu grupu, Super Mega 50, i dodatak vitamina D-drops.
Rekreativcima savetujemo 1 gr vitamina C, multivitamin 3×1 i 4 kapi D dropsa obezbeđuju dovoljno minerala i vitamina za dobro zdravlje, dobar imunitet i brz oporavak posle treninga.
Vrhunski sportisti prema Majklu Kolganu imaju povećane potrebe za:
1. Aminokiselinama, belančevinama, kreatin monohidratom.
2. Dnevna potreba: Vitamin C 5gr, vitamin E 1200 IJ, beta karotin 25000 IJ, selen 300 mcgr, vitamin D 2000 IJ , cink 50 mg, kalci-jum 400 – 1600 mg, magnezijum 400 – 1200 mg, kalijum 100 mg, hrom 200 – 800 mcgr, koenzim Q10 300 -100 mgr, i još postoji potreba za većim količinama man-gana, joda, bora, vanadijuma, silicijuma i germanijuma.
3. Omega 3 masne kiseline 4 – 5 gr dnevno (7-10% energetskog unosa).
4. Osnovna suplementacija za profesionalne sportiste je sledeće: C1000 Plus 4 tablete dnevno, a pre i posle treninga Liquid C Plus 5 mililitara, da bi se poboljšala resorpcija mlečne kiseline i smanjio stres na organizam.
Od kompleksnih multivitamina savetujemo Super Mega 50 2×1. Kao i D-drops 5 kapi. Da bi upotpunili ishranu u postizanju ciljeva ishrane sportista, moguće je koristiti i sledeće kvalitetne dodatke ishrani.
OXYMAX povećava količinu kiseonika u organizmu sportiste, štiti organizam od hipoksije – što može uticati na rad organa i rezultate na takmičenju i treningu. Stabilizovani kiseonik koji je netoksičan, brzo se upija, jer cirkuliše rastvoren u plazmi i stiže do svih ćelija koje mogu dati maksimum svoje funkcije. Preporučujemo 3×20 kapi u 2 dcl čiste vode pre jela, ili 60 kapi u 1, 5 litre čiste vode i pijuckati tokom celog dana. Količina OxyMax-a se može povećati indivi-dualno, pre treninga ili utakmica.
LOW DEUTERIUM OXY CRISTAL je stabilizovani kiseonik veće koncentracije u magnetisanoj vodi, u kojoj je smanjen sadržaj deuterijuma. Preporučuje sa 3×10 kapi u 2 dcl vode pre jela ili 30 kapi na 1,5 lit. vode i pijuckati tokom celog dana.
RHODIOLIN je biljni antistresni dodatak ishrani sa adaptogenim svojstvima, usklađuje odgovor tela na fizičke, hemijske i psihičke podražaje, bilo da dolaze iz spoljašnje sredine ili iz unutrašnjosti tela. Pomaže normalnu funkciju žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Aktivni sastojci utiču na ćelijskom nivou na stvaranje energije u mitohondrijama, jer pospešuju sintezu adenozin trifosfata (ATP), sin-tezu belančevina, RNK, kreatin fosfata. Krajnji rezultat je povećanje mase kontraktilnih mišića. Na srčani mišić deluje tako što povećava udarni volumen srca, smanjuje se broj otkucaja i stabilizuje puls pri fizičkom naporu. Povećava mentalnu i fizičku izdržljivost svakome ko koristi, a savetuje se 2 x 1 za redovnu upotrebu, dok kod povećanih očekivanih napora može se uzeti i 2 x 2 kapsule posle jela.
ORGANIC NONI tečni, biološki aktivni dodatak ishrani koji može redovnom upotrebom većih količina povećati mišićnu masu, zbog sadržaja visikokvalitetnih aminokiselina. Deluje roboran-tno na organizam, obezbeđuje homeostazu organizma i veću izdržljivost. Preporučujemo kod redovne primene 2 x 30 ml pre jela, ali za postizanje veće mišićne mase da se uzima 2 x 100 ml.
ORGANIC ACAI tečni biološki aktivni dodatak, sa veoma jakim antioksidativnim dejstvom (ORAC vrednost 112 700). Pomaže metabolizam masti i šećera, deluje protivupalno i deluje protiv bola, štiti endotel krvnih sudova od oštećenja i pomaže zdravlje vezivnog tkiva (zglobove). Može da se koristi redovno 2 x 30 ml pre jela, a u fitnes sportu, gde je potebna dobra figura, savetuje se 3 x 100 ml pre jela.
COENZIME Q10, COENZIME SUBLINGUAL, MEGA COENZIME Q10 PLUS, SUPER MEGA COENZIME Q10, su dodaci sa koenzimom Q10 koji je veoma važan za zdravlje sportista, jer pre svega je antioksidans koji štiti ćelije od dejstva slobodnih radika-la, što je od posebnog značaja, naročito kada su mitohondrije ćelija u pitanju, jer se tu stvara energija u mišićnim ćelijama. CoQ10 obezbeđuje vezu u lancu transporta elektrona u proizvodnji ATP-a, tj. u proizvodnji energije. Svakodnevna potreba sportiste za CoQ10 je 100 mg, ali kada je veći tempo, veći napor može i da se poveća količina.
OMEGA 3 CONCENTRATE je visoko kvalitetan dodatak esencijalnih masnih kiselina, Omege 3, EPA i DHA koji su dobijeni molekularnom destilacijom. U pitanju su male kapsule, koje se dobro podnose, i preporučuje se upotreba 2×1 kapsula dnevno. Značaj Omege 3 za sportiste je u tome, što učestvuju u izgradnji ćelijskih opni (mišića, nerava) i pospešuju prenos kiseonika kroz ćelijsku opnu. Pored toga su polazna osnova za prostaglandine, koji regulišu rad srca, mozga, krvni pritisak, sistem, funkciju pluća i gustinu krvi.
LIQUID L-KARNITIN je derivat aminokiseline lizina koji je sastavni deo više enzima u ćeliji koji su zaduženi za proces prenosa dugačkih lanaca masnih kiselina kroz opnu mitohondrija, do mesta njihove oksidacije. To znači ponovo energiju i snagu mišića. Takođe, pomaže gubitak telesnih masti na račun povećanja skeletnih mišića.
Postoje još dodaci kao što su: BEE POWER i SPIRULINA CHLORELLA PLUS, koji su izuzetni dobri izvori aminokiselina, ali gde aktivni sastojci deluju imunomodulatorno. IRON PLUS je preparat gvožđa koji može prirodnim putem, bez nuspojava da obezbedi helirano gvožđe za nadoknadu, naročito ako su žene sportisti u pitanju, jer one su sklone anemijama. Jedna tableta sadrži 14 mg gvožđa, 30 mg vitamina C i 10 mg bioflavonoida.
JOINT PROTEX FORTE se preporučuje za zaštitu zglobova, jer sadrži prirodne materije za izgradnju vezivnog tkiva sa biljnim ekstraktima, koji regulišu detoksikacione procese u zglobovima, a preporučujemo 2×1 dnevno posle jela. Voda je važan činilac dobrog zdravlja sportiste, jer nije samo prenosilac hranljivih sastojaka i hormona, već je prenosilac elektroma-gnetnih informacija u telu, koji su znatno brži od prenosa puten nervnih impulsa.
Sportistima profesionalcima i rekreativcima preporučujemo korišćenje vode iz AQUARIONA, koja obezbeđuje prečišćenu, filtriranu vodu, jonizovanu vodu, alkalizovanu po izboru, sa malo klastera i većim sadržajem kiseonika. Kao što je potrebna stručna pomoć nutricionista i trenera kod profesionalnih sportista da pravilno odrede hranu koju treba da unosi sportista, tako treba da odrede i količinu vode, kao i kada i koliko da pije. Stručni ljudi koji vode sportistu treba da imaju u vidu svu raspoloživu literaturu koja govori o tome, da nema sporta bez odgovarajućih dodataka ishrani, ukoliko želite sačuvati dobro zdravlje sportiste, uz vrhunske sportske rezultate. Lekari u savetovalištima CaliVite International su voljni da pomognu u određivanju najadekvatnijih suplemenata imajući u vidu vrstu sporta, konstituciju sportiste, krvnu grupu i energetske potrebe.
Prim mr sci dr Amalija Tarnocki
Organski Noni (946 ml)
Organski noni đus

Morinda citrifolia (na polinezijskom jeziku: noni) je egzotičan plod, koji sadrži nekoliko supstanci od vitalne važnosti. Polinezijski noni i organski noni su kompleksni preparati, dizajnirani tako da imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje, bogati su vitaminima, aminokiselinama i mineralima. Podstiču ćelijske funkcije i normalnu deobu ćelija, a redukuju i zapaljenske procese u telu. Doprinose detoksikacionoj funkciji jetre i imaju antibakterijsko, antivirusno i antifungalno dejstvo.
Plodovi organskog nonija koji dolaze sa ekološki kontrolisanih farmi začinjeni su organski uzgojenim malinama. Polinezijski noni dolazi iz nezagađene prirode, a organski noni dolazi sa farmi koje su klasifikovane kao organske.

  • U cilju povećanja otpornosti organizma
  • U cilju postizanja uravnoteženog funkcionisanja tela
  • U cilju povećanja i održavanja opštih nivoa energije
  • U cilju suplementacije procesa detoksikacije


Cena 5 859 Din
 

Upoznajmo CaliVita International

CaliVita International

CaliVita International je vodeća kompanija iz oblasti mrežnog marketinga, koja proizvodi i distribuira proizvode vrhunskog kvaliteta u cilju očuvanja zdravlja i vitalnosti. CaliVita je osnovana pre 20 godina, kako bi svim ljudima omogućila upotrebu visokokvalitetnih dodataka ishrani, vitamina, kozmetičkih proizvoda, uređaja za očuvanje i unapređenje zdravlja, proizvoda za negu kuće, kao i proizvoda za poboljšanje zdravlja, te je danas prisutna u više od 30 zemalja u svetu.
CaliVita zajednica je izgrađena i zasnovana na premisi zdravog načina života, sa ciljem obezbeđivanja finansijske nezavisnosti. Kada su ljudi u mogućnosti da mirno zasnivaju nove odnose, saradnju, da rade na poboljšanju svog zdravlja i kvaliteta života uopšte, a da pritom osete zadovoljstvo zbog postignute finansijske nezavisnosti, sasvim je sigurno da će na taj način postići dugoročno zadovoljstvo i sreću.
Kada ste deo CaliVita porodice, ne samo što imate jednake mogućnosti za postizanje finansijske nezavisnosti i bogatstva na duže staze, već razvijate veoma važne sopsobnosti i stičete nova i korisna iskustva, kako biste motivisali i inspirisali i druge da slobodno sanjaju i žele samo najbolje, pri čemu usvajate pozitivno gledanje na život i stvari oko vas. Uspeh rađa uspeh, dovoljno je da pogledate Kompaniju CaliVita International! Tokom godina, CaliVita je omogućila stotinama hiljada ljudi da poboljšaju svoje zdravlje i postignu slobodu, kao i finansijsku nezavisnost.

Ključ našeg uspeha leži u našim vrednostima

Ponosni smo na osnovne vrednosti koje negujemo i kojima smo u potpunosti posvećeni kako svakodnevno, tako i na duže staze.

Poverenje

Naše ime gradimo zahvaljujući kvalitetnim proizvodima, sigurnom i pouzdanom poslovanju, kao i uslugama, kojima smo zaslužili lojalnost naših potrošača.
Sloboda
Našim saradnicima nudimo mogućnost vođenja nezavisnog poslovanja, koje im donosi slobodu u raspolaganju sopstvenim vremenom i više slobodnog vremena, kako bi mogli da se posvete svom privatnom životu i kako bi živeli ispunjenim, zdravim i srećnim životom.
Usmerenje
Verujemo u snagu unutrašnje motivacije i podrške, u cilju realizacije postavljenih ciljeva, zasnovanih na individualnim kvalitetima svakog čoveka, bez pritiska i nametanja.
Razvoj
Posvećeni smo neprekidnom razvoju i rastu. Konstantno nudimo nova rešenja u sferi poboljšanja zdravlja, ličnog i profesionalnog razvoja, kao i poslovnih mogućnosti.
Priznanje
Svaki uspeh i zalaganje, kao i rezultate prepoznajemo i priznajemo, i finansijski nagrađujemo.
Timski rad
Veoma smo posvećeni efikasnom i prijatnom timskom radu, sa svima koji dele naše vrednosti.
Jednake mogućnosti za sve
Naša kompanija je otvorena za sve koji žele da postignu nešto više u životu, kao i za one koji su spremni na tome i da rade. CaliVita obezbeđuje svakom pojedincu jednake šanse za uspeh, i podržava svakoga na putu ostvarenja sopstvenih ciljeva i želja

Kvalitetna usluga

Posvećeni smo pružanju usluga našim članovima i kupcima, na profesionalan način.

Zašto volim CaliVitu?

Zašto CaliVita?

Sigurna sam da i Vas bombarduju sa svih strana novim i najnovijim mrežnim sistemima sa fantastičnim mogućnostima i prihodima od nekoliko miliona. Nažalost, mnogi ljudi nasednu na obećanja o velikoj zaradi sa malo rada. Nakon nekoliko meseci se ispostavi, da je njihov "posao iz snova" samo prazno obećanje, i da novac ne raste na drveću. U tekstu koji sledi, želeli bismo da Vam predstavimo kratak pregled određenih stvari, na koje biste trebali da obratite pažnju prilikom izbora MLM kompanije, ili ako ste se već odlučili, čime da se vodite prilikom ubeđivanja budućih saradnika.

Stabilan rezultat

Stručnjaci kažu da bismo trebali da se priključimo samo kompanijama koje dokazano donose novac, koje postoje već 5-10 godina i koje imaju realan rezultat iza sebe. Činjenica je, da 80% kompanija koje se danas osnivaju - neće postojati za 5 godina, tako da ih treba prihvatiti sa rezervom, bez obzira koliko njihova obećanja atraktivno zvučala. CaliVita nas sve podržava sa stabilnom i pouzdanom osnovomveć 20 godina, tako da na nju možemo da računamo i u budućnosti!

Širok asortiman proizvoda


Mnoge kompanije pokušavaju da se probiju na tržištu sa samo jednim proizvodom, tako da su prinuđene da ga reklamiraju kao proizvod koji "leči" sve. Možda im i uspeva da održe taj stav nekoliko meseci, ali ubrzo svi shvate da se prava usluga može obezbediti samo uz široku paletu porizvoda u ponudi. Sa više od 100 proizvoda u CaliViti, sigurno svako može da pronađe najbolji za sebe.

 

Proizvodi vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama

Uglavnom je odnos cena/kvalitet mrežnih proizvoda prihvatljiv, ali neke kompanije ugrađuju veliku maržu na cenu proizvoda, kako bi zadivile distributere višim procentima ili bonusima. Ti proizvodi će biti skupi i kupcima, i vrlo brzo će biti razočarani visokom cenom u odnosu na kvalitet. CaliVita proizvodi se prodaju po vrlo prihvatljivim i realnim cenama, sadrže prirodne i aktivne sastojke u velikim količinama, i u odgovarajućim razmerama.

Jednostavno učlanjenje

Možda je ovo i njavažnija stvar na koju treba obratiti pažnju kada su MLM kompanije u pitanju. Stabilno poslovanje se može ostvariti samo ako su uslovi učlanjenja fer, dostupni svima, i da svako može da priušti da se učlani. Mnoge kompanije naplaćuju velike sume za učlanjenje, obećavaju da će novi član veoma brzo povratiti novac i zaraditi, ako nađu još nekoliko ljudi koji će kupiti taj početni "paket" koji ponekad košta i po nekoliko stotina ili hiljada eura. Nažalost, vrlo brzo se ispostavi da obična osoba ne može da ispuni ove zahteve, i kada se taj neko osvesti - već su ga zatrpali sa proizvodima koji mu ne trebaju, a koji sada neko treba dalje da proda, pa makar i na silu. Međutim u CaliViti, možete pokrenuti svoj biznis samo kupovinom jednog ili nekoliko proizvoda, a uslovi registracije/učlanjenja prihvatljivi su za svakoga.

Nema obavezne kupovine


Mnoge kompanije stavljaju prevelike zahteve i ciljeve pred svoje zaposlene, članove i same potrošače, u vidu obaveznih mesečnih kupovina i nametnutim, agresivnim biznis planovima. Tako da ljudi koji su već platili visoku cenu za učlanjenje, ako moraju i svakog meseca da kupuju proizvode po velikim i/ili zadatim cenama i količinama, vrlo brzo izgube motivaciju, i preporučiće svoju kompaniju samo zato što moraju, ali će posle nekog vremena sagoreti i odustati, i gledaće i ostale MLM kompanije kao iste. U CaliViti distributeri dobijaju bonusne isplate čak iako nekog meseca nije bilo lične kupovine, ali je npr. cela grupa ostvarila dobar rezultat i svi imaju prava na bonuse. Ukoliko želimo da budemo stvarno uspešni u ovom poslu, moramo i sami da konzumiramo proizvode koje prodajemo, i to redovno, jer samo tako možemo biti iskreni i autentični u nastupu prema drugima

Proizvodi koji se koriste, zadovoljavaju prave potrebe naših kupaca

Suština mrežnih sistema je pronalazak velikog broja kupaca kojima se dopada Vaš proizvod i koji bi voleli da ga koriste na duže staze, i ukoliko su zadovoljni proizvodima - da ih preporuče i drugim ljudima. U današnjem svetu svakome su potrebni dodaci ishrani, jer se kvalitet naših života a i hrane drastično promenio, i to nagore. Kako nam je zdravlje najvažnija stvar u životu, naši proizvodi nam pomažu da očuvamo zdravlje, i to na ovom nivou koji nam je najvažniji. Što se kvaliteta tiče, najbolja garancija je to, da naša Kompanija uspešno posluje već 20 godina bez ikakvog reklamiranja u medijima, jer su dobro iskustvo sa proizvodom, zadovoljstvo potrošača i reklama "od usta do usta" oduvek bile najbolje strategije, i garancija da su naši proizvodi autentični, prirodni. Kada se kupljeni proizvod potroši, oni koji su upoznati sa radom naše kompanije i ukoliko su zadovoljni našim proizvodima - oni će naručivati naše proizvode iz meseca u mesec, dok naši distributeri kao rezultat toga dobijaju bonuse.

Dostupan sistem obuke


Dobro je poznato da su treninzi i obuke u MLM sistemima na vrlo visokom nivou, i da su priznati u svetu biznisa. Veoma je važno da naše kolege uvek imaju najnovije informacije o proizvodima, kao i o samom sistemu i biznisu. CaliVita ulaže ogromne napore u treninge i obuke distributera i ljudi koji grade mrežu. Nebrojene Info večeri, konsultacije, seminari, treninzi, štampani materijal, pisma, CD-DVD audio i video materijali, knjige,.... sve što našim članovima olakšava da obavljaju posao i pomaže im da budu što uspešniji u tome što rade. Tokom tog procesa menja se i naša ličnost, tako da stičemo posebna znanja koja nam posle omogućavaju da uspemo, bez obzira kojim se poslom bavili.

Stabilna sponzorska linija, pouzdano rukovodstvo

Sigurno ste upoznali barem jednu "MLM hijenu" koja vas je jurila poslednjih par godina, sa baš novim, fantastičnim MLM biznisom. Kako dobiju koju ponudu, samo idu dalje, na novi MLM, obećavajući nam "raj na zemlji", ali na taj način oštećuju našu reputaciju i profesionalnost. Zahvaljujući rukovođstvu i poslovnoj filozofiji CaliVite, mi iza sebe imamo 20 godina stabilne osnove, i Kompaniju koja čvrsto stoji iza nas i čini sve kako bismo što kvalitetnije živeli. Dvo-decenijsko iskustvo naših sponzora, njihova posvećenost i vera u našu Kompaniju može da posluži za primer svakome na tržištu Mrežnog Marketinga.
Mi smo već našli svoju pravu Kompaniju! Nadam se da ćete i Vi ostvariti svoje snove uz CaliVitu!